Fotboll
Årets vändning............på 15 minuter!
2014-06-22 15:36
Amanda pangar in 4-3/Emma´s uppvisning/Julia jublar efter 4-4/Skyfall i Sunnersta
RIK’s tjejer begav sig till Sunnersta denna tidiga söndagsmorgon för att möta detta Uppsalalag som innan dagens match hade tre vinster och tre förluster.

På papperet skulle man kunna tro att våra tjejer skulle få en enkel match, men Sunnersta´s duktiga tjejer hade helt andra planer.

De första 10 minuterna hade RIK några riktigt vassa kontringar som såg ut att bli lika vassa målchanser, men Sunnersta´s försvaret var snabba och bröt just när det avgörande passet eller skottet skulle komma. Därefter tog Sunnersta över tillställningen mer och mer, samtidigt som våra tjejer blev stillastående och ofta tog fel beslut i sista momentet.

I halvtid hade Sunnersta prickat in tre bollar innanför RIK’s målram, och RIK gjorde endast ett mål. RIK´s mål var ett snyggt skott välplacerat innanför stolpen utav Amanda Sjöberg. I övrigt var inte tjejerna ens i närheten till att reducera.

Efter halvtid tog tjejerna tag i spelet, samtidigt som det såg ut som Sunnersta kände sig bekväma med 3-1 ledning. RIK rullade boll bra, började hitta rätt med passningarna, men hade svårt med bollträffarna vid avsluten.

När det var lite drygt 15 minuter kvar av matchen, och Julia Nilsson hade flyttats upp i anfallet, kom den där efterlängtade reduceringen av just Julia till 4-2. Därefter är det nog ingen på Granebergs IP som riktigt hängde med. Rosers reducerade även till 4-3 av Amanda Sjöberg, och inom kort kom kvitteringen till 4-4, återigen av Julia Nilsson.

När sedan Fanny Swahn avgjorde i sista minuten till 5-4 efter en rörig situation i Sunnerstas målområde, spelade det ingen roll att himlen öppnade sig, där vi fick bevittna ett skyfall samtidigt som Roserstjejerna jublade mer än någonsin.

Men allt som hände den här söndagsförmiddagen i Sunnersta var inte av glädje. Emma Vesterlund, som för övrigt kanske var Rosers kämpe denna match trampade snett i slutminuterna, och det rapporteras att hon brutit benet så illa att det nu väntas operation under måndagen. Hela laget hälsar till Emma, och att hon repar sig snabbt så hon kan komma tillbaka för spel med kompisarna i höst igen.

Text & foto: donald.swahn@hdvision.se