Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
RIK HERR 2019

CUP 2020!
2020-01-07 08:47
Nu har spelprogrammet för KIF- cupen i Bro kommit.
Vi spelar både gruppspel och eventuellt slutspel på söndag 26 jan.


Grupp F
Värtans IF div 3
Rosersbergs IK div 5
SK Elvan div 5
Skogås-Trångsunds FF div 5
Rönninge Salem FF div 5

Söndag 26 jan.
09,50  SK Elvan-Rosersbergs IK
10,40  Rosersbergs IK-Rönninge Salem FF
11,55  Rosersbergs IK-Skogås Trångsunds FF
12,45  Värtans IK- Rosersbergs IK

Futsal premiär!!
2019-10-30 14:36
Max styr även skutan i futsal 2019/2020!
I helgen närmare bestämt på lördag den 2 nov kl 14,00 är det futsal premiär för Rosersbergs IK herr hemma mot Danmarks IF.

Rosersbergs IK har aldrig haft ett futsal lag och detta blir ett nytt och roligt inslag i fotbollen under vinterhalvåret.

Matcherna spelas 2x20 minuter och många mål utlovas från grabbarna i laget:)

Välkomna!!
Historisk cupseger!!
2019-10-28 08:44
Glädje bland spelare, ledare och fans!

Så var äntligen bucklan hemma i Rosersberg, så som vi slitit och kämpat för detta och nu äntligen så har vi "vunnit cupen, vunnit cupen Rosersberg".

I en spännande och jämn final mot Films SK kunde vi med stor hjälp av våra fantastiska fans få lyfta bucklan i luften och när domaren blåste för 90 min så stod vi där som segrare med 4-3 efter mål av Lito, Mulle , Nilsson och Salle.


En match som trots det jämna resultatet vi ändå hade ett starkt grepp om, Films SK hade två bonusstraffar som dom förvaltade väl vid underläge 3-1 och sista 20 minuterna blev ett stort tryck mot deras mål och det kändes som det var en tidsfråga innan vårt ledningsmål skulle komma. Så med cirka 10 minuter kvar så kommer Leven runt på vänsterkanten och spelar vackert in bollen i boxen och där dyker Salle upp och styr vackert in 4-3, oerhört skönt för oss och sista 10 minuterna blir nervöst för spelare och fans men inget mer händer utan domaren blåser av så står vi äntligen som cupsegrare 2019!


En härlig avslutning för oss 2019 då vi föll på mållinjen i serien men denna seger stärker oss för framtiden. Vill tacka alla supportrar som var med oss till Gimo och hjälpte oss till denna seger.


Nu laddar vi för 2020!!!


/Coach

Vinna cupen vinna cupen Rosersberg!!
2019-10-18 09:08
Lito och Abdi glädje, Nilsson vinnarskalle. foto Donald Swahn

Nu är det nära för Rosersbergs IK herr att uppfylla det som sjungits efter varje seger i många år. Efter gårdagens semifinal och vinst med 5-2 så är det nu final i upplands cupen 2019 där vi ställs mot antingen Riala GOIF eller Films SK.

Matchdag är ännu inte fastställd utan vi återkommer med info om när den spelas.


Semifinalen mot Palestina blev en märklig tillställning där vi tyvärr gör en riktig dålig match, vi kommer i underläge redan efter 1 minut och har efter det otroligt hög felprocent i passningsspelet, otroligt passiva i närkampsspelet och tar många felbeslut. Vi äter oss dock in i matchen och efter cirka 20 minuter kvitterar Nilsson på en tilltrasslad situation efter en hörna. Jämnare match nu men fortfarande mycket fel av oss och Palestina har några spelare med riktig hög kvalitet som vi har stora problem med att få kontroll på. Efter bolltapp på deras planhalva får dom en omställning som vi inte kan freda oss emot och Palestinska tar ledningen med 2-1 som också blir halvtidsresultatet.

Mycket att snacka om i halvtid och vi trycker på inställningen, fokus på alla moment och aggressiviteten.


Vi börjar andra mycket bättre med bra press och aggressivitet, skapar några halvchanser och vi känner att vi är med i matchen igen. Så i 60 minuten händer det som förändrar hela matchen, Palestina får ett mål bortdömt för offside och i den situationen så snackar 2 av deras spelare till sig röda kort. Med 2 man mer så tar vi fullständigt över och det tar bara cirka 5 minuter innan Nilsson kvitterar till 2-2. Vi fortsätter trycka på men har alldeles för bråttom med avgörande passningar och vi stressar upp oss istället för att ha tålamod. Men så i den 75 minuten så spelar Nilsson snyggt fram Lito i boxen som lätt placerar in ledningsmålet 3-2. Efter det tar det bara 3 minuter innan Palestina ännu en gång snackar till sig ett rött kort och med endast 7 man på plan sista 15 minuterna så kan dom inte forcera utan Nilsson gör 4-2 och våran "super sub" Brask stänger igen butiken med 5-2 innan domaren blåser av matchen.


Vi vinner matchen men spelet hos oss värmer inte denna kväll, Palestinska är ett bra lag men vi kommer inte alls upp i samma fina spel som tidigare cupmatcher.

Men vi är i FINAL och då tar vi fram det fina spelet igen.


/Coach

Seger i kvarten!
2019-10-10 08:28
Lito, Mulle, Mattias,Sebbe och Salle in action. Foto Donald Swahn

Kvartsfinal i cuppen mot tidigare div 3 laget Brottby SK med exallsvenska spelaren Amadou Jawo i spetsen gästade på onsdagskvällen oss på vallen.

En tuff nöt att knäcka men som vi gjorde det, otrolig fokus matchen igenom och en inställning hos alla spelare både på plan och på bänken gjorde så att vi vann denna match med 6-3 efter mål av Lito 4, Mattias 1 och Brask 1.


Första 20 tar vi tag i spelet direkt med bra aggressivitet och bra rörelse. Kontrollerar matchen och Brottby verkar överraskade, därför något snöpligt då Brottby får en tveksam indirekt frispark i vårt straffområde som dom trycker in och 0-1. Men vi svarar omgående och på en fin omställning där Sebbe gör bort sin gubbe(för tionde gången) och levererar Mattias ett pass i fritt läge utanför straffområdet där han inte gör något misstag utan placerar in 1-1. Brottby börjar käka in sig i matchen mer och mer och vi tappar lite aggressivitet, men så får vi en frispark strax utanför straffområdet och Mulle och Lito ställer upp sig, Lito stegar fram och helt kliniskt så placerar han bollen i vänstra krysset 2-1.

Brottby fortsätter ta över lite och efter att vi slarvat i pressspelet på egen planhalva så gör dom i 38 minuten 2-2 och vi känner oss inte riktigt bekväma med matchbilden just då. Men precis innan halvtid så slits Abdi ner i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten, Lito kliver fram och lägger lätt in 3-2 som också blir halvtidsresultat.

Skönt att gå till vila med ledning 3-2 och dessutom utan att tagit någon av våra 2 bonusstraffar. Efter våra första bra 20 minuter så tog Brottby över mer och mer, vi känner att vi måste få upp aggressiviteten och våga rulla boll som vi då gjorde.


Brottby kommer ut i andra med högre press och vi försöker hålla bollen i laget men det blir alldeles för korta perioder för oss med boll, i 53 minuten e vi passiva i vårt straffområde och kvitteringen ramlar in bakom Jocke. Då tar vi vår första bonustraff som Lito säkert sätter 4-3. Lite svajigt spel från båda lagen och händer inte så mkt förrän vi bestämmer oss att i min 70 ta vår andra bonusstraff som Lito även denna sätter och det är hans fjärde mål för kvällen. Nu trycker Brottby upp sitt lag ännu mer och vi faller lite mer hemåt för att försöka utnyttja våra snabba omställningar, Brask sliter sig loss i en djupledslöpning i 84 minuten och fri med målvakten så rundar han honom och slår spiken i kistan med sitt 6-3 mål. Vi spelar av sista 7-10 minuterna innan domaren blåser av och avancemanget är klart. En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter e det bättre laget. Nu blir det semifinal mot antingen Rasbo IK eller Palestina FF nästa vecka.


Trevlig helg!!

/Coach

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Startsida, 08/04 10:06 
Startsida, 28/02 11:31 
Startsida, 29/10 17:34 
Nyheter från föreningen
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten