SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ROSERSBERGS IK
Handboll Damer Div 2
Lollos tankar efter matchen mot Täby
2019-12-11 22:45
Efter strul med inspring, nedsläckning av hall och annat kunde vi tillslut dra igång matchen och det var en trög start minst sagt. Vi börjar bra med en målvaktsräddning och ett snabbt avslut av Jessica Nordström men Täby svarar direkt och kvitterar.

Det står 1-1 på tavlan i hela åtta minuter innan Täby lyckas få till en fullträff till.
Vi kommer inte alls till i början och det känns både krystat och frustrerat, men vi viker inte ner oss – två snabba mål och vi gör ett litet ryck och stämningen höjs! Täby tar timeout och vi får en chans att snacka ihop oss och börja om och det är precis det vi gör. Vi spelar mer offensivt försvar och Täby har svårt att lösa den uppgiften samtidigt som våra kanter briljerar med att skapa ytor och målchanser för våra niometersspelare samt ta vara på sina egna målchanser på bästa sätt.

Vi går till halvtidsvila med tre bollars ledning.

Väl i andra halvlek är det ett mer taggat Täby som kommer ut och vi slappnar av lite för mycket.

Jag tar timeout och vi bestämmer oss nu för att vårda boll och värdera lägerna – så blir det också. Vi lyckas utöka till fyra måls ledning och jag hinner tänka att ”Nu kommer rycket!”.
Dock hinner aldrig rycket komma och det blir istället en grismatch där tjejerna får visa upp sin kämparglöd och när slutsignalen går så är det en lättnad att se att det står 21-20 till oss på resultattavlan.

Det behöver inte alltid vara snyggt - två poäng är alltid två poäng och det känns otroligt skönt och se att tjejerna står upp och lyckas knytt ihop säcken!

/Coach Lollo Gustafsson
Fyra snabba med Lollo inför söndagens match mot Täby HBK
2019-12-06 12:00
- Hej Lollo! Ny hemmamatch - ny intervju! Hur är känslan i truppen?

- Hej Donald, kul med ny intervju!
Känslan är bra! Dock har vi haft en hel del skador och sjukdomar som spökat i truppen och jag börjar nästan tro att de småhånglar med varandra mellan träningspassen 😉

Skämt och sido – men detta gör ju att truppen varit lite ’sargad’ och vi har fått övat på att man som spelare får vara beredd på att lira på en mer ovan position men i övrigt är det en positiv och härlig stämning!

- Hur ser du på kommande match? Hur går tankarna?

- Vi har hört på ryktesvägar att Täby har en ganska tunn trupp och har efterlyst spelare större delar av säsongen men det där tar vi med en ’nypa salt’, Vi vill inte underskatta något lag i denna serie! Det känns lite som att alla slår alla och alla poäng kommer vara superviktiga för oss framöver. Det är som sagt alltid kul med match och främst hemmamatch. Dock blir jag alltid nervös då jag och tjejerna verkligen vill leverera på just hemmaplan inför den fantastiska publiken.

Vi har haft en hel del spelare borta senaste veckorna och sjukdomar och skador har löst av varandra MEN med 25 pers på träningen i tisdags känns det ändå som om vi kommer vara där och på tå när domaren blåser i pipan.

Vi hoppas på en bra och rolig match i vanlig ordning och det vore enormt skönt om det kunde lossna lite för oss spelmässigt.

- Vad kan publiken förvänta sig på söndag?

- Fartfylld, glädjande och inspirerande handboll! Det är iallafall det vi satsar på!

Vi vet att det är andra advent och många som är borta på annat men vi hoppas verkligen att publiken hinner klämma in en handbollsmatch också då jag lovar att vi kommer göra allt för att ta hem 2 poäng och få möjligheten att skåla med julmust och lussebullar på söndagkvällen 😉

- Vinst eller förlust?

- Som sagt, vi går alltid för vinst!

- Tack för det Lollo! Vi tror på er och hoppas att hallen fylls med nära och kära Rosersbergare med glada tillrop och att ni även drar det längsta strået när slutsignalen går.

- Tack själv, Donald! Nu ska vi se till och träna på ordentligt på torsdag och tokladda inför matchen på söndag!

/Donald Swahn
Ordförande, Rosersbergs IK
Fredagsmys och match mot Åkersberga HK!
2019-11-21 09:00
Intervju med tränare Lollo Gustafsson inför fredagens match mot Åkersberga HK.

- Tjena Lollo! Ny vecka - ny fredagmatch! Hur är känslan inför det?

- Hola! Haha, ja men precis – ny vecka, nya möjligheter som man brukar säga.

Det ska blir superkul med ny fredagsmatch, det har verkligen blivit en grej här i Rosersberg med ’fredagsmys i Rosershallen’ och jag gillar konceptet ruggigt skarpt.

Känslan är laddad, taggad, pirrig men framförallt HÄRLIG! Det är en enorm fröjd att se hallen fyllas med allt från nyfödda till fyra generationer äldre supportrar.

Även truppen känns laddad och i harmoni. Vi har påbörjat en utvärdering av första halvan på säsongen som snart passerat och det bådar för en ännu mer sammansvetsad grupp.

Vi är på G och går från klarhet till klarhet.

- Vad kan publiken förvänta sig på fredag?

- Matchen på fredag mot Åkersberga är i vår värld rätt viktigt, Åkersberga ligger efter oss i serien men endast med en poäng mindre och med bättre målskillnad. Känslan rent spontant är väl att detta är lite av en nyckelmatch och självklart kommer vi göra allt vi kan för att dra det längsta strået när slutsignalen ljuder. Vi vill bjuda publiken på en bra och spännande handbollsmatch. Vi vill visa upp vår kunskap och vår glädje som finns i truppen. Vi vill bevisa att uttrycket ”Roligast vinner” faktiskt stämmer.

- Vad förväntar ni er av oss som publik?

- Det ända jag kan säga är att vi förväntar oss en publik som är där och stöttar oss i med- och motgångar, tillför positivitet och glädje och glada tillrop. Publiken är så viktig för oss i alla matcher men främst på hemmaplan då ni många gånger ses som vår ’sjunde spelare’.

- Tack Lollo och lycka till på fredag!

/Donald Swahn
Ordförande, Rosersbergs IK
RIKs Damer föll i Borlänge, men med flaggan i topp!
2019-11-17 21:00
Färsk rapport från Lollo Gustafsson på väg hem från Borlänge.

Det är ett glatt å taggat gäng som ses i regnet på Märsta stn kl 8 på resan på väg upp till Borlänge.

Väl på plats i Borlänge håller glädjen i sig och vi spelar riktigt bra både anfall- och försvarspel inledningsvis.
Tyvärr har vi inte mycket med oss, varken avslut eller domslut och i paus står det 13-8 på tavlan.

I andra lägger vi om försvarsspelet i hopp om att kunna stänga igen ännu 
mera bakåt vilket vi också gör till en viss del men Borlänge är stora, tunga och trots de även snabba med riktigt bra mittsexa så vi får inte riktigt tag i henne och matchen börjar rinna iväg..
Borlänge hinner dock före med och ta en time-out och vi får då en chans 
att snacka ihop oss och spelar ruggigt bra sista 10!
Vi snyggar till siffrorna en aning och förlorar ”bara” med 9 bollar.
Slutsiffrorna skrivs till 25-16.

Det positiva i detta som vi ska ta med oss är krigarinsatsen hos 
samtliga, lagandan, försvarsspelet och viljan å samspelet i anfallet.
Vi har 9 (!!!) olika målskyttar i matchen vilket är väldigt bra.

Bästa kvinna på plan; Emma Jansson 2 mål - bästa målskytt i matchen; 
Daniela Prskalo 3 mål

/Lollo Gustafsson, Coach
280 stycken såg derbyt RIK-SIF i Rosershallen
2019-11-09 16:45

Handbollsintresset och fredagsmyset i Rosersberg verkar inte ha några gränser. Visst räknade vi med att det skulle komma många supporters med tanke på att det var drygt 160 personer på seriepremiären, och nu derby. Att återigen slå publikrekord för RIK damhandboll bekräftar bara det ökade intresset när handboll spelas för att det är kul.

 

Gårdagens derby mellan RIKs damer och SIF i Division 2 blev en riktig nagelbitare under första halvlek. Efter 30 minuter stod det 15–15 på tavlan, men vi som sett båda lagen under inledningen av säsongen visste att SIF har en växel till, frågan var bara när tjejerna skulle växla upp.

 

Efter solklara direktiv från SIF-coachen Fredrik Söderberg i paus om att täta till i försvaret och börja få fart på fötterna, så var det just det som hände direkt i början av andra halvlek.

 

Söderberg som i skrivande stund är på väg med Skånelas damlag till ”Hising Island” och Göteborg för match mot Kärra HK säger att han var nöjd med tjejerna inställning i andra halvlek.

 

Rosers tränare Lollo Gustavsson var väldigt nöjd med tjejernas spel i första halvlek, och tyckte det fungerade både i försvaret och i anfallet, däremot föll tjejerna ifrån spelplanen i andra halvlek och slappnade av, vilket SIF utnyttjade till max. Det Lollo var mest nöjd med under fredagsmyset var det enorma publikstödet i Rosershallen, och berättade hur oerhört viktigt det är för laget att få spela in för fulla läktare.

 

De som lyckades pricka nätet flest gånger denna kväll var i RIK Emelie Stomberg och Jessica Nordström med sju mål var, och i gästande SIF lyckades Jelena Lalovic och Alice Lannermalm göra sex mål var. Matchen slutade 27–38 till SIF.

 

Rosers visade återigen att det finns oerhört mycket rutin och spelglädje i laget trots gårdagens förlust, och vi ser redan fram emot nästa hemmamatch mot Åkersberga som spelas fredagen den 22 november. Publikrekord igen?

 

Donald Swahn

Ordförande, Rosersbergs IK

Äntligen Kommunderby!
2019-11-06 21:00

Vi är nog många som har sett fram emot kommande fredagsmys i Rosershallen då SIF är på besök för att försöka knipa poäng mot ett otroligt taggat Rosers.

 

SIF som denna säsong har fått över en handfull RIK-tjejer, och RIK som har minst lika många före detta Skånela-tjejer i sitt lag kommer underhålla denna fredagskväll till något jag hoppas vi kommer minnas lång tid framöver.

 

Som ni säkert förstår så har uppladdningen inför detta derby varit igång under en längre tid, och spridningen på de sociala medierna förmedlar respekt, nervositet och kärlek till föreningarna och handbollen.

 

När domaren blåser i pipan 19:00 på fredag, då kommer ni se hur hornen växer ut på tjejerna, och hur dessa vinnarskallar kommer offra vilken kroppsdel som helst för att laget skall vinna.

 

Jag tror inte att jag överdriver då jag menar att denna fight kommer bli säsongens handbollsmatch i Rosershallen.

 

Vi hälsar alla SIF & Rosers-supporters välkomna till Rosershallen på fredag!

 

/Donald Swahn

Ordförande Rosersbergs IK

 
Anmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten