ROSERSBERGS IK
Handboll
Dubbla segrar i premiären i Upplandsserien för F02/03
2014-10-19 11:51
Så var det då äntligen dags även för premiär i Upplandsserien. En dag som slutade i dur med dubbla segrar mot Storvreta och Tirfing, men där det var onödigt spännande i andra matchen.

Första matchen mot Storvreta var även första matchen "på riktigt" mot dem. Vi möttes i beach-cupen i Uppsala på försäsongen, där RIK vann, men det räknas inte riktigt. Storvreta har haft svårt att få ihop lag och har därför slagit samman sitt 03 med några 01-tjejer för att få ihop laget. Storvreta vann även första matchen mot Tirfing med uddamålet matchen innan.

Matchen började trevande från Rosers. Storvreta hade ett bra go i anfallsspelet, speciellt i nummer 15 som också stod för det mesta i början som vänster 9:a. Storvreta gjorde första målet och lagen bytte sedan mål med varandra, och matchen var ganska jämn. Efter ett tag fick dock Rosersberg mer ordning på försvarsspelet och lyckades stoppa flera anfall, samtidigt som man själv vågade ta avslut. Kanske lite väl snabbt ibland, med många skott utifrån i kanske inte de bästa lägena, men blev lyckosamt mål ändå. I halvlek hade Roserberg en ledning som började kännas trygg, och i andra halvlek så rullade det på som i andra halvan av första. Rosersberg fortsatte att göra mål, även om spelet inte hela tiden var på topp, men det fanns även bevis på snygga kombinationer. Tillslut så rann det i väg till en seger med hela 26 - 13.

- Riktigt kul att se att nästan alla tjejer får göra mål idag, även några av de som kanske inte brukar återfinnas i målprotokollet, säger Andreas, lagledare i RIK. Spelmässigt är vi det bättre laget, men vi kanske både gör fler än vi förtjänar och släpper in fler än vi borde.

Andra matchen var mot hemmalaget Tirfing. Ett lag vi ännu inte förlorat mot i någon match. Men igen så verkar vi ha svårt att tända om till andra matchen efter en bra första match. Det är otroligt slarvig spel i början. Bollarna går inte alls dit det ska, och vi gör det mycket mer komplicerat än vad det behöver vara. Tirfing är hela tiden lite före i målprotokollet, och spelet klickar dåligt. En time-out hjälper till lite, men det är fortfarande ett stressigt spel från Rosers. I slutet av första halvlek gör vi dock ett litet ryck och går upp i en ledning 6-3, från 3-3 på två minuter.
Andra halvlek känns det först som vi nu fått ordning på spelet och borde kunna hålla undan, men tvärtom är det Tirfing igen som har bättre fart och efter ett tag går de inte bara ikapp till 6-6 utan även upp till ledning 7-6, som dock snabbt blir 7-7 igen. Spelet är fortfarande krampaktigt, och det börjar kännas nervöst. Med ett par minuter kvar sätter vi dock 8-7. Men rutinen sitter inte där och i dåligt läge tar vi ett avslut med bara minuten kvar, som turligt nog går in och avgör matchen. Tirfing orkar inte riktigt resa sig igen och matchen slutar 9-7

- En av våra sämre insatser på ett bra tag, säger Andreas. Så slarvigt och stressat spel, utan egentlig anledning till det har vi inte sett på ett tag. Det är ju naturligtvis skönt att kunna vinna även när man spelar dåligt, men det hade inte varit orättvist om Tirfing hade avgått med segern här. För de ska ha all heder av en bra genomförd match.

Imorgon är det nya matcher i Stockholmsserien, då Spånga och Årsta kommer på besök. Då hoppas vi på två väl genomförda matcher.