ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Innebandyherrarna är tillbaka i div 1!
2016-02-21 17:37
Kapten Daniel Eklund sköt laget till div 1 med sitt hattrick och ledde segersången. Foto: märsta.nu

Fredagens seriefinal blev precis så intensiv och spännande som vi hoppats på förhand.

30 minuter före matchstart var hallen i princip fullsatt och stämningen steg ju närmre matchstart vi kom.

Vi är ruskigt väl förberedda på hur vi ska spela och det känns att alla är rejält laddade.

Vi inleder matchen på bästa sätt, högt tempo & fokus i avslut. Detta ger omgående resultat.

Chrille Sandsund stänker in 1-0 på ett direktskott där han assisteras av Daniel Schmidt efter 1:09.

Det dröjer inte mera en till klockan står på 2:37 innan Jocke Gustavsson bågar in sätter bollen lågt bakom Bele keepern. Assisten kommer från Daniel Eklund.

Lagen byter chanser med varandra med en stor skillnad. Vi tar oss in i Bele boxen och vi håller dem ute. När en Bele spelare efter 9:21 delar ut en tjuvsmäll utanför spel och får två minuter så känns det att detta är vår match. På mindre en 1 minut har vi skapat mängder med chanser mot en bra keeper i Bele målet. Så när Danne Schmidt trycker in 3-0 från sin position som point exploderar hallen.

Vi stänger sedan ner ett Bele PP när Pontus sitter utvisad.

Bele får dock reducera på frislag efter 17:20 efter att vi slarvat.

Vi kan summera första perioden som bra, kanske skulle vi gjort något mål till. Defensivt gör vi vår bästa period för säsongen.

I andra inleds det något mera avvaktande även om vi fortsätter att skapa chanser.

Bele reducerar till 3-2 efter 11:29 efter att vi skapat ett par jättechanser där vi missar öppet mål och i kommande spelvändning gör Bele mål.

Minuter senare får vi chansen i numerärt överläge, återigen så skapar vi mängder med chanser men Bele håller tätt. Emil Swahn driver upp bollen längs vänsterkanten efter 17 min, hittar ner djupt på Victor Levén bakom mål som tar med bollen in framför mål och släpper till Daniel Eklund som inte gör något misstag och det är 4-2.

Period 2 slutar 1-1, vi skapar fantastiska chanser men den fina effektiviteten från första finns inte riktigt där.

I tredje tillåter vi Bele ha mera boll, vi skapar inte lika många lägen som tidigare men gör samtidigt en riktigt bra defensiv insats. Efter 12:55 utvisas Chrille Sandsund för låsning (helt fel enligt mig) vi stänger åter ner Bele väldigt bra. Med två sekunder kvar i numerärt underläge så står en belespelare för en fin individuell prestation där han friställer en lagkamrat som sätter 4-3 efter 14:53.

Bele fortsätter efter det att ligga på men om vi inte täcker skotten så står Kim Kulich där som en säker sista utpost. 18:35 släcker kapten Eklund Beles hopp en aning då han vänder bort sin försvarare och kyligt placerar in 5-3 framspelad av Victor Levén.

Hallen exploderar och det går att ta på stämningen i hallen.

Vi spelar stabilt av slutminuten och kapten Eklund spikar slutresultatet till 6-3 med 5 sekunder kvar i tom bur. Åter igen framspelad av Victor Levén.

Vi gör en rakt igenom stabil match, alla femmor presterar och det är så många som förtjänar extra beröm idag. Vi visar vilken bredd vi har och alla är verkligen delaktiga i segern.

Dick & Magnus i båset står för en stabil insats då man med fingertoppskänsla matchar laget matchen igenom. Vi var inför matchen på det klara med hur vi ville styra våra motståndare och vi fullföljde planen på bästa sätt.

Stämningen i hallen var som sagt fantastisk, det är underbart att få ge tillbaka med en seger.

Vi har nu fyra matcher kvar och kommer att avsluta seriespelet hemma den 19:e mars. Lägg datumet på minnet för efter den matchen är Du inbjuden till bankett på Vinyl i Märsta.

Närmast väntar nu kanske årets tuffaste bortamatch i form av Ekerö IK i Tappströms Bollhall. Hemma laget är obesegrade hemma sedan oktober förra säsongen då Grimsta gästade dem och vann.

Resultat:         6-3 (3 - 1, 1 - 1, 2 – 1)

Skott:             22 - 18 (12 - 6, 6 - 5, 4 - 7)

Publik:            386

Målskyttar:      Daniel Eklund x3, Daniel Schmidt, Joakim Gustavsson & Christian Sandsund.