ROSERSBERGS IK
Handboll Damer Div 2
Bra genomkörare för Rosers A-flickor
2015-04-07 04:46
Handboll spelades i Rosershallen under annadag påsk och finslipning för Rosersbergs A-flickor inför finalsteget i Ungdoms-SM 17-19 april 2015.
Det har varit en intensiv handbollshelg - blandat med äggätande, spelet om Stockholm, besök på grekisk restaurang och som avslutning två riktigt goda genomkörare i form av träningsmatcher - annandag påsk.

Det handlade i första hand mycket om prestation, och ett kollektivt synsätt i dessa två matcher och det blev flera positiva svar.

Vi tar det från början.

Kl: 16.00 Rosersbergs IK A-flick - IFK Tumba F99/00 39-22 (15-11). Matchen spelades 2 x 30 minuter.

Spel och målmässigt jämnt i början. Och fram till ställningen 6-6 var det jämnt.
Fanny Grossman (inlånad från Tyresö Handboll) och Wilma Alderus Axelsson, delade på MV-jobbet i hemmalaget och beröm godkänt.
RIK spelade större delen 6-0 försvar och det var sista 15 minuterna som laget växlade om och spelade 5-1 försvar.
I Rosersberg fanns det också ett par nya ansikten som fick presentera sig. Jonna Lindgren, från Kramfors (som oturligt i inledningen av påsken) drog på sig förkylning, stod för god avstamp och spelade 3:a och centerhalv bakåt och M6-framåt. Fyra mål och nöjd med sin insats.
- Det är klart att allting kan bli bättre. Det är så mycket nya intryck, spelidéer som jag måste ta till mig. Men det är roligt. Den riktigt stora skillnaden från spelet i Kramfors är det höga tempot, både på träning och i denna match, säger Jonna Lindgren till klubbens hemsida.

Efter 6-6 tätade hemmalaget till försvarsmässigt och gick upp till en tre måls ledning 9-6, och som sedan blev 15-11 i paus.
- Det var mycket vilja och vi sade för matchen att det viktigaste i matchen är prestationen som görs på plan och resultatet får komma i andra hand. Det tycker jag vi stod upp till bra, säger Rosersbergs tränare Robert Zetterquist.

Emma Berg, nytillskottet från Rimbo HK, behöver ingen vara besviken på.
- Jag tycker jag spelade mindre bra i första halvlek, men desto bättre i andra. Det är svårt så här i början att känna till spelet, men andra halvlek är jag mycket nöjd med, sade Emma Berg. Det blev fyra mål i bagaget från Emmas sida.

Det var för övrigt så att samtliga spelare antecknades i målprotokollet, vilket är riktigt bra.
Bra inslag från lagets kanter och jobbade med sina övergångsstarter, vilket ledde till stora hål i Tumbas försvar.

Madeleine Lindgren, Kajsa Westberg Eriksson, Alexandra Schaerlund, svarade också för bra saker på plan. Här fanns det mycket gott och blandat att applådera till.
- En bra genomkörare och bra att spelarna tar för sig. Det handlar  så mycket om attityd, fart och engagemang, säger tränare Robert Zetterquist

*****

Match två ställdes Rosersberg mot Skånelas juniorlag och det blev en mycket nyttig match med mycket god träning inför framtiden.
Stora och starka Skånelaiter satte Rosersberg på prov.

Precis som i matchen mot IFK Tumba, så hade RIK kommit överens om att det viktigaste var prestationen före resultat. Sagt och gjort i 60 minuter.

Rosersberg - Skånela IF 34-29 (13-16) och matchen spelades 2 x 30 minuter.

- En riktigt bra genomkörare för oss. Perfekt motstånd och en matchutveckling som var riktigt bra.
Skånela får en riktig bra inledning. RIK spelade inte på något sätt dåligt. Nej, det var Skånela som spelade mycket bra och gott MV-spel från Linn Wiberg.

Kristin Thorleifsdóttir, ger sitt RIK ledningen med 1-0, sedan tar Skånela över och går upp till 6-1 och det är välförtjänt.
Återigen så var prio prestationen och tålmodigt så jobbade sig RIK-laget sig in i matchen.
Hemmalaget spelade ett 6-0 försvar och det gjordes smärre förändringar i uppställningen, men sedan var det högt tempo, snabba omställningar från försvar till anfall.
Skånela går till halvtidsledning med 16-13 och i laget fanns Filippa Sarenbrant, som är tillbaka (kul) på handbollsplan efter sin korsbandsskada, och med ännu mer matchträning i kroppen, så kommer Filippa att bli en stor tillgång på plan. Nu stod Filippa för nio mål, varav några på straffkast.

Skånela är ett riktigt bra lag, och var ytterst nära att nå steg 5v i junior-SM, men laget kroknande i andra halvlek.
Ett organiserat RIK fick mer att säga till om. Fortsatte att springa mycket och därmed fick tryck på Skånela.

Anförd av Kristin Thorleifdóttir, började RIK komma närmare och vid ställningen 21-22 svarade Kristin för kvitteringen till 22-22- och då återstod det cirka 14 minuter.
Men det vara inte bara Kristin (14 mål) som klev fram i handlingen.
Det går inte att blunda över Alexandra Schaerlunds prestation och efter ställningen 22 lika, svarade Alexandra för fem fullträffar och är riktigt vass i sitt genombrottsspel. Här fick Skånela stora bekymmer.
Totalt åtta mål från Alexandra.

- Jag är mycket glad över den skärpa och disciplin som hela laget har i denna match. Periodvis bra kantspel och när vi sätter starterna från kanterna, så händer det alltid något. Det skapas ytor.
Vi har ett kreativt linjespel och ska kunna nyttja detta ännu mer framöver, vilket jag är säker på att vi kommer att göra. På niometers så har vi bra "bagage i lastutrymmet". Det finns så mycket boll/kunskap. Det gäller att det släpper för alla, och det är precis det som är utmaningen som tränare, säger Robban Zetterquist i RIK.

Nu väntar en lugnande period, löpning, finslipning på spelet,individuellt bollteknik. Det ska också tas hänsyn till kommande helgs riksläger i Svenska Handbollförbundets regi i Katrineholm där det finns flera inslag från RIK.