Ang pågående Covid-19 spridning & RIK’s verksamhet
2020-11-19 10:00

Ingen har säkert missat att andra vågen av Covid-19-smittan tagit ett grepp om Sverige, och att vi alla MÅSTE förhålla oss till de rekommendationer som myndigheterna går ut med.

Föreningsstyrelsen följer varje dag utvecklingen och rekommendationerna från både regeringen, förbunden och FHM.

Det är en utmaning för oss i styrelsen att ta lokala beslut baserat på vad förbund och myndigheter kommer fram till. Att förbunden i Uppland och Stockholm har lite olika tolkning och regler för träning och match gör ju inte saken lättare. Oavsett vilka beslut som tas, är det du som ledare, förälder, eller aktiv som i slutändan måste ta ett personligt ansvar.

Då tisdagens pressträff med FHM inte gav några direkta eller förändrade direktiv gällande idrottsrörelsen, så kan vi endast hålla oss till det som tidigare sagts.

• Ungdomar födda 05 eller senare får träna tills vidare men föräldrar och icke ledare skall inte in i hallen
  • Om ledare väljer att laget ska fortsätta träna skall de regler som ni tidigare fått gällande hygien, antal personer i hallen mm följas
  • Matchspel är endast tillåtet av lag i allsvenskan och lag i högre divisioner. Gäller både handboll och innebandy
Om myndigheter och förbund ändrar, och/eller ger idrottsrörelsen nya direktiv så kommer RIK´s föreningsstyrelse anpassa vår verksamhet, och eventuellt behöva ta beslut därefter. Om vi nu alla ställer upp på detta, så kommer vi säkerligen bidra till ett snabbare tillfrisknande av Sverige.

Må gott!

Donald Swahn Ordf RIK/Föreningsstyrelsen

Nya restriktioner från FHM gällande Covid-19
2020-11-02 12:30

Hej alla våra medlemmar,

Vi följer Folkhälsomyndighetens och respektive idrottsförbunds restriktioner. Detta betyder att vi endast tillåter träningar för barn och ungdomar, födda 2005 eller senare. Restriktionerna gäller fram till 19 november men kan komma att förlängas.

Ta hand om er!

/RIK Föreningsstyrelse

Information kring tags till idrottshallarna
2020-10-28 10:00
Här följer information om våra tags till idrottshallarna, efter lite ändringar från kommunen:

• Från och med nu kommer man endast in i hallarna med sin tag om sektionen man tillhör har en bokad tid. Man kommer in en timme före den bokade tiden börjar gälla.
  • Röda tags har access till cafeterian. Svarta tags har inte access till cafeterian.
  • De röda tagsen ska alltid ligga i kassaskrinen!
  • Samtliga sektioner har tillgång till gymmet och förrådet måndag-fredag kl 16-22 samt lördag-söndag kl 8-22.
  • För pensionärerna som använder gymmet sker det inga förändringar.

Ovan info ligger även uppe under den nya kategorin "Information till Ledare" som du kommer åt om du är inloggad på hemsidan som Ledare/Administratör.

Seriesegern är ett faktum
2020-10-03 16:30
Grattis till Rosersbergs IK Fotboll Herrlag!
8-1-vinst mot IFK Uppsala 2 på kyliga Rosersvallen denna lördag resulterade i guldhattar, konfetti och uppflyttning till divison 4.

Vi ser fram emot nästa säsong!

/RIK Föreningsstyrelse
Publikrestriktioner under matcher i idrottshallarna!
2020-10-02 10:00

Ett litet förtydligande kring publik under innebandy- och handbollsmatcher!

Även om det enligt regeringen är tillåtet med 50 personer i sittande publik på idrottsevenemang så har föreningen tagit beslutet att endast tillåta publik på matcher för Innebandyn herrar i div 1 och för Handbollen damer i div 2.
På dessa matcher är det max 50 personer i publiken som gäller (antalet kan komma att förändras kortfristigt om nya beslut tas av regeringen).

Det är även tillåtet med max 6 transportörer (bortalaget) att sitta med i hallen och titta på matcher, oavsett junior- eller seniormatch.

För Bollskolan Inomhus som börjar på söndag får endast en förälder per barn följa med. Vid träningar för alla lag så gäller det att endast det tränande laget är i hallen och så få transporterande föräldrar som möjligt.

Ta hand om er och tvätta händerna! Vi hoppas lika mycket som ni att vi snart ska kunna bedriva vår verksamhet som vanligt igen. ❤️

Nyheter från vår verksamhet
RIK/SIF Damer, 05/10 16:31