Fotboll
Tredje matchen avgjord för RIK Juniorer
2014-04-14 19:11

RIK J - Håbro U17     1 - 1

Då var det dags att möta Håbro P96/97 i den tredje träningsmatchen för säsongen. Innan matchen på vår genomgång hade vi bestämt att vi skulle rulla boll i backlinjen från kant till kant och tillbaka igen för att söka luckor och att få motståndarna att springa sig trötta.

I första halvlek var det mycket ställningskrig. Det var kamp på mittfältet, vi rullade boll i backlinjen och kom fram på kanterna, vi fick några chanser och vi släppte till några. Det var en jämn halvlek utan att något lag dominerade.

Andra halvlek så är det vi som tar tag i matchen och för spelet vilket resulterar i flera fina chanser och till slut så gör Malte 1-0 i 51:a minuten på pass från Albin. Målet kom efter vi hade spelat jättebra från vår egen planhalva med direktbollar genom mittfältet fram till Albin som "vrickar" ut bollen på kanten där "Malteexpressen" kommer i full fart och behärskat rullar bollen förbi målvakten. Vi forsätter att dominera och jag bara väntar på mål nummer 2, men efter ca 70 min kommer Håbro tillbaka och börjar ta över spelet.

I 77:e minuten spelar vi fast oss långt ner på vänsterkanten på egen planhalva och som ett brev på posten kommer det ett skott lite utanför straffområdet som går i mål och 1-1 är ett faktum. Resultatet står sig matchen ut och är väl rättvist.

Jag hade gärna vunnit matchen, men det som gör mig glad var att vi gjorde det vi hade bestämt innan matchen, rulla boll i backlinjen och på mittfältet. Stundtals såg det riktigt bra ut. Vi ska vara nöjda med dagens insats.

51 min 1-0 Malte