Första dagen av USM steg 4
2014-02-02 04:52
Kajsa Westberg-Eriksson i Rosersberg
Rosersbergs IK – IK Bolton  20 – 16  (11 - 8)

Inför välfyllda läktare i Rosershallen tar Bolton ledningen med 2 – 0. Efter hand kommer hemmalaget mer in i matchen vinner första halvlek med 11 – 8, mycket tack vare ett aggressivt försvarsspel och ett bra målvaktsspel av Gracia Axelsson Zomi.

Andra halvlek inleder Rosersberg bra och drygar ut ledningen efter några snygga kantmål och inspel till M6. Rosersberg har en marginal på 4 – 5 bollar halvleken igenom. I Bolton kretsar spel kring Flavia Johansson och Simone Fiedorwicz, två riktigt kompetenta spelare.

Matchens lirare: Madeleine Lindgren Rosersberg och Flavia Johansson IK Bolton

HK S-hof – Kärra HF 19 – 19 (7 - 8)

Andra matchen i grupp 4A är ett Göteborgsderby. Matchen inleds med en hel del mål för båda lagen. Lagen följs åt målmässigt och det skiljer aldrig mer än boll. Sista halvan av 1:a halvlek blir mer målsnål och Kärra går till halvtidsvila med en boll upp.

I andra halvlek inleder Kärra med att spela 3 – 3 /man –man vid några tillfällen och skapar ett övertag med 3 bollar. Kärra kör på och drygar ut ledningen till 5 bollar då man är starka i fas 1 och 2 ser ut att gå mot seger.

S-Hof kommer dock tillbaka då de är konsekventa i sitt spel och efter 12 minuter är ställningen 16 – 16.

I 37:e minuten gör Kärras Mailn Sandberg 17 – 19 på straff och segern är inte långt borta. S-hof kommer ännu en gång tillbaka och reducerar och sista sekunden tilldöms S-hof straff som Josefine Lindskog sätter!

En bra match som slutar oavgjort.

Extra plus i ett och homogent Kärra målvakten Maryam Al-Khafadji och Mai

ln Sandberg. I HK S-hof spelar M9:an Ella Frykner mycket bra matchen igenom. Även Märta Tilly och Josefine Lindskog stod för mycket bra insatser

Matchens lirare: Ella Frykner S-hof och Main Sandberg Kärra HF

Skövde HF - Stenungsunds HK 23 – 14 (12 - 6)

Skövde inleder starkt och visar direkt att de är ett riktigt bra lag. Efter 6 minuter leder Skövde med 6 – 1. Stenungsund försöker hela tiden men Skövde är riktigt täta bakåt. Skövde går till halvtidsvila med ledning 12 – 6.

Skövde fortsätter att imponera i andra halvlek och vinner till slut med 9 bollar. Stenungsund spelar bättre i andra halvlek anförda av Wilma Pettersson och Nellie Karlman vilket lovar gott inför fortsättningen.

Skövde är precis så bra som experter och tränare tippade innan steg 4 d.v.s. en av de stora favoriterna till USM guldet.

Matchens lirare: Olivia Sandahl Skövde och Wilma Pettersson Stenungsund

Näsby Handboll - Sollefteå 15- 9 ( 10 - 4)

Näsby inleder bäst i en ”vilda western” inledning där det är full fart framåt från båda lagen. Näsby leder efter 10 minuter med 6 – 1 efter rappt kontringsspel och bra målvaktsspel.

Efter 11 minuter går Sollefteå över till man – man för att störa Näsby men de löser även det bra. Sollefteå går tillbaka till ett 5 – 1 försvar. Näsby maler på och vinner första halvlek rättvist med 6 bollar.

I andra halvlek kommer Sollefteå tillbaka och visar prov på bra handbollskunnande och halvleken slutar 5 – 5. Näsby vinner dock rättvist då man var numret större än Sollefteå i denna match.

Bra i Näsby var målvakten Ida Holst som räddade ett antal frilägen och straffar och på 9-meter Ida Staude.

I Sollefteå kretsar spelet kring Wilma Ömi och Ida Forsberg.

Matchens lirare: Ida Holst Näsby och Ida Forsberg Sollefteå

Rosersbergs IK - HK S-hof 22 – 15 (11 - 10)

Strax innan matchstart intog Sigtuna Kommuns Idol Jens Hult planen vilket fick hela hallen att jubla! Jens rev av ett intro och skapade en härlig inramning innan matchstart.

Lagen följdes åt målmässigt under hela första halvlek där Rosersberg ofta är i ledning med ett par bollar men S-hof kom alltid tillbaka med ett listigt kantspel som ofta resulterar i mål. Första halvlek är ett litet ställningskrig

Under halvleksvilan äntrade åter Jens Hult planen och sjöng ett par låtar inför en entusiastisk publik, i en fullsatt Rosershall. Stort tack Jens! Det du levererade var grymt bra och mycket uppskattat.

Andra halvlek inleder Rosersberg bra och går till ledning 15 -10. Hemmalaget fortsätter att mala på och visar upp ett bra kollektivt spel, samtidigt som S-hof tröttnar något. Rosersberg vinner välförtjänt och har därmed ett bra utgångsläge inför söndagens spel. I ett bra hemmalag vill vi ge extra plus till Linnea Dennerporths fina kantspel och Madde Lindgren enorma slit.

Matchens lirare: Linnéa Dennerporth Rosersbergs IK, Frida Norén HK S-hof

Kärra – IK Bolton 28 – 15 (17 – 7)

Kärra startar matchen mycket bra, anförda av Lova Mellegård och får direkt ett målmässigt övertag som man kontinuerligt drygar ut. Kärra spelar en fartfylld handboll och gör mål från alla positioner. I Bolton är det framförallt nr Simone Fiedorowicz som återigen visar prov på ett bra skytte.

Kärra fortsätter att spela bra även i andra halvlek och imponerar stort. Bolton kämpar hela vägen in och gör några vackra mål av bl.a. Vilma Paulsen och Moa Sundberg.

Matchens lirare: Lova Mellegård HK Kärra, Moa Sundberg IK Bolton.

Skövde HF – Näsby Handboll 23 - 17 ( 11 - 10)

Näsby inleder matchen bra med ett varierat anfallsspel med mycket rörelse samt ett bra försvarsspel (inklusive ett bra målvaktsspel). Det fina spelet betalar sig bra då Näsby har en ledning på 7 – 4 efter 11 minuter. Skövde tar timeout. Det visade sig att det var klokt beslut. Skövde får till kontringspelet och efter några minuter är laget ikapp och går till halvtidsvila med ledning 11 – 10.

I andra halvlek lossnar spelet för Skövde och framförallt för Maja Söderberg som har ett härligt flyt och gör totalt hela 13 mål. Skövde vinner välförtjänt och fortsätter att imponera.

I Näsby gör Ida Holst i målet en mycket bra match, en kommande stormålvakt?

I ett jämnt i Näsby sticker Ida Staude klocka spel ut.

Matchens lirare: Maja Söderberg HK Skövde, och Hilda Ahlbin.

Sollefteå HK – Stenungsunds HK 11-  19 (4 -8)

En vinna eller försvinna match. Återigen blir det en jämn inledning och lagen följs åt målmässigt. En match med mycket kamp och lite mål. Under de sista minuterna i första halvlek gör Stenungsund ett ryck (3 bollar) och vinner första halvlek med 8 – 4.

Stenungsunds fortsätter att spela mycket bra i andra halvlek och drygar ut ledningen och vinner med åtta bollar.

Extra plus i Stenungsund till Elina Landgren, Elin Kallin-Hammarlind och Jonna Lindgren som agerar bra playmaker.

I Sollefteå visade Lisa Åkre upp ett bra målvaktsspel

I och med resultatet blir det en helt avgörande match på mellan Stenungsund och Näsby om platsen för vidarespel.

Matchens lirare: Frida Karlsson Sollefteå och Nellie Karlman Stenungsunds HK

Därmed var första dagens spel över och en spännande söndag väntar. Rosersberg Handboll vill passa på tacka alla inblandade för en strålande insats, inte minst domarna från Upplands handbollsförbund.

Avkast första matchen på söndag är kl. 09.00 då Bolton möter HK S-hof.