Rosersbergs IK A-Flick
Välkommen till Rosersbergs IK Handboll A-Flick

Rosersberg obesegrade i USM steg 1
2017-10-15 20:09
Försvarsspelet var nyckeln till helgens framgång
Rosersbergs IK som återigen fått förtroendet att arrangera USM, och denna gång steg 1 för flickor 16. 


RIK tog emot gästande lag Spånga HK, Gimonäs Umeå IF samt VästeråsIrsta HF, och lagen skulle göra upp om vidare avancemang. De lag som slutligen tog sig direkt till steg 3 var VästeråsIrsta HF och Rosersbergs IK.

 

Tränare Erika Larsson var oerhört nöjd med tjejernas insats, och summerade helgen med att försvarsspelet som tjejerna visade upp var nyckeln till att laget lyckades ta sig obesegrad genom steg 1.

 

- Vi har ett kollektiv och en styrka i försvarsspelet där varje tjej oavsett position gör exakt det som vi tränar på. Trots en del sjukdomar i gruppen så är det skönt att inte behöva lita på enskilda spelare, utan alla gör sitt jobb till 100%. Släpper man bara in 34 mål på tre matcher, och dessutom gör 105 mål framåt, då har man kommit långt med gruppen. Den arbetsmoralen och den sociala sammanhållningen som finns i detta lag är nog ganska unikt, och vi kommer jobba hårt för att tjejerna skall fortsätta arbeta för varandra.

 

Målvaktsspelet skrev vi om tidigare i veckan, och det menar Erika var ännu ett snäpp vassare under helgens USM matcher. – Både Elina och Natalie storspelade under helgen, vilket också statistiken på insläppta mål visar.

 

- Nu väntar steg 3 den 13-14 januari, och det kommer naturligtvis bli tuffare men ger oss tid att finslipa ytterligare på försvarsspelet säger Erika innan hon hoppar in i bilen för att åka hem och smälta helgens grymma handbollsfest.

 

Vid pennan: Donald Swahn

Foto: Mikael Frimodig

RIK vill tacka Tomas Hedström som filmade och sände matcherna LIVE

 

Resultaten i sin helhet kan ni hitta på http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2017&District=2100&Series=1700421

Kollektivet med stort K vann stort i derbyt
2017-10-08 19:50
Elina storspelade mot Skånela
Rosersbergs A-flickor fick en smakstart i dagen derby mot Skånela IF i Upplandsserien, och drog gasen i botten direkt. Efter bara några minuter hade RIK en 6 målsledning då Skånelas tränare Dag Lundin tyckte det var dags för en timeout.  Skånela kom ut direkt efter timeouten med annan attityd på planen, och började hämta ikapp RIK´s ledning och var plötsligt bara två bollar efter, men med lite väl många tekniska fel av Skånela och ett riktigt bra målvaktsspel från Elina Hedberg i RIK´s mål, så kunde RIK ta tillbaka några bollar, och var åter ikapp i betryggande ledning.

 

När tjejerna gick in i omklädningsrummet för pausvila stod det 19-9 till RIK.

Skånelatjejerna gav aldrig upp, utan lyckade återigen komma ikapp i inledningen av andra halvlek. Dock var försprånget för stort. RIK kunde hålla ifrån hela vägen, och vann till slut med hela 30-16.

 

RIK har nu en knapp vecka kvar tills USM steg 1 drar igång, och tränare Erika Larsson sa efter matchen att:


– Nu börjar det synas att det finns enorm potential i de här tjejerna. Den energin, vilja och det starka kollektivet gör att jag har en bra känsla inför kommande USM spel.  Det jag kanske är mest nöjd i dagens match var hur vi spelade i andra fasen. En annan viktig komponent och som vi har jobbat mycket med är att våga misslyckas, vilket är en viktig del i utbildningen och för självförtroendet. Det börjar ge resultat nu, och syntes på planen idag.

 

På frågan om Erika ville lyfta fram någon speciell spelare, så var svaret återigen kollektivet.


– Jag tror enormt mycket på dessa tjejer, och är oerhört nöjd med målvakten Elina Hedbergs spel idag och hennes utveckling senaste tiden.

 

Det vet ju alla som följer handbollen hur viktig målvakten är för laget.

 

En annan notering från läktarplats var också att målskyttet var fördelat på nästan alla spelare, vilket tyder på att alla vågar skjuta.

 

Vi ser fram emot nästa helgs USM spel i Rosershallen, då gästande lag Spånga HK, Gimonäs Umeå IF och Västerås Irsta HF kommer på besök för att göra upp om vidare avancemang.

 

Spelschema USM steg 1 grupp 22, 14-15 oktober

http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2017&District=2100&Series=1700421

 

Vid penna o kamera: donald.swahn@hdvision.se

F 01 spelar Norden Cup
2017-05-25 11:18
Med stor glädje kan vi meddela att vi bjudits in till Norden Cup 27-30/12 för F01-02 och även tackat ja.

Norden Cup arrangeras av Kärra HF och kallas inofficiellt Nordiskt mästerskap. 16 lag bjuds in och ungefär hälften kommer från våra nordiska grannländer. Förra året förlorade Sorunda finalen i 00-01 klart mot Midjylland så det är riktiga bra lag som är med. 

Förutom själva äran att blivit inbjudna så ger det här oss en härlig kick i vår forsatta träning och planering. Fysträningen och sommarträningen går förhoppningsvis lite lättare nu med även detta att se fram mot.

Till er som ev. planerat att resa bort över jul och nyår så är det läge att fundera en extra gång så man inte missar denna handbollsfest. 

Anders

Molly och Sofia till Riksläger 2
2017-05-25 11:09
Med stor glädje kan vi meddela att Molly Sahlin och Sofia Kou Aune tagits ut till Riksläger 2 i Halmstad 5-8/8. Konkurrensen är hård och för de Roserstjejer som inte gick vidare från läger 1 är det bara att kämpa på och träna vidare. Som Niklas Harris (Förbundskapten) skriver på hemsidan  - inga dörrar är stängda ännu och de har koll på många spelare. 

Vi önskar Molly och Sofia lycka till i augusti.

RIK Handboll.
Säsongsavslutning i Rosershallen
2017-05-17 11:10
Igår kväll var det handbolls avslutning i Rosershallen och priser delades ut. Julia Gustavsson fick träningsflitpriset med hela 73 träningar av 74 möjliga, vilket är en enorm prestation. Olivia Fredriksson utnämndes till årets lagkompis av laget och Miranda Gerger-Ripman som lagkompis från ledarna. Årets utveckling från ledarna gick till Cornelia Gerger-Ripman.

Summerar vi den gångna säsongen så får vi vara helnöjda. Vi har alltid bra träningsnärvaro, tjejerna utvecklas hela tiden, Frederiks fysträning har verkligen gett resultat som även visar sig positivt på handbollsplanen och sist men inte minst så är det en bra stämning i truppen.

Igår sammanfattade vi det lite såhär:

Vi gick till A-slutspel med både 00 och 01 i Partille.
Det blev semifinal i Ica Maxi Cup
Vi vann Hallbybollen obesegrade!!!
Båda lagen till A-slutspel i Bohus Cup
2 lag i DM där det ena var ytterst nära att slå ut Skånela som hade ett vasst lag med.
Vinst i kvalet i Stockholms slutspelet och bra spel helgen efter. Vi spelade helt jämnt med Sorunda i 30 min vilket får anses som en prestation i sig.
Vinst i steg 1 och 3 i USM.
Bra spel i steg 4 där vi förlorar mot Hellton med uddamålet och vinner mot Ankaret i en redan klassisk match där Helltons eller Torslandas steg 5 plats avgjordes.
Vi blev tvåa i Upplandserien och fyra i Stockholmsserien där det skilde 2 poäng mellan första och fjärde plats.  

Vi avslutade vårt lilla anförande inför en stor publik med att säga att vi tar inte paus ännu. Nästa vecka är det fys mån och HB tisdag. Sedan kör vi på med 2 fyspass och 1 HB pass fram till midsommar innan det blir uppehåll. De som även spelar fotboll får haka på när de kan och vill.

Anders

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Handboll - Start, 07/10 19:50 
Handboll - Start, 07/10 18:16 
Handboll - Start, 06/10 05:40 
Handboll - Start, 01/10 03:45 
Handboll - Start, 30/09 05:06 
Nyheter från föreningen
Hem, 11/10 22:03 
Hem, 01/10 08:02 
Hem, 01/09 08:58 
Hem, 30/08 08:26 
Hem, 15/08 08:30 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide