Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
RIK HERR 2018, foto Magdalena Lagerqvist Kalla

VM TIPS 2018!
2018-06-14 13:49
Heja Sverige!

Då var VM tipset 2018 klart.

Det var hela 240 st. som ville vara med och slåss om att bli mästare.

Priserna blev enligt följande.


1:a pris 7200:-

2:a pris 4400:-

3:e pris 2900:-


Ifall någon märker att man fått fel poäng eller att man fått fel resultat på sin rad så är det bara att höra av sig till mig(Stefan) 073-3414915 då det förmodligen då är den manuella avdelningen som halkat på tangentbordet:)


Resultatrapportering följer ni på följande länk.


http://vmtips.mediastar.se/


Lycka till!Bollskolan 2018!
2018-04-24 09:14

Hallå!!


Vi har några ansvar att uppfylla när man spelar i Rosersbergs IK.

Ett av dom är att vi ska ha 2 spelare nere på bollskolan varje lördag på våren och hösten. Våren är det lördagar mellan 5 maj -16 juni kl 09:45-11,00 på lördagar på vårt konstgräs och vi i a-laget ska dela detta med juniorerna/div 8. Man kommer ner till plan och hjälper dom nya unga spelarna. Det finns på plats ansvariga för detta så man får instruktioner om vad som ska göras. Detta är mycket uppsakattat och viktigt att vi gör. Om man inte kan sitt tilldelade pass så får man byta med någon annan.


Vi har även nattvandring fredag 11 maj 20,00-23,00.


Bollskolan: 09:45-11,00

Lördag  5 maj       Jocke B/Rasmus M

Lördag  19 maj     Hampus/Abbe

Lördag   9 juni      Max/Hauron

Lördag   16 juni    Podda/Alex J


Nattvandring: 20,00-23,00

Fredag 11 maj       Andy/Jonny/Öhrn/Leven


Ifall man inte kan sitt pass så får man lösa byte själv.


/COACH ÖZCAN

Tung förlust i premiären!
2018-04-16 09:13
Trikadien fortsätter att vara vårt spöke!!

Ny säsong och nu var det väl ändå dags att begrava spöket som hindrat oss från att vinna över Trikadien dom senaste 3 åren.


Med en bra försäsong i ryggen andades vi stor optimism inför mötet mot Trikadien som vi haft oerhört svårt emot dom senaste säsongerna. Varför kan nog ingen säga då vi oftast fört spelet och haft stort bollinnehav men inte kunna "döda" matcherna.


Första halvlek en ganska jämn historia där vi har mer boll men visar upp konsten i att ta felbeslut, leverera felpassningar, förlora dueller och rent allmänt vara riktigt dåliga. Domaren blåser för 45 minuter och ställningen är 0-0 efter att vi knappt inte skapat en endaste chans alls utan gjort en riktig katastrof halvlek.

Vi trycker i halvtid på högre bolltempo, bättre press, vinna närkamper och hitta in med bollar längs marken mellan deras ytterbackar och mittbackar. Ganska mycket att förbättra efter dom första 45.


I andra halvlek får vi ett stort bollinnehav och det är lite bättre spel och inställning än i första, vi skapar ett antal fina chanser som vi dock helt otroligt nog inte kan förvalta utan det blir som det brukar bli när ett lag trycker på och inte lyckas göra mål att det andra laget på en omställning gör 1-0 med cirka 5 minuter kvar. Vi försöker trycka på dom sista minuterna med allt vi har och det närmaste vi kommer är väl en straffsituation då Leven blir nerdragen av deras målis men domaren lyckas istället för straff hitta en hands på Leven och efter det så blåser han av för 90 min och förlusten är ett faktum.


Riktigt tråkigt att vi inte kan prestera när det är premiär och många av våra spelare kommer inte alls upp i normal standard, Trikadien är ett lag som vi är så mycket bättre och helt enkelt bara ska slå. Nu får vi tagga till på träningarna i veckan och ta nya tag på lördag då vi möter Hallsta hemma på vallen.


/Özcan


Förlust!
2018-03-29 14:50
Jonny en av Rosers bästa spelare denna tunga kväll.

Rörligt, fartfyllt, tekniskt och organiserat spel av hög klass fick vi uppleva på vallen i hemmamatchen mot våra grannar Bollstanäs SK. En riktig lektion i fotboll fick vi denna kväll men alla ska stor cred för att vi krigade och försökte så länge orken fanns. Vi hade för kvällen några gubbar borta som hade behövts för att vi skulle orkat stå upp i 90 minuter mot det bästa motståndet vi mött denna försäsong.


Vi hade pratat om att försöka ha vår höga press i matchen men märkte ganska snabbt att motståndet var för bra och dom spelade snabbt förbi pressen och vi blev ihåliga. Vi fick ganska snabbt sjunka tillbaks i banan och BSK fick föra spelet med sitt snabba och tekniska spel, vi hade svårt att hitta positionerna och det blev inte bättre av att Podda skadar sig redan efter 7 minuter. Nästan direkt efter det gör BSK mål efter ett inlägg och efter att vi inte haft markering i boxen på deras forward som nickar in 1-0. Vi får jaga mycket boll och sliter för att komma rätt i positioner men det är mycket svårt mot ett bollskickligt BSK. Edin lyckas kvittera på en tilltrasslad situation och vi får lite ny energi. Men matchbilden är sig lik med mycket boll för BSK och vi får försvara oss med näbbar och klor.

Blir inga mer mål i första halvlek och det får vi nog vara mest nöjda med.


I andra halvlek får vi en mardrömsstart med 1-2 redan efter 1 minut , vi svarar direkt då Edin får på ett kanonskott som målvakten inte kan ta och 2-2 efter 49 minuter spelade. Sen kommer 5 tunga minuter för oss då BSK gör 3 mål och ställningen efter 60 minuter är 2-5. Vi försöker hitta en växel till men det går inte utan vi börjar bli trötta och BSK trummar på, sista 25 minuterna känns låååånga och vi får försvara oss mer än att anfalla då orken börjar ta slut. Vi släpper inte in några mer mål denna kväll och skapar väl inte något mer heller utan när domaren blåser för 90 min så står det 2-5 på tavlan.


Som sagt det bästa motståndet vi mött hittills och vi får försöka hitta dom ljuspunkter som fanns denna kväll och ta med oss. Inget att "gräva ner oss för" utan bara att knyta knäven och blicka framåt.


Alla som kan svarar JA till matchen som Mats kallar till och sen så är det träning tisdag 19,30-21,00 i Rosersberg.


/Özcan 

Seger!
2018-03-26 13:42
Jocke "Salah" Brolund målskytt mot Bålsta S.

Fjärde matchen i cupen spelades i Bålsta mot gruppledarna Bålsta Sanering FC som hade tre raka segrar inför mötet mot Rosers. Laget huserar i div 6 och hade således en bonusstraff mot oss.


Många gubbar borta av olika anledningar gjorde så att vi fick snickra om laguppställningen rejält, bland annat så fick Hampus "ärtan" Nevdahl spela högerback efter att varit på höghöjdsträning i en vecka i alperna.

Jonny "kirurgen" Lyngbrant spelade centralt med Edin och Podda, Öhrn fick chansen att lira från start och där var den stora frågan om han skulle orka 90 min:) och längst fram firman Sané-Firminio-Salah.

I mål gjorde Jocke sin första match för sessen.


Efter två kanonmatcher mot tufft motstånd så trodde nog grabbarna att vi skulle kunna gå på halvfart mot BS, men det gick inte riktigt. Vi skapade 4-5 frilägen i första halvlek men BS hade en stolpe och några halvchanser även dom.

Vi såg sega ut och bolltempot var lågt, enkla misstag och det var som natt och dag jämfört med Märsta matchen. Efter 45 minuter står det 0-0 och vi gör en riktigt skithalvlek.


Andra halvlek blir inte så mycket bättre, vi lyckas göra 1-0 genom Jocke men BS kvitterar på en fast situation. Kirurgen trycker in 2-1 direkt på en frispark och efter det så tar BS sin bonusstraff, Jocke räddar den och efter den missen orkar inte BS etablera någon riktigt bra tryck mer utan det är vi som skapar några chanser och med lite bättre skärpa så skulle trean ha kommit. Men seger och upp i toppen i gruppen var det viktiga denna dag.


Vi tränar i Rosersberg tisdag 19,30-21,00 och sen är det ny match hemma på onsdag mot BSK.


/ÖzcanKommande matcher
Spelade matcher
Ons 20/6 19:00
3 - 0  
Lör 16/6 14:00
0 - 1  
Lör 9/6 18:00
1 - 5  
Tis 5/6 19:30
4 - 5  
Lör 2/6 15:00
1 - 1  
Lör 26/5 14:00
6 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startstida, 06/06 10:51 
Fotboll - Startstida, 25/05 09:42 
Fotboll - Startstida, 07/05 16:39 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide
NOLLTOLERANS