Lyckad helg!
2020-05-18 10:01
RIKs tjejer tackar Åsunda efter söndagens match.
Som vanligt så stod två matcher på menyn denna helg. Hemmamatch på lördagen mot Uppsalalaget Vaksala, samt bortamatch utanför Enköping mot Åsunda.

Vädergurun Tomas meddelade på lördags morgonen att det inte skulle bli regn till match. Förutom några droppar hade han rätt. Vinden isande kall som vanligt på Råbergsvallen denna säsong. Rosers spel värmer dock, de börjar piggt och pressar tillbaka Vaksala. Mitt i pressen får bortalaget till en kontring och så är det 0-1 i deras första skott på mål. Inte rättvist men bara att jobba på. En kvittering kommer innan periodpaus av Nellie E. I andra perioden tar Rosers ledningen av Dani som tidigare satt två bollar i stolpen. I sista växlar hemmalaget upp och är klart bättre. Fint passningsspel och aggressivt försvarsspel gör att Engla har det lugnt i mål. Filles fys ger återigen resultat när Rosers avslutar starkt. Det ramlar in par mål till av Tilly och Nellia innan domaren blåser av matchen.

Söndagen spelades mot svårspelade Åsunda. Välväxta tjejer på naturgräs brukar vara knepigt kombo för Rosers när de spelar borta på Borgvallen. Så skulle det bli även denna gång långt in i matchen. Hemmalaget har som plan att skjuta långa bollar till en snabb och mycket duktig tjej på topp. Rosers börjar bra och får tryck på Åsunda. Men likt lördagen så blir det en kontring med 1-0 som följd, helt enligt hemmalagets matchplan. Rosers fortsätter trumma på där Nattis skjuter i stolpen och på returen skjuter Elvira i ribban. Nattis hade skjutit in sig och sätter behärskat kvitteringen lite senare. Rosers fortsätter att spela fotboll och föra spelet medan hemmalaget mest sparkar fotboll och det förtjänstfullt. Dani gör ett par mål och Åsundas snabba tjej på topp kontrar in lika många i andra. Även Bella, Gry och Ritthika är nära utan att få in den. Helt lika inför sista perioden. Väl där blir Rosers för tuffa för hemmlaget som inte orkar hålla emot längre. Passningsspelet biter bra nu och målen trillar in genom Hillevi och Frida H. Nattis gör ett par kanonräddningar när Åsunda snabbt ställer om. Dessutom är Frida N på backen tuff och jobbig mot deras duktiga tjej, och visar att Wings hårda hockeyfys även är till nyttja på fotbollsplanen.

Nyanmälan
Våra Sponsorer