2016-11-07 05:41

Rosersbergs IK – VästeråsIrsta HF 25 – 14 (14 - 8)

De enkla målen avgjorde till Rosers fördel!

I fjärde omgången i Stockholms juniorserie väntade IHV Västerås hemma i Rosershallen.

Matchupptakten var jämn och lagen byter mål med varandra och efter 12 minuter leder IHV med 6 – 8. Rosers kommer tillbaka, inte minst tack vare några bra räddningar av Elina Hedberg i målet. Elina visade också prov på flera bra utkast som förvaltas på bästa sätt. Utkast till Julia Huusko Smeds var från skolboken, långpass till Julia, sedan tre steg utan studs och ett distinkt avslut. Försvaret var också vaket vid några tillfällen och levererade några snabba frikast som friställande Greta Garme som kunde göra några enkla mål och där gick matchen mer eller mindre. Rosers kunde gå till halvtidsvila med ledning 14 – 8.

- Perioden som vi går från underläge 6-8 till pausledning 14-8 är oerhört bra. Vi får träff på dem bakåt och vårt anfallsspel är jättebra. Det går inte att klaga på. Elina i målet svarar för en mycket bra match. Kul för henne, sade Rosers tränare Robban Zetterquist efter matchen.

Andra halvlek blir mer eller mindre en transportsträcka som hemmalaget vinner med 11 – 6. Försvarsspelet vässades där Julia och Emilia Holmström alltid skapar trygghet. Roligt att Emilia belönades med par mål. Mål fick också säsongsdebuterade Anny Larsson göra. Wilma Othbergs kanon mullrade 6 gånger denna afton.

- Samma sak här. Vår andra halvlek är helt ok. Vi orkar att forcera och VI gör bara sex mål på oss. Vi får möjligheter att testa olika spelmoment. Det vi ska jobba ännu mer är samarbetet med våra kanter. Det blir tyvärr bortglömda emellanåt i det uppställda spelet.

Greta Garm,  gör en bra bra match från båda kanterna och ha en speed i uppspelet som är kul att se.

Plus också till Cornelia Gerger Ripman, och den unga A-flickspelaren tar för sig på ett övertygande sätt. Fem mål från Cornelia.

Både Emma Berg och Kajsa Westberg Eriksson håller greppet över RIK:s anfallsspel.

Söndagens seger innebär att Rosersbergs säkrade seriesegern i DJ Norr. Nästa onsdag avslutas serien med match mot Vallentuna HK på bortaplan.

Mål, Rosersberg: Wilma Othberg 6, Cornelia Gerger Ripman 5, Kajsa Westberg Eriksson 4, Greta Garme 4, Julia Huusko Smeds 2, Emilia Holmström 2, Emma Berg, Anny Larssaon.