Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Rosersbergs IK
BLI MEDLEM
Träning under Covid-19
2020-04-04 17:15

Då vi fortfarande är i uppstartsfasen av allmän smittspridning har RIK initialt valt att avbryta all ungdomsträning för att föregå ett eventuellt generellt förbud. Då det nu har gått några veckor och Folkhälsomyndigheten fortsatt inte gått i den riktningen utan vidmakthållit att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning i förhållandet till de risker som det innebär väljer även RIK att släppa på kravet under vissa förutsättningar.

 

Vårt förhållningssätt i rådande läge är att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgänglig, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Samtidigt är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi kan behöva ompröva ställningstaganden.


Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Alla ledare måste också aktivt själva uppdatera sig kring rådande omständigheter och utifrån sunt förnuft göra kloka val.

 

Från Folkhälsomyndigheten:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/


Från Upplands Fotbollsförbund:
https://d01.fogis.se/svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_187451/scope_0/ImageVaultHandler.aspx200402214022-uq


Träningen ska anpassad för att undvika smittspridning så mycket det går. När det går ska träningen vara individuell.


Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Arrangemang med färre deltagare får genomföras, men bör utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.


Detta innebär för oss inom RIK konkret att:


- Inga matcher får genomföras tillsvidare. Detta gäller också träningsmatcher i fotboll enligt rekommendationer från UFF.

- All organiserad träning i RIKs regi sker utomhus.

- Vid träning ska alla samlas färdigombytta på den plats som angetts.

- Egen uppmärkt vattenflaska som absolut inte får delas med andra ska användas.

- Olika kontaktövningar ska begränsas, inklusive matchspel. Premiera individuell träning.

- Vid tecken på minsta sjukdom (hosta, snuva, feber) ska individen INTE finnas med på träningen.

- Märker någon att någon individ uppvisar sjukdomstecken kommer personen med symtom genast skickas hem.

- Ingen som väljer bort gruppträning ska missgynnas senare under säsongen. 

- Tvätta händerna, sprita händerna och undvik ta i ansiktet. 

- Vid sammankomst får inte fler än 50 personer närvara. Detta gäller matchspel såväl som träningar. Observera att detta krav är absolut och finns där utav en anledning.

- Ledare precis som spelare som väljer att inte delta i träningen har full rätt att göra så.


Om detta på något sätt missbrukas kommer RIK omvärdera beslutet, precis som vi kommer göra då det kommer andra riktlinjer. 

 

Vi som ideell klubb har inte någon ekonomisk vinning att driva verksamheten utan det är kopplat till att vi, även i dessa tider, ska få främst våra ungdomar att röra på sig. Om de springer i spåret, gör armhävningar via FaceTime eller passar en boll till varandra är i detta läge inte intressant. Tänk på det när ni lägger upp er träning som ledare. Vi ska vara rädda om våra ungdomar men också de som våra ungdomar träffar före och efter träningen. Vi hoppas att ni kan få allt stöd i detta ni behöver från styrelsen. 

 

Tveka inte att höra av er.


/RIK Föreningsstyrelse

RIK stänger all ungdomsverksamhet 14 mars
2020-03-13 22:45

Myndigheternas, idrottsförbundens och experternas olika utlåtande kring den globala smittspridningen av Coronaviruset gör det oerhört svårt för oss föreningar att ta beslut om vi skall fortsätta eller bromsa verksamheten då det gäller att minska virusspridning.


Vi har tidigare hänvisat till vad förbund och folkhälsomyndigheten rekommenderar, men för oss räcker inte rekommendationer längre utan vi måste ta vårt sociala ansvar som idrottsförening.


Föreningsstyrelsen har vridit och vänt på den här frågan under veckan, och beslutat att vi som ideell förening utan ekonomiska intressen måste ta vårt ansvar och göra det vi kan för att våra barn och ungdomar skall hålla sig friska.


RIK ställer alltså in all ungdomsverksamhet tillsvidare, och gäller fr.o.m. lördag 14/3.

Även fritidsgården är inkluderad i detta beslut.

Seniorverksamheten följer förbundens direktiv, och tar beslut därefter.


Om ungdomsledare väljer att fortsätta verksamheten med träningar för lagen görs detta utanför RIK´s verksamhet, och måste då boka tider för hallar och planer hos Sigtuna kommun.


När vi får positiva besked från myndigheter och förbund om att risken för virusspridning är under kontroll, kommer vi naturligtvis att informera om detta, och förhoppningsvis kunna återgå till normal verksamhet så snart det bara går.


Föreningsstyrelsen Rosersbergs IK

Ordf. Donald Swahn

Vid frågor, ring 070-377 30 99

Handbollsdamerna kvar i div 2 kommande säsong
2020-03-08 14:00

Målsättningen med det nya damlaget var att denna säsong försöka hänga kvar i div 2, och igår lyckades tjejerna med denna bedrift i näst sista omgången mot Enköping på bortaplan där RIK vann med uddamålet och slutar därför precis ovanför kvalstrecket med en match kvar att spela.


Styrelsen och övriga i föreningen lyfter på hatten och tackar Lollo och hennes ledarteam för en grymt bra genomförd säsong med tanke på förutsättningarna i höstas.


Läs Lollos egna ord efter gårdagens rysare.


"Det är ett laddad, nervöst och förväntansfullt gäng som kliver in i idrottshuset på lördagen, en känsla som följer med hela vägen till matchminut 5’ när matchens första mål kommer. Man kan nästan ta på känslan lagen i mellan, en liten ”vinna eller försvinna”-känsla.


Det är grinigt, hetsigt och tufft ute på banan och både Enköpings bänk och speaker gör allt de kan för att mana på sina spelare.


Det är jämt hela första halvlek och jag känner att mina spelare inte riktigt lagt i den där sista växeln som behövs, Vilma drar iväg ett skott som sitter i krysset bara någon sekund innan halvtidsvilan och det står 12-13 i paus. I andra kommer vi med ett bättre självförtroende och lugn vilket resulterar i att vi vid ett par gånger i matchen får chans till att göra ett litet ryck!


Det blir dock onödigt spännande på slutet då tröttheten kickar in, men vi tar time-out och säger åt tjejerna att hålla huvudet kallt å spela på klockan vilket vi sedan gör och när slutsignalen går är det vi som står som segrare och kunde därmed säkra kontraktet för Div 2 även inför kommande säsong.


Säsongens sista match spelas hemma i Rosershallen på fredag den 13 mars kl.19 - kom förbi och gratta tjejerna till en mycket väl genomförd säsong vettja."


/Donald Swahn,

Ordförande RIK

Vad får jag för medlemsavgiften?
2020-02-23 19:30

RIK har i snart 100 år arbetat hårt för att hålla ner medlemsavgifterna på en nivå som gör att alla skall kunna vara med i föreningen.

 

Då RIK har god ordning på ekonomin har den låga medlemsavgiften kunnat bibehållas, även om formen på medlemsavgifterna har varierat genom åren. Däremot har sektionsavgifterna för aktiva medlemmar succesivt ökat från år till år då kostnadsutvecklingen för de aktiva i kombination med de viktiga bidragen från bl.a. Sigtuna kommun ändrar form med jämna mellanrum.

 

Nu är det 2020, och trots att intäkter från samarbetspartners, kommun och övriga bidragsgivare blir alltmer ansträngt, så är ekonomin i föreningen i god balans och styrelsen räknar med att medlemsavgiften kommer ligga kvar på 150kr/år under 2020-2021. Medlemsavgiften beslutas av årsmötet som är i mars månad varje år.

 

För er som är aktiva i någon av föreningens tre sektioner och betalar sektionsavgift samt medlemsavgift, är det sektionsavgifterna som skall täcka stora delar av kostnaderna för att kunna idrotta och var med i ett lag. Storleken på sektionsavgifterna beslutas av respektive sektionsstyrelse.

 

Vad används då medlemsavgifterna till om jag inte är aktiv i någon sektion?

 

·       Ledarutbildningar.

·       Kafeteriaverksamhet.

·       Profilutveckling för att stärka RIK´s varumärke

·       Du får inbjudan till Årsmötet och har en röst vid omröstning.

·       Du kan påverka RIK’s verksamhet.

·       Du kan boka klubbstugan för aktiviteter.

·       Du kan vara med i föreningens aktiviteter.

·       Föreningen betalar försäkringar och underhåll för vår egen klubbstuga.

·       Underhåll av föreningens gym.

·       Visst underhåll av anläggningarna där kommunen inte har eget engagemang.

·       Olika typer av arrangemang.

·       Föreningens 100års jubileum 2021.

·       RIK bedriver fritidsgård.

 

Att bedriva en ideell idrottsförening på en ort som Rosersberg har historiskt varit oerhört viktigt för både den social gemenskapen och Rosersbergarnas hälsa. Det är just detta som är grundläggande för medlemsavgiften.

 

Vi ser fram emot 2020 års verksamhet, ett nytt decennium samt de utmaningar vi har framför oss. Ert bidrag i form av att betala medlemsavgiften gör att vi kan fortsätta utveckla föreningen framåt i en positiv riktning och uppfylla devisen ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”

 

Donald Swahn 

Ordförande Rosersbergs IK

Bollskolan har dragit igång igen!
2020-01-18 13:50
Välkomna alla barn födda -12, -13, -14 till bollskolan, söndagar kl 10-11 i Råbergshallen!
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P12/13, 06/04 23:03 
Fritidsgården, 02/04 21:44 
Startsida, 31/03 20:26 
Fritidsgården, 26/03 23:20 
Startsida, 18/03 09:16 
Fritidsgården, 18/03 06:47 
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten