SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Registerutdrag ur belastningsregistret

Från den 1 januari 2020 gäller att alla idrottsföreningar inom Riksidrottsförbundet ska kontrollera registerutdrag på personer som arbetar med barn och unga.

 

Inom Rosersbergs IK har vi som krav att alla aktiva ledare årligen visar upp registerutdrag för att få vara aktiva ledare inom föreningen.
Sedan 1 januari 2020 är det ett krav från Riksidrottsförbundet. 

 

Kort fakta om vad det är som gäller:

- Förening/förbund ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt eller regelbunden kontakt med barn

- Barn är alla under 18 år

- Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån

- Föreningen ska kontrollera utdraget och doku- mentera att kontrollen har genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras.

 

För att läsa mer gå in på Riksidrottsförbundets sida Trygg Idrott

 

Du kan redan nu följa länken och beställa ditt registerutdrag.

Ansök om registerutdrag på Polisens webbplats

 
Anmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten