Rosersbergs IK fotboll liten förening men ett stort hjärta. Vi lever efter filosofin att alla är välkomna och delta på sin nivå, men med ett kvalitativt innehåll på träningar. Något som bidragit till att vi når förhållandevis goda resultat.
Välkommen att ta del av vår verksamhet, om det så är som spelare, ledare,styrelsemedlem, motståndare eller publik!
Nytt Samarbete med Sigtuna IF - Dam/Damjunior
2018-01-27 10:49

Efter det att RIK/MIK gått ur tiden så har vi sökt nya samarbetsformer. Då vi dessutom har en brist både på äldre flickor och damer behövs en långsiktig lösning. Vi och Sigtuna har samtidigt räckt ut en hand och det finns nu ett förslag på ett samarbete vilket är oerhört roligt. Samtliga som berörs och är tillfrågade är positiva.

Vi inleder en långsiktig satsning där vi kommer att ha ett DJ (damjuniorlag) och ett A-dam som heter RIK/SIF (Rosersbergs IK/Sigtuna IF FK). Damlaget spelar i division III och DJ i F15-17 grund.

Ledarstab Damjuniorer (DJ):
Christoffer Sveholm, Tränare
Fredrik Pihl, Tränare
André Markusson, ass tränare (ansvarig för samverkan med A-laget)
Stefan Lundqvist, ass tränare (ansvarig för samverkan med A-laget)
Therese Nilsson, lagledare
Helena Padel, lagledare

I den nya konstellationen ska vi ha ett samarbete mellan DJ och A-lag och vi kan flytta spelare mellan lagen på ett bättre sätt så att tjejerna får spela i den miljö som passar bäst. DJ träna varannan träning i Sigtuna och Rosersberg, vilket även gäller hemmamatcherna. En gång i veckan är det tänkt att A och DJ tränar samtidigt på Råbergsvallen för att bygga broar.
Stefan Lundqvist (RIK) och André Markusson (Sigtuna IF FK) blir resurser som kommer att hjälpa till där det behövs för att de nya sammanslagningarna och samarbetet mellan lagen mellan skall blir bra och att tjejerna skall känna sig bekväma i det nya.

Vid frågor vänd er gärna till någon i ledarstaben

/RIK Fotbollsstyrelse
Fotbollsskolan har startat om !
2017-09-01 09:44
Hej
Vi fortsätter vår fotbollskola efter sommaruppehållet från lördagen den 26 augusti, Sen kommer vi att hålla på alla lördagar fram till lördagen den 30 september. Vi gör sen uppehåll för att ge utrymme för innebandyskola och handbollskola för de som vill prova på fler sporter.

Ni får gärna komma och prova på innan ni registrerar er. Men sen vill vi gärna att alla registrerar sig här: http://www.rosersbergsik.se/form/?ID=89286. Ange "Fotbollskolan" under lagtillhörighet och fyll sedan i alla personuppgifter och bekräfta i nästa steg.

Välkomna!
Rosersbergs IK Fotboll

Vid frågor, kontakta ansvarig ledare:
Åsa Björklund
asabjorklund@gmail.com
Tryck på matchställ
2017-08-16 09:53

Hej alla,

Hoppas ni har haft en skön sommar!

Nu drar höstsäsongen igång, och vi i Föreningsstyrelsen ser fram emot en höst med mycket aktivitet i hallarna och på fotbollsplanerna.

I och med att säsongen 17/18 startar för många lag, kommer här några riktlinjer för vad som gäller för sponsor-tryck i samtliga sektioner:

* Matchtröjor och shorts för barn- och ungdomsspelarna ska vara rena från sponsor-tryck för att kunna ärvas. Köper laget tröjor/shorts för egna pengar är det självklart ok att trycka.

* Väskor och overaller är nästan alltid personliga och kan därför tryckas på.

* ”Klisterlagen” i HB som har Kempa får trycka på tröjor och shorts då dessa inte går att ärva efter en genomförd säsong.

* För övriga seniorlag så får varje sektion ta egna beslut.

/Föreningsstyrelsen RIK

FANTASTISK start på Fotbollskolan!
2017-05-11 10:07
Samling på fotbollskolan
Runt 40 glada, nervösa, spända och spelsugna barn dök upp med minst lika många föräldrar och syskon till årets första dag på fotbollsskolan förra lördagen. Åsa Björklund tillsammans med Emma/Jonna från RIK damer och Jocke/Rasmus från RIK herrar gjorde träningen till ett äventyr.

Timmen avslutades med saft/kaffe och kaka och en kortare presentation från Jörgen (ordf) och Johan (sekr) kring Rosersbergs IK verksamhet och att vi alla är viktiga i föreningen. Åsa fick efter mötet ett par föräldrar som kunde hjälpa till framöver men fler är hjärtligt välkomna då verksamheten helt bygger på egna initiativ och ideella krafter.

Nu på lördag klockan 10 hoppas vi få se ännu fler barn och vuxna. Sprid informationen. Det värmer i själen att se så många spelsugna barn på vår fotbollsplan.

/Johan Sköld
Sekreterare RIK Fotboll
Nu startar årets Fotbollsskola!!!!!
2017-04-17 21:53

FotBOLLsskolan drar igång
den 6 Maj på Råbergsvallens konstgräs

Klockan 10.00 lördagen den 6 maj träffas vi alla bollglada barn och vuxna på konstgräset vid Råbergsvallen. I år vänder vi oss främst till de flickor och pojkar som är födda 2010/11/12 men alla som vill är välkomna. Vi kommer leka boll Lördagar 10.00-11.00 fram till midsommarveckan.

Vid frågor kontakta  –

Åsa Björklund (RIK Fotbollsskola 2017) 073 - 664 37 18