Rosersbergs IK A-Flick
Välkommen till Rosersbergs IK Handboll A-Flick

F 01 spelar Norden Cup
2017-05-25 11:18
Med stor glädje kan vi meddela att vi bjudits in till Norden Cup 27-30/12 för F01-02 och även tackat ja.

Norden Cup arrangeras av Kärra HF och kallas inofficiellt Nordiskt mästerskap. 16 lag bjuds in och ungefär hälften kommer från våra nordiska grannländer. Förra året förlorade Sorunda finalen i 00-01 klart mot Midjylland så det är riktiga bra lag som är med.

Förutom själva äran att blivit inbjudna så ger det här oss en härlig kick i vår forsatta träning och planering. Fysträningen och sommarträningen går förhoppningsvis lite lättare nu med även detta att se fram mot.

Till er som ev. planerat att resa bort över jul och nyår så är det läge att fundera en extra gång så man inte missar denna handbollsfest.

Anders

Molly och Sofia till Riksläger 2
2017-05-25 11:09
Med stor glädje kan vi meddela att Molly Sahlin och Sofia Kou Aune tagits ut till Riksläger 2 i Halmstad 5-8/8. Konkurrensen är hård och för de Roserstjejer som inte gick vidare från läger 1 är det bara att kämpa på och träna vidare. Som Niklas Harris (Förbundskapten) skriver på hemsidan  - inga dörrar är stängda ännu och de har koll på många spelare.

Vi önskar Molly och Sofia lycka till i augusti.

RIK Handboll.
Säsongsavslutning i Rosershallen
2017-05-17 11:10
Igår kväll var det handbolls avslutning i Rosershallen och priser delades ut. Julia Gustavsson fick träningsflitpriset med hela 73 träningar av 74 möjliga, vilket är en enorm prestation. Olivia Fredriksson utnämndes till årets lagkompis av laget och Miranda Gerger-Ripman som lagkompis från ledarna. Årets utveckling från ledarna gick till Cornelia Gerger-Ripman.

Summerar vi den gångna säsongen så får vi vara helnöjda. Vi har alltid bra träningsnärvaro, tjejerna utvecklas hela tiden, Frederiks fysträning har verkligen gett resultat som även visar sig positivt på handbollsplanen och sist men inte minst så är det en bra stämning i truppen.

Igår sammanfattade vi det lite såhär:

Vi gick till A-slutspel med både 00 och 01 i Partille.
Det blev semifinal i Ica Maxi Cup
Vi vann Hallbybollen obesegrade!!!
Båda lagen till A-slutspel i Bohus Cup
2 lag i DM där det ena var ytterst nära att slå ut Skånela som hade ett vasst lag med.
Vinst i kvalet i Stockholms slutspelet och bra spel helgen efter. Vi spelade helt jämnt med Sorunda i 30 min vilket får anses som en prestation i sig.
Vinst i steg 1 och 3 i USM.
Bra spel i steg 4 där vi förlorar mot Hellton med uddamålet och vinner mot Ankaret i en redan klassisk match där Helltons eller Torslandas steg 5 plats avgjordes.
Vi blev tvåa i Upplandserien och fyra i Stockholmsserien där det skilde 2 poäng mellan första och fjärde plats.

Vi avslutade vårt lilla anförande inför en stor publik med att säga att vi tar inte paus ännu. Nästa vecka är det fys mån och HB tisdag. Sedan kör vi på med 2 fyspass och 1 HB pass fram till midsommar innan det blir uppehåll. De som även spelar fotboll får haka på när de kan och vill.

Anders

Stora framgångar i Bohus cup
2017-05-07 18:44
En intensiv och framgångsrik helg i ett soligt Göteborg är över.
När Sveriges bästa 00or stod för motståndet
2017-05-03 19:15
Foto: Mikael Frimodig
Under förra helgen startade slutspelet för Stockholmsserien där Rosersbergs IK, Tyresö Handboll, Årsta AIK HF och Spårvägen HF skulle göra upp om vilka som skulle gå vidare till nästkommande helg. Vi vann samtliga matcher, vilket betyder att vi även slog ut Spårvägens USM-lag.

Slutspelet fortsatte under Valborgshelgen och våra tjejer åkte under lördagen ända till Nynäshamn där fyra lag skulle göra upp om sista platsen till söndagens finalplats. Motståndarna var Kungsängen SK, Westermalm IF HK som vi mött i cuper och alltid spelat jämnt mot, och även det fruktade Sorunda IF. Sorunda, ett lag som tagit USM-Guld, ett lag som hellre kör fys på träningarna än handboll.

Matchen mot Sveriges bästa 00or blev en match att minnas. Våra tjejer visste vad de stod inför. Sorunda har både ungdomslandslagsspelare och en målvakt som blev uttagen till All Star Team i Sverigecupen 2015.

Matchen inleddes jämt och efter bra försvarsspel från vår sida och snygga kombinationer i anfall visade Rosers att Sorunda skulle få kämpa för sin finalplats. I halvlek stod det 11-11. Det var en nervös men jäkligt stolt klack på läktaren.

Erika Larsson som är ny tränare i laget coachade tillsammans med Magnus Eriksson och Anders Skanheim, och hennes engagemang och råd från bänken gav resultat.

Efter en bit in i andra halvlek började Sorunda trycka på i sina kontringar och fast våra tjejer fortsatte kämpa så orkade de tillslut inte stå emot längre. Slutresultat 34-19. Men trots siffrorna så var det en otroligt bra insats av våra tjejer.

En före detta tränare och numera tok-supporter blir stolt och väldigt glad av att se er spela, tjejer!

Nu laddar vi om inför Bohuscupen nästa helg.

/Rebecca

Fys, Råbergshallen, 07/08 19:00