Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

280 stycken såg derbyt RIK-SIF i Rosershallen
2019-11-09 16:45

Handbollsintresset och fredagsmyset i Rosersberg verkar inte ha några gränser. Visst räknade vi med att det skulle komma många supporters med tanke på att det var drygt 160 personer på seriepremiären, och nu derby. Att återigen slå publikrekord för RIK damhandboll bekräftar bara det ökade intresset när handboll spelas för att det är kul.

 

Gårdagens derby mellan RIKs damer och SIF i Division 2 blev en riktig nagelbitare under första halvlek. Efter 30 minuter stod det 15–15 på tavlan, men vi som sett båda lagen under inledningen av säsongen visste att SIF har en växel till, frågan var bara när tjejerna skulle växla upp.

 

Efter solklara direktiv från SIF-coachen Fredrik Söderberg i paus om att täta till i försvaret och börja få fart på fötterna, så var det just det som hände direkt i början av andra halvlek.

 

Söderberg som i skrivande stund är på väg med Skånelas damlag till ”Hising Island” och Göteborg för match mot Kärra HK säger att han var nöjd med tjejerna inställning i andra halvlek.

 

Rosers tränare Lollo Gustavsson var väldigt nöjd med tjejernas spel i första halvlek, och tyckte det fungerade både i försvaret och i anfallet, däremot föll tjejerna ifrån spelplanen i andra halvlek och slappnade av, vilket SIF utnyttjade till max. Det Lollo var mest nöjd med under fredagsmyset var det enorma publikstödet i Rosershallen, och berättade hur oerhört viktigt det är för laget att få spela in för fulla läktare.

 

De som lyckades pricka nätet flest gånger denna kväll var i RIK Emelie Stomberg och Jessica Nordström med sju mål var, och i gästande SIF lyckades Jelena Lalovic och Alice Lannermalm göra sex mål var. Matchen slutade 27–38 till SIF.

 

Rosers visade återigen att det finns oerhört mycket rutin och spelglädje i laget trots gårdagens förlust, och vi ser redan fram emot nästa hemmamatch mot Åkersberga som spelas fredagen den 22 november. Publikrekord igen?

 

Donald Swahn

Ordförande, Rosersbergs IK

Äntligen Kommunderby!
2019-11-06 21:00

Vi är nog många som har sett fram emot kommande fredagsmys i Rosershallen då SIF är på besök för att försöka knipa poäng mot ett otroligt taggat Rosers.

 

SIF som denna säsong har fått över en handfull RIK-tjejer, och RIK som har minst lika många före detta Skånela-tjejer i sitt lag kommer underhålla denna fredagskväll till något jag hoppas vi kommer minnas lång tid framöver.

 

Som ni säkert förstår så har uppladdningen inför detta derby varit igång under en längre tid, och spridningen på de sociala medierna förmedlar respekt, nervositet och kärlek till föreningarna och handbollen.

 

När domaren blåser i pipan 19:00 på fredag, då kommer ni se hur hornen växer ut på tjejerna, och hur dessa vinnarskallar kommer offra vilken kroppsdel som helst för att laget skall vinna.

 

Jag tror inte att jag överdriver då jag menar att denna fight kommer bli säsongens handbollsmatch i Rosershallen.

 

Vi hälsar alla SIF & Rosers-supporters välkomna till Rosershallen på fredag!

 

/Donald Swahn

Ordförande Rosersbergs IK

Rosers 3:a i serien!
2019-03-17 21:33
Lagbild samt de spelare som blev utsedda till matchens lirare respektive matchens kämpe.

Rosers avslutade serien med vinst mot Täby HBK och blev därmed 3:a i serien efter 1:an Alfta GIF som är klara för division 1 och 2:an Uppsala HK som får kvala för att eventuellt nå division 1. Förra säsongen blev Rosers 4:a så årets placering är snäppet bättre!


Täby inleder matchen med att punktmarkera Rosers V9 Kajsa Westberg Eriksson vilket gör att det uppställda spelet blir annorlunda. Täby har en vass skytt i Louise Gränström som Rosers har problem att får stopp på inledningsvis. Lagen följs åt fram till 9 – 9 då Rosers gör 5 raka mål genom Ida Schaffer (3) och Olivia Mansnerus (2) totalt 7 mål. Rosers vinner första halvlek med 15-12.


Täby fortsätter att kämpa i varje situation och kommer närmare 16 – 15, men närmare än så kom aldrig Täby. Rosers går från 16 – 15 till 25 – 17 på 12 minuter efter flera fina kombinationer på nio meter, starka genombrott av Nora Sandberg och inspel av Helena Stenqvist och Cornelia Gerger Ripman som Julia Gustavsson och Ida Schaffer förvaltar på ett bra sätt från 6 meter.

På slutet får Rosers kantspelare Greta Garme och Agnes Lannermalm lite större utrymme kan göra några kontringsmål efter bra utkast från Hannah Altberg.


Pris till matchens lirare från ICA Kvantum i Märsta går till Helena Stenqvist i Rosersberg som kan ”lägga passningar” som är få förunnat och matchens bästa målskytt Louise Gränström i Täby HBK.


Pris till matchens kämpe från GLOSSYBOX går till Ida Schaffer i Rosersberg och Täbys duktiga målvakt Josefine Edverdtz Hillgrens.


Rosersbergs IK vill passa på att tacka spelare, ledare, publik och samarbetspartners som gjord denna säsong möjlig.


RIK Handboll (Via Anders E)

Nora Sandberg matchvinnare då Rosers slog Lidingö!
2019-03-10 08:03
Nora Sandberg matchvinnare i matchen mot Lidingö. Fotograf Donald Swahn.

I Gångsätrahallen mötes Lidingö och Rosers där vinnare i matchen får ett bra läge för att knipa tredjeplatsen i serien. 


Rosers inleder bra och får bra utdelning framåt och leder med 5 bollar (3 – 8) efter 13 minuters spel. Bakåt spelar Rosers bra och bjuder inte på mycket och upplevs lite starkare än Lidingö samt att man har en bra sista utpost i Hannah Altberg. Efter 20 minuters spel är ställningen 5 - 11 och Rosers spel är stabilt. Lidingö kommer in allt mer i matchen och spelar jämnt fram till halvtidsvila (9 – 14). 


Inför andra halvlek byter Lidingö målvakt och Rosers spel utan målvakt får inte avsedd effekt vilket gör att Lidingö kommer närmare målmässigt. Efter 12 minuters spel är ställningen 17 – 17. Matchen fortsätter att vara jämn och då matchen går in i de ”sista tio” är Lidingö i ledning med 20 – 18 och sitter i förarsätet. Några viktiga händelser göra att Rosers kan komma tillbaka. Vid ställningen 22 – 21 och sju minuter kvar räddar Hannah en straff. Lidingö gör 23 – 21 och Rosers tar timeout med 5 minuter kvar. Rosers göra två raka mål av Agnes Lannermalm och Nora Sandberg men Lidingö tar återigen ledningen. Rosers gör därefter tre raka mål där Nora Sandbergs 24 – 26 mål är matchavgörande. Rosers kan tillslut vinna med två bollar, 25 – 27!


Stor segerglädje i Rosers-lägret och en riktigt skön lagseger i en jämn match med en hel del känslor där Rosers hade fyra utvisningar och Lidingö ingen. Segern gör också att Rosers gick förbi Lidingö tabellen på bättre målskillnad och ligger nu 3:a i serien!


Matchrapport här.


Pris till matchens lirare i Lidingö gick till Ebba Suurwee och till Rosers Kajsa Westberg Eriksson som hade en bra dag på jobbet med en bra försvarsinsats och 12 mål framåt.


Nu återstår bara en match i serien och den spelas i Rosershallen på söndag och det är Täby HBK som står för motståndet.


RIK Handboll

Via Anders E

Rosers tog en övertygande seger mot HK Ceres.
2019-03-03 20:40
Spelare i Rosers och HK Ceres som fick pris som matchens lirare respektive matchens kämpe.

Rosers övertygande och inkasserade femte raka segern i damtvåan. Rosers inleder fokuserat och är det lag som driver upp tempot. HK Ceres är med de första 7 minuterna, sedan är det Rosers som dominerar med ett bra målvakt- och försvarsspel och framåt man är farliga på alla positioner. Hade inte HK Ceres målvakt Anna Berndtsson spelat så bra och räddat ett antal frilägen hade Rosers gått till halvtidsvila med en större ledning än de 18 – 10. Bra genomförd halvlek av Rosers som spelar fokuserat och gör bra värderingar i de flesta situationer.


I andra halvlek fortsätter Rosers att dominera och leder med 27 – 15 efter 15 minuters spel. Stora delar av andra halvlek väljer Rosers att spela 7 – 6 som till och från fungerar bra. I slutet av halvleken tillåts HK Ceres att snygga till siffrorna. Rosers vinner till slut med 32 – 25.


Rosers gör som sagt en bra laginsats där alla är med och bidrar. Försvarsspelet upplevs mer kollektivt vilket gör att Rosers målvakter Hannah Altberg och Josefine Lindqvist kan göra fler räddningar, vilket ger fler kontringar. Framåt fortsätter Rosers att vara effektiva och hade inte Anna Berndtsson i HK Ceres spelat så bra och räddat många frilägen hade siffrorna blivit betydligt större.

Matchrapport finns här.


Sigtuna kommun var på plats och delade ut pris till matchens lirare i respektive lag. I hemmalaget gick priset till lagkaptenen Kajsa Westberg Eriksson och i HK Ceres, inte helt oväntat till Anna Berndtsson. Pris till matchenskämpe från GLOSSYBOX gick till Cornelia Gerger Ripman i Rosers som har kommit tillbaka bra efter skada och i HK Ceres till Lovisa Eriksson som visade upp ett starkt M6-spel.


Rosers ligger nu fyra i serien två poäng efter Lidingö som man möter i nästa omgång. Vid seger kliver Rosers upp på tredjeplats i serien.


RIK Handboll

Anders E
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 8/11 19:00
27 - 38
Sön 27/10 16:00
29 - 30
Lör 19/10 15:00
25 - 28
Sön 13/10 13:00
28 - 26
Fre 4/10 19:00
28 - 21
Sön 29/9 12:30
27 - 27
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten