Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Rosersbergs IK
BLI MEDLEM
LYCKA TILL Jonas och Gustaf!
2020-01-20 18:11
Jonas Rosén och Gustaf Åström
Vi önskar våra spelare från RA19 04, Jonas Rosén och Gustaf Åström, ett stort lycka till under uttagningarna i Umeå för att komma in på RIG (Riksinnebandygymnasiet) till hösten. 

Oavsett hur det går är vi stolta över er!

Bollskolan har dragit igång igen!
2020-01-18 13:50
Välkomna alla barn födda -12, -13, -14 till bollskolan, söndagar kl 10-11 i Råbergshallen!
Kan Anton & Albin överraska på söndag?
2019-12-13 09:30

Samarbetet mellan Rosersbergs IK och Arlanda IBK börja bära frukt och kommer förhoppningsvis stärka kommunens position i innebandysverige.

 

Ett långsiktigt samarbete som pågår mellan föreningarna görs för att vi skall kunna behålla de duktiga spelarna inom kommunen, och inte behöva resa miltals för att spela på hög nivå.

 

RIK som har ett topplag i Div 1, samt Arlanda som producerar duktiga juniorer och har herrlag i Div 3 kommer förhoppningsvis kunna erbjuda ungdomarna i Sigtuna kommun innebandy på alla nivåer, säger Maria Rosén som är ordförande i RIKs innebandysektion, samt en av drivkrafterna bakom samarbetet.

 

Nu på söndag kommer det för första gången att spelas juniorinnebandy på högsta nivå i Rosershallen. Det är alltså Arlanda IBK HJ 18 (RA19) som får besök av Rasbo IK för den 8e omgången i juniorallsvenskan. Juniorallsvenskan som spelas över säsongen i hela riket uppdelat på 12 regioner/serier (RA19 spelar i HJ 18, grupp C) där de tre första lagen går till play off, slutspel och till sist Innebandyfesten där Svenska juniormästarna skall koras.

 

För att ta pulsen på laget besökte jag Ekillahallen under torsdagens träning som normalt är Arlandas hemmaplan, och träffade de båda coacherna Kim Kulich och Linus Jämtdal med förhoppning om att få några stalltips om söndagens drabbning.

 

Kim är väldigt försiktig i sina uttalande om hur han tror matchen kommer sluta, och påpekar hellre att det är över 15 år sedan Sigtuna kommun hade ett lag i JAS, och säger

- Vi måste arbeta långsiktigt med laget och låta spelarna få utvecklas i sin egen takt.

Linus fyller på med

- Vi fokuserar mer på spelarnas prestationer och utveckling än att bara stirra på tabellen. Dock ser vi en riktigt bra potential i laget och en utveckling som definitivt går i rätt riktning.


Vad betyder det att laget har tre spelare som redan etablerat sig och tagit en tröja i Rosersberg Div 1 lag?

– Det är alltid kul när unga spelar gör bra ifrån sig och gör det lilla extra, då förtjänar man en plats, det är ju den nivån alla grabbar siktar på, säger Linus.

 

JAS-laget ligger nu i mitten av den haltande tabellen, men det är många poäng kvar att spela om efter juluppehållet. På frågan om grabbarna kan ta sig till play off blev det nästan tyst.

– Vi vill absolut inte spekulera i någonting utan vi tar match för match och hoppas det håller långt, menar Kim.

 

För de som nu kommer till en förhoppningsvis kokande Rosershall på söndag, är det några spelar vi skall kolla lite extra på?

– Det finns många som kan överraska, säger Linus, men grabbar som lirar riktig kul innebandy är Anton Lagerquist/Kalla och Albin Schulat.


Matchstart söndag 15/12 kl 12:30 i Rosershallen.


Välkomna!

/Donald Swahn, Ordförande Rosersbergs IK

Damer Div 2
Lollos tankar efter matchen mot Täby
2019-12-11 22:45, Damer Div 2
Efter strul med inspring, nedsläckning av hall och annat kunde vi tillslut dra igång matchen och det var en trög start minst sagt. Vi börjar bra med en målvaktsräddning och ett snabbt avslut av Jessica Nordström men Täby svarar direkt och kvitterar.

Det står 1-1 på tavlan i hela åtta minuter innan Täby lyckas få till en fullträff till.
Vi kommer inte alls till i början och det känns både krystat och frustrerat, men vi viker inte ner oss – två snabba mål och vi gör ett litet ryck och stämningen höjs! Täby tar timeout och vi får en chans att snacka ihop oss och börja om och det är precis det vi gör. Vi spelar mer offensivt försvar och Täby har svårt att lösa den uppgiften samtidigt som våra kanter briljerar med att skapa ytor och målchanser för våra niometersspelare samt ta vara på sina egna målchanser på bästa sätt.

Vi går till halvtidsvila med tre bollars ledning.

Väl i andra halvlek är det ett mer taggat Täby som kommer ut och vi slappnar av lite för mycket.

Jag tar timeout och vi bestämmer oss nu för att vårda boll och värdera lägerna – så blir det också. Vi lyckas utöka till fyra måls ledning och jag hinner tänka att ”Nu kommer rycket!”.
Dock hinner aldrig rycket komma och det blir istället en grismatch där tjejerna får visa upp sin kämparglöd och när slutsignalen går så är det en lättnad att se att det står 21-20 till oss på resultattavlan.

Det behöver inte alltid vara snyggt - två poäng är alltid två poäng och det känns otroligt skönt och se att tjejerna står upp och lyckas knytt ihop säcken!

/Coach Lollo Gustafsson
Damer Div 2
Fyra snabba med Lollo inför söndagens match mot Täby HBK
2019-12-06 12:00, Damer Div 2
- Hej Lollo! Ny hemmamatch - ny intervju! Hur är känslan i truppen?

- Hej Donald, kul med ny intervju!
Känslan är bra! Dock har vi haft en hel del skador och sjukdomar som spökat i truppen och jag börjar nästan tro att de småhånglar med varandra mellan träningspassen 😉

Skämt och sido – men detta gör ju att truppen varit lite ’sargad’ och vi har fått övat på att man som spelare får vara beredd på att lira på en mer ovan position men i övrigt är det en positiv och härlig stämning!

- Hur ser du på kommande match? Hur går tankarna?

- Vi har hört på ryktesvägar att Täby har en ganska tunn trupp och har efterlyst spelare större delar av säsongen men det där tar vi med en ’nypa salt’, Vi vill inte underskatta något lag i denna serie! Det känns lite som att alla slår alla och alla poäng kommer vara superviktiga för oss framöver. Det är som sagt alltid kul med match och främst hemmamatch. Dock blir jag alltid nervös då jag och tjejerna verkligen vill leverera på just hemmaplan inför den fantastiska publiken.

Vi har haft en hel del spelare borta senaste veckorna och sjukdomar och skador har löst av varandra MEN med 25 pers på träningen i tisdags känns det ändå som om vi kommer vara där och på tå när domaren blåser i pipan.

Vi hoppas på en bra och rolig match i vanlig ordning och det vore enormt skönt om det kunde lossna lite för oss spelmässigt.

- Vad kan publiken förvänta sig på söndag?

- Fartfylld, glädjande och inspirerande handboll! Det är iallafall det vi satsar på!

Vi vet att det är andra advent och många som är borta på annat men vi hoppas verkligen att publiken hinner klämma in en handbollsmatch också då jag lovar att vi kommer göra allt för att ta hem 2 poäng och få möjligheten att skåla med julmust och lussebullar på söndagkvällen 😉

- Vinst eller förlust?

- Som sagt, vi går alltid för vinst!

- Tack för det Lollo! Vi tror på er och hoppas att hallen fylls med nära och kära Rosersbergare med glada tillrop och att ni även drar det längsta strået när slutsignalen går.

- Tack själv, Donald! Nu ska vi se till och träna på ordentligt på torsdag och tokladda inför matchen på söndag!

/Donald Swahn
Ordförande, Rosersbergs IK
Damer Div 2
Fredagsmys och match mot Åkersberga HK!
2019-11-21 09:00, Damer Div 2
Intervju med tränare Lollo Gustafsson inför fredagens match mot Åkersberga HK.

- Tjena Lollo! Ny vecka - ny fredagmatch! Hur är känslan inför det?

- Hola! Haha, ja men precis – ny vecka, nya möjligheter som man brukar säga.

Det ska blir superkul med ny fredagsmatch, det har verkligen blivit en grej här i Rosersberg med ’fredagsmys i Rosershallen’ och jag gillar konceptet ruggigt skarpt.

Känslan är laddad, taggad, pirrig men framförallt HÄRLIG! Det är en enorm fröjd att se hallen fyllas med allt från nyfödda till fyra generationer äldre supportrar.

Även truppen känns laddad och i harmoni. Vi har påbörjat en utvärdering av första halvan på säsongen som snart passerat och det bådar för en ännu mer sammansvetsad grupp.

Vi är på G och går från klarhet till klarhet.

- Vad kan publiken förvänta sig på fredag?

- Matchen på fredag mot Åkersberga är i vår värld rätt viktigt, Åkersberga ligger efter oss i serien men endast med en poäng mindre och med bättre målskillnad. Känslan rent spontant är väl att detta är lite av en nyckelmatch och självklart kommer vi göra allt vi kan för att dra det längsta strået när slutsignalen ljuder. Vi vill bjuda publiken på en bra och spännande handbollsmatch. Vi vill visa upp vår kunskap och vår glädje som finns i truppen. Vi vill bevisa att uttrycket ”Roligast vinner” faktiskt stämmer.

- Vad förväntar ni er av oss som publik?

- Det ända jag kan säga är att vi förväntar oss en publik som är där och stöttar oss i med- och motgångar, tillför positivitet och glädje och glada tillrop. Publiken är så viktig för oss i alla matcher men främst på hemmaplan då ni många gånger ses som vår ’sjunde spelare’.

- Tack Lollo och lycka till på fredag!

/Donald Swahn
Ordförande, Rosersbergs IK
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P04/05, 20/01 18:00 
Herrar Div 5/7, 07/01 08:47 
Fritidsgården, 28/12 13:37 
P06/07, 19/12 21:09 
Herrar Div 1, 13/12 10:12 
Damer Div 2, 11/12 22:45 
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten