Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

USM DJ Göteborg 10-11/3
2018-03-14 16:03

RIK:s damjuniorer reste helgen 10-11/3 till Göteborg och Sävehofs nya hall i Partille för att spela USM steg 4. För flera av spelarna är det sista gången dom får vara med. RIK hade lottats in i något av ”dödens” grupp, där motstånd i form av VästeråsIrsta, Huddinge, Kungälv och Sävehof väntade. De två sistnämnda fick väl ändå på förhand ses som favoriter och RIK som liten en outsider.

Toppmatch ikväll för damerna och klar seger senast
2018-01-16 10:44
Härlig glädje efter vinsten mot Bollstanäs senast
Ikväll kl.20.30 i Rosershallen spelar damerna (2a i serien) en viktig seriematch mot formstarka Kungsängen (4a i serien).
- Det är REVANSCH som gäller för oss efter den något svaga avslutningen sista 10 min i bortamatchen den 25 nov i en då annars mycket jämn match, säger tränaren Peter Blom.

Just ordet REVANSCH basunerade Peter ut inför senaste hemmamatchen mot Bollstanäs och det gick ju vägen galant med vinst 30-22.

- För att ta 2 poäng ikväll behöver laget vara "på tå" direkt från start och spela ett tufft försvarsspel så våra duktiga målvakter får lite lättare att rädda. Vidare kommer vi försöka straffa motståndarna med att trycka i 1a och 2a fas där vi är mycket effektiva när vi kommer i fart. Annars är det viktigt att ha tålamod i det uppställda anfallsspelet och att vi gör färre tekniska fel än Kungsängen. Grejar vi detta så har vi stor chans att ta 2 poäng ikväll. Glädjande är även att rutinerade Helena Stenkvist åter är med, avslutar Peter.

Vi räknar med att Peter säger det magiska ordet innan matchstart idag och att tjejerna trampar gasen i botten direkt...

Välkomna till Rosershallen ikväll och heja fram damlaget till ny seger!
/Lagledningen Rosersberg IK Handboll
Vinst mot HF SIF hemma när damserien vände
2018-01-07 22:59
Bilden från vinsten mot SIF innan juluppehållet
Det blev återigen en klar vinst på hemmaplan i lokalderbyt mot HF SIF när serien i dam 2an vände efter juluppehållet. Segersiffrorna skrevs till 34-16 (17-5). Därmed är matchfacit på de två seriematcherna (34-15 på bortaplan) mot HF SIF hela 68-31 till RIKs fördel. 37 st plusmål säger ju en del om skillnaden mellan lagen...
Första halvlek präglades av bra försvarsspel och utmärkt målvaktsspel av hemmalagets Hannah Altberg. Motståndarna fick skjuta från långt håll och i svåra vinklar. Hannah släppte endast 1 mål på första 10 min och 2 st mål de nästkommande 10 min. Ställningen efter 20 spelade min 11-3 och gästerna hängde inte med i svängarna. Bra fart framåt i skyttet och kontringarna gav ställningen 17-5 i halvtid. 
I andra halvlek fortsatte målproduktionen i samma takt som i första medans gästerna fick in lite fler bollar framförallt från kanterna. Framåt kom flest mål från RIKs 9 meters spelare som effektivt utnyttjade de stundtals stora luckorna i gästernas försvar. RIKs kantspelare jobbade dock hårt hela matchen igenom både bakåt och framåt. Josefin Lindkvist kom in i målet och spelade stabilt sista 15 minuterna. Alva Olander debuterade i seniorsammanhang för hemmalaget och gjorde en fin insats. Skapade bland annat en straff som resulterade i mål. 
Kollektivt svarade hela laget för en bra insats där alla tog ansvar. 

Uppsala leder serien 2 poäng före Rosersberg på andra plats och 3 poäng före Alfta på tredje plats. 

RIKs målskyttar Ajja 11, Cornelia 8, Olivia 5, Sandra 4, Nora 2, Greta 1, Kajsa WE 1, Emma L 1, Jonna 1. 

Tufft matchschema i januari i dam- och juniorserierna samt USM steg 3 på hemmaplan 27-28 jan. Gäller att ta en match i taget och att göra allt för att vi ska hålla oss friska och krya. 
Nästa match är hemma mot Bollstanäs söndagen den 14/1 med avkast kl.16.30. 
Rosersbergs IK Handboll
Spänning när Rosers damer vann
2017-10-30 05:47
Glada miner i hemmalagets omklädningsrum efter segern mot HK Ceres, Jonna Lindgren, matchens lirare och en coach (Peter Blom) som var nöjd med att laget fixade två påoäng.
Oj, vilken spänning det blev i Rosershallen på söndagen när Rosersberg besegrade HK Ceres i den Östra damtvåan. 20-19 (12-10) och Emma Berg blev hemmalagets sista målgörare när hon på eget genombrott avgjorde.
- Ja, det var sannerligen en spännande match och kanske inte så välspelad men ibland spelar det en mindre roll. Det handlar om att vinna och då räcker det med att göra ett mål mer än motståndarna, säger Rosersbergs tränare Robban Zetterquist och får medhåll av tränarkollegan Peter Blom.


Förhandstipset inför matchen mot HK Ceres var att det skulle bli en knepig uppgift.
Gästerna från Norrtälje har en hel del rutin i sig och ger sig ytterst sällan och så var det den här gången också.
Hemmalaget spelade större del av matchen ett effektivt 5-1 försvar som betalde sig i långa loppet.
Julia Huusko och Erika Larsson tog ett stort ansvar i mittlåset och fick med sig övriga lagdelarna på ett övertygande sätt.
- Det tog mycket kraft och energi. Ceres spelar ett lurigt anfallsspel och det finns ingen tid att vila utan vara på hugget hela tiden, vilket jag vill berömma hela laget för, säger Zetterquist.

Det var spelmässigt jämnt hela tiden.
RIK har en tre måls ledning i början av andra halvlek, dock kommer gästerna tillbaka och får en två måls ledning (17-15) i mitten på halvleken.
I samma skede ändrar hemmalaget sitt försvarsspel och nu kommer den goda lagstyrkan fram.
Nu sker ett matchavgörande.
HK Ceres leder med 17-15 men med fyra raka mål av Alexandra Schaerlund, Olivia Mansnerus, Jonna Lindgren (matchens lirare) och Cornelia Gerger Ripman vänder hemmalaget matchen och imponerar på hemmatränaren.
- Ja, det gör det på mig. Vi viker oss aldrig och i samma veva får vi ett par viktiga MV-räddningar av Hannah Altberg, som betyder mycket, säger Robban Zetterquist.
Det blir en spännande upplösning och spiken i kistan sätter Emma Berg i spel fem mot sex när hon går på egen hand i ett genombrott och sätter 20-18 med åtta sekunder från slutsignalen.
- Det Emma gör i matchens slutskede får hon gärna göra flera gånger. Hon ska gå hårdare med boll mot mål. Det är en order, som vi säger, berättar Rosersränaren.

Kollektivt ska hela Rosersberg prioriteras och varje enskild spelare svarade för ett bra arbete i en match som var tuff och knepig.
Jonna Lindgren fick ta emot efter matchen pris som matchens lirare av matchvärden Blå Laguna. Lindgren krigade på på hela plan.

Nu är det speluppehåll och för RIK väntar i den 6:e omgången bortamatch mot Enköpings HS söndag den 12 november.
Uppsala HK leder serien, en poäng före Alfta GIF och Rosersbergs IK.

Rosersbergs IK Handboll
Serievinst för DJ i höstserien
2017-10-25 11:51
Seriesegerglädje!!! Yes!!!!!!
På tisdagkvällen spelade Rosersbergs DJ seriefinal i höstserien nivå 1 Norr borta mot Skuru IK. Ett stabilt och energifyllt försvarsspel räckte för att besegra hemmalaget med 19-17 (12-10). Därmed gick RIK obesegrade genom serien.
Hemmalaget ledde med 1-0 men sedan stretade RIK på bra och släppte aldrig greppet utan höll undan i en målmässigt snål och jämn match.
- Jag tycker det var en rättvis seger även om det blev lite onödigt spännande på slutet. RIK hade det klart bästa spelarmaterialet och det var egentligen aldrig något snack vilket lag som skulle knippa två poäng i seriefinalen, säger lagets tränare Peter Blom.
Stabilt och aggressivt försvarsspel gjorde det svårt för hemmalaget att komma till bra avslutslägen. När väl läget kom så stod RIKs duktige målvakt, Nathalie Stjernberg, ivägen. Framåt briljerade RIKs utmärkta och starka linjespelare Julia Huusko Smeds och Jonna Lindgren med att producera 50% av målen. Skuru hade stora problem med att hålla koll på RIKs linjespelare som rörde om ordentligt och fick stora luckor som RIKs smarta 9-meters spelare tog vara på med fina inspel. Emma Berg spelar stabilt på 9 meter och sätter i övrigt två viktiga straffar (2/2). Miranda Gerger Ripman debuterade i DJ-laget och gjorde en fin insats.
Avslutningen på matchen blev spännande när hemmalagets Maya Elvefors-Wallin satte 17-17 på straff med mindre än 4 min kvar att spela. Då kliver RIKs speediga vänstersexa, Greta Garme, fram och visar kyla genom att näta 18-17 och därefter Jonna Lindgren från linjen 19-17 med två och en halv minut kvar att spela. Nathalie briljerar med en frilägesräddning minuten kvar och segern var säkrad.
Nu väntar omlottning av serierna Norr och Söder som väntas bli klar i början på nästa vecka enligt Tävling på Sthlms HF.

Rosersbergs IK Handboll
Spelade matcher
Lör 24/3 15:00
34 - 32
Sön 18/3 14:00
39 - 28
Sön 11/3 14:00
16 - 31
Sön 11/3 11:00
27 - 24
Lör 10/3 19:10
30 - 37
Lör 10/3 16:30
21 - 29
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Handboll - Start, 21/06 05:56 
Handboll - Start, 15/06 05:19 
Handboll - Start, 15/06 05:18 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide