Så många som möjligt - så länge som möjligt
Kryss mot Rasbo
2013-11-18 08:17
Nu har det varit torka här på hemsidan ett tag, därför kände jag att det var bättre att ta tag i det själv. Däremot är aktiviteten på sociala medier stor, såväl på TwitterFacebook som Instagram. Följ oss gärna där om ni inte redan gör det. Kommer säkert få lite gliringar från grabbarna för att jag valde att skriva just idag, varför kommer ni förstå senare om ni är uppmärksamma under texten... Hade dock faktiskt redan bestämt mig sen innan, tro det eller ej.

Idag var det alltså en sexpoängsmatch(Ja, Jörgen man kan faktiskt säga så även om man inte har lika många poäng inför matchen) borta mot Rasbo i en hall med ett så mäktigt namn som Hall 2000. Förstod det på sportchef Raschke att han inte var helt nöjd med arrangemanget, och när jag tänker efter var det kanske inte superbra. Det man som spelare märkte av mest var nog bristen på bollar på uppvärmningen, det är för dåligt i mina ögon. Kanske lite för mycket musik från Så mycket bättre på uppvärmingen också ;) Nog om det, mer om matchen.

Period 1
Tyckte uppvärmningen kändes lite seg på vår sida vilket kändes konstigt med tanke på förra matchens debacle, revanschlustan bör vara enorm i ett sånt läge. Jag kände därför en viss oro när matchen skulle dra igång, helt i onödan visade det sig. Jag tycker vi gör en bra period och egentligen är det bara målen som fattas. För övrigt måste det vara någon form av rekord i antal skott i en period som ändå slutar mållös, 16-11(kändes visserligen lite kryddat) i vår favör.

Period 2
Det dröjer drygt sju minuter in i andra perioden innan matchens första mål, tyvärr är det Rasbo som får göra detta efter lite slarv av vår kedja(jag, Levén och Eklund) som går bort oss i offensiv zon och låter motståndarna lite för enkelt få kontra in 1-0. Vi revanscherar oss dock en och en halv minut senare i dagens kortaste byte, kan inte varit mer än en sekund. Vi kommer in på frislag där Chrille petar till undertecknad som hittar bortre krysset förbi en dåligt uppställd försvarsmur. Sen får vi glatt sätta oss på bänken igen då vi jobbar efter devisen, "byte efter mål". Vi tar sedan ledningen efter en riktig rökare(eller???) av Pierre "Togge" Bertilsson, framspelad av Peter Eckerbom. Ledningen drygas ut strax efter då Nille snyggt lyckas skjuta ett skott som går via min fot in i bortre hörnet. Naturligtvis helt enligt plan från Nilles sida... Här nånstans skadar sig tyvärr Jörgen Söderberg(krya på dig!!) varpå coach Ola väljer att gå ner på två femmor. Innan perioden är slut hinner Rasbo reducera efter två fina räddningar av Kjerrman(säsongsdebut idag, kul!) där bollen tyvärr gång på gång studsar motståndarnas väg framför vårt mål, och Peter Eckerbom drygar ut ledningen i slutet på perioden genom att peta in bollen framför mål, framspelad av comebackande Fille Urwäder. 2-4 inför sista perioden.

Period 3
Vi rivstartar sista perioden där undertecknad får äran att göra två snabba mål, fint framspelad av Eklund båda gångerna. Rasbo reducerar sedan tre gånger innan Togge gör sitt andra mål för dagen, tyvärr minns jag inte riktigt hur det gick till. Får nån bild av att det var på halvvolley, strunt samma hur det gick till, det innebar i alla fall 7-5 till oss. Tyvärr tar Fille sedan en i hans värld onödig dubbelutvisning, den andra för snack. Då jag inte vet vad han sa är väl det enda jag kan säga att tycker Fille den var onödig, då var den förmodligen det :) I detta powerplay både reducerar och kvitterar tyvärr våra motståndare, det ena lite turligt efter en felträff som frispelar killen i slottet som får öppet mål. Det blir inga fler mål trots fina chanser åt båda håll. Även sudden death slutar mållös, varpå lagen får dela lika på poängen i en match som alltså slutar 7-7(länk till matchstatistiken). Kolla gärna på matchstatistiken och se om någon får till matematiken med sista perioden, som slutade 5-3 men 1-5 i skott. Misstänker att det gäller sudden och tredje perioden försvunnit nånstans i cyberspace ;)

Avslutande ord
Mycket skrivet nu men avslutar med en liten sammanfattning. Jag tycker att vi gör en bra match idag, eller åtminstone ett stort fall framåt. I alla fall fram till 6-2 innan vi släpper in dom lite onödigt i matchen igen, får analysera varför imorgon på träningen. Vi möter ett lag som innehåller några individuellt skickliga spelare där i mina ögon kapten Johan Roos samt bollvirtuosen Patrik Jansson, som undertecknad mött flertalet gånger under juniortiden, är de som sticker ut lite extra. Trots min kännedom från tidigare möten med den senare lät jag honom snurra upp mig ordentligt i första perioden, tack och lov slutade det inte med mål den gången. I vårt lag tycker jag vi överlag visar en bra inställning och gör en bra match, till största delen i alla fall. Kul att se Chrille göra en bra match som back, blir nog kvar där efter "Lower body injury" på såväl Jugga och Nille idag. Även skoj att se Peter Eckerbom göra framsteg hela tiden, i en kedja med Togge och Ponta som måste vara riktigt jobbig att möta. Tyvärr missar Peter nästkommande två matcher, hoppas han konserverar formen... Om statistiken på innebandy.se stämmer gjorde lagets riktiga "junne", Alex Jansson sin första poäng i seniorsammanhang! Det måste givetvis uppmärksammas, stort grattis Alex!

Herregud vad långt det blev, hoppas ni som orkade ända hit uppskattade det i alla fall. Vi får väl se om det blir en fortsättning, eller om det kanske är någon annan i laget som vill ta över stafettpinnen?

Avslutningsvis vill jag förklara att detta är mina och ingen annans åsikter, men vill i alla fall å lagets vägnar tacka motståndare, domare och publik för dagens match, en intensiv sådan. Förhoppningsvis tar motståndarna kritiken kring arrangemanget på rätt sätt och försöker utveckla denna. Känns som det finns spelarmaterial för en fortsättning i division 1 och då krävs det en liten uppsnäppning kring den biten.

Någon som ännu inte förstått vem som skrivit denna maratontext? Om jag får förnyat förtroende ska jag försöka hålla det lite kortare nästa gång. Trots längden på texten har jag ändå ännu mer jag vill skriva om... Stort tack för mig i alla fall.