2017-10-16 15:42

27 bollar när RIK damer vann
2017-10-16 05:38
Segerglädje efter hemmavinst mot Falu HK med åtta bollar och Kajsa Westberg Eriksson utsågs till matchens lirare av söndagens matchvärd Resia Upplands Väsby
Rosersbergs damer knep båda poängerna i söndagens seriematch när Falu HK besegrades i Rosershallen inför drygt 200 åskådare.
27-19 efter 15-9 i paus.
- Jag tycker att det var en rättvis seger. Vi var det klart bästa laget, säger Rosersbergs tränare Robban Zetterquist.

Gästerna började piggt och ledde både med 1-0 och 2-1, sedan kopplade hemmalaget ett stabilt grepp av matchen. Försvarsspelet blev tuffare, aggressivare, vilket betalde sig ju längre matchen varade.
- De tog cirka 14 minuter innan vi kunde "stänga butiken" och det blev svårare för Falu HK att komma igen, samtidigt får vi flera bra kontringslägen som vi gör mål på, säger Zetterquist
Bra MV-spel av Hannah Altberg och bra MV-spel fanns det också i andra målet. Gästernas Liza Knutsson agerade "väggen" långa stunder i matchen och hade inte hon varit skräpt hade gästerna fått det ännu tuffare.
- Det håller jag med om. Hon var bra, säger Robban Zetterquist.
I andra halvlek presenterade hemmalaget sin nya målvakt. Josefine Lindqvist, hoppade in mellan stolparna och stod för en bra insats.

Trots stort underläge försöker och kämpade Falu HK på ett bra sätt. Jenny Henninger, född 1976, visade att det finns mycket kunskap i kroppen. En slitvarg hos gästerna. Frida Anderson, född 2000, visar att klubben har en tillväxt och har ett bra driv i sina attacker från niometers.

I hemmalaget fanns det mycket energi denna dag.
Matchen var i princip avgjord efter första trettio.
Andra halvleken bjuder på periodvis bra underhållning av hemmalaget.
Kajsa Westberg Eriksson, utsedd till matchens lirare i hemmalaget (bra val Resia, Upplands Väsby) var effektiv i hemmalagets uppspel och går mestadels på högernio position och tar ett stort ansvar.
Hemmalagets spelarfördelare Emma Berg, Helena Stenqvist och Cornelia Gerger Ripman, har nyckelroller och styr hemmalagets spel på ett bra sätt.
- Jag vill också berömma Greta Garme för en stabil insats på sin vänsterkant, säger Robban Zetterquist.
Efter tre omgångar ligger RIK på tredje plats, två poäng bakom serieledarna Uppsala HK.
I fjärde omgången i Rosershallen väntar Borlänge HK för Rosersberg. Matchen spelas på söndag den 22 oktober och matchstart är kl: 17.45.

Falu HK gästar Rosershallen
2017-10-14 20:35
Äntligen dags för hemmapremiär. Efter två bortamatcher är det dags för Emma Berg (bild) och övriga lagkamratrer att få spela på hemmaplan.
Det är dags för tredje omgången i damernas division II Östsvenska Norra.
Rosersberg tar emot Falu HK och avkast sker i Rosershallen kl: 12.30.

- En vecka har gått sedan förra matchen och vi har lagt den bakom oss (mot Täby HBK). Nu gäller det ny match med nya förutsättningar. Vi har haft en bra träningsvecka bakom oss, säger Rosers tränare Robban Zetterquist.

Falu Hk är söndagens motstånd, ett lag som RIK inte har spelat på fler år. Det finns dock ett par spelare som Rosers damjuniorer mötte i samband med USM steg 1 för ett par veckor sedan.
- Nu handlar det om seniorspel och jag hoppas att vi spelar med rätt fokus, vågar att släppa på handbromsen och har ett idérikt anfallsspel. Vi ska så klart utnyttja vår fart i spelet, säger Robban Zetterquist.

RIK ställer upp med ordinarie lag och det finns inga skador att rapportera i från.
Söndagens matchvärd är Resia Upplands Väsby.

Välkomna till Rosershallen
2017-10-11 16:55

Engagemang och glädje avgjorde
2017-10-09 06:39
Stabilt målvaktsspel av Nathalie Stjernberg när Rosers DJ-lag besegrade Skånela på hemmaplan.
På söndagseftermiddagen besegrade Rosersbergs IK Skånela IF i DJ-serien. 30-18 slutade derbyt efter 13-9 i paus.
I början av matchen var det spelmässigt jämnt men ju längre matchen varade visade hemmalaget styrka och ett engagemang.

Bra Mv-spel av Nathalie Stjernberg förstärkte lagets attityd.
-Klart godkänd insats av Natta som växer med sin roll mellan stolparna, sade MV-tränaren i Rosersberg Per Lundberg.

Skånela kämpade på bra men orkade inte i andra halvlek vilket hemmalaget utnyttjande på ett effektivt sätt.

Samtliga spelare i hemmalaget antecknades i målprotokollet och det är en styrka och egenskap som laget har haft under en lång tid.
Tre stycken fyramålsskyttar hade RIK. Emma Berg, Kajsa Westberg Eriksson och Alexandra Schaerlund.

Eftr tre omgångar toppar RIK DJ-serien. I nästa omgång väntar VästeråsIrsta på hemmaplan torsdag 19 oktober kl: 20.00.

Sön 15/10 12:30
Sön 8/10 17:00