ROSERSBERGS IK
Handboll Damer Div 2
"Bäst i Stockholm - Igen"
2014-04-07 03:28
Rosers F99:or är bäst i Stockholm. Efter seger mot Åkersberga HK i finalen i Eriksdalshallen. Foto: Linda Schaerlund.

Bäst i Stockholm - Ingen

Smaka på det.

Vilken match som spelades i Eriksdalshallen i Stockholm i söndags. Spelskickliga Åkersberga HK, mot ett välorganiserad och taktiskt Rosersbergs IK. In för dryga 500 åskådare knäpper RIK Åkersberga HK på näsan, och det med disciplin.

Ta del av Anders Erikssons sammanfattning i från finaldagen.

Åkersberga – RIK 14 – 15 (6 - 8)

Rosersbergs IK vann den dramatiska finalen mot Åkersberga i klassiska Eriksdalshallen med uddamålet efter en bra genomförd match över 40 minuter.

Åkersberga och Rosersberg vann lördagens gruppspel och var ett välförtjänt finalpar. Lagen har stött på varandra otaliga gånger genom åren och det brukar bli jämna och tighta matcher, så även denna gång.

Åkersberga startar bra, i ett högt tempo och går upp i ledning 3 – 1 där Nora Östholm visar sig från sin bästa sida och är grymt het från 9 meter. Rosers kommer tillbaka, anförda av Alexandra Schaerlund och efter 5 – 6 minuter är Rosers ikapp. Rosers offensiva försvar och Gracia Axelsson Zomi målvaktsspel bromsar upp Åkersbergas attacker. Framåt försöker Rosers men Åkersberga 6 - 0 försvar står bra, vilket gör det svårt och då är det tur att Florencia var på topp och gjorde några läckra kant mål, vi minns inte minst hennes kyliga lobb. Strax för pausvilan stjäl Madeleine Lindgren bollen, kontrar och sätter säkert bollen i mål och ger Rosers en ledning 2 bollar då hesa Fredrik ljuder för halvtidsvila.

I andra halvlek är det lite av ställningskrig inledningsvis men Rosers är i ledning. Efter 5 – 6 minuter blir Alexandra skadad (kommer tillbaka de sista 2-3 minuterna) som dittills varit mycket bra. I Åkersberga kretsar väldigt mycket kring Nora Östholm som total gör nio mål som Rosers har mycket svårt att få tag i. Rosers fortsätter att använda kanterna och i andra halvlek kliver Linnea Dennerporth in i handlingen ordentligt, är igenom ett par gånger, rivs ner vilket genererar ett par straffar som Wilma Othberg sätter hur säkert som helst. Rosers sitter i förarsätet och då det återstår en minut leder man med en boll och det är väldigt dramatiskt. Rosers åker på en utvisning i sista minuten men har den tur och skicklighet som behövs för att reda ut det och vinner med 14 – 15 och är därmed återigen Stockholmsmästare precis som för två år sedan då man också slog Åkersberga.

- ”Otroligt roligt att vi kunde dra det längsta strået idag och vinna denna final berättar Robert Zetterquist, tränare i Rosersberg och fortsätter:

- Vi har tränat bra hela säsongen och som jag brukar säga, trägen vinner. Vi har under sista månaden hittat spelet och det är verkligen roligt att se tjejernas frejdiga offensiva spel. Det var en bra match i högt tempo. Åkersberga är ett klasslag med många bra spelare så det gäller att var på sin vakt. Jag tycker att vi har bra defensiv över hela matchen och det är kanske det som fäller avgörandet. Avslutningsvis vill jag passa på att tacka all spelare och ledare i laget men också föräldrar och hela RIK som hjälpt oss till denna framgång”, säger Robert Zetterquist och får medhåll från övriga lagledning med LilleMor Larsso, Patrice Wallmo och Peter Blom.

Matchenslirare: Nora Östholm Åkersberga, Alexandra Schaerlund Rosersbergs IK