ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Sh bygg, sten och anläggning ny samarbetspartner till Rosersbergs IK
2023-01-09 18:00
Crister Isaksson (affärsområdeschef), Donald Swahn (ordförande RIK) och Dalia Ramzi (vd)

Vi på Sh bygg, sten och anläggning arbetar för att bygga hållbara samhällen som inger framtidshopp. Några av grundförutsättningarna för ett bra samhällsklimat är jämställdhet, mångfald och att ge barn och ungdomar möjlighet till en meningsfull fritid med goda förebilder. Därför samarbetar vi med organisationer och föreningar som är engagerade i lokalsamhället och som är beredda på att arbeta med långsiktiga positiva förändringar.

Vi är väldigt stolta över vårt kommande samarbete med Rosersbergs IK som erbjuder en bred verksamhet där barn och ungdomar får växa och utvecklas, säger Dalia Ramzi, vd för Sh bygg, sten och anläggning.

När vi inledde diskussionerna om ett samarbete med Sh bygg i höstas föll det sig väldigt naturligt att vi skulle kunna utveckla något bra tillsammans, säger Rosersbergs IK´s ordförande Donald Swahn.

Dels har Sh bygg och Rosersbergs IK identiska värdegrunder, dels har vi samsyn kring hur viktigt det är att satsa på barn och ungdomars fritid i dessa något tuffare tider. Något vi på längre sikt tror är avgörande för att skapa ett tryggare samhälle.

Vår gemensamma plan ska ses i ett ”helikopterperspektiv” då det är många pusselbitar som måste kugga i för att vi ska komma framåt och utveckla de områden som vi ser behöver förstärkas. Rent konkret handlar det bland annat om att arbeta underifrån med att få med de yngsta årskullarna in i föreningslivet samtidigt som vi bibehåller och stärka nuvarande verksamhet.

Samarbetet med Sh bygg innebär dessutom att vi kommer att kunna utöka vårt samhällsengagemang och genomföra olika aktiviteter och insatser för invånarna i både Rosersberg och i övriga delar av Sigtuna kommun.

Vi i RIK är oerhört laddade för att nu påbörja samarbetet med Sh bygg och kommer förvalta den här relationen på bästa sätt, avslutar Donald Swahn.

God jul önskar vi er alla!
2022-12-24 10:00

Rosersberg, Wigör och Sigtuna möttes för att namnge en ny kommunförening för flick- och damfotboll
2022-12-22 18:00

Det var i augusti i år som fotbollsföreningarna Rosersberg, Wigör och Sigtuna inledde samtal kring att gemensamt skapa en flick- och damfotbollsförening gällandes från 15 år och uppåt. Samtalen inleddes för att alla tre föreningarna kämpade med att behålla tillräckligt många spelare för att kunna bedriva seriespel. Föreningarna var alla av av synen att ensam är svag, men att vi tillsammans kan skapa något starkt. Så tillsammans skred de till verket och och involverade berörda i respektive förening i tanken om ett samgående. Efter två månaders stötning och blötning inom och mellan föreningarna hade respektive styrelse beslutat om ett samgående, vilket betydde att skapandet av en gemensam kommunöverskridande fotbollsförening för tjejer 15 år och uppåt kunde starta på allvar.

Igår kväll, 20:e december, togs det första verkliga steget i form av en namngivningsceremoni, i Prästängshallen i Sigtuna. Dit bjöds in 10 tjejer från respektive förening att rösta på fyra namnförslag. De fyra namnförslagen var i sin tur ett urval styrelserna gjort från en större mängd namnförslag som tjejerna från de olika föreningarna inkommit med. Ibland pepparkakor, julmust & saffranskakor skred till slut 7 tjejer fram från respektive förening & gav sina röster och när resultatet sammanställts hade "Sigtuna Märsta United FK" segrat.

"Vi vill tacka alla som tog sig till namngivningsmötet igår, såhär 4 dagar före julafton, tack!

Med ett föreningsnamn plats blickar vi framåt och kommer nu ta nästa steg i bildandeprocessen av föreningen, något som vi hoppas ska leda till väldigt mycket fotboll och väldigt många glada tjejer nästa år. Vi passar även på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!"

/Styrelserna för Rosersberg IK, SK Wigör och Sigtuna IF FK

Köp din RIK-julklapp nu!
2022-12-16 09:30

Snart är det äntligen jul och vi har våra fina bodys i lager. 100 kr/st. Finns i storlekarna 62/68, 68/74 och 74/80.

Vi har även vår Rosers-hoodie och collegetröja i lager. 278 kr/st. Begränsade storlekar för vuxna.

Kontakta Kicki för att köpa, 070 263 18 79

Nyheter från vår verksamhet