SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Rosersbergs IK/Sigtuna IF FK Dam
RIK/SIF Dam

 

 

 

 

 

 

 

Storvinst i säsongsavslutningen!
2021-09-27 08:43
Hörna till RIK/SIF i slutet på matchen.

På söndagen spelades säsongens sista match hemma på Råbergsvallen. Brottby stod för motståndet denna härligt soliga dag. Förutsättningarna inför sista omgången var att Danmark redan var klara för kval till fyran. RIK/SIF och Knivsta tampas om andraplatsen med samma poäng och med ett måls skillnad till RIK/SIFs fördel.

 

Ett Brottby utan avbytare skulle inte ha en chans denna dag. Efter två minuter gör Tyra 1-0 och två minuter senare utökar Joppe till 2-0. Det rinner sedan det på och när domaren blåser av för halvtid står det 10-0 till hemmalaget. Andra halvlek blir den första lik i spel och antal mål. Slutresultat stannar vid 20-0 där RIK/SIF självklart var mycket bättre men där Brottby inte riktigt bjuder upp till dans.

 

Så årets enkelserie slutar med en andraplats för inte kan väl Knivsta slå Wigör på tisdag med 22 bollar? En förlust mot Danmark, en oavgjord mot Knivsta och resten segrar när säsongen summeras. 22 spelare har dragit på sig matchtröjan och 5 olika målvakter har vaktat målet. Tack alla spelare för årets säsong och tack alla runt laget som stöttat och hejat. Nya tag 2022!

Hemmavinst i Sigtuna derbyt.
2021-08-26 14:38
Slutresultatet efter 90 regniga minuter i Rosers.

Dags för derby mot Wigör på Råbergsvallen i ett regnväder som aldrig ville ta slut. Vi är glada att Rosers herrlagstränare Stefan såg till att hålla kafeterian igång och kaffet varmt.

 

Tyvärr värmde inte spelet inledningsvis för RIK/SIF. Det var många felpassningar, dåliga mottag och felbeslut. Bortalaget spelar enklare med snabba omställningar och längre bollar. Wigör lyckas även att få ned tempot och styra spelet ut till ofarliga ytor där bollen fastnar i närkamper och inkast. Efter en knapp kvart skall Wigör ta ledningen efter ett fint skott utanför straffområdet. RIK/SIF försöker få igång spelet och energi till laget. De pressar ganska högt på Wigörs backlinje men har svårt att få till några hetare chanser. Ett stolpskott är det närmaste man kommer innan domaren blåser av. En jämn halvlek där Wigör leder med 0-1 efter 45 minuter.

 

Vad som sägs av hemmalagets coach Cricke i halvlek kan man bara gissa, men uppryckning blir det. Det hinner inte gå med än 5 minuter innan Joppe kan trycka in 1-1 från nära håller efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Hemmalaget spelar nu bättre och använder hela planen på ett sätt som inte alls gjordes i de första 45 minuterna. Wigör försöker sticka upp i snabba omställningar men de biter inte alls lika bra nu. Efter fint spel efter en kvart ser Joppe till att RIK/SIF tar ledningen och nu börjar bortalaget gå lite på knäna. Lovisa P som får ta målvaktsjobbet i andra halvlek får en ganska enkel start på sin målvaktskarriär. Wigör vaskar fram någon hörna som blir lite farlig, men annars äger hemmalaget spelet en bit in i andra halvlek. När det är en kvart kvar kommer 3-1 efter en misstänkt offside där Emma kan sprinta sig loss. Slutresultatet 4-1 sätter Tyra när minuten återstår.

 

Vet inte om det var derbynerver eller bortalagets game plan som gjorde RIK/SIF dåliga i första halvlek. I andra halvlek så är det ett annat lag som kan vända på steken. Tyder på väl valda ord av coach i halvlek samt bra karaktär i laget.

Vinst!
2021-08-23 08:30
Pep talk inför avspark!

Tredje omgången spelades i Uppsala på söndagen mot IF VP Uppsala. 

 

Först skall vi bara nämna RIK/SIFs andra match som tyvärr inte är mycket att skriva om. Danmark var helt enkelt för starka och vann rättvist med 4-0. Hade inte Elli Lantz varit så duktig i mål hade siffrorna varit större. Vi tackar Elli för sina två matcher i mål innan hon åter åkte till Lund för vidare studier.

 

Åter till gårdagens match med en ny målvakt i Emelie som annars mestadels spelat back. Truppen lite tunn för dagen med endast en avbytare och då junioren Tyra som är född 07! Matchen drar igång och det går inte mer än två minuter innan Uppsala gör 1-0. Efter två vinster i sina första matcher hade de gott självförtroende från start. Målet blev en väckarklocka och minuten senare gör Joppe 1-1 ensam med målvakten. RIK/SIF tar nu tag i spelet och vänder från kant till kant och har bud på mer. I 13:e minuter gör Jennifer 2-1 och sju minuter senare blir det 3-1 från Josefin Lantz. Välförtjänt då bortalaget är det klart bättre laget i denna period av matchen. Tempot går sedan ned. Uppsala har svårt att få till något eget spel utan det blir mer långt, rakt och hårt jobb i närkamperna. De vinner alla nickdueller så det gäller för RIK/SIF att hålla bollen längst backen. På en hörna för hemmalaget blir det farligt och full kalabalik innan bollen kan rensas bort. 1-3 står sig halvleken ut.

 

Dags för andra halvlek. Redan efter tre minuter kan Jennifer trycka in 4:an och sitt andra mål efter hörna från Stella. Matchen blir sedan lite avslagen där målvakt Emelie och backlinjen får en ganske lugn resa. De chanser som skapas är mot Uppsalas mål där Emma är närmast med ett skott i ribban. Lite spänning skall det ändå bli när hemmalaget reducerar efter 72 minuter. Spänningen varar dock bara fem minuter då Joppe sätter sitt andra mål och matchen därmed är avgjord. Samma Joppe blir sedan nedgjord i straffområdet när det är två minuter kvar. Straffen tar vår duktiga junior Tyra och sätter slutresultatet 2-6. 

 

Ny match redan på onsdag i derbyt mot Wigör på Råbergsvallen.

 

Vinst i premiären!
2021-06-21 13:58
Genomgång i halvtid.

Då var det äntligen dags för premiär hemma i Sigtuna på söndagskvällen. Riala stod för motståndet denna varma kväll. Likt förra året är det en enkelserie som gäller. RIK/SIF ställde upp med en del nya tjejer samt att Elli Lantz var tillbaka i målet för denna match.

 

RIK/SIF tar tag i taktpinnen direkt. Det blir en bra mix att spel inom laget samt från och till lite rakare spel bakom Rialas backlinje. Hemmalaget hotar gång på gång men lyckas inte i avsluten. Samtidigt är målvakten i bortalaget duktig och kan freda målet. I 18:e minuten skall det tillslut bli 1-0 genom Emma som från nära håll skjuter hårt upp i nättaket. Bara tre minuter senare så blir det farligt på en hörna och Eva kan efter lite studsar hit och dit sätta 2-0. Lagkaptenen Lovisa L sprintar 10 minuter senare igenom Rialas försvar och kan sätta dit 3-0 genom att trycka in sin egen retur. På hörna sätter sedan Eva sitt andra mål och 4-0, vilket är halvtidsresultat. 

 

Hemmalaget är klart bättre i första halvlek. Joppe och Jennifer slår fina hörnor som blir farliga varje gång. Eva och Emma på topp sprintar förbi och ifrån sina försvarare så siffrorna kunde varit större. Endast ett inlägg behöver Elli i mål jobba med efter 45 minuter. 

 

I andra halvlek flyttar Riala upp sitt lag och försöker sätta mer press på hemmalaget. Det visar sig fungera bättre då man skrapar ihop flertalet hörnor och Elli får göra en jätteräddning precis vid stolpen. Samtidigt skapas det bra omställningslägen. Joppe som nu är på topp ser till att göra två mål i minut 58 och 69. Det skjuts i stolpen två gånger och ribban en gång så det är bud på mer. Slutresultatet 7-0 skall Jennifer göra på en fin frispark när det är 20 minuter kvar.

 

Bra premiär av RIK/SIF. Lovisa L och Jennifer visar direkt att de kommer att bli nyttiga för laget och har mycket att bidra med. Joppe gör en efterlängtad comeback. Juniorerna tar för sig där Eva gör två mål i sin första seniormatch från start. Försvaret är stabilt och tryggt med Elli som sista utpost. 

Säsongsavslutning!
2020-10-05 16:31
Några sista ord innan matchstart.
Östhammar borta var sista anhalt denna säsong och matchen spelades på lördagen. Mulet och småruggigt som det skall vara sista höstmatchen. Matchen hade ingen betydelse i mitten på tabellen mer än vilket av lagen som skulle hamna fyra eller femma.

Det är två lag som försöker spela fotboll längst backen på en för dagen lite oklippt gräsmatta. Bollen rullar allt annat än snabbt och det blir under matchen mer och mer närkamper. I en sådan får hemmalaget frispark som snyggt förvaltas. 10 minuter senare skall Östhammar utöka ledningen efter ett fint inspel från högerkanten som kan stötas in i mål. RIK/SIF gnuggar på och skapar ett par riktigt fina chanser utan att till en början hitta rätt. När dryga halvtimmen har gått skjuter Moa i ribban från distans och Emma kan lägga in den i öppet mål. Även kvitteringen skall komma i halvlekens sista spark när samma Emma sprintar sig fri och kan lägga in den i tomt mål efter att ha rundat målvakten. 

Dags för andra halvlek och fortsatt jämnt spel. RIK/SIF är vassare i spelet medan hemmalaget är farliga på sina hörnor. Elli Sköld i mål gör en kanonjobb och plockar det mesta som kommer in mot mål men måste tillslut kapitulera 20 minuter in på halvleken. Dags igen för kvitteringsjakt och RIK/SIF har ett par riktigt bra chanser men lyckas inte att återigen ta sig ikapp. Matchen slutar med hemmavinst 3-2. 

Som flera gånger förut är det de fasta situationerna som fäller avgörandet. I spelet ute på planen kan unga RIK/SIF anno 2020 matcha alla lag men har inte tyngd och styrka inom straffområdet. 

Tack för denna säsong så tar vi nya tag till 2021!
 
Anmälan
Sociala Medier
Insamling
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten