SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Spök & Lek på söndag!
2023-10-27 17:30

Hej alla barn och föräldrar i Spring & Lek!

På söndag blir det halloween-tema på S&L och vi kallar det Spök & Lek. Inget läskigt, bara roligt! Om barnen vill klä ut sig så får de gärna göra det.

 

Spöööökligt välkomna!

/Ledarna

RIK Damer mot Gurraberg söndag 14:00
2023-10-14 14:00

Damlaget startade bra i seriepreimären i div 2 öst då man tog full pott hemma mot Ceres, men det gick tyvärr lite knackigare i första bortamatchen mot Årsta då de fick åka hem utan poäng.

 

Tränare Janne Nilsson ser positivt på kommande matcher, och menar att damerna stod upp bra mot Årsta då de är tippade att ta sig tillbaka till div 1 denna säsong. Det stod 12-12 i halvlek men med en bred trupp spelare lyckades Årsta tillslut vinna matchen.

Matchen i morgon mot Gurraberg HK kan nog bli en kul hemmamatch då lagen har ungefär samma filosofi, handboll skall vara kul att spela, utan att ha ambitionen att avancera i seriesystemet. Dock är det rutinerade vinnarskallar som ställs mot varandra, så vi kan räkna med en kamp i 60 minuter.

Ni som såg premiären mot Ceres kan intyga detta då damerna inför ca 100 hemmafans inte gav sig utan vände ett underläge i slutet av matchen och tog full pott.

Söndagen den 15 oktober med matchstart 14:00 i Rosershallen.

Vi hälsa alla supporters välkomna att heja fram damerna.

RIK Damhandboll
/Donald Swahn

Seriepremiär Damer Handboll div 2 östra
2023-09-27 19:30

Äntligen dags för vårt damlag i handboll att köra i gång seriespelet, vilket gläder alla handbollsfans i Rosersberg.

 

Premiärmatchen spelas hemma I Rosershallen mot Ceres, vilket historiskt har varit ganska jämna matcher, och nya tränaren Janne Nilsson gissar att även denna säsong kommer Ceres vara ett jämt motstånd.

 

Damerna har tränat bra under hösten, och Janne känner att förberedelserna har gått enligt plan. Truppen är i stort sett som förra säsongen, men har ett par nyförvärv som kommer stärka truppen denna säsong.

 

Missa alltså inte seriepremiären nu på söndag den 1 oktober 14:00 i Rosershallen.

 

Inträde 50 kr för vuxna över 18 år.

Under 18 år är det gratis.

 

Nästa hemmamatch är sedan den 15 oktober 14:00 mot Gurraberg HK, och däremellan en bortamatch mot Årsta AIK HF den 8 september 17:00 i Sjöstadshallen.

 

Välkomna!

RIK Damhandboll

Spring & Lek startar 3e September
2023-08-23 18:40

Hoppas ni alla haft en riktigt skön sommar och nu ser fram emot höstens och vinterns alla aktiviteter som RIK erbjuder.

 

Den 3e september kör vi i gång den andra säsongen av förra säsongens succé för de allra yngsta.

 

Spring & Lek som riktar sig till barn mellan 3-5 år är en aktivitet där barnen själva väljer vilka redskap och lekar man tycker är roligast. Antingen hoppar man på mattor, hänger i lianerna och ribbstolarna, går balansgång, hoppar på plintar, spelar boll eller så gör man allt under den timme vi har till förfogande på söndagar i Råbergshallen.

 

Självklar kommer Anita med alla sina djur att vara på plats, så missa inte att träffa tigern, bläckfisken, eller någon av de andra djuren. Kanske dyker det upp ett nytt djur i år, vem vet?

 

De barn som var äldst förra säsongen har haft möjlighet denna sommar att deltaga i RIKs fotbollsskola, och kommer nu erbjudas plats i handbollsskolan när fotbollsskolan avslutas. Närmare information kommer ut på hemsidan.

 

För de nytillkomna 3-åringarna denna säsong hoppas vi på mycket lek, bus och stolligheter i det organiserade kaoset, där alla barn gör det man vill, på sina egna villkor.

 

Då vi denna säsong kommer att köra söndagar 09:30-10:30 ber vi er föräldrar som har möjlighet att komma runt 09:15 för att hinna plocka fram alla redskap innan start 09:30.

 

Välkomna!

Anita med team

Nygammal ledarstab skall ta RIKs handbollsdamer till högre höjder
2023-08-22 12:30

RIK handboll kan med glädje presentera en ny tränarduo för RIKs damlag kommande säsong.

 

De som tagit över stafettpinnen efter Lollo Gustavsson är Elin Lindberg och Janne Nilsson, då Lollo har valt att satsa mer tid på sitt ordinarie arbete, men hänger kvar i RIK handboll, och tar i nu en administrativ roll i damlaget.

 

Elin Lindberg är som tidigare assisterande tränare, och Janne Nilsson kommer in som huvudtränare. Elin känner de flesta till då hon assisterat Lollo när de tog över damlaget 2019, men för många är Janne ett ”nytt” ansikte i Rosersberg.

 

Ni som inte var med på den tiden då Janne var damtränare i Rosers, kanske skulle vilja veta lite mer om västmanlänningen som kom till Sigtuna kommun, och stannade kvar.

 

Janne som själv spelat handboll i över 30 år, och startade sin karriär i moderklubben Västerås Irsta där han vaktade stolparna framgångsrikt. Janne värvades sedan till Skånela IF, och kom då till Sigtuna kommun.

 

Efter handbollskarriären som spelare tog Janne över Skånelas damlag som tränare, och lyckades då med bedriften att ta upp damerna till högsta ligan. Janne har dessutom hunnit med ett par säsonger som tränare i Kungsängen, en säsong i Rosers, och varit både tränare för ungdomslag, och målvaktstränare i Skånelas herrlag.

 

Elin som sedan 6 års ålder spelat både i Kungsängen och Skånela, var tyvärr tvungen att lägga skorna på hyllan efter ett tråkigt besked då hälsan satte stopp för fortsatt spel. Elin brinner fortfarande för handbollen och bidrar med sin erfarenhet och handbollskunnande på ett imponerande sätt. Det har vi som följt henne sedan hon kom till RIK för 4 år sedan lärt oss.

 

Rosersbergs IK är naturligtvis stolta över att kunna presentera en meriterad tränarduo med vinnarskallar för RIKs damlag kommande säsong, och vi ser fram emot en riktigt spännande säsong med Janne, Elin och Lollo i ledarstaben.

 

På träningarna som startade i början av augusti är det full fart, och truppen ser ut ungefär som förra säsongen. Dock viskas det en del om några nya spelare som kommer ansluta till laget, men det kommer som alltid vid den här tiden på året att dyka upp positiva överraskningar.

 

Målsättningen denna säsong är höga enligt tränarduon, och man siktar på att ta sig upp i topp i Div 2 östra Svealand. Det viktigaste är dock att ha riktigt kul på resan dit.

 

Även organisationen utanför planen förstärks, så att damerna skall kunna fokusera 100 % på träning och match.

 

Missa inte seriepremiären av Div 2 öst den 1a oktober då RIK tar emot Ceres kl 14:00 i Rosershallen. Hela spelprogrammet kommer att presenteras av SHF den 1a september.

 

Innan seriestart kommer det naturligtvis spelas ett antal träningsmatcher, så håll utkik på hemsida och sociala medier där det kommer annonseras.

 

Välkomna till Rosershallen och en ny rolig handbollssäsong 2023/24.

 

RIKs handbollsdamer/Donald

Nyheter från vår verksamhet
Spring & Lek, 27/10 17:30 
Damer Div 2, 14/10 14:00 
Spring & Lek, 01/10 08:48 
 
Anmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten