Vi öppnar upp för utomhusträning
2021-01-19 10:00
RIK följer Sigtuna Kommuns rekommendationer och öppnar därför upp för utomhusträning igen.

Kultur- och fritidsförvaltningen skriver såhär:

"Till idrott- och fritidsföreningar i Sigtuna kommun.

Smittskyddsläkaren i Stockholm ändrar den lokala restriktionen gällande organiserad utomhusträning. Vi vet att beskedet är efterlängtat av många. Redan från lördag 16 januari ges föreningsorganiserad verksamhet möjlighet att börja mötas utomhus där det är möjligt.

En öppning av anläggningarna kommer sedan att ske succesivt med start måndag 18 januari.

Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari. Sigtuna kommun kommer den 19 januari meddela er beslutet om vad som sker med övriga nuvarande restriktioner. Alltså vad som är möjligt att boka och nyttja efter den 25 januari.

Det är inte över

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på dig som besökare och arrangerande förningar att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

• Stanna hemma om du har förkylningssymtom.
  • Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken .
  • Håll avstånd till andra.
  • Var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara.

Sigtuna kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen"

Förtydligande gällande utomhusträning
2021-01-13 10:00

Hej alla spelare och ledare,

Vi avråder från all form av organiserad träning i grupp även utomhus tillsvidare.

Ovan baserat på råd från Smittskydd Region Stockholm samt Sigtuna Kommun. Tillsvidare innebär först och främst till 24 januari om inget nytt dyker upp innan.

Vi kan inte säga nej om det styrs upp utomhusträning utanför RIKs regi, men isåfall vill vi påminna er om att försäkringar inte gäller.

Inbrott i Klubbstugan
2021-01-06 21:15
Lite tråkig start på nya året då vi har haft inbrott i Klubbstugan. Polisanmälan är gjord men är det någon som har sett eller hört något, hör av er till Kicki (070 263 18 79).

Pengarna som det kostar att fixa detta hade vi hoppats kunna lägga på något roligare istället, som tex. vårt jubileumsår.

Men kanske det finns någon som har en glasruta över med måtten 90x120? Isåfall tar vi tacksamt emot det.

Gymmet stängt | Information till idrott- och fritidsföreningar i Sigtuna kommun
2020-12-20 23:49
Som ni har kunnat läsa tidigare under kvällen så har det gått ut en kommunikation från Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna Kommun att från och med söndag den 20 december och fram till i första hand den 24 januari 2021 så är kommunens samtliga anläggningar stängda för all organiserad verksamhet. Detta innebär att vi även stänger ned gymmet i Råbergshallen under samma tid då detta befinner sig i kommunens anläggning.

Föreningsstyrelsen genom Åsa Uddén
Information till idrott- och fritidsföreningar i Sigtuna kommun
2020-12-20 17:00

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun har 2020-12-20 tagit beslut om ytterligare inskränkningar. Detta till följd av den ökade smittspridningen i samhället samt för att följa myndighetsbeslut.

Beslut fattas löpande och i samråd med övriga Stockholmskommuner om övrig kommunal verksamhet. Informationen kommer att uppdateras löpande under de närmaste dagarna.

Beslut

Från och med söndag 20 december 2020 och fram till i första hand den 24 januari 2021 är kommunens samtliga inomhusanläggningar stängda för all organiserad verksamhet. Samtliga omklädningsrum för utomhusidrotten är stängd.

Detta gäller all verksamhet inomhus för alla åldrar. Förutom de verksamheter som av Riksidrottsförbundet definieras som elitidrott. Dessa kommer att undantas enligt gällande lagstiftning.

Tack för er förståelse och samarbete!

Lars Palmér
Förvaltningschef
Kultur- och fritidsförvaltningen

Ny info gällande Covid-19
2020-12-15 18:30

Hej alla medlemmar,

Under förra veckan kom det nya riktlinjer kring Covid-19 som medger träning i mindre grupper för ungdomar födda 04 och äldre, samtidigt har smittskydd Stockholm gått ut med tydliga råd om att vi ska hålla social distans inför julen samt att de flesta högstadieskolor i kommunen har gått över till distansundervisning. Även flera låg- och mellanstadieskolor har lagt om sin undervisning sista veckan innan jullovet.

Vi har diskuterat detta i vår föreningsstyrelse och råder samtliga ungdomar födda 04 och äldre att fortsatt pausa träning och match fram till minst den 10 januari. Vi är väl medvetna om att de allmänna råd tillåter något annat men det är viktigt att vi alla verkligen håller social distans över helgerna.

Vi har vidare diskuterat och rekommenderar samtliga lag som under de senaste veckorna har haft möjlighet att träna vidare att även dessa ta en paus ifrån träning och match fram till den 10 januari.

OBS! De lag som idag har planerat att träna och avsluta höstsäsongen under innevarande vecka får självklart göra det.

Som ni förstår är detta råd och rekommendationer ifrån föreningsstyrelsen. De som ändå väljer att träna ska vara noga med följande:

1. Har du symptom av något slag så stannar du hemma
  2. Hålla avstånd till varandra
  3. Se till att det finns tillgång till handsprit
  4. Varje spelare tar sig enskilt till och från träning
  5. Inget ombyte i omklädningsrummen
  6. Ingen får låna/använda annan spelare eller ledares utrustning
  7. Samtliga spelare får endast träna med ett och samma lag tillsvidare

Har du frågor eller funderingar så får ni gärna kontakta någon av oss i föreningsstyrelsen.

Inte så många dagar kvar på detta märkliga idrottsår och vi från föreningsstyrelsen vill passa på att önska er alla en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Nyheter från vår verksamhet
RIK/SIF Damer, 05/10 16:31