Välkommen till RIK dam

Vi söker spelare och målvakter till vårt lag!

Hör av dig till oss om du är intresserad...

Med vänlig hälsning RIK Dam

Du hittar oss även på http://www.facebook.com/rikmikdam

6:e raka för RIK dam
2017-06-30 17:10
Rik:s damer åkte till Månkarbo på torsdagskvällen för att tjuvstarta höstdelen av säsongen. Det var den 10:e omgången som spelades för de båda lagen.
Matchen skulle bli jämn och tuff ända till slutet.
RIK dam upp på 3:e plats
2017-06-22 20:57
Detta efter gårdagens match hemma mot ett tungt och fysiskt Östervåla IF.
Ett Östervåla som leds av Rik/Mik:s före detta tränare Stefan Svensson.
Rik var bättre tränade och orkade spela fotboll i de 93 minuter som krävdes, även om Östervåla inte alls var ofarliga.
RIK slog toppat Rimbo
2017-06-15 19:09
RIK åkte på onsdagskvällen till Rimbo för 8:e omgången i div. 3.
Det var två taggade lag som gick ur omklädningsrummen på IP Arkadien, det skulle också visa sig på planen.
Rimbo hade enligt uppgift 5st A-lagspelare med i startuppställningen och tänkte nog ta tre enkla poäng. RIK:s damer hade något helt annat i tankarna
Knivsta 0:ade i derbyt!
2017-06-12 20:06
Detta trots en ganska svag första halvlek av RIK:s damer.
Ett taggat Knivsta i kombination med att vi kom fel in från start, gjorde att det blev en onödigt jämn första halvlek.
Rosers tar med sig 3 poäng hem från Åland
2017-06-07 13:16

Resultat: IFK Mariehamn – RIK    1 – 5   (1 – 1)

Mariehamn bjuder på ett soligt sommarväder när Rosersbergs damlag kommer på besök för match mot IFK MAriehamn på Sveriges nationaldag.
RIK tar tag i spelet i inledningen av matchen och skapar lite halvchanser, med skott från distans, men inga riktiga farligheter förrän i 16 minuten då Petra lägger en boll på djupet till Carro som slår in bollen framför mål till en anstormande Jossan L men målvakten kommer ut och gör en kanonräddning.

Efter det jämnar spelet ut sig och Mariehamn kommer till avslut med 2 farliga skott utifrån som dock inte resulterar i några mål.

Rosers kämpar sig in i matchen igen och skapar en del anfall genom snabba effektiva spelvändningar genom backlinjen och i 32 minuten är det just en sån spelvändning som resulterar i 1-0 till Rosers. Emelie får bollen från Ellen och passar över till Elina som direkt slår bollen till Katta som kommer med fart. Tyvärr hinner Mariehamns högerback först på bollen men slår en för lös bakåtpass till egen målvakt som Carro hinner först på och säkert placerar i mål.

2 minuter före halvtidsvilan tappar vi boll på mittplan som Mariehamn effektivt utnyttjar. Bollen slås in mellan våra backar till en anfallare som fri mot Malin i målet inte gör något misstag utan sätter kvitteringen 1-1.

I halvtidspausen berömmer Micke samtliga spelare och manar på om att inte deppa för kvitteringen utan fortsätta spela som i 1:a halvlek så kommer det ge resultat, vilket visar sig vara rätt.

I den 50:e minuten slår Jossa S en boll på djupet längs med sidlinjen till höger till Carro som lyfter in bollen i straffområdet till en helt ren Lovisa som säkert nickar in 2-1 till Rosers.

I den 68:e minuten är det dags igen. Jossa S bryter ett uppspel från Mariehamns backlinje vid straffområdet, drar sin motståndare och placerar säkert in 3-1 till vänster om Mariehamns målvakt.

Och bara 3 minuter senare kastar Dalle snabbt ett inkast till vänster på vår planhalva till Petra. Petra passar direkt vidare till Lovisa som slår ett perfekt instick mellan Mariehamns backar till Jossa S som kommer helt fri och inte gör några misstag. 4-1 till Rosers.

När matchklockan står på 90 minuter och alla väntar på att domaren ska blåsa av matchen dribblar sig Petra in i straffområdet och blir fälld. Domaren blåser och pekar på Straffpunkten. Petra kliver fram och distinkt trycker in bollen till vänster om målvakten via stolpen. 5-1 till Rosers som blir slutresultat.

Hela laget gör en jättebra match idag och det är extra roligt att se hur samtliga inhoppare kommer in med full energi och visar att de vill på allvar konkurrera om en plats i startelvan. Ett extra plus till Petra som gör sin bästa match för säsongen och är med både i uppspelsfasen från backlinjen och fyller på i anfallen.

Tor 29/6 19:15
Ons 21/6 19:30