Välkommen till Rosersbergs IK!

Välkommen till hanbollsektionen gemensamma hemsida där vi informerar om alla våra lag och deras aktiviteter i korthet. Mer ingående information hittar du på respektive lags egen hemsida där du även hittar kontaktinformation.

Information om den populära Handbollsskolan hittar du på deras hemsida under fliken "Våra lag -> Handbollsskolan".

Vill du komma och se något av våra lag spela är ni välkomna till Rosers- och Råbergshallen i Rosersberg.

Glad midsommar
2018-06-21 05:56

Hej!

Vi i styrelsen vill passa på att informera lite kort om vad som händer under sommaren.

• Några lag har start sommaren med i Eken cup och det var mycket lyckat enligt de rapporter vi fått. Kan kanske bli några lag till som är med nästa gång!
  • F18-laget kommer i början av juli åka till Göteborg och vara med i Partille cup med två lag. Mer information om det längre fram.
  • Under sommaren kommer det arbetas med serieläggning och träningstider samt uppdatering av några dokument, exempelvis Röda Tråden.
  • Arbetet med att hitta fler partners till föreningen har gått igång och vi har fått flera positiva signaler. Mer info finner ni här. Vi tar också gärna emot tips på möjliga partners och hur vi kan skapa bättre förutsättningar för våra lag.
  • Sist men inte minst, ledare kick-off är inplanerad till lördagen den 8/9. Vi startar kl 15.00 i klubbstugan med lite information för att sedan ha lite trevligt tillsammans under kvällen. Separat kallelse kommer att skickas ut.

RIKs populära midsommarfirande startar redan ikväll och det är något man självklart ska vara med på! Mer information om firandet finner ni på RIKs hemsida klicka här.

Avslutningsvis vill vi i styrelse passa på att önska alla spelare, ledare, föräldrar och samarbetspartners en glad midsommar och en riktig trevlig sommar.

Handbollsstyrelsen
Sommaren startar med Eken Cup!
2018-06-15 05:19

Till helgen är det återigen dags för den gamla handbollsklassikern Eken Cup på Gubbängsfältet söder om Stockholm. Rosersberg kommer ställa med två lag, flickor 06/07 och pojkar 06/07 som båda är med för första gången.

Flickorna spelar i grupp D där följande lag ingår:

Spånga HK

Rosersbergs IK

Skuru IK 1

IK Bolton Gul

Pojkarna spelar i grupp G.

BK-46

Täby Handboll

Hammarby Handboll

Rosersbergs IK

Huddinge HK

Vi vill önska båda lagen ett stort lycka till!

Rosersberg IK Handboll (Via Anders E)

Spelare går vidare
2018-06-15 05:18

Efter vår lyckosamma säsong med bland annat en fin 4:e plats i USM F18 har några spelare valt att pröva spel på högre nivå kommande säsong. Även om det är tråkigt att tappa spelare är vi givetvis stolta över att kunna få fram spelare som är intressanta för föreningar högre upp än oss. Alexandra Schaerlund, Jonna Lindgren, Julia Huusko Smeds och Sofia Kou Aune går alla till Skånela IF.

Vi önskar samtliga stort lycka till i sin nya klubb.

Rosersbergs IK Handboll (Via Anders E)

RIK utvecklar samarbete med partners.
2018-05-30 20:55
Bild från sponsorbroschyer där RIK Handboll presenteras.

Inför kommande säsong kommer vi ha minst 8 lag i spel och handbollsskolan, allt tack vare våra fantastiska ledare som arbetar ideellt. Vi har ett behov att tillföra mer resurser för att fortsätta och utveckla handbollen i Rosersberg för så många möjligt – så länge som möjligt.

Vi har nu påbörjat mer strukturerat arbete med att utveckla samarbetet med partners i syfte stärka handbollsverksamheten i Rosersberg. Ett första steg i det arbetet är att vi tagit fram ett par broschyrer där vi presenterar RIK Handboll och tydliggör vårt erbjudande till dig som är eller vill bli partner.

Ta gärna en titt i dessa för alla har chans att bli partner, privatpersoner, organisationer och företag och inget stöd är för litet!

För mer information klicka här.

Jörgen Blomqvist
Ordförande i RIK Handboll

Rosersbergs IK Handboll inleder trepartssamarbete med Bollstanäs SK och Skånela IF
2018-05-21 18:05

Gemensamt för oss alla tre föreningar är att vi vill ha fler som upptäcker vår härliga sport och spelar handboll med oss.

Nu startar vi ett samarbete för att stärka barnhandbollen i vår geografi.

Att ge fler barn möjlighet till rörelse i en fantastisk lagidrott – handboll.

Vi ingår ett föreningsöverskridande samarbete med det gemensamma målet att få fler att börja spela handboll och att få fler att fortsätta med handboll. Alla tre föreningarna driver handbollverksamhet för barn och nu gör vi en första gemensam satsning på gemensamma handbollsskolor och barnhandbollen.

Vi kommer att föra kontinuerliga dialoger kring gemensamma träningar, stötta varandra i matcher, utbyta ledarerfarenheter mm. Att tillsammans stärka varandra i sina klubbar – för handbollen.

Föreningarna kommer att ha möten kontinuerligt för att se över behovet och läget i vardera föreningen och för att se hur man kan hjälpa varandra inom alla verksamheter på barnsidan.

Vardera föreningen kommer ha en kontaktperson när det gäller samarbeten mellan föreningarna.

Skånela IF      Håkan Persson:   070 898 95 46    hakan-persson59@tele2.se

Bollstanäs SK  Harry Kaipainen:   070 585 36 78  harry.kaipainen@ericsson.com

Rosersberg IK  Jörgen Blomqvist: 070 625 45 03  jorgen.blomqvist@hotmail.com

Rosersbergs IK Handboll är mycket glada och stolta över samarbetet och hoppas att detta stärker handbollen i närområdet både på bredden, men också på toppen.

-Vi i Bollstanäs och Skånela ser verkligen fram emot detta spännande samarbete!

Jörgen Blomqvist (Ordförande Rosersbergs IK Handboll)

Handboll - F08/09, 24/04 22:00
Handboll - F06/07, 10/04 13:37