Tack alla som kom och firade RIKs 100 år i lördags!
2021-11-17 14:00

Vilket 100-årsfirande det blev!

Jubileumsgruppen vill tacka alla er gäster som kom och förgyllde vår kväll i lördags när vi firade Rosersbergs IK. Vilken rolig kväll vi hade tillsammans med härliga konferencierer, talare, videohälsningar, god mat, skratt, dans, glädje och en massa kärlek!

Ett stort tack också till våra sponsorer och privatpersoner som skänkt pengar under året för att kunna göra denna kväll möjlig. Stort tack till Tre Rosor Pensionat & Konferens med personal för att vi fick vara i er fina lokal med proffsig dukning, servering och för god mat. Ett stort tack till Blue Travel för busstransporten så vi kunde ta oss alla till och från festen, det var uppskattat av många. Ett stort tack till livebandet som spelade skön musik och även till vår DJ som fick oss att dansa till sent in på natten. Ett stort tack till vår fotograf som förevigade kvällen och till Rich som slet ända in i det sista för att få allt det tekniska att fungera innan festen drog igång.

Nu väntar vi med spänning på alla bilder från kvällen som vi senare kommer ladda upp på hemsida och på sociala medier.

Information till er som ska gå på RIKs Jubileumsfest
2021-11-09 10:30

På lördag är det äntligen dags för RIKs Jubileumsfest!

Jubileumsgruppen har precis skickat ut ett mail till alla anmälda med lite praktisk info, bland annat en personlig slottid för bussen som kommer köra från idrottsplatsen till festen vid fyra olika tidpunkter innan 18.00. Vi kan dock se att mailadresserna vi har till er är de mailadresser som är registrerade i medlemskapet och kan därför skilja sig från den som uppgavs i anmälan till festen (oklart hur det blev så men kan tyvärr inte få fram en lista över de som uppgavs i anmälan).

Saknar du därför informationsmailet från Jubileumsgruppen, skriv till info@rosersbergsik.se så ska du få all information direkt.

Vi ses på lördag!

/RIKs Jubileumsgrupp

Info från kommunen gällande parkering på idrottsplatsen
2021-11-06 12:00

Nedan kan ni läsa delar från ett mail som skickades från Sigtuna Kommun till alla föreningar inom kommunen som nyttjar idrottsplatsen i Rosersberg.

Texten i sin helhet har skickats ut till alla ledare i RIK, samt lagts upp på hemsidan under fliken "Information till Ledare" som är en grupp som alla RIKs ledare har tillgång till.

"Fordon på gångväg samt grusyta

Vi har uppmärksammat att bilar körs via gång- och cykelvägen genom idrottsplatsen. Vidare har annan trafik skett via den södra infarten för att parkera så nära sporthallarna som möjligt – trots att det finns lediga p-platser vid de anvisade parkeringsytorna. Detta är varken tillåtet eller lämpligt.

Följande åtgärder har genomförts

- Den parkeringsyta vid Harald Almgrensväg – södra infarten - som tidigare enbart var reserverad för bussar, är nu omskyltat och kan användas som bilparkering. Det innebär en utökning av antalet parkeringsplatser

- I de fall aktiviteter ordnas som innebär att grusytan eller annan yta än idag markerade parkeringsplatser behöver nyttjas till parkering av fordon, kan föreningen söka tillstånd för att nyttja parkeringsyta utöver de ordinarie parkeringsytorna. Detta sker via Kultur- och fritidsförvaltningen. I det fall andra ytor behöver nyttjas har anordnande förening ett ansvar för att fordon framförs och parkerar på ett korrekt sätt. Parkeringsvärdar eller liknande är exempel på väl fungerande lösning på andra idrottsplatser.

Varför
Informationen ska absolut ses som en tydlig och kraftfull uppmaning om skärpning gällande efterlevnad av de regler som gäller kring parkering och framförande av fordon kring Råbergsvallen och sporthallarna.

Kan det bli bättre?
Under året har en utveckling av området pågått. Utegym och boulebanor byggs och tar plats på delar av grusytan. Parallellt med detta pågår ett förberedande arbete med bla. en kommande medborgardialog som syftar till att förbättra och utveckla främst grusytan ytterligare men även parkeringsfrågan hanteras i detta arbete."

/RIK Föreningsstyrelse
Det är vi som är RIKs Jubileumsgrupp
2021-10-21 10:00

Det här är RIKs Jubileumsgrupp som består av Rich, Malin, Anna, Cicci, Helena, Kicki, Maria, Rebecca och även Johan, Johanna, Anna och Madde som inte är med på bild.

Vi har jobbat med klubbens 100-årsjubileum sedan hösten 2019 och trots en pandemi som satte lite stopp i maskineriet ett tag så har vi fortsatt jobba för att få till ett guldår för både våra yngre och äldre medlemmar.

I september samlades vi på idrottsplatsen för att fira våra 100 år med RIK-dagen och den 13 november kommer vi knyta ihop säcken med en stor fest för vår klubb som fyller ett helt sekel.

Vi har haft väldigt roligt under tiden vi jobbat med detta jubileumsår och hoppas ni medlemmar och Rosersbergare har varit nöjda också.

Vi kommer fortsätta jobba året ut för att detta ska bli ett år att minnas!

Nyheter från vår verksamhet
F/P 12/13, 24/11 20:57