Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Rosersbergs IK
BLI MEDLEM
RIK-arrangemangen 2020
2019-11-12 16:20

Tyvärr måste vi meddela att kommande julgransplundring och valborgsfirande under 2020 inte kommer att arrangeras av Rosersbergs IK.


Det är tråkigt att behöva meddela alla rosersbergare detta, men vi kan inte belasta de ledare och föräldrar som redan lägger ner 100-tals timmar/år på kärnverksamheten och våra ungdomars fritid med ytterligare arbete.


Svårigheten att få tag i frivilliga som hugger i när det behövs arrangeras olika typer av event är inte unikt för Rosersbergs IK, utan ett problem som drabbar de flesta föreningar i Sverige.


För att inte tappa fokus på den idrottsliga verksamheten som är vår kärnverksamhet har föreningsstyrelsen tagit enhälligt beslut om att under 2020 endast arrangera midsommarfirandet i Rosersberg, dock finns vi till hands som hjälp med guidning om det skulle dyka upp en grupp rosersbergare som frivilligt och ideellt åtar sig att rodda med arrangemangen.


Sigtuna Kommun som är en viktig del i föreningens arrangemang är informerade.


Med vänlig hälsning,

Donald Swahn

Ordförande, Rosersbergs IK

HLR-utbildning
2019-11-11 10:00

Välkommen till en livsviktig utbildning!


Onsdagen den 20 november, kl 18.30 håller SISU utbildning i hjärt- och lungräddning i Klubbstugan.

Har du inte gått HLR eller kanske det var länge sedan? Passa på!


Max 15 deltagare så anmäl er snabbt till Kicki!

christina.lagerquist@tele2.se


Vi bjuder på fika.

Välkomna!


/RIK Föreningsstyrelse

280 stycken såg derbyt RIK-SIF i Rosershallen
2019-11-09 16:45

Handbollsintresset och fredagsmyset i Rosersberg verkar inte ha några gränser. Visst räknade vi med att det skulle komma många supporters med tanke på att det var drygt 160 personer på seriepremiären, och nu derby. Att återigen slå publikrekord för RIK damhandboll bekräftar bara det ökade intresset när handboll spelas för att det är kul.

 

Gårdagens derby mellan RIKs damer och SIF i Division 2 blev en riktig nagelbitare under första halvlek. Efter 30 minuter stod det 15–15 på tavlan, men vi som sett båda lagen under inledningen av säsongen visste att SIF har en växel till, frågan var bara när tjejerna skulle växla upp.

 

Efter solklara direktiv från SIF-coachen Fredrik Söderberg i paus om att täta till i försvaret och börja få fart på fötterna, så var det just det som hände direkt i början av andra halvlek.

 

Söderberg som i skrivande stund är på väg med Skånelas damlag till ”Hising Island” och Göteborg för match mot Kärra HK säger att han var nöjd med tjejerna inställning i andra halvlek.

 

Rosers tränare Lollo Gustavsson var väldigt nöjd med tjejernas spel i första halvlek, och tyckte det fungerade både i försvaret och i anfallet, däremot föll tjejerna ifrån spelplanen i andra halvlek och slappnade av, vilket SIF utnyttjade till max. Det Lollo var mest nöjd med under fredagsmyset var det enorma publikstödet i Rosershallen, och berättade hur oerhört viktigt det är för laget att få spela in för fulla läktare.

 

De som lyckades pricka nätet flest gånger denna kväll var i RIK Emelie Stomberg och Jessica Nordström med sju mål var, och i gästande SIF lyckades Jelena Lalovic och Alice Lannermalm göra sex mål var. Matchen slutade 27–38 till SIF.

 

Rosers visade återigen att det finns oerhört mycket rutin och spelglädje i laget trots gårdagens förlust, och vi ser redan fram emot nästa hemmamatch mot Åkersberga som spelas fredagen den 22 november. Publikrekord igen?

 

Donald Swahn

Ordförande, Rosersbergs IK

Äntligen Kommunderby!
2019-11-06 21:00

Vi är nog många som har sett fram emot kommande fredagsmys i Rosershallen då SIF är på besök för att försöka knipa poäng mot ett otroligt taggat Rosers.

 

SIF som denna säsong har fått över en handfull RIK-tjejer, och RIK som har minst lika många före detta Skånela-tjejer i sitt lag kommer underhålla denna fredagskväll till något jag hoppas vi kommer minnas lång tid framöver.

 

Som ni säkert förstår så har uppladdningen inför detta derby varit igång under en längre tid, och spridningen på de sociala medierna förmedlar respekt, nervositet och kärlek till föreningarna och handbollen.

 

När domaren blåser i pipan 19:00 på fredag, då kommer ni se hur hornen växer ut på tjejerna, och hur dessa vinnarskallar kommer offra vilken kroppsdel som helst för att laget skall vinna.

 

Jag tror inte att jag överdriver då jag menar att denna fight kommer bli säsongens handbollsmatch i Rosershallen.

 

Vi hälsar alla SIF & Rosers-supporters välkomna till Rosershallen på fredag!

 

/Donald Swahn

Ordförande Rosersbergs IK

Herrar Div 5/7
Futsal premiär!!
2019-10-30 14:36, Herrar Div 5/7
Max styr även skutan i futsal 2019/2020!
I helgen närmare bestämt på lördag den 2 nov kl 14,00 är det futsal premiär för Rosersbergs IK herr hemma mot Danmarks IF.

Rosersbergs IK har aldrig haft ett futsal lag och detta blir ett nytt och roligt inslag i fotbollen under vinterhalvåret.

Matcherna spelas 2x20 minuter och många mål utlovas från grabbarna i laget:)

Välkomna!!
Grattis till seniorernas ”hattrick” i helgen!
2019-10-29 09:00
Steff, Ola och Lollo är nöjda med helgen!

Från Föreningsstyrelsen kommer här ett grymt stort grattis till samtliga sektioners seniorledare och spelare som banat vägen för RIK under helgen. Ni har tagit ett stort kliv framåt där ni förstärker föreningens positioner så att ”kidsen” får ännu fler förebilder att följa.

 

I fredags var det division 1 innebandy med det sedvanliga fredagsmyset och drygt 400 pers på läktaren då vi tog emot serieledande Tyresö Trollbäcken. Efter en oerhört jämn fight och 2-2 när slutsignalen gick, klev Alexander Jansson fram i ”sudden” och dunkade dit segermålet. Jublet i Rosershallen ekade så att solcellerna på taket troligtvis behöver skruvas åt igen. Efter den skalpen gick RIK upp i serieledning.

 

I lördags var det dags för säsongens sista fotbollsmatch, och då begav sig ett 50-tal supporters i buss upp till Gimo för att heja på RIKs herrlag i Upplandscupen. Jag hade själv förmånen att beskåda även denna fight.  Det var många som gick ”bananas” när slutsignalen ljöd när RIK stod som segrare mot Films. Segern i Upplandscupen är enligt historikerna det största som hänt RIKs seniorfotboll.

 

I söndags var det dags för handboll och RIK-damerna ”2.0” att lira på bortaplan mot Spånga. RIK ligger efter fem omgångar i mitten av tabellen, och Spånga som inte har lyckats knipa några poäng ännu gav RIK-tjejerna en riktig fight. Själv satt jag på distans och följde matchen via LIVE score, och det var nog mer nervöst än att vara på plats. I halvtid och en bit in i andra ledde RIK men 5-6 bollar och det verkade tryggt, men de sista fem minuterna var en riktig nagelbitare då utvisningar och straffar haglade över RIK-tjejerna. Spånga malde sig in i matchen, och efter 60 min stod det 29-30 på tavlan.

 

Nu är ju seniorverksamheten en liten del i RIKs verksamhet, så till alla ledare i ungdomslagen, håll inte tillbaka utan skicka in material som ni vill publicera på RIKs förstasida till info@rosersbergsik.se, så kommer det med i nyhetsflödet.

 

Hoppas alla ungdomar fortsätter heja fram våra seniorer då ni är ett stöd som de inte kan vara utan, och ta chansen att snacka med ledarna på fotona så fort ni stöter på dom. Ni är RIKs framtid, och inom några år kanske ni har dessa ledare i er trupp.

 

Glöm bara inte det viktigaste – att ha roligt!

 

Heja RIK!

 

/Donald Swahn

Ordförande, Rosersbergs IK

donald.swahn@hdvision.se

070 377 30 99

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Damer Div 2, 06/11 21:00 
Herrar Div 5/7, 30/10 14:36 
Herrar Div 5/7, 28/10 08:44 
Herrar Div 1, 26/10 09:02 
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten