Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Rosers 3:a i serien!
2019-03-17 21:33
Lagbild samt de spelare som blev utsedda till matchens lirare respektive matchens kämpe.

Rosers avslutade serien med vinst mot Täby HBK och blev därmed 3:a i serien efter 1:an Alfta GIF som är klara för division 1 och 2:an Uppsala HK som får kvala för att eventuellt nå division 1. Förra säsongen blev Rosers 4:a så årets placering är snäppet bättre!


Täby inleder matchen med att punktmarkera Rosers V9 Kajsa Westberg Eriksson vilket gör att det uppställda spelet blir annorlunda. Täby har en vass skytt i Louise Gränström som Rosers har problem att får stopp på inledningsvis. Lagen följs åt fram till 9 – 9 då Rosers gör 5 raka mål genom Ida Schaffer (3) och Olivia Mansnerus (2) totalt 7 mål. Rosers vinner första halvlek med 15-12.


Täby fortsätter att kämpa i varje situation och kommer närmare 16 – 15, men närmare än så kom aldrig Täby. Rosers går från 16 – 15 till 25 – 17 på 12 minuter efter flera fina kombinationer på nio meter, starka genombrott av Nora Sandberg och inspel av Helena Stenqvist och Cornelia Gerger Ripman som Julia Gustavsson och Ida Schaffer förvaltar på ett bra sätt från 6 meter.

På slutet får Rosers kantspelare Greta Garme och Agnes Lannermalm lite större utrymme kan göra några kontringsmål efter bra utkast från Hannah Altberg.


Pris till matchens lirare från ICA Kvantum i Märsta går till Helena Stenqvist i Rosersberg som kan ”lägga passningar” som är få förunnat och matchens bästa målskytt Louise Gränström i Täby HBK.


Pris till matchens kämpe från GLOSSYBOX går till Ida Schaffer i Rosersberg och Täbys duktiga målvakt Josefine Edverdtz Hillgrens.


Rosersbergs IK vill passa på att tacka spelare, ledare, publik och samarbetspartners som gjord denna säsong möjlig.


RIK Handboll (Via Anders E)

Nora Sandberg matchvinnare då Rosers slog Lidingö!
2019-03-10 08:03
Nora Sandberg matchvinnare i matchen mot Lidingö. Fotograf Donald Swahn.

I Gångsätrahallen mötes Lidingö och Rosers där vinnare i matchen får ett bra läge för att knipa tredjeplatsen i serien. 


Rosers inleder bra och får bra utdelning framåt och leder med 5 bollar (3 – 8) efter 13 minuters spel. Bakåt spelar Rosers bra och bjuder inte på mycket och upplevs lite starkare än Lidingö samt att man har en bra sista utpost i Hannah Altberg. Efter 20 minuters spel är ställningen 5 - 11 och Rosers spel är stabilt. Lidingö kommer in allt mer i matchen och spelar jämnt fram till halvtidsvila (9 – 14). 


Inför andra halvlek byter Lidingö målvakt och Rosers spel utan målvakt får inte avsedd effekt vilket gör att Lidingö kommer närmare målmässigt. Efter 12 minuters spel är ställningen 17 – 17. Matchen fortsätter att vara jämn och då matchen går in i de ”sista tio” är Lidingö i ledning med 20 – 18 och sitter i förarsätet. Några viktiga händelser göra att Rosers kan komma tillbaka. Vid ställningen 22 – 21 och sju minuter kvar räddar Hannah en straff. Lidingö gör 23 – 21 och Rosers tar timeout med 5 minuter kvar. Rosers göra två raka mål av Agnes Lannermalm och Nora Sandberg men Lidingö tar återigen ledningen. Rosers gör därefter tre raka mål där Nora Sandbergs 24 – 26 mål är matchavgörande. Rosers kan tillslut vinna med två bollar, 25 – 27!


Stor segerglädje i Rosers-lägret och en riktigt skön lagseger i en jämn match med en hel del känslor där Rosers hade fyra utvisningar och Lidingö ingen. Segern gör också att Rosers gick förbi Lidingö tabellen på bättre målskillnad och ligger nu 3:a i serien!


Matchrapport här.


Pris till matchens lirare i Lidingö gick till Ebba Suurwee och till Rosers Kajsa Westberg Eriksson som hade en bra dag på jobbet med en bra försvarsinsats och 12 mål framåt.


Nu återstår bara en match i serien och den spelas i Rosershallen på söndag och det är Täby HBK som står för motståndet.


RIK Handboll

Via Anders E

Rosers tog en övertygande seger mot HK Ceres.
2019-03-03 20:40
Spelare i Rosers och HK Ceres som fick pris som matchens lirare respektive matchens kämpe.

Rosers övertygande och inkasserade femte raka segern i damtvåan. Rosers inleder fokuserat och är det lag som driver upp tempot. HK Ceres är med de första 7 minuterna, sedan är det Rosers som dominerar med ett bra målvakt- och försvarsspel och framåt man är farliga på alla positioner. Hade inte HK Ceres målvakt Anna Berndtsson spelat så bra och räddat ett antal frilägen hade Rosers gått till halvtidsvila med en större ledning än de 18 – 10. Bra genomförd halvlek av Rosers som spelar fokuserat och gör bra värderingar i de flesta situationer.


I andra halvlek fortsätter Rosers att dominera och leder med 27 – 15 efter 15 minuters spel. Stora delar av andra halvlek väljer Rosers att spela 7 – 6 som till och från fungerar bra. I slutet av halvleken tillåts HK Ceres att snygga till siffrorna. Rosers vinner till slut med 32 – 25.


Rosers gör som sagt en bra laginsats där alla är med och bidrar. Försvarsspelet upplevs mer kollektivt vilket gör att Rosers målvakter Hannah Altberg och Josefine Lindqvist kan göra fler räddningar, vilket ger fler kontringar. Framåt fortsätter Rosers att vara effektiva och hade inte Anna Berndtsson i HK Ceres spelat så bra och räddat många frilägen hade siffrorna blivit betydligt större.

Matchrapport finns här.


Sigtuna kommun var på plats och delade ut pris till matchens lirare i respektive lag. I hemmalaget gick priset till lagkaptenen Kajsa Westberg Eriksson och i HK Ceres, inte helt oväntat till Anna Berndtsson. Pris till matchenskämpe från GLOSSYBOX gick till Cornelia Gerger Ripman i Rosers som har kommit tillbaka bra efter skada och i HK Ceres till Lovisa Eriksson som visade upp ett starkt M6-spel.


Rosers ligger nu fyra i serien två poäng efter Lidingö som man möter i nästa omgång. Vid seger kliver Rosers upp på tredjeplats i serien.


RIK Handboll

Anders E
Vinst i E4-derbyt!
2019-02-26 16:46
Sandra Blom attackerar Sollentunas försvar mellan 1 och 2.

Rosers vann E4-derbyt mot Sollentuna som spelades på måndagskvällen i Sollentuna sporthall. I höstas vann Rosers med hela 50 – 20 vilket skulle kunna leda till att Rosers tjejer skulle kunna ta lite lätt på uppgiften och då man dessutom har hamnat i ingenmansland i serien.


Rosers får en bra start och gör 4 raka mål och leder med 4 bollar (0 - 4) efter 5 minuter spel. Sollentuna kommer tillbaka och är två bollar efter 23 minuter spel, 10 - 12. Rosers avslutar bra och kan gå till halvtidsvila med ledning 11 – 16. Rosers är det bättre laget och borde ha en större ledning men har inte riktigt marginalerna med sig då flera avslut träffar målvirket.


I andra halvlek nöter Rosers på och kan dryga ut ledningen efter flera fina mål. Bakåt är spelet bra och Rosers låter Sollentuna bara göra 23 mål då är det svårt att vinna mot Rosers som seriens mål-gladaste lag med ett snitt på 32 gjorda mål. Rosers kan tillslut vinna med 23 – 34. Noterbart är att alla spelare kom med i målprotokollet! I övrigt kan noteras att Rosers målvakter hade bra afton med åtta räddningar 1:a halvlek och nio räddningar i 2:a halvlek. Kantspelarna bjöd också på några härliga lobbar!


Matchrapport finner ni här.


Rosers gör en bra laginsats där alla spelare är med och bidrar och man vinner rättvist och skuggar nu Lidingö som ligger trea i serien två poäng före. Rosers har nu tre matcher kvar, först HK Ceres Norrtälje hemma på söndag, Lidingö borta och Täby hemma i sista omgången. För att kliva förbi Lidingö och bli trea i serien är inte en allt för vågad gissning att krävs seger i de resterande matcher.


RIK Handboll

(Via Anders E)

Andra raka för Rosers damer!
2019-02-18 21:09
Unga nya Rosers spelar försvar mot Spånga HK.

I Smedshagshallen i Hässelby väntade Spånga HK som har stort behov av poäng föra att rädda kontraktet i damtvåan.


Som de flesta känner till har Spånga ett samarbete med AIK:s damer vilket innebär att flera kompetenta spelar från AIK normalt ansluter till Spångas lag. Så även i matchen mot Rosers då Emma Berg och Ella Sjöberg var på plats då matchen drog igång. Rosers kommer till spel med en liten bänk då laget har flera spelare skadade och sjuka vilket gör utgången av match än mer oviss.


Första halvlek är helt jämn där lagen växlar i att vara ledning. Rosers avslutar bäst och kan gå till halvtidsvila med ledning med två bollar 14 – 16.


I andra halvlek inleder Rosers bra och vinner första fem med 6 - 2 och har ett bra momentum. Efter 40 minuters spel har Rosers 8 mål upp, och ledning med 18 – 26 efter stabilt och kombinationsrikt spel.  Under de sista tio minuterna åker Rosers på tre utvisningar och ger Spånga chansen att komma närmare men Rosers håller ihop spelet bra resten av matchen och kan till slut vinna med 29 – 39 efter solid insats av hela laget där alla var delaktiga. Extra roligt alla spelare kom med i målprotokollet.


Matchprotokoll här.


Nu blir det en veckas uppehåll innan det blir ett Upplandsderby då HK Ceres kommer till Rosershallen söndagen den 3 mars.


RIK Handboll

Via Anders E


Spelade matcher
Lör 27/4 10:15
24 - 35
Sön 31/3 13:30
30 - 21
Sön 31/3 10:30
30 - 16
Lör 30/3 19:15
24 - 31
Lör 30/3 16:15
27 - 20
Ons 27/3 19:45
18 - 21
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Handboll - Start, 15/08 21:37 
Handboll - Start, 29/04 20:41 
Nyheter från föreningen
Hem, 22/06 10:00 
Hem, 04/06 08:35 
 
Sociala Medier
BLI MEDLEM I ROSERSBERGS IK
Våra sponsorer
Profilguide
Nolltolerans
Gräsroten