Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rosersbergs IK A-Flick
Välkommen till Rosersbergs IK Handboll A-Flick

Vidare till steg 4 som gruppetta efter många kontrollräkningar!
2018-01-14 14:54
Självklar vinnarbild ute i snön!

Ja, jag kan väl säga såhär: Med den här inställningen kan dessa tjejer ta sig hur långt som helst!


Trots en tuff morgonmatch mot Västerås Irsta HF där vi fick svårt med deras noga placerade kantavslut och snabba en mot en-spel så kämpade tjejerna på. Vi låg dock under i halvlek med sex bollar (12-18). I andra halvlek hade tjejerna laddat om och det kändes som en lång väg dit, men tillslut började vi knappa in på dem. När det var två minuter kvar ledde Västerås med endast tre bollar och det kan vända fort i den här sporten. Västerås kunde dock behålla lugnet så pass mycket att de inte lät Rosers komma något närmare och matchen slutade 29-33 och vinst till Västerås Irsta HF.

Matchens lirare: Julia Gustavsson


Efter denna match kändes en kvalificering till steg fyra långt borta. Vi hade en match kvar mot Kungsängens SK som hade vunnit båda sina tidigare matcher, och dessutom mot Västerås Irsta med nio bollar. Kungsängens SK leder även Stockholms-serien A-Flick Nivå 1, och de har under senaste åren blivit ett riktigt bra lag. Vi har dock spelat jämt mot de i tidigare sammanhang så det skulle inte bli en omöjlig match.


Jag vet inte vad det var i frukten som Perra köpte mellan matcherna och bjöd tjejerna på, men jäklar vilken start de får! Högt tempo, mål i varje anfall, grym inställning och högt tätt försvar.

Kungsängen har dock väldigt snabba spelare och trots mål i baken var de snabbt uppe i anfall och behöll ett högt tryck hela tiden. En match med sådant tempo från båda lagen är underbart att se på.


Rosers lyckades genom rörelse i anfall, växlar och inspring snurra upp Kungsängens försvar och gång på gång göra mål strax utanför högerettan i försvar.

När Kungsängen sedan lyckades lösa den situationen så hittade Rosers nya alternativ och spelade ett fint strukturerat spel. I halvlek ledde Rosers med 13-19.


I anda halvlek fortsatte Rosers att peppra in mål och Elina Hedberg gjorde återigen en fin insats i målet. Med bra försvarsspel som ett par gånger ledde till kontring kunde Rosers dra ifrån ytterligare och matchen slutade 20-31.

Matchens lirare: Ida Schaffer


Att vinna en match mot ett sådant bra motstånd, med en sån grym inställning och laganda och även vinna med dessa siffror resulterade såklart i jubel! Men det var ändå inte klart än, hur slutade det nu i tabellen? Vad är det som gäller, målskillnad eller inbördes möten? Inte ens Perra visste som fick springa upp på läktaren och fråga föräldrar om hur det låg till – Och då var inte ens matchen slut än. Vi alla satt på nålar och tjejerna visste inte om de skulle fira eller inte…

Danne Lannermalm var dock säker på sin sak, detta betyder gruppetta! Vi alla satt dock med mobiler och paddor och lusläste reglementet på Svensk Handbolls hemsida, det gjordes excel-dokument och samtal ringdes. Men tillslut kom vi fram till att Danne hade rätt  - Det var bara för bra för att vara sant… GRUPPETTA OCH VIDARE TILL STEG 4!


Rosersbergs IKs A-Flick bevisar att det fasen går när det gäller!

Ni är tamejtusan GRYMMA!


Några ord om turneringen av tränare Erika Larsson:

”Kungsängens match visar resultat på vad vi har tränat på och hur vi vill spela. Det är den match vi tar med oss från USM steg 3, för det är först i den matchen som vi kommer upp i vår nivå.

Vi gjorde det vi skulle mot Strömnäs och Härnösand. Vi visste innan vi kom hit att det skulle stå mellan oss, Kungsängen och Västerås.

Vi spelade inte vårt försvar mot Västerås och därav föll vår offensiv.

Tjejerna visar sedan hur jävla bra de är i sista matchen mot Kungsängen. De spelar inte bara taktiskt rätt utan också med själ och hjärta.

Elina Hedberg står i fyra matcher utan avbyte och Julia jobbar extremt hårt i försvar. Men det är kollektivet i matchen mot Kungsängen som gör det!”


Vi tackar Strömnäs GIF för återigen ett väl anordnat arrangemang och trevligt bemötande i hallen!


Tack för mig och på återseende i någon annan sporthall, någon annan stans!


/Rebecca Swahn, Rosers-supporter

När handboll är som bäst
2018-01-13 21:29
Timeout och glada miner!
Vilken dag!

Tjejerna har inte låtit oss i publiken få slappna av en sekund...

Första matchen mot Strömnäs GIF inledde Rosers lite nervöst och tappade bollar. Strömnäs tog ledningen och hade bra skott från nio meter, samt lyckades med varianter med avslut från linjen. Rosers jobbade sig in i matchen och genom några snabba mål och peppning från bänken var vi snart ikapp och gick om i målprotokollet.
I halvlek stod det 10-14.
Andra halvlek blåstes igång och efter bara några sekunder satt bollen i motståndarnas nät. Tjejerna spelade bra handboll och gjorde flera mål som resultat på fina varianter.
Slutresultat 22-29 - En skön vinst!
Matchens lirare: Sofia Kou Aune

Andra matchen blev en riktig nagelbitare!
Precis som i första matchen så kom tjejerna inte upp i sin fulla potential inledningsvis, och det skulle dröja länge innan de hittade rätt. Duktiga Härnösands HK var kvicka i stegen och snurrade upp vårt försvar gång på gång. Rosers fick inte riktigt till anfallen och efter drygt 15 minuter in i första halvlek låg Rosers under med sju bollar. Ett underläge som annars brukar kunna ge spelare en sån där hopplös känsla. Men våra tjejer vägrade ge upp och publiken tänkte detsamma! Med stor peppning från publik och bänk, började tjejerna spela strukturerat och kreativt, precis som de gör när de är som bäst. Ett tätt högt försvar, snack med varandra och tryck i anfallen så började vi komma ikapp. I halvlek stod det 6-10 till Härnösand, men det mentala övertaget hade Rosers.
Efter halvleksvila var det jämnt spel mellan lagen men Rosers började sakta komma ikapp i målprotokollet. Efter ca 17 minuter stod det lika och efter det turades lagen om med att sätta bollarna i mål. Rosers hade dock bäst inställning och hade nu endast en tanke: VINST!
När Rosers väl började leda, lät de inte Härnösand gå om och matchen slutade 20-18 till Rosers.
Det var ett bra tryck på läktaren och glada tjejer på planen, precis som det ska vara!
Matchens lirare: Elsa Stadigs

Jag måste personligen hylla Elina Hedbergs målvaktsspel. Hon har varit riktigt bra båda matcherna, men kanske extra bra i den sista! Hon var stabil i målet och gjorde några riktigt viktiga räddningar. Elina har ju annars alltid sin målvaktskollega Nathalie Stjernberg vid sin sida och de jobbar bra tillsammans, men denna helg får Elina ta större ansvar att sköta målvaktsbiten själv, och hon gör det jättebra!

Tack för underhållningen idag tjejer! Det är värt alla flygresor, tågresor, bilresor och andra sätt som Rosers-supportrarna har tagit sig hit till Piteå på!
Det är den där glöden vi vill se!

Imorgon möter vi Västerås Irsta HF kl. 09.00 och avslutningsvis Kungsängens SK kl. 12.00. Vi hoppas på att få se lika fin handboll då!

Godnatt!

/Rebecca, Rosers-supporter
I ett snötäckt Piteå är vi redo för USM steg 3
2018-01-13 11:32
Taggat lag på Arlanda strax innan avgång
God förmiddag,

Sent igår kväll efter flyg och Max-hamburgare checkade tjejerna med ledare in på ett spännande hotell med mycket historia i väggarna.

Trots en viss nervositet innan läggdags vaknade tjejerna upp utvilade och taggade!
Efter frukost blev det matchgenomgång innan det bar av till Pitholms Sporthall. 

Dagens första motstånd är hemmalaget Strömnäs GIF som vi har mött tidigare i USM-sammanhang.

Utomhus har vi ett vackert, iskallt vinterlandskap, men inne i hallen kommer det att koka, det kan jag lova!

Nu kör vi!

/Rebecca Swahn, Rosers-supporter
Tack för lektionen!
2017-12-28 18:21
RIK hade svårigheter att sätta emot Skövdes anfall
Vet inte om tjejerna tog ut sig fullständigt i gårdagens första fight eller om dom plötsligt började förstå vilket bra motstånd som stod på andra sidan planen idag.

 

De två matcher idag mot Norska Ålgård HK och Skövde HF blev en lektion som tjejerna nog kommer att ta med sig framöver.

 

Vi från sidan fick se på briljant handboll, där RIK tjejerna stundtals spelade enligt instruktionsboken, men när motståndarna kom i fart blev de för tunga att hejda i 50min.

 

Tränare Erika Larsson var ändå väldigt positiv när vi talades vid efter sista matchen och sa, nu vet vi vad vi skall träna på de kommande två veckorna inför steg 3 i USM som spelas i Piteå.

 

Dels behöver tjejerna tuffa till sig, men det har varit lite ängsligt i lägret pga att några av tjejerna som haft känningar av förkylningar.

 

I skrivande stund vet vi inte hur spelschemat ser ut i morgon, men det lär bli en placeringsmatch för RIK tjejerna.

 

Text & Foto: donald.swahn@hdvision.se 

Rysare första matchen i Norden Cup
2017-12-27 20:32
Oavgjort är ibland som en seger
Äntligen har Norden Cup i Göteborg dragit igång, en turnering där de 16 bästa lagen/åldersklass i Norden har fått inbjudan till.

 

Rosersbergs IK F00/01 tog tåget ner redan på annandagen för att riktigt kunna ladda inför första matchen mot Norska Haslum IL

 

Matchen skulle bli en rysare som de ca 30 nerresta RIK supporterna fick uppleva från sidolinjen i Valhallas B. Att RIK´s supporter var som en extra spelare för tjejerna var nog ingen överdrift, i alla fall i de 3-4 sista minuterna då norskorna hade en två måls ledning efter att Rosers hämtat in boll efter boll. Rosers brände två straffar med knappt fem minuterna, men gav aldrig upp.

 

Det blev inte bara en makalös upphämtning, utan också ett avgörande när det var 4 sekunder kvar. Norska målvakten gjorde en räddning efter ett bra skott från Sofia Kou Aune, men Amanda Sjöberg tog returen på vänsterkanten och tryckte in kvitteringen till 21-21.

 

I morgon kl 12:00 kommer Rosers återigen spela mot Norska tjejer, och motståndet är Ålgård HK, därefter följer sista gruppspelsmatchen mot Skövde HK kl 16:00.

 

Text & Foto: donald.swahn@hdvision.se

Spelade matcher
Lör 28/4 11:15
Sön 15/4 11:00
Sön 15/4 08:00
Lör 14/4 12:00
Lör 14/4 10:00
Sön 25/3 15:30
10 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Handboll - Start, 21/06 05:56 
Handboll - Start, 15/06 05:19 
Handboll - Start, 15/06 05:18 
Handboll - Start, 30/05 20:55 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide