Rosersbergs IK - F08/09
F08/09 säsongen 2021

Två vinster avslutade säsongen 2021!
2021-09-27 09:28
Tack för god match!

Två matcher mot Håbo skulle avsluta säsongen där lördagens match spelades hemma i Rosers och söndagen i Bålsta. Det var soligt och fint hela helgen så perfekt fotbollsväder. Likt RIK så har Håbo två lag i två olika serier och då sammanföll det så att båda lagen möttes avslutningshelgen. Matcherna har sina likheter där de är jämna länge innan Roses kan dra ifrån i sista perioden.

Sista matchen visar på hur tjejerna har utvecklats i år när man vinner borta på naturgräset i Bålsta. På naturgräs blir det ett annat spel med mer närkamper och ibland rakare spel då underlaget inte alltid tillåter passningsorienterat spel. RIK tjejerna har lärt sig att spela på flera olika sätt och vinner närkamper på ett helt annat sätt idag än för ett par år sedan.

När vi summerar säsongen så var det träningsmatcher som gällde fram till sommaren. Till hösten startade seriespel med tabell. Det blev två enkelserier med plats på övre halvan i ena serien och undre halvan i den andra. Serien i sig har inte varit i fokus utan att göra en bra insats som spelare och lag varje match har alltid varit viktigast. Självklart skall tjejerna även ha kul och känna glädje på planen. Tack alla tjejer för årets säsong och tack alla runt laget som stöttat och hejat. Nu väntar futsal i vinter och sedan nya tag 2022!

Hemsidan uppdaterad med nya bilder!
2021-05-06 18:15

Då var hemsidan uppdaterad med nya bilder på både laget och de enskilda spelarna i truppen.

Vi gör oss redo för säsongen 2021.

Tack till fotograferna Fia och Johan Falk!

Mot 2021!
2020-09-10 10:14
Träningsmatch igår kväll hemma på vallen mot Rundby IF i svart.

Höstsäsongen är i full gång men Rosers F08/09 har redan börjat förbereda sig för 2021 och det 9 mot 9 spel som väntar. Det blir större plan, längre matcher, inspark på liggande boll och offside. På träningarna spelas 9 mot 9 så ofta det går, men oavsett så är det offside som det främst tränas på vid 2-målet så att tjejerna skall vara förberedda när serien drar igång nästa år. Offside biten är den mest knepiga biten att lära sig både för anfall och försvar. Man märker att tjejerna börjar bli stora då de tycker det är kul med nya direktiv och är duktiga på att ta till sig och genomföra dessa.

Med anledning av allt detta nya har det bokats upp ett antal 9 mot 9 träningsmatcher under hösten. Två har redan spelats och det mot Alsike och Rundby. De flesta tjejer har därmed redan fått känna på detta nya spelsätt. Några till träningsmatcher kommer att spelas i oktober när ordinarie 7 mot 7 säsong är slut.

Om någon har missat det så skall man säga 7 mot 7 och 9 mot 9 istället för 7 & 9-manna eftersom det skall vara könsneutralt.

Rosers utmanade sig själva direkt borta mot Alsike som är kanske Upplands bästa 08 lag och som redan spelat en del 9 mot 9. Det märktes då de nyttjade hela bredden på planen till skillnad från Rosers. Med mycket spel på RIK tjejernas planhalva blev det försvarsspel på agendan och därmed ligga rätt i positionerna. Målvakterna för dagen fick många skott att mota och gjorde det jättebra. Trots övertag i spel för hemmalaget kämpar Rosers tappert och har ”bara” 2-0 till Alsike efter två perioder. I 9 mot 9 spelar man 3 x 25 minuter. I sista mattas dock laget och det rinner iväg lite till ett 7-0 resultat. Alla kämpar hårt och Ritthikas stolpskott hade gärna fått bli ett fint tröstmål att få. Mycket nytt att ta in men alla gör sitt bästa denna dag mot ett bättre motstånd.

Andra matchen spelades igår i Rosersberg mot Rundby från Väsby och som annars spelar i Stockholmsserien "Sanktan". Vid tidigare träningsmatcher mot dem i 7 mot 7 har det blivit en vinst och en förlust. Första halvlek är jämn. Vid två omställningar sliter sig Tilly loss på vänsterkanten. Första gången går bollen utanför men andra gången blir det 1-0. Rundby skall dock utjämna i slutet på halvleken så 1-1 efter 25 minuter. I andra halvlek är Rosers det klart bättre laget och skapar massor och pressar ned Rundby. Tyvärr utan att få till några mål och fortsatt 1-1 efter andra perioden. Sista 25 minuterna blir bortalagets. Rosers ser ut att klara 1-1 när Rundby turligt får in 1-2 med minuten kvar, vilket blir slutresultat. Genom hela matchen har RIK tjejerna bra koll på offside både framåt och bakåt samt ligger rätt i positionerna. Backlinjen ligger fint i linje och ser till att ingen back ligger nedanför och upphäver någon offside. Målvakterna står långt upp och är beredda likt en extra back att sparka undan vid längre bollar. Ibland blir det grötigt men tjejerna börjar bli bättre på att hitta ytorna på kanterna.

RIK tjejerna har självklart även spelat på i 7 mot 7 serien som drog igång 15 augusti. 8 matcher har hittills spelats och 6 är kvar under september månad. Likt våren så vägrar Rosers spela oavgjort, antingen blir det vinst eller förlust. Oftast har det blivit det förstnämnda under hösten och säsongen totalt, vilket är kul sett till tidigare säsonger och kvitto på att tjejerna utvecklas.

Bra jobbat tjejer!!!

Insamling