Det var en bra helg för handbollen i Rosersberg
2017-10-16 15:59

Vill börja med att gratulera våra A-flickor eller U16 som det numera heter för en bra prestation i USM Steg 1 i helgen då man hemmaplan blev 1:a gruppen och är därmed direktkvalificerade till steg 3. Ett bra arrangemang som vanligt! Ett stort tack till alla inblandade och lycka till på USM-resan!

Damerna hade hemmapremiär mot Falu HK och vann med 27 – 19 efter en bra genomförd match. Nästa helg kommer Borlänge på besök.

HK Rosers och P06/07 var spellediga denna helg men nya utmaningar väntar.

F06/07 hade hemmasammandrag i Upplandserien mot Vassunda och Skånela. Mycket folk i klassiska Råbergshallen vilket gav en härlig inramning. Kul att se tjejernas utveckling och engagemang! Vill också lyfta fram Klara Fång som är nyutbildad föreningsdomare som gjorde en bra domarinsats!

När det gäller domare har vi i handbollen ett behov av att bli fler. Tveka inte att höra av er om ni vill börja döma.

Det är också glädjande att konstatera att flera nya spelare har börjat i F08/09 och i det nystartade P09/10 laget vilket är ett bra bevis på att RIK erbjuder en bra verksamhet. Kommande helger väntar sammandrag i Uppsala för killarna medan tjejerna ska vara med på Skånela handbollsfestival i Märsta den 29/10.

Sist men inte minst så har handbollsskolan fått en bra start. Över 20 barn var med senast det är mycket glädje! Handbollsskolan tränar på söndagar mellan 09.30 – 10.30 i Rosershallen, det är värt besök.

 

Anders Eriksson (Tf ordf RIK HB)

PS: Mer information runt lagen och matcher mm hittar ni på lagens hemsidor.

Handboll - A flick
Rosersberg obesegrade i USM steg 1
2017-10-15 20:09, Handboll - A flick
Försvarsspelet var nyckeln till helgens framgång
Rosersbergs IK som återigen fått förtroendet att arrangera USM, och denna gång steg 1 för flickor 16. 


RIK tog emot gästande lag Spånga HK, Gimonäs Umeå IF samt VästeråsIrsta HF, och lagen skulle göra upp om vidare avancemang. De lag som slutligen tog sig direkt till steg 3 var VästeråsIrsta HF och Rosersbergs IK.

 

Tränare Erika Larsson var oerhört nöjd med tjejernas insats, och summerade helgen med att försvarsspelet som tjejerna visade upp var nyckeln till att laget lyckades ta sig obesegrad genom steg 1.

 

- Vi har ett kollektiv och en styrka i försvarsspelet där varje tjej oavsett position gör exakt det som vi tränar på. Trots en del sjukdomar i gruppen så är det skönt att inte behöva lita på enskilda spelare, utan alla gör sitt jobb till 100%. Släpper man bara in 34 mål på tre matcher, och dessutom gör 105 mål framåt, då har man kommit långt med gruppen. Den arbetsmoralen och den sociala sammanhållningen som finns i detta lag är nog ganska unikt, och vi kommer jobba hårt för att tjejerna skall fortsätta arbeta för varandra.

 

Målvaktsspelet skrev vi om tidigare i veckan, och det menar Erika var ännu ett snäpp vassare under helgens USM matcher. – Både Elina och Natalie storspelade under helgen, vilket också statistiken på insläppta mål visar.

 

- Nu väntar steg 3 den 13-14 januari, och det kommer naturligtvis bli tuffare men ger oss tid att finslipa ytterligare på försvarsspelet säger Erika innan hon hoppar in i bilen för att åka hem och smälta helgens grymma handbollsfest.

 

Vid pennan: Donald Swahn

Foto: Mikael Frimodig

RIK vill tacka Tomas Hedström som filmade och sände matcherna LIVE

 

Resultaten i sin helhet kan ni hitta på http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2017&District=2100&Series=1700421

Handboll - Damer / Junior
Falu HK gästar Rosershallen
2017-10-14 20:35, Handboll - Damer / Junior
Äntligen dags för hemmapremiär. Efter två bortamatcher är det dags för Emma Berg (bild) och övriga lagkamratrer att få spela på hemmaplan.
Det är dags för tredje omgången i damernas division II Östsvenska Norra.
Rosersberg tar emot Falu HK och avkast sker i Rosershallen kl: 12.30.

- En vecka har gått sedan förra matchen och vi har lagt den bakom oss (mot Täby HBK). Nu gäller det ny match med nya förutsättningar. Vi har haft en bra träningsvecka bakom oss, säger Rosers tränare Robban Zetterquist.

Falu Hk är söndagens motstånd, ett lag som RIK inte har spelat på fler år. Det finns dock ett par spelare som Rosers damjuniorer mötte i samband med USM steg 1 för ett par veckor sedan.
- Nu handlar det om seniorspel och jag hoppas att vi spelar med rätt fokus, vågar att släppa på handbromsen och har ett idérikt anfallsspel. Vi ska så klart utnyttja vår fart i spelet, säger Robban Zetterquist.

RIK ställer upp med ordinarie lag och det finns inga skador att rapportera i från.
Söndagens matchvärd är Resia Upplands Väsby.

Rosersbergs IK Handboll
Tisdag 21 november 2017
2017-10-07 19:50
 
Uddamålsförlust för damerna
2017-10-07 18:16
Emma Lindblom och Vilma Hellström svarade för fem mål vardera i lördagens bortaförlust mot Täby HBK.
Det var en märklig match som spelades i Tibbelhallen på lördagen.
Efter en mycket olycklig start på matchen där RIK inte "var plats" lyckades Täby HBK vinna andra omgången i damtvåan med 28-27 (13-9).

- Ja, det var en mycket märkligt match och vi får en usel start på matchen. Vi låg väl under med 9-2 innan spelarna började vakna till. Det är förstås inte hållbart att släppa en sådant stort försprång, sade Rosers tränare Robban Zetterquist efter matchen.

Visserligen tog RIK ledningen med 1-0 genom lagkapten Julia Huusko Smeds men sedan var det Täby som dominerade både stort och länge. RIK-laget stod inte alls att känna till.
- Nej, så var det tyvärr. Vi var inte "på plats", säger Zetterquist.
Täby ledde som mest med sju bollar, 9-2 och det skulle bli bättre framträdande från RIK-laget.

13-9 ledning i paus för Täby och efter 36 minutersspel var RIK i kapp (14-14).
RIK fick ordning på sitt anfallsspel och framför allt visade Emma Lindblom och Cornelia Gerger Ripman framfötterna och det skulle bli bättre.

RIK fick kontroll på matchen och ledde vid ställningen 21-17 efter kantmål från Florencia Peréz Skogsborg.
Men nu kom tyvärr nästa djupdykning och det kollektiva spelet gick i baklås.
Täby HBK ska ha beröm för att hela tiden kämpa och hade ett stort engagemang.
Hemmalaget kom tillbaka och det var lika vid ställningen 23-23.
- Nu hamnade vi återigen i en mycket olycklig period. Vi får inte till försvarsspelet, säger Robban Zetterquist.

Det blir en kamp på slutet och Täby gör 28-27 målet 20 sekunder från slutet. RIK plockade ut målvakten och spelade sju mot sex men fick inte ett bra avslut och förlusten grinade illa över RIK.
- Det är surt att förlora, samtidigt lär vi oss och får ladda om. Ny vecka med nya träningar. Det gäller nu att förbereda sig på nästa match mot Falu HK om en vecka på hemmaplan, säger Robban Zetterquist.
Främsta målgörare i Rosersberg blev Emma Lindblom och Vilma Hellström med fem mål vardera.

Rosersbergs IK Handboll
Nyheter från våra lag
Handboll - Damer / Junior, 16/10 15:42 
Handboll - Damer / Junior, 16/10 05:38 
Handboll - P09/10, 15/10 20:54 
Handboll - A flick, 15/10 20:09 
Handboll - Damer / Junior, 14/10 20:35 
Handboll - Damer / Junior, 11/10 16:55 
Nyheter från föreningen
Hem, 11/10 22:03 
Hem, 01/10 08:02 
Hem, 01/09 08:58 
Hem, 30/08 08:26 
Hem, 15/08 08:30 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide