ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Dubbla vinster för Handbollens F02/03
2013-12-16 22:03
Inför lördagens matcher var det viss oro att vi skulle få ihop tillräckligt många tjejer till laget, och att matcherna dessutom skulle spelas väldigt tätt, endast 5-10 minuters paus mellan matcherna. Till slut fick vi dock med 10 tjejer, efter att förkylningarna släppt hos några.

Första matchen stod Uppsala Norra för motståndet, ett lag som RIK ännu inte förlorat mot, men som vann båda sina matcher helgen innan och verkar vara på gång.
Matchen var ganska jämn till en början, RIK-tjejerna var lite sega i starten, vilket inte är helt ovanligt. Men efter att de bytt mål med varandra, så fick RIK ett par måls övervikt. Men man hade fortsatta problem att riktigt täcka igen luckorna i försvaret. Därför gjordes valet att gå över till ett 6-0 försvar från andra halvlek. Det är kul att se att tjejerna nu snabbt klarar av att spela med ett annat system, och det här fungerade nu mycket bättre. Framåt var det fortsatt lite dålig fart och få som vågade utmana, men seger blev det med 17 - 12.

Andra matchen var det Vassunda som stod för motståndet. En match som RIK vann klart sist de möttes. Den här matchen började också bättre än mot Uppsala. RIK gick upp till 4-0, och redan där kändes det som att matchen var under kontroll. Vassunda gjorde dock ett par mål, speciellt från kanterna. Därför så gjordes lite ändringar i laget för att balansera upp och ett antal tjejer fick prova på positioner som de inte normalt sett spelar på. Det här tog udden av Vassundas spel, och RIK kunde komfortabelt vinna med 13 - 7.

"Det är kul att se tjejerna går in och prestera på det här sättet, trots mycket sjukdomar senaste tiden vilket gjort att träningarna lidit", säger Andreas Danielsson, lagledare för Rosersberg. "Dessutom kul att se att tjejerna kan klara av fler positioner än de börjar bli vana med, och att vi kan byta spelsystem när det inte fungerar som tänkt."

Nu blir det några träningar till innan julvilan och sedan bär det av till Falun och Kopparcupen.