USM steg 4 för A-Flickor spelas i Rosershallen. Se matcherna LIVE på Webben.
2018-03-22 08:19

USM steg 4 för A-Flickor (F16) arrangeras i Rosersberg i helgen. I detta steg är det fyra lag i varje grupp och totalt åtta grupper på olika spelplatser i Sverige, och det är bara vinnaren i gruppen som går vidare till finalspelet i Malmö. Till Rosersberg kommer H43 från Lund, Silwing/Troja från Stockholm och Önnered från Göteborg. H43 har imponerat så här långt och vunnit alla tidigare matcher. Silwing/Troja kommer till spel med ett 02-lag som förra året var med i finalspelet för B-ungdom och Önnered har precis som Silwing/Troja vunnit alla matcher i USM-stegen utom en då det blev oavgjort. Rosersberg vann sin grupp i steg 3 efter viss dramatik och har visat bra form då man besegrat Skånela och Uppsala i veckan. Vi ser framför oss sex riktigt bra matcher i helgen och det ryktas om att det kommer en hel del supportar från gästande föreningar vilket kommer skapa en härlig inramning.


Vi i Rosersbergs IK vill att detta ska bli en härlig handbollsupplevelse för lagen och hoppas att många RIK:are tar på sig en röd tröja och kommer till hallen och stöttar tjejerna i deras dröm att nå finalspelet i Malmö. Den åttonde spelaren kan vara avgörande!


För er som inte kan vara på plats kan ni se matcherna LIVE på Webben.

RIK sänder samtliga matcher, och ni kan antingen köpa enstaka matcher för 49kr eller samtliga för 69kr.

Samtliga matcher: https://play.staylive.se/hdvision/paketlosningar

Enstaka matcher: https://play.staylive.se/hdvision/livekalenderFörsta matchen spelas kl 17.00 på lördag mellan Rosersbergs IK och Silwing/Troja.


Spelprogram

Lördag 24/3

17.00 Rosersbergs IK – HK Silwing/Troja

18.30 Önnereds HK – H43 Lund HF


Söndag 25/3

09.15 Rosersbergs IK – Önnereds HK

11.00 H43 Lund HF – HK Silwing/Troja

14.00 HK Silwing/Troja – Önnereds HK

15.30 Rosersbergs IK – H43 Lund HF


/Föreningsstyrelsen RIK,

genom Anders Eriksson, ordförande Handbollssektionen

Ändrade sektionsavgifter
2018-03-20 14:30

Från och med den 1 april 2018 kommer sektionsavgifterna att höjas på grund av ökade utgifter i samtliga sektioner. Detta beslut har tagits av föreningsstyrelsen då vi kartlagt utgifter för året.

 

En del av den höjda sektionsavgiften planeras att gå till ledarkläder, domarutbildningar och tränarutbildningar.

 

Man betalar sektionsavgift för den sektion man är aktiv i och vi har fortfarande, jämfört med närliggande kommuner, en mycket låg avgift som vi är stolta att kunna behålla för att så många som möjligt ska kunna vara aktiva och delta så länge som möjligt.

 

Avgifterna från 1 april 2018:

 

Bollskola (innebandy, fotboll och handboll) 200 kr

Sektionsavgift för en sektion 400 kr (till och med året man fyller 14 år)

Sektionsavgift för en sektion 700 kr (från året man fyller 15 år och uppåt)

 

Vi vill också påminna om vår fond där man kan söka stipendium för att kunna delta på cuper etc om egna ekonomiska förutsättningar saknas helt eller delvis.

 

http://www.rosersbergsik.se/sida/?ID=2363

 

/Föreningsstyrelsen RIK

Serieseger för 04:orna!
2018-03-19 08:48
Serieseger för våra 04:or!
Vi säger grattis till våra grymma 04:or som vann sin röda serie!

Detta kombo lag av spelare från både Rosers & Arlanda har verkligen en fin säsong i ryggen med en grym utveckling och massor fina insatser.
Ett lag fyllt av profiler som kan gå hur långt som helst!

Ett jätte grattis till både spelare & ledare!

USM-Finalspel i Malmö för Damjuniorerna!
2018-03-12 08:25

Rosersbergs IK:s damjuniorer (99-01) i handboll har gjort det igen! För två år sedan var man med i finalspelet som A-flickor där man tog silver och nu har man återigen som juniorer och tagit sig till i finalspelet i Malmö i april! Det som betraktade som omöjliga har blivit möjligt efter makalös prestation av laget.


Det var stor dramatik innan det blev klart att Rosers skulle gå vidare. Rosers hade vunnit alla matcher utom mot Kungälv och hade chansen på finalplats inför sista matchen som spelades mellan Kungälv och Sävehof. För att Rosers skulle gå vidare krävdes att Kungälv tog minst en poäng eller att Sävehof vann med tolv mål. I halvtid ledde Sävehof med 16 – 9. Kungälv kommer tillbaka i andra halvlek och då 90 sekunder återstår kvitterar Kungälv till 23 – 23. Sävehof kommer tillbaka och tar ledningen 24 – 23 då 55 sekunder återstår. När 19 sekunder återstår kvitterar Kungälv igen på straff och Rosers är då tvåa i gruppen. Men vad händer? I sista sekunden tilldöms Sävehof en straff som Kungälvs målvakt räddar!


Snacka om dramatik och Rosers tjejer får återigen bege sig till Malmö!!! Att som division 2 klubb nå finalspelet är en grym prestation!


Stort grattis!!!

/RIK Föreningsstyrelse,
genom Anders Eriksson
RIK söker nya styrelsemedlemmar!
2018-02-11 12:10

Rosersbergs IK söker nya styrelsemedlemmar, som ska tillsättas den 24 mars under RIK Årsmöte.

 

Olika poster efterfrågas i samtliga sektioner. Vänligen kontakta Donald Swahn i Valberedningen, donald.swahn@gmail.com om Ni är intresserade av ett roligt och spännande styrelseuppdrag.

 

För mer information om de olika styrelserna och vad för uppdrag, samt hur styrelsearbetet ser ut, vänligen kontakta ordföranden i den styrelse som intresserar Er.

 

Anna Kalles, Ordförande RIK Föreningsstyrelse/Huvudstyrelse, annakalles77@gmail.com

Anders Eriksson, Ordförande RIK Handboll, iker1963@gmail.com

Jörgen Lundqvist, Ordförande RIK Fotboll, jorgen.lundqvist@igepa.se

Lars Lundell, Ordförande RIK Innebandy, lars.lundell@cleanone.se

 

Vi har mycket roligt att se fram emot detta år och det kan bara bli bättre med lite nya tankar och idéer!

 

/Rebecca Swahn

Sekreterare RIK Föreningsstyrelse

Nyheter från våra lag
Handboll - F06/07, 22/03 19:13 
Fotboll - Herrar A-lag, 21/03 10:12 
Fotboll - RIK/SIF Damjuniorer, 20/03 08:44 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide