SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ROSERSBERGS IK
Så många som möjligt - så länge som möjligt
P4 Stockholm uppmärksammar Spring & Lek
2023-03-12 09:21

Efter veckans inslag hos Sigtuna kommun, Märsta.nu och RIK´s hemsida har nu P4 Stockholm uppmärksammat vår lyckosamma och uppskattade verksamhet, och kommer till Råbergshallen nu på morgonen för att göra ett reportage. 

 

Lyssna på inslaget här. https://sverigesradio.se/avsnitt/2116725

 

/Donald

Fritidsgården i Rosersberg fortsätter sin verksamhet fram till sommarlovet 2023
2023-03-11 09:00

Hjälp sökes för vidare drift från höstterminen 2023.

 

Fritidsgården i Rosersberg är en föreningsdriven fritidsgård som Rosersbergs IK driver med finansiellt stöd från Sigtuna Kommun sedan många år tillbaka och detta har under alla dessa år varit möjligt då vi har EN eldsjäl i föreningen som varje vecka helt ideellt ser till att fritidsgården kan hålla öppet, att det finns en kiosk, att våra unga vuxna kan jobba som ledare och att våra barn har någonstans att ta vägen på fredagskvällarna. Efter 15 år är det dags för denna fantastiska eldsjäl att lämna detta uppdrag till sommaren och ha lediga fredagskvällar framåt men om fritidsgården skall leva vidare efter sommaren så behövs det nya eldsjälar som vill ta över och dela på detta ideella arbete. Finner vi inte dessa eldsjälar så kommer vi behöva pausa verksamheten tills vidare.


Är du nyfiken på vår verksamhet och kan tänka dig att vara en av dessa eldsjälar som ser till att fritidsgården kan fortsätta ha öppet efter sommarlovet så kontakta Kicki Lagerquist på telefon 070 - 263 18 79.


Under våren kommer vi att ha verksamhet som vanligt fredagar 18:00 – 23:00 inne på fritidsgården och Brobygget verksamhet i Råbergshallen fram till 21:30. Barn/ungdomar i åk4 till åk9 får delta i verksamheten och barn i åk4 får vara i verksamheten fram till 21:00.

Nytt för våren är att vi har infört gårdskort på fritidsgården i linje med alla andra fritidsgårdar  i kommunen, varje besökande i barn/ungdom måste ansöka om för att få delta i verksamheten genom att vårdnadshavare skriver under underlagen. Underlagen för detta hittar ni här eller så kan de hämtas på gården när vi har öppet. Från fredag den 10 mars skall alla som besöker verksamheten ha gårdskort – nya besökare får självklart ansöka vart efter de tillkommer.

Vi har öppet alla fredagar fram till 9 juni 2023 med undantag långfredagen, då har vi öppet skärtorsdagen i stället och fredag den 2 juni håller vi stängt då större delen av personalen tar studenten. Under påsklovet (v.15) är det även öppet på onsdagskväll inne på gården, dock inte i hallen.

Varje fredag finns det nattvandrare på plats för att öka tryggheten primärt kring fritidsgårdens verksamhet men även generellt i samhället och under våren har vi även vuxennärvaro i lokalerna antingen i form av en nattvandrare eller någon annan vuxen.
Just nu är det Åsa som är på gården varje tillfälle det är öppet men hon skulle behöva avlösning några fredagar framåt så om ni har möjlighet att ställa upp någon fredag under våren så hör gärna av er till Åsa Uddén på 070-3721653.

 

/Åsa Uddén

Sigtuna Kommun Kultur & Fritid och RIK satsar på framtiden
2023-03-08 11:30

RIKs satsning i höstas av Spring & Lek var ett nytt grepp som blev långt över förväntan, och fortsättning följer....

Läs här vad Sigtuna kommun skriver om Spring & Lek-projektet.

RIK Damer avslutade med flaggan i topp!
2023-03-05 21:35

Damlaget avslutade säsongen med en kassaskåpssäker hemmaseger under söndagen då man tog emot Skogås i säsongens sista match och vann med 33-21 inför ett drygt 100 tal åskådare i Rosershallen.

 

Dagens match blev en rivstart för RIK damerna som drog ifrån redan vid start, och tog ledning med 4 bollar de första minuterna, därefter höll man Skogås på ett bekvämt avstånd fram till pausvilan där det stod 14-9 till RIK.

 

RIK fortsatte efter halvtid att mata på med vassa kontringar, bra målvaktsspel av Emelie Franzén och ett försvarsspel som stundtals stressade Skogås till något för snabba avslut.

 

RIK´s Emma Jansson gjorde den här eftermiddagen det mesta rätt, och passerade Skogås keeper hela 10 gånger.

 

De kvarstående matcherna i Div. 2 östra kommande helg kommer inte påverka RIK’s plats i tabellen, utan vi gratulerar damerna till en riktigt bra genomförd säsong och en 7e placeringen i tabellen, vilket innebär att det blir fortsatt spel i Div. 2 kommande säsong.

 

/RIK Handboll/

Donald Swahn

Kom till Rosershallen och stötta våra handbollsdamer på söndag!
2023-03-04 09:10

Säsongen 22/23 går mot sitt slut och på söndag är det säsongens sista match, självklart hemma i borgen 14:00!

 

Damlaget började ruggigt starkt i år med både derbyseger mot Skånela och flera tagna poäng mot vad som skulle bli topplag i årets serie.

 

Några poäng tapp har det såklart blivit också då vi kantats av både sjukdomar, skador och planerade semestrar under säsong men med lite perspektiv på saker och ting har vi gjort en sjukt stark och bra säsong. Vi ska komma ihåg att det är fler lag från fjolårets div1 som är med och fajtas i div 2 serien iår.

 

Vi har flera härliga minnen att ta med oss från denna säsong och här nedan ser ni ett axplock av vad vi åstadkommit.


På söndag hoppas vi även på att just DU kommer ner till hallen och ser detta härliga gäng en sista gång!

 

Vi bjuder på FRI ENTRÉ och det kommer att finnas hembakat i kafeterian. 14:00 är det avkast och vi vågar utlova glada tillrop och massa kämpaglöd när vi ska försöka ta revansch på Skogås hemma i borgen!

Nyheter från vår verksamhet
Spring & Lek, 17/12 14:14 
Spring & Lek, 19/11 09:28 
Herrar Div 4/6, 14/11 12:44 
Spring & Lek, 27/10 17:11 
 
Anmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten