Välkommen till RIK dam

Vi söker spelare och målvakter till vårt lag!

Hör av dig till oss om du är intresserad...

Med vänlig hälsning RIK Dam

Du hittar oss även på http://www.facebook.com/rikmikdam

RIK dam ute ur cupen
2017-10-01 19:49
RIK dam tog under söndagen emot Fanna BK på hemmaplan för kvartsfinal i Upplandscupen, ett Fanna som slutade trea i div.2 denna säsong. Vi mötte dom i gruppspelet under våren och då slutade mötet 3-3.
RIK Dam behåller 3:e platsen
2017-09-19 11:50
RIK´s damer behåller tredjeplatsen efter söndagens möte med Rimbo IF.
Mötena med Rimbo är alltid extra spännande och så även denna gång!
Stark andra halva gav 3p
2017-09-11 19:18
På söndagen var RIK dam på Engvallen för mötet med Knivsta IK. Ett Knivsta som hade allt att spela för då dom låg långt ner i tabellen och riskerar att åka ur 3:an. Det skulle också visa sig att dom tänkte gå för det.
Oavgjort hemma mot ett starkt kämpande Mariehamn
2017-09-02 16:41

Resultat:  RIK – IFK Mariehamn 1 – 1   (0 – 1)

Båda lagen startar matchen lite trevande men efter ett par minuter tar RIK tag i spelet, och har bollen mestadels av tiden på Mariehamns planhalva utan att lyckas skapa några riktiga målchanser.
Mariehamn jobbar sig in i matchen och vinner allt mer boll och sätter press på våra spelare så fort vi får bollen. Det resulterar i att vi antingen slår våra passningar en aning för sent eller rätt på en Mariehamn-spelare som läst vårt spel effektivt.

Spelet böljar fram och tillbaka utan att något av lagen skapar några heta målchanser.

I den 27 minuten kämpar sig en Mariehamn-spelare till sig bollen nere vid den förlängda mållinjen i kamp med Emelie och bryter in mot mål och ensam mot Backis kan placera in bollen i målet i svår vinkel. 0-1 till Mariehamn. Ett resultat som står sig halvleken ut.

I halvtid manar Micke på laget att alla måste börja kriga mer för att vinna första och andra bollarna och time’a passningarna bättre till varandra.

Mariehamn kommer taggade ut till andra halvlek och fortsätter att sätta press på våra spelare när vi får bollen vilket gör det svårt för oss att få igång vårt spel. RIK har dock lyssnat på Mickes råd och krigar bättre i andra och spelar lite rakare. Det leder till ett par halvchanser men inget mål.

I den 69:e minuten kommer Mariehamn upp i en av sina farliga kontringar. Bollen kommer ut till höger i straffområdet och spelaren får på ett hårt skott som tar i stolpens utsida. Backis stod dock bra placerad i målet och täckte målet bra.

Tiden rinner iväg och passerar 90’e minuten men domaren har lagt till 2 minuter pga en skada i slutet av matchen. I den sista övertidsminuten bryter Anny och Emelie ett Mariehamns-anfall, Emelie spelar till Moa som hittar Jossa mitt på plan. Jossa slår en perfekt passning mellan Mariehamns mittbackar till en framrusande Jossan Lantz som i en duell med målvakten vinner bollen och kan slå in den i öppet mål.

1 – 1 vilket blir slutresultat.

Mariehamn spelar bra idag och gör det svårt för oss genom att sätta press på vår bollhållare och läsa av vårt spel och våra passningsvägar. En eloge ändå till hela laget för att de fortsätter att kämpa och inte ger upp, vilket resulterade i den sena kvitteringen. Nu tar vi lärdom av den här matchen och ser fram emot derbyt borta mot Knivsta nästa helg.

RIK´s damer krigade ner Danmark
2017-08-27 19:03
RIK´s damer åkte på söndagen till Danelid IP för att spela sin tredje match på åtta dagar. Laget såg trots det tighta matchandet piggt ut under uppvärmningen men vi visste att det skulle bli en fysiskt jobbig match mot tunga och duktiga Danmark IF.
Sön 1/10 15:30
Lör 23/9 14:00