Semifinal i KIF cupen 2018!
2018-01-29 11:55

Fina framgångar för RIK herr i KIF cupen 2018, efter gruppseger på lördagskvällen efter 2 segrar , ett kryss och en förlust blev det slutspel på söndagen och direkt in i kvartsfinal mot div 4 laget Viggebyholm IF.

En match som vi avgjorde snabbt genom att gå fram till 3-0 efter 11 minuter mot ett trögt Viggebyholm med den gamla Djurgårdsspelare Jan Tauer i spetsen.

Viggebyholm fick reducera två gånger innan domaren blåste av och vi var i semifinal mot Värtan IF.

Tyvärr kommer vi inte alls upp i någon vidare högre nivå i semifinalen mot ett taktiskt och rutinerat Värtan utan vi ser lite smånervösa ut och får inte iordning på spelet. Värtan gör både 1- och 2-0 innan vi får lite bättre struktur på spelet och trycker tillbaks dom på deras planhalva. Men vi har inte kreativiteten och farten för att lyckas utan vi förlorar med 2-0.

Vi gör ändå en bra turnering mot bra motstånd och det tar vi med oss från denna helg.

Nu tränar vi hårt i feb och sen så börjar träningsmatcherna i mars.

/Özcan

KIF-cupen 2018
2018-01-02 15:02
Max laddad för 2018!!

Hallå!!

Nu är gruppspelet lottat för KIF-cupen 2018.

Vi spelar våra matcher sent på lördag 27 jan och slutspel söndag 28 jan ifall det blir aktuellt. Boka därför upp lördag kväll och söndag i era kalendrar nu så vi kan åka dit med ett slagkraftigt lag.

GRUPP E  Lördag 27/1

Kl.

Hemmalag

Bortalag

BOLLSKOLAN!
2017-08-21 09:23
Talangfabriken!

Hallå!!

Vi har några ansvar att uppfylla när man spelar i Rosersbergs IK.

Ett av dom är att vi ska ha 2 spelare nere på bollskolan varje lördag på våren och hösten. Hösten är det mellan 26 aug-30/9 kl 09:45-11,00 på lördagar på vårt konstgräs och vi i a-laget ska dela detta med juniorerna/div 8. Man kommer ner till plan och hjälper dom nya unga spelarna. Det finns på plats ansvariga för detta så man får instruktioner om vad som ska göras. Detta är mycket uppsakattat och viktigt att vi gör. Om man inte kan sitt tilldelade pass så får man byta med någon annan.

Lördag 26 aug     Edin/Öhrn

Lördag 9 sep       Max/Jocke målis

Lördag 23 sep     Algå/Putte Fromell

/COACH ÖZCAN

Fortsatta framgångar!
2017-05-09 15:41
Nöjd RIK fotboll ordförande Jörgen "Berlusconi" Lundqvist.

Tredje raka segern hämtades hem på lördagen på "vallen" efter seger med hela 8-0 mot Riala 2, målskyttar var Léven 2, Nordbeck 2,Edin 2, Salle 1 och Jocke "Engvall" Brolund 1. Vi snackade innan om att gå ut med högt tempo och aggresivitet över hela planen för att få ett tidigt ledningsmål, och redan efter 6 minuter så visar Léven och Brolund att "kemin" mellan dom är 100% och efter ett fint inspel av Léven så rakar Brolund säkert in 1-0. Vi fortsätter att trumma på och ger inte Riala en chans att komma in i matchen, stabilt försvarspel kombinerat med fina offensiva kombinationer gör att målen trillar in i första halvlek och när domaren blåser av för vila så är ställningen hela 5-0.

Vi gör flera byten inför andra för att lufta bänken och få in nya pigga ben, vi trycker på att vi ska hålla upp skärpan och fortsätta spela boll och inte gå ner oss. Andra halvlek fortsätter som den första med ett stort övertag för oss och vi skapar flertalet chanser, Léven sätter 6-0 innan "il capitano" Nordbeck gör 7 och 8-0 efter det blir det inga mer mål och domaren blåser av för 90 minuter.

En stabil insats av hela laget och riktigt roligt att vi nu har 3 raka segrar och truppen känns riktigt stark. Nu tränar vi på och ny match borta lördag 18,00 mot Trikadien i Uppsala.

/Coach Özcan

Seger nr 2!
2017-05-02 15:09
Max såg till att stänga igen hemåt..

Match nr 2 i Norrtälje kl 10,00 på lördagen mot svårspelande Rådmansö SK slutade med en stabil 3-1 seger efter mål av Levèn 2 och Jocke 1.

Efter den övertygande seriepremiären mot SK Elvan som vi vann med 4-1 väntade en svår bortamatch mot Rådmansö SK.

I ett blåsigt Norrtälje så började vi lite trevande och tillät Rådmansö ta ledningen på en hörna och efter lite flipper spel så petade dom in 1-0. Vi käkade oss in i matchen mer och mer och Levén kvitterade innan Jocke B gav oss ledningen innan halvtid. Trots en stark bänk gjorde vi inga byten i halvtid utan vi pratade om att fortsätta som vi spelat dom sista 30 i första och då få utdelning i målprotokollet.

Vi startar lite trevande i andra och får inte riktigt igång spelet, vi kastar in lite pigga ben från bänken och tar då över mer och mer . Vi bränner ett antal kanonlägen innan Levèn slår spiken i kistan med 3-1 fint framspelad av Madsen.

Efter det orkar/kan inte Rådmansö komma tillbaks utan det är närmare 4-1 än en reducering från dom. Domaren blåser av och 3 nya poäng in på kontot.

En bra insats av alla killar och en fin start på sessen för oss.

Nu tränar vi på och ny match hemma på lördag mot Riala 2.

/Coach

Nyheter från sektionen