Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Uppsala övertygar och vinner klart över Rosers med 40 – 23 (21–11)
2019-01-10 05:34
Bilder tagna av Donald Swahn från matchen i Uppsala.

Bortamatchen mot Uppsala blev en jobbig match för Rosers damer. Att man inte hade spelat match på nästan fyra veckor syntes tydligt då man hade svårt både framåt och bakåt. Efter ca 8 minuters spel leder Uppsala med hela 8 – 1 och efter en kvarts spel är ställningen 15 – 3. Därefter jämnar Rosers ut spelet och Uppsala går till halvtidsvila med ledning 21 – 11.


I andra halvlek fortsätter Uppsala att trumma på och drygar ut ledningen allt eftersom vinner tillslut med hela 40 – 23.


Enligt rapporter från matchen göra Ida Schaffer och Greta Garme en bra match samt Alma Johansson Thornéus som gjorde debut i A-laget. Till matchens lirare i Rosersberg utses Olivia Mansnerus.


Rosers-tjejerna har nu hamnat i negativ trend och nu gäller det jobba aktivt för att bryta den. Vad är det man brukar säga: ”No pain - No gain”. Uppsala däremot har start 2019 på ett bra sätt med två raka segrar och spelar med ett bra flyt.


Närmast väntar USM-spel i helgen och där gäller det att hitta ett sätt att vinna matcher om man ska ta sig vidare till steg 3 från en ganska svår grupp. Det som också oroar i RIK-lägret är att det är några spelare som är sjuka.

RIK Handboll (Via Anders)

Förlust och vinst då RIK Handboll var i Borlänge
2018-12-17 05:30

De sista matcherna för året spelades i Borlänge. Först ut var damlaget som möte Borlänge som är ett erkänt bra hemmalag.


Rosers är med de första tio minuterna fram till 6 - 6, därefter tar hemmalaget över. På tio minuter gör hemmalaget 8 – 1 och ställningen är hela 14 – 7. Under den perioden hade Rosers ett par utvisningar men det är tydlig tendens i de senaste matcherna att man är bra med i inledningen för att sedan hamna i rejäla svackor. Sista 10:e vinner Borlänge 7 – 4 och går till halvtidsvila 21 – 11.


I andra halvlek satsar Rosersberg på ett ännu offensivare försvarsspel i ett desperat försök att komma närmare som ställer till vissa problem för hemmalaget. Borlänge vinner dock första 10:e med 7 – 3 och är i ledning med hela 28 – 14. Sista 20:e blir en transportsträcka där Rosers tillåts att snygga till siffrorna. Borlänge vinner tillslut med 38 - 26. 


Till Rosers försvar var att några spelare saknades och att man fick en tidig skada på en startspelare. Laget ska ha kredd för att man kör på 60 minuter trots en tidig uppförsbacke i matchen.


Vi kan konstatera att december inte har varit någon bra månad för unga Rosers. Mot de bättre lagen har man till från haft ganska stora problem i spelet under vissa perioder. Nu gäller det att blicka framåt. Det är mycket som händer i början av januari, då serien vänder och det blir USM Steg 3 spel i Rosershallen.


Det går desto bättre för utvecklingslaget som i lördags slog Vassunda med klara 29 - 15 efter ett övertygande spel i 60 minuter.


Matchen mot Falun spelades också i Maserhallen. Stort tack till Falun som gjorde det möjligt att spela matchen i anslutning till div 2 matchen.


Det är Falun som börjar bäst. Efter ca 15 minuters spel är ställningen 8 – 4. Rosers tjejerna kämpar på och arbetar sig ikapp och efter 30 minuters spel är ställningen 12 – 12.


I andra halvlek är det jämnt inledningsvis men sen är det HK Rosers som sätter sig i förarsätet och är i ledning med 2 till 3 bollar. HK Rosers vinner tillslut med 27 – 24 och det var Faluns första förlust hemma denna säsong.

 

HK Rosers tränare Annette Lundell vill ge stor eloge till helalaget med extra plus till Hannah Altberg, Vilma Hellström och Hannah Sjöö. Pris till matchens lirare i Rosersberg gick till Olivia Mansnerus.


RIK Handboll (Via Anders E)

Uppsala var starkast i Rosershallen och vinner med 8 bollar.
2018-12-10 05:23
Spelare i Rosersberg och Uppsala som fick pris som matchens lirare och matchens kämpe i respektive lag.

Det var Uppsala som fick vända hem med två viktiga poäng i damtvåan och därmed fick Rosers inkassera sin första förlust hemma i Rosershallen denna säsong.

Inlindningen på match är jämn och lagen följs åt fram till 5 – 5, därefter gör Uppsala tre raka mål. Hemmalaget kämpar sig i kapp och har 10 – 10 då 5 minuter återstår och då Uppsala får en spelare utvisad. Dessvärre för hemmalaget, är det Uppsala som avslutar bäst och går till halvtidsvila med ledning med två bollar 10 – 12.


Första 12´ i andra är Uppsala klart bäst som man vinner med 8 – 2 och leder matchen med 12 – 20. Inget roligt läge för hemmalaget mot ett försvarsstarkt Uppsala. Rosers försöker men Uppsala står bra bakåt kan behålla marginalen vinner tillslut rättvist med 22 – 30.


I och med Uppsalas seger bytte lagen plats i serien och Rosers ligger nu tre i serien en poäng efter och den åtråvärda kvalplatsen.


Stora Coop i Märsta delade ut pris till matchenslirare i respektive lag. I Rosers gick priset Florencia Péréz Skogsborg som är en riktig lirare och i Uppsala HK gick priset till Tina Sandell. 


GLOSSYBOK delade pris till matchen kämpe. I Rosers gick priset till Sandra Blom som gjorde en mycket bra försvarsinsats och i Uppsala HK gick priset till Moa Marklund.


På söndag väntar en mycket svår bortamatch mot Borlänge som är väldigt svårslagna hemma i Maserhallen. Återigen en mycket tuff utmaning.


HK Rosers vann den sena söndagsmatchen mot Vassunda borta med 29 - 26 och klättrade till en fin 4:e plats. Nästa helg väntar två matcher, på lördag match mot Vassunda igen och på söndag är det match borta mot serieledarna Falun.


Rosersbergs IK Handboll (Via Anders E)

Klar Alftaseger i toppmatchen.
2018-12-02 21:19
Alftas hemmapublik är väldigt nöjda efter en bra insats av hemmalaget i matchen mot Rosersbergs IK.

Inför en nästan fullsatt Alfta sporthall bjuder hemmalaget upp till en riktig Hälsingedans. Att det skulle bli en målrik historia kunde man ana då det redan efter 4 minuters spel var 8 gjorda mål och 4 - 4. Alfta har snabba omställningar som vållar en hel del oreda i Rosers försvar. Efter 15 minuters spel är ställningen 13 – 9 och Rosers börjar få problem att hänga med. Rosers krigar på hela halvleken men är 4 till 5 bollar efter hela tiden. Alfta vinner första halvlek 21 – 17, vilket skulle kunna vara ett slutresultat målmässigt.


I andra halvlek trycker Alfta gasen i botten och då Rosers samtidigt åker på tre utvisningar första 10:e är dansen över. Alfta vinner tillslut med hela 47 – 30.


Alfta har under hela matchen ett aggressivt försvarsspel, kryddat av ett bra målvaktsspel där Therese Josefsson också levererade flera målgivande passningar. Alfta var också starka i fas 1 och fas 2 och spelade med få tekniska fel. Tränarstaben i Alfta med Magnus Dehlin och Co har verkligen fått ihop det i år. Alfta spelar en skolad och bra handboll som kommer räcka väldigt långt denna säsong.


Rosers är med hyggligt under första halvlek men i andra halvlek vill det sig inte alls. Bra att göra 30 mål i Alfta men defensiven hade en del att önska. Alice Hedin Haglund gör debut i A-laget och gör en bra debut med bland annat 6 mål.


Pris till matchens lirare gick till Therese Josefsson i Alfta och till Kajsa Westberg Eriksson i Rosersberg.


På söndag är ett bra tips att ta sig till Rosershallen då serietrean Uppsala HK kommer på besök. Det kommer vara två lag som är ute efter revansch.


RIK Handboll (Via Anders E)

 

Rosers övertygade!
2018-11-25 19:36
Spelare i respektive lag som utsågs till matchens lirare respektive matchens kämpe.

Inför matchen spekulerades om Rosers skulle orka stå emot ett rutinerat och fysiskt starkt Åkersberga.


Matchen börjar i ett bra tempo och det är Åkersberga som börjar bäst och går upp i ledning men 2 – 0 innan hemmalaget får ordning på det offensiva spelet. Efter 10 minuter leder hemmalaget med 8 – 5 och har kommandot. Men Åkersberga studsar tillbaka och efter 20 minuter leder Åkersberga med ett mål 11 – 12. Åkersberga som saknar några av deras bästa spelare börjar bli allt tröttare, vilket hemmalaget tar vara på och avslutar första halvlek riktigt bra. Rosers vinner sista tio med 9 – 2!


Rosers inleder andra halvlek bra och efter 10 minuters spel är ställningen 27 – 15 och matchen är mer eller mindre över. Rosers vinner tillslut komfortabelt med 41 – 23.


Hemmalaget gör en bra match där alla är med och bidrar och några av målen är riktigt läckra där flera spelare involverade! Roligt att se att man gör mål från alla positioner och både i fas 1 och fas 2.


Stora Coop i Märsta delade ut pris till matchenslirare i respektive lag.  I Åkersberga HK gick priset till Sofia Samuelsson och i Rosersberg till Ida Schaffer som gjorde hela 12 mål. 


GLOSSYBOK delade ut pris till matchen kämpe och i Åkersberga gick priset till Nina Sjöstrand och i Rosersberg till Julia Gustavsson gör ett bra arbete både bakåt och framåt i M6-spelet.


I nästa omgång, på söndag, 1: a advent blir det långresa till Alfta där serieledarna och seriefavoriten Alfta väntar. Alfta har så här lång vunnit alla matcher ganska komfortabelt och har seriens bästa försvar. Rosers å sin sida, är det lag som producerat flest mål i serien så blir intressant hur långt det räcker.

 

HK Rosers spelade bra och vann komfortabelt mot Hallsta HF. HK Rosers tog direkt tag i taktpinnen vann med hela 39 – 8. På fredag väntar Rimbo HF borta.


Rosersbergs IK Handboll (Via Anders E)

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/1 18:00
Sön 13/1 16:00
27 - 17
Sön 13/1 09:30
15 - 15
Lör 12/1 16:00
10 - 27
Ons 9/1 20:00
40 - 23
Sön 6/1 17:00
31 - 21
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Handboll - Start, 19/01 07:09 
Handboll - Start, 16/01 14:21 
Nyheter från föreningen
Hem, 12/01 11:49 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide