Handboll Damer Div 2
Spänning och dramatik när RIK vann
2014-10-13 05:07
Sista målskytt, och stor matchvinnare - Alexandra Schaerlund i mötet med Skånelas damjuniorer i söndags.
Oj, oj, vad det blev spännande i söndagens damjuniormatch i Rosershallen mellan Rosersberg och Skånela IF. I de absoluta slutsekunderna kunde för aftonen en utmärkt Alexandra Schaerlund avgöra med sista skottet och via stolpe in fastställa slutresultatet till 21-20 (11-10).

Ja, det var en riktig kamp som utspelades inför ett hundratals besökare i Rosershallen på söndagseftermiddagen.

Det handlade om ett derby.
Och det var gästande Skånela som började i särklass bäst. Rosersberg var inte på något sätt med i matchens inledning. Skånela ledde rättvist med 4-0 och hemmalagets försvar "sprang helt bort sig".
Och det fanns heller ingen möjlighet till en lag time out, men
när Rosersbergs Maja Hanson reducerade till 1-4 stoppades något av Skånelas frammarsch.

Det var först nu som Rosersberg började få lite bättre ordning på sitt 5-1-försvar och hade svårigheter med Skånelas övergångar.
Det var en händelserik första halvlek och en bit i denna halvlek hade Rosersberg kommit i kapp i målprotokollet när Wilma Othberg (tre mål totalt) sköt in kvitteringen till 9-9 fick matchbilden en annan karaktär.
Fanny Lundin kunde på efterföljande  anfall jobba in ledningsmålet (10-9) och det gav en stor portion energi i hemmalaget.

Det blev nu en ständig kamp och Rosersberg gick till pausvila med ledning 11-10.
- Mycket olycklig start på matchen från oss. Vi hade bekymmer i vårt försvarsagerande, och stora samarbetsproblem, men samtidigt visade laget en moral och gav aldrig upp. Det ska plussas mycket, säger Peter Blom ,tränare i Rosersberg.

Samma matchbild blev det i andra halvlek. Mycket hjärta och engagemang och skönspelet fick komma i andra hand.
RIK hade ett läge att kunna avgöra matchen vid ställningen 17-14, men Skånela, som ska ha en stor eloge gav aldrig vika utan krigade - på ett imponerande sätt.

Nu blev det dramatiska slutminuter i Rosershallen och för folk som har hjärtbesvär var det definitivt fel ställe att vara på denna söndag. Hopp och förtvivlan varvades och det blev en spännande avslutning.

Matchens stora utropstecken var Rosersbergs niomålskytt (varav tre på straff) Alexandra Schaerlund, som visade vägen med sista skottet. Skånela hade dock chansen att avgöra i sitt sista anfallet men tappade bollen.

På det efterföljande RIK-anfallet var det bråttom, och  när Alexandra fick bollen såg hon den lucka som fanns i Skånelas mittförsvar, och med kraft kunde hon få till ett avslut med hjälp av stolpe in fastställa slutresultatet 21-20 inför glada RIK-spelare.

Ett snöpligt slut och denna gång kantboll till Rosersbergs favör.
- Alexandra gör en mycket bra match och hennes vilja i slutskedet är bra jobbat. I övrigt tycker jag att vi jobbar bra, men har brister och framför allt i det defensiva spelet, där vi med all rätt måste jobba och träna på hårdare framöver, säger Peter Blom.

Mål, Rosersberg: Alxandra Schaerlund 9 (3), Wilma Othberg 3, Fanny Lundin 2, Faith Eriksson 2, Madde Lindgren, Linnea Gotthold, Julia Huusko.Smeds, Fanny Küller, Maja Hansson.