ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Rosers DJ-lag till USM steg 4 (igen)
2017-01-23 06:47
Florencia Peréz Skogsborg, var en av många duktiga Rosersspelare. I helgen säkrade RIK en plats i steg 4 för juniorer.
Rosersbergs IK Handbolls damjuniorlag (F98/99) visade en hög moral och blev i söndags klara för USM-steg 4. 20 lag återstår nu och det vara ett styrkebesked som laget levererade.
Ta del av klubbens utmärkte skribent Anders Erikssons matchreferat här nedan:
Match 3 Rosersbergs IK – Dalhems IF 26 – 17 (10 – 9)

På söndag morgon var det dags för en mycket intressant match, avgörande för om hemmaklubben Rosersberg skulle ha chans att avancera till steg 4. Rosers börjar bra och tar ledningen 4 - 1.  Dalhem kommer allt mer in matchen och lagen följs åt målmässig, men det är alltid hemmalaget som är i ledning med en till tre bollar. Sista fem minuterna drabbas hemmalaget av några utvisningar och Dalhem är inte sena att ta vara på det och är bara ett mål upp efter 25 minuter spel 10 – 9.

Rosersberg fortsätter att spela bra bakåt där alla är med och bidrar, och Dalhem får kämpa in bollarna. Rosers tar över allt mer där matchens stora utropstecken, Jonna Lindgren och Florencia Pérez Skogsberg gång på gång river upp stora håll i Dalhems försvar. Dalhem provar med dubbelpunkt och 7 – 6 spel men det är hemmalaget inte sena att utnyttja och vinner 26 – 17. Hemmalaget gör en mycket bra försvarsinsats över 50 minuter där Lisa Österman i målet spelar förtroendeingivande.

Segern innebär att hemmalaget är med i racet om en steg 4-plats.

Matchens lirare: Florencia Pérez Skogsborg Rosersbergs IK, Rebecka Cica Dalhems IF

Matchen 4 GF Kroppskultur – Nacka HK 19 – 23 (6 - 15)

Nacka sin vana trogen inleder starkt mot ett för dagen skadedrabbat Kroppskultur som bara kommer till spel med en avbytare.  Kropps kommer tillbaka och efter 15 minuters spel är ställningen 6 – 9. Nacka gör en bra avslutning och vinner första halvlek med 15 – 6.

Trots bara 8 utespelare gör Kroppskultur en riktigt bra andra halvlek som man vinner med 13 – 8, mycket tack vare bra målvaktsspel av Linnéa Hellberg och spelmotorn Johanna Johansson 10 mål.

Nacka går runt på alla spelare och gör det bra. I och med segern är laget klart för steg 4.

Matchens lirare: Linnéa Hellberg GF Kroppskultur, Emma Aarnio Nacka HK.

Match 5 Nacka HK – Dalhems IF 22 – 19 (9 – 9)

Dalhem var tvingade att vinna matchen mot Nacka för att drömmen om steg 4 skulle finnas kvar. Ingen enkel uppgift då Nacka imponerat så långt. Man kan direkt konstatera att Dalhem inte bara tänkte ställa ut skorna utan det var full satsning. Dalhem är med från start och det är jämt både spel- och målmässigt under hela första halvlek 9 – 9.

Dalhem fortsätter att spela optimistiskt i andra halvlek där Rebecka Cica på 9 meter är ett konstant hot och står för hela 7 mål. Då det återstår 7 minuter är ställningen 17 – 17 och det är upplagt för dramatik.  Då Dalhem drar på sig tre utvisningar under de sista 6 minuterna grusas chanser att vinna utan Nacka tar sig samman och vinner med 22 – 19.

Matchens lirare: Rebecca Järnholm Nacka HK, Olivia Björkqvist Dalhems IF

Match 6 Rosersbergs IK – GF Kroppskultur 28 – 19 (13 – 8)

Förutsättningar inför sista matchen vara att Kroppskultur var tvingade att vinna med några bollar för att ta sig vidare till steg IV. Hemmalaget tar direkt tag i taktpinnen med ett aggressivt försvarsspel och ett småfyndigt anfallsspel och får ett målmässigt övertag som Rosers drygar ut och kan gå till halvtidsvila med ledning 13 – 8.

Hemmalaget inleder andra halvlek med fem raka mål och efter det har Kropps inte kraft att komma tillbaka. Sista delen av matchen blir mer eller mindre än transportsträcka. All heder till Kropps som under hela helgen spelat med ett leende och bjudit till kamp i alla matcher trots en sargad spelartrupp. Hemmalaget har spelat förtroendeingivande hela helgen, med en bra defensiv och hittat bra lösningar i det offensiva spelet. Några spelar som stuckit lite extra är Florencia Pérez Skogsborg som bjudit på många läckra prestationer och Rosers unga målvakt Lisa Österman, född 01 som spelat förtroendeingivande hela helgen.

Matchens lirare: Lisa Österman Rosersbergs IK, Linnéa Holmberg GF Kroppskultur.

Steg 4 spelas helgen 1-2 april 2017.

Rosersbergs IK Handboll vill passa på att tacka spelare, ledare och supportrar för en fin handbollshelg och önska Nacka HK och Rosersbergs IK lycka till kommande steg 4-spel.

För att göra detta event möjligt vill Rosersbergs IK Handboll också rikta ett stort tack till alla funktionärer, föräldrar som arbetat i cafeterian och inte minst Annelie Stellmar som agerat speaker på SHE-nivå!