Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rosersbergs IK A-flick 2014
2014-12-31 19:48
Glada Rosers-tjejer önskar Gott Nytt Handbolls År 2015
Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

En återblick från 2014, säger att det har hänt otroligt mycket kring Rosersbergs IK:s A-flickor.

Vi minns exempelvis framgången i Eriksdalshallen, Stockholm en söndag i april. Finalvinst igen mot Åkersberga för 99:orna och jublande glada Roserstjejer, inte så konstigt. Glada föräldrar fanns det också!


Under sommaren reste laget ned till Åhus och spelade beachandboll.

I samma veva välkomnades flera nya spelare till laget.


Robbans ”gris-träning” genomfördes från maj och fram in i september månad. Apropå september så var Rosersberg och spelade försäsongsturnering i Skuru Cupen. Facit blev turneringsvinst och RIK gick runt på många spelare.


Halva säsongen är avklarad. Vi har många nya och spännande uppdrag kvar, seriespelet där det går bra i alla tre serier laget spelar i. Vi väntar in USM steg 3 i Bollnäs 10-11 januari, och förhoppningsvis blir det fler steg, sedan väntar slutspel i Stockholmsserien.

DM i Uppland ska också genomföras och mycket mer.


Utanför klubblaget har det också hänt mycket. Uppland där Rosersberg hade sju spelare med blev det en slutlig B-finalseger mot Västernorrland.

Från RIK fanns Gracia Axelsson Zomi, Flo Skogsborg Perez, Emilia Holmström, Alexandra Schaerlund, Wilma Othberg, Kajsa Westberg Eriksson och Madeleine Lindgren.

I samband med SverigeCupen prisceremoni offentliggjordes cupens all star team, och med stor glädje utsågs RIK:s utmärkta målvakt Gracia Axelsson Zomi, till turneringens främsta målvakt.

Till Svenska HF riksläger i april 2015 kom förutom Gracia Axelsson Zomi, Madeleine Lindgren och Alexandra Schaerlund med. Riktigt bra jobbat.


På en nivå högre, så debuterade Kristin Thorleifsdòttir i det svenska U16-landslaget. I början i december, så spelade Sverige, Scand Iberico i Spanien och med beröm godkänt spel från Kristin. Kul!


25-spelare ingår i Rosersbergs IK:s A-flicktrupp. En trupp med härliga träningsegenskaper, ett engagemang och en vilja att utvecklas hela tiden, samtidigt som övriga vardagen med hem, skola, läxor, pojkvän, extra jobb och mycket mer ska hinnas med.

Här nedan följer en närmare presentation över varje spelare

Håll till godo!


Gracia Axelsson Zomi:

En alldeles utmärkt målvakt och har haft enorm utveckling under detta år. Gracia har varit laget sedan handbollsskolan, och varit i flera år ensam målvakt. En cool handbollsmålvakt med goda egenskaper

 

Wilma Alderus Axelsson:

Kommer inför nuvarande säsong från AIK Handboll. Wilma har på den korta period hon har varit i RIK utvecklats oerhört mycket. Är både lyhörd och väldigt nyfiken på att vilja lära sig mer som MV. Här finns det stora utvecklingsmöjligheter, mycket upp till Wilma själv framöver.

Sara Nordström:

Har tyvärr fått större delen av säsongen spolierad pga. skada. Under sen hösten har Sara fått ok att träna. Är målvakt och vi får se vad som händer i framtiden. Det finns i Sara ambition att vilja komma tillbaka och bli kvitt från skador.

Maja Hansson:

En av många nya F98:or i laget inför denna säsong. Studerar på Arlandagymnasiet och är K6-spelare. Tyvärr har höstsäsongen blivit kantig pga. sjukdomar och inte riktigt haft den kontinuitet som behövs. En tränad och pigg Hansson, är riktigt vass från kantposition.

Kajsa Sundström:

Har varit med i laget i flera år och har under hösten haft en bra utveckling med bollen. Bättre och säkrare avslutningar från sin högerkant (är vänsterhänt). Har också tagit stora steg i sin defensiva försvarsroll.

Sandra Blom:

Har en hög träningsnärvaro och trots sin korta längd, så är hon ett hot för motståndarna. Jobbar i utgångsläget från vänsterpositionen och förhoppningsvis kan Sandra bli lite längre, lite starkare och våga ta för sig ännu mer .

Ella Lindersson:

Ytterligare en kantspelare, som har mycket i sig och vi ledare väntar fortfarande på själva explosionen av Ellas utveckling. Här handlar det om att våga sticka fram näsan, våga ta ett eget och större ansvar. Har boll i sig men det handlar om att ”våga misslyckas” för att lyckas.

Linnéa Dennerporth:

Laget snabbaste spelare och vi hittar Dennerporth oftast på H6-position. Fartfylld och irrationell spelare. Tar varje närkamp till 100 %, vilket är bra. Bra handled och bra skott. Här finns det stora framtidshopp.  Lite mer muskler så är Linnéa, en riktig bra handbollsspelare.

Amanda Larsson:

En tjej som har utvecklats. En av många spelare som har lämnat grundskolan för första års gymnasiet. Amanda, har handboll som inriktning i skolan och har också dubblerat antal träningspass i veckan. Här handlar det om fortsatt individuellt utveckling, både på träning och i matchsammanhang.

Cornelia Gerger Ripman:

Lagets yngsta spelare, och kom inför denna säsong från Vassunda IF. Har ett tydligt mål med sin handboll. Vill bli bättre, vill träna mot bättre spelare och har också utvecklats. Spelar som kantspelare, och finns även med i RIK:s B-flicklag.

Julia Huusko Smeds:

En av lagets två lagkaptener. Valde att sluta med fotbollen den här säsongen. Istället beslutade Julia att till 100 % lägga tid för egen träning och satsa på handboll. Julia är en av lagets tre linjespelare. Hon har en oerhört god spelförståelse, och ska bli ännu säkrare i sina avslutningar och helst också växa några centimeter ytterligare.

Linnea Gotthold:

Lämnade Skånela för Rosersbergs IK till den här säsongen. Stor, energisk och vilja i varje situation är bra egenskaper hos Gotthold. Har jobbat mycket med sin fysik under säsongen, vilket är bra. Spelar på M6-position och vill Linnea själv, kan hon bli en elitseniorspelare på sikt.

Emilia Holmström:

Lagets tredje linjespelare och har goda egenskaper. Lugn och spelar med disciplin. Bra i avslutningarna . Precis som för Julia skulle det inte göra någonting om Emilia kan bli några centimeter längre. Visade goda kunskaper med Upplandslaget under SverigeCupen.

Martina Wedin Olsson:

Här har vi en spelare som inte lämnar något åt slumpen. Träningsvillig, fartfylld i sitt spel är Martina, som kom till Rosersberg inför den här säsongen, och studerarv på Arlandagymnasiet. Är niometersspelare och har en härlig genombrottsteknik. Ska nu lova ledningen att bli ännu mer uthållig och jobba med sin energi.

Fanny Lundin:

Ett muskelpaket som precis som Martina (här ovan) tvekar ytterst sällan i sitt agerande på plan. Vågar sticka in näsan, och se möjligheterna. Ska/kommer att bi ännu effektivare. Tyvärr har Fanny under senhösten varit borta pga. knäskada, men är förhoppningsvis tillbaka i januari månad.

Alexandra Schaerlund:

Har en väldigt hög lägsta nivå. En fighter och en spelare med väldigt bra avslutningar (och även en bra straffskytt). Ajja var riktigt tongivande med Upplandslaget och ha bra uthållighet. Det smäller hela tiden när Ajja är på plan. Ska jobba vidare med styrketräning och förhoppningsvis kommer det att leda till något riktigt stort framöver.

Wilma Othberg:

Kungsängen-tjejen, som har varit i RIK i ett par år. Bollbegåvning och en lirare, men tvekar och ibland kanske gör det lite omständigt. Mer rakt på är lagledningens önskan inför 2015. Har ett bra skott som egenskap. Måste våga ta nya utmaningar i sin defensiva roll, men har som sagt mycket boll i sig.

Maja Björklin:

Kom inför den här säsongen från Uppsala HK och studerar på Arlandagymnasiet med handboll som inriktning. Tyvärr har haft större delen av höstsäsongen fylld av skador, och spelat enbart en seriematch. Har höga ambitioner och med tålamod och rehab-träning kanske vi får se Maja på handbollsplan under slutdelen av säsongen. Gärna tidigare, men rehab-träning kan (måste) ibland få ta tid.

Faith Eriksson:

Rosers Kiruna-nytillskott. Faith studerar på Arlandagymnasiet och är vänsterhänt. Har varvat bra med mindre bra prestationer. Här behövs det tålamod, träning, tålamod och träning. Spelar både H9 och H6, och är vass i det defensiva spelet. Är också en utmärkt handbollsdomare. Och till sist en av lagets starkaste spelare. Wow!

Greta Garme:

Här kan vi prata om energi och snabbhet och ibland kanske för fort! Greta kommer från AIK till den här säsongen. Är en träningsprodukt och med hög träningsnärvaro. Under säsongen och så här långt har Greta gått runt på flera positioner. Både M6, K6 och 9M. Om vi får önska, så får Greta gärna bli flera centimeter längre. Greta är värdefull för laget och inger både respekt och energi.

Florencia Skogsborg Perez:

En av lagets kortväxta spelare, men oerhört snabb. Flo har varit i laget i flera år och kommer ursprungligen ifrån Bollstanäs SK. Spelar både som play maker (M9) och kantspelare. Hennes styrka är alltså snabbheten. På lagledningens önskelista finns det att Flo ska ta för sig ännu mer. Har bra egenskaper i det defensiva spelet.

Fanny Küller:

Ytterligare en ny spelare inför den här säsongen. Kommer från Norrtäljeklubben HK Ceres, och studerar på Arlandagymnasiet. I RIK spelar Fanny på niometers och bakåt som tvåa, och tillhör i särklass en av lagets främsta försvarsspelare. I denna roll tvekar Fanny aldrig. Tyvärr har Fanny jobbigt med sina ben/vader, och är inne i en rehab-period, och det är osäkert i skrivande stund och veta när Fanny kan spela matcher igen. Riktigt tråkigt.

Kajsa Westberg-Eriksson:

En av många Roserstjejer som är födda 1999. Duktig fotbollstjej ska nämnas också. Kajsa spelar på niometer och bär delar av Rosersbergs anfallsspel. Har bra spelförståelse, vågar bjuda på sig själv. Ska bli ännu mer effektivare och kliva fram. Försvarsmässigt använder vi Kajsa, som både center, och tvåa. Samma sak här, så har Kajsa bra spelförståelse.

Madeleine Lindgren:

Ytterligare en spelare som har en oerhörd snabbhet i sig, en spelare som verkligen sticken fram både haka och näsa. Vågar hela tiden att utmana. Madde spelar både på niometers och på kanten. I den defensiva rollen, så tillhör Madeleine, en av lagets främsta spelare. Åter igen med anledning av hennes goda spelförståelse.

Kristin Thorleifsdòttir:

Har haft en enorm utveckling under hösten. Är lagets lagkapten, och studerar nu på Arlandagymnasiet med handboll som inriktning. Kristin har flera goda egenskaper, och framför allt är bra på att driva upp tempot, härliga hopskott, bra tryck i avslutningarna, och det kan inte vara särskilt roligt att vara MV, när Kristin kommer i 110-fart. Kristin ska fortsättningsvis jobba i förebyggande syfte med sin fysik och ta ytterligare utvecklingssteg i hennes försvarsspel.

Patrice Wallmo:

En utmärkt föreningsledare och har varit med i ett par år. Är själv före detta målvakt, och med sin kunskap, vilja och engagemang är viktig för lagets målvakter. Dessutom tar Patrice hand om mycket kring laget, allt från fylla i matchprotokoll, massera, tejpa och mycket mer.

Peter Bom:

Lagets professor och lagets ledare/tränare. Många goda egenskaper och bryr sig om hela tiden. Och den bästa egenskapen. Här är det ordning och reda. Det blir ett och annat träningsplagg som Blom får ta hand om efter träning/match…

LilleMor ”Lillen” Larsson:

Verkar för den fysiska träningen varje vecka och som betyder och är väldigt viktig. Lillen har tidigare också fungerat som lagledare ”allt i allo”.

Sedan har vi också Mats Månsson, leg sjukgymnast, och som får ta hand om skadade spelare, och har en nyckelroll i detta gäng.

Nu blickar vi framåt mot nya mål, nya möjligheter. Ett RIK-lag som också ägnar mycket tid tillsammans utanför träning och matcher.

Bara det är en god egenskap!

Gott Nytt År!

Rosersbergs IK Handboll

 


Nyhetsarkiv
Äntligen Kommunderby!2019-11-06 21:00
Rosers 3:a i serien! 2019-03-17 21:33
Vinst i E4-derbyt!2019-02-26 16:46
Rosers övertygade!2018-11-25 19:36
Bra söndag!2018-11-04 21:13
HK Rosers vann klart!2018-10-29 19:34
USM startar i helgen!2018-09-21 06:00
USM DJ Göteborg 10-11/32018-03-14 16:03
2017-10-16 15:42
Rosers vidare i USM F182017-09-25 14:27
"En bra genomkörare"2017-09-17 04:30
Mediroyal ny partners2017-07-01 03:12
Klart med Hannah Altberg2017-04-15 04:48
Toppmötet vanns av RIK2017-02-05 05:47
Storseger mot SK Tirfing2017-01-28 22:38
Toppmöte i Rosershallen2016-12-06 08:22
"Inget snack i Avesta"2016-10-15 22:30
Bra start i trean2016-10-04 05:32
Dags för premiär2016-10-03 04:39
BSK, KSK & Arbrå U-lag2016-09-10 05:29
USM DJ steg 1 i Lund2016-06-11 17:50
"Nu håller vi i"2016-04-23 05:57
"2:a är inte fy skam"2016-04-18 04:25
2016-03-26 13:41
Lysande spel mot Tumba2016-03-20 19:56
"Vi har ett resultat"2016-03-14 04:58
Dags för USM-steg 42016-03-11 23:05
Bortavinst med ett mål2016-02-13 16:40
"Vi går för seger"2016-02-04 22:48
Botten slog toppen2016-01-29 05:30
Lottning USM steg 42016-01-26 14:53
Kryss mot Spårvägen2016-01-24 19:31
Årets första DJ-match2016-01-20 14:17
Sista matchen för 20152015-12-19 13:06
Förlust i derbyt2015-11-20 19:19
Dicken blev en munsbit2015-11-01 16:28
Klart för final i SHF2015-11-01 04:44
Bra start i SHT2015-10-30 23:07
Bolton borta nästa2015-10-24 21:14
Offensiva Skuru vann2015-10-18 15:10
IFK Tumba på bortaplan2015-10-10 05:15
14 bollar upp...2015-09-28 21:09
Två matcher söndag2015-09-26 20:26
Dags för seriepremiär2015-09-16 04:31
Handboll i Rosershallen2015-08-29 03:57
Stort Tack till er alla2015-07-18 04:59
PARTILLE CUP - Resultat2015-06-29 08:09
Skott kommer....2015-06-25 05:17
Lottningen av Ungdoms-SM2015-06-19 06:30
En stor handbollsfamilj2015-06-12 15:41
Hårda bud för 98:orna2015-04-13 11:47
Handbollsfest i Fyrishov2015-03-27 16:38
"Bra USM-finallottning"2015-03-27 06:06
Lottning torsdag 26 mars2015-03-23 15:01
13 mål upp i epilogen2015-03-20 05:52
Skuru ville lite mer2015-03-10 09:27
Göksten vann rättvist2015-03-08 15:34
Vinst med 19 mål2015-03-05 07:53
Kristin med i JEM-kvalet2015-02-18 13:48
Vinst med sju mål...2015-02-14 18:27
Hårt arbete väntar2015-02-14 06:43
Vinnare i Hackstahallen2015-02-01 05:33
Oavgjort mot Rimbo HK2015-01-31 14:13
Dubbla matcher lördag2015-01-30 05:31
Kristin springer vidare2015-01-29 13:25
Rosers vände och vann2015-01-17 17:04
Sara gör MV-comeback2015-01-16 08:26
"Bland de 32 bästa"2015-01-12 12:29
Skogås vände & vann2014-12-06 16:10
"Det sprangs i massor"2014-12-01 06:10
Dubbla matcher lördag2014-10-17 06:24
Tack - härliga "Lillen"2014-10-09 07:42
Rosers vann Skurucupen2014-09-07 22:39
Dags för Skuru cupen2014-09-06 03:47
Övertygande vinster2014-08-18 06:25
Åhus2014-07-22 12:00
Sommar - sommarträning2014-06-28 08:44
Garme kommer till Rosers2014-05-30 04:12
"Ingen påskvila här"2014-04-19 05:12
Rosers föll i semifinal2014-03-29 20:30
DM-spel kommande lördag2014-03-27 03:42
Toppen mot botten2014-03-07 05:33
Grattis, Peter Blom2014-03-01 18:33
Första halvlek avgjorde2014-02-15 09:50
2014-02-08 05:27
2014-02-07 06:39
F98/99 vände och vann2014-01-27 02:59
"Inget snack om saken"2014-01-13 07:41
Nästa...steg 4 i USM2013-12-15 19:26
Dags för USM-Steg 32013-12-13 15:31
BSK nästa på bortaplan2013-11-30 07:52
Stort grattis, Kristin2013-11-26 16:08
Uppsala HK vägde tungt2013-11-26 16:06
RIK:s F99 imponerade2013-11-26 16:02
Trio med i Upplandslaget2013-11-26 16:00
Fysiken avgjorde mot AIK2013-11-26 15:59
Äntligen seriepremiär2013-11-26 15:37
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Insamling
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten