SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Rosersbergs IK/Sigtuna IF FK Dam
Säsongsavslutning!
2020-10-05 16:31
Några sista ord innan matchstart.
Östhammar borta var sista anhalt denna säsong och matchen spelades på lördagen. Mulet och småruggigt som det skall vara sista höstmatchen. Matchen hade ingen betydelse i mitten på tabellen mer än vilket av lagen som skulle hamna fyra eller femma.

Det är två lag som försöker spela fotboll längst backen på en för dagen lite oklippt gräsmatta. Bollen rullar allt annat än snabbt och det blir under matchen mer och mer närkamper. I en sådan får hemmalaget frispark som snyggt förvaltas. 10 minuter senare skall Östhammar utöka ledningen efter ett fint inspel från högerkanten som kan stötas in i mål. RIK/SIF gnuggar på och skapar ett par riktigt fina chanser utan att till en början hitta rätt. När dryga halvtimmen har gått skjuter Moa i ribban från distans och Emma kan lägga in den i öppet mål. Även kvitteringen skall komma i halvlekens sista spark när samma Emma sprintar sig fri och kan lägga in den i tomt mål efter att ha rundat målvakten. 

Dags för andra halvlek och fortsatt jämnt spel. RIK/SIF är vassare i spelet medan hemmalaget är farliga på sina hörnor. Elli Sköld i mål gör en kanonjobb och plockar det mesta som kommer in mot mål men måste tillslut kapitulera 20 minuter in på halvleken. Dags igen för kvitteringsjakt och RIK/SIF har ett par riktigt bra chanser men lyckas inte att återigen ta sig ikapp. Matchen slutar med hemmavinst 3-2. 

Som flera gånger förut är det de fasta situationerna som fäller avgörandet. I spelet ute på planen kan unga RIK/SIF anno 2020 matcha alla lag men har inte tyngd och styrka inom straffområdet. 

Tack för denna säsong så tar vi nya tag till 2021!
Förlust i sista hemmamatchen.
2020-09-28 13:27
RIK/SIF och gästande Norrtälje i kamp om bollen.
Norrtälje var på besök under söndagen på Ansgarsvallen. Lagen möttes i juni i Upplandscupen där slutresultatet blev 1-1. Efter senaste förlusten hade hemmalaget inte lika mycket att spela för jämfört med Norrtälje som i sin sista match mot RIK/SIF hade chans att spetsa till toppstriden.

I kraft av medvinden och en del långbollar trycker bortalaget ned RIK/SIF till en början. De har även bestämt sig för att skjuta mycket och det blir några halvfarliga chanser. RIK/SIF står ändå upp bra och kommer upp i några fina anfall. Norrtäljes målvakt är stabil och löser situationerna bra. Norrtälje är laget som skall ta ledningen efter en stolpträff som självklart studsar ut till en fristående spelare som bara kan sätta dit foten i tomt mål. 0-1 står det således efter de första 45.

Hemmalaget startar andra halvlek bra och trycker ned Norrtälje till en början. Nu har RIK/SIF istället medvinden till sin hjälp och vaskar fram ett par chanser och hörnor. Mitt i detta spelövertag skall bortalaget få till en snabb omställning. Helt fri gör Norrtälje spelaren inga misstag utan kan rulla in 0-2. RIK/SIF gör sedan allt för att pressa fram en reducering men närmare än en stolpe på hörna kommer man inte. Bra kämpat in i det sista men Norrtälje var lite vassare denna dag.

Sista matchen spelas på lördag borta mot Östhammar. En match i mittenriket av serien där det skall avgöras vem som hamnar på fjärde respektive femte plats. 
Årets första förlust!
2020-09-21 08:10
Säsongens första förlust kom borta mot Rådmansö SK
Dags för match på lördagen mot ett av topplagen i årets serie. Rådmansö bjöd på fin gräsmatta, bra fotbollsväder och hårt motstånd.

Domaren blåser igång och hemmalaget visar direkt var skåpet skall stå. Det blir hög press och tuffa närkamper. Med ett lag där alla är födda på -90 talet blir till att kämpa hårt om man som RIK/SIF har de flesta födda på -00 talet. Efter 12 minuter får Rådmansö en frispark som förvaltas snyggt och 1-0 på resultattavlan. 6 minuter senare skall det utökas till 2-0. På en hörna studsar bollen lite fram och tillbaka innan den kan tryckas in av hemmalaget. Halvleken är hemmalagets och det skapas flera bra chanser. RIK/SIF har svårt att få till något eget spel utan får mer förlita sig på omställningar. Ett par bra skottlägen blir det men utan att bollen hittar rätt. 2-0 blir halvtidsresultat.

Andra halvlek hinner knappt börja innan hemmalaget återigen skall trycka in en boll på hörna. Med 3-0 så börjar Rådmansö kanske slappna eller om de börjar bli trötta, för en bit in på halvleken ser det bättre ut för RIK/SIF. Spelet flyttas upp och det blir ett par lägen och någon hörna. På en av dessa kan Moa reducera till 3-1 när det återstår 20 minuter. 10 minuter senare lägger Lantz snyggt in den i målvaktens borte hörn och då återstår bara ett mål till utjämning. Det blir lite spänt på hemmalagets bänk sista minutrarna men tyvärr skapas det inte någon riktigt het målchans till kvittering. 

Årets första förlust för RIK/SIF är ett faktum medan Rådmansö ser ut att vinna seren. Hemmalaget är värda vinsten sett till spelet på planen och sett till antal chanser. RIK/SIF står ändå upp bra. Det krävdes en jättefin frispark samt två fasta situationer för att hemmalaget med sin tyngd skulle få hål på försvarslinjen. Två matcher kvar mot Norrtälje i Sigtuna och slutligen bortamatchen mot Östhammar.
Oavgjort på Råbergsvallen.
2020-09-11 10:10
Spelarna vandrar av planen efter 90 minuter och oavgjort på resultattavlan.
Dags på torsdagskvällen för en framflyttad match på Råbergsvallen mot Film. Fin höstkväll med lite kyla men ingen vind. 

RIK/SIF börjar bäst och får snabbt igång ett rörligt och varierat spel. Hemmalaget lyckas hota Film båda på djupet och via kanterna. Flera skott avlossas mot mål utan att det blir riktigt farligt. Det skapas även flera hörnor som trots bra leverans inte kan omvandlas i något mål. Den bästa chansen har Lantz där hon i friläge skjuter i burgaveln. Efter ett tag tappar RIK/SIF spelet och kommer mer in i chansspel och långbollar. När det blir grötigt och mer närkamp är Film duktiga och starka. Hemmalaget flyttar även över väl mycket folk till bollsida så när väl bollen vinns så finns inga bra alternativ att spela sig ur för att kunna byta sida. Film har egentligen bara en tjej som riktigt hotar och som backlinjen måste hålla koll på. Hon är snabb och lyckas skapa ett par heta chanser. Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek och RIK/SIF måste komma tillbaka till sitt grundspel. Bättre spelavstånd och hitta ytorna bakom backlinje och kanter är det som gäller igen. Det funkar hyfsat från och till men spelet hackar ändå lite väl mycket. En bit in i halvleken flyttar hemmalaget upp och börjar pressa för att hitta målchanser. Det ser nu bättre ut och det skapas flera skottlägen utan att den smiter innanför stolparna. I 78:e minuter skapar Film en hörna där den duktiga mittbacken kan lite väl ostört lyfta in bollen. 0-1 och uppförsbacke. Nu är det bara framåt som gäller. Redan 3 minuter senare skall reduceringen komma. Hemmalaget spelar snyggt ut bollen från mittfält till Ellinor på kanten. Hon lägger den direkt ned på ytan till Lantz som från kortlinjen slår in den snett bakåt till Alma Wiss som sätter 1-1. Jakten fortsätter med hög press för en vinstmål, men tyvärr räcker det inte denna dag. Matchen mellan RIK/SIF och Film slutar oavgjort 1-1. Tyvärr en lite sämre prestation denna kväll. Nu är det spelledigt i helgen och sedan nya tag.
RIK/SIF hänger på i toppen!
2020-09-07 08:54
Slutresultat 5-1 mot Österlövsta
Match på söndagen mot Österlövsta FF på Råbergsvallen. Vädret var till en början fint likt hemmalagets spel. När sedan vädret blev sämre skulle spelet blir därefter tyvärr.

Men vi börjar redan i matchminut ett. Domaren har knappt blåst klart i pipan när RIK/SIF i snabb omställning kommer fri med tre spelare. Stomberg slår in den från kanten och efter lite fram och tillbaka med bollen så når den Petra som trycker in den från sin andravåg. 1-0 alltså redan efter sådär 33 sekunder. Anledning till ytorna och 3 fria spelare är att Österlövsta vill ligga högt med laget och stressa vilket de fortsätter med efter ledningsmålet. Följden blir att det finns mycket yta att spela på bakom bortalagets backline vilket hemmalaget kommer ta vara på. I den 12:e minuter får RIK/SIF en hörna som Petra slår direkt i mål och 2-0 på resultattavlan. Fem minuter senare kommer Stomberg runt på vänsterkanten och kan hitta Corre på bortre stolpen som enkelt kan trycka in 3-0 i öppet mål. Hemmalaget hittar nu fina ytor. Lantz vänder spel och hittar Corre till höger. Hon vinklar upp kroppen som att hon skall slå den mot bortre men istället lägger vid första stolpen och 4-0 efter 21 minuter. Matchen är redan nu i stort sett avgjord och hemmalaget kanske slappnar av lite. Österlövsta får till lite tryck och i ett skott med märklig bollbana blir det reducering i 24:e minuten. 294 minuter skulle det ta innan någon fick hål på RIK/SIF i serien denna säsong. Nu kommer regnet och spelkvalitén går ned ordentligt. Bortalaget ändrar lite taktik också känns det som. De lägger sig lite lägre vilket är smart om man ser till alla ytor som fanns bakom backlinjen. Sedan är det långbollar som gäller. Bollarna far åt alla håll och tyvärr kommer RIK/SIF även in i ett spel där bollarna går över mittfältet hela tiden från båda lagen. Hemmalaget fortsätter dock hitta chanser men får inte riktigt till avsluten. I sista minuten blir det hörna som Petra tar. Hon hittar Carro som snyggt via stolpen nickar in 5-1. 

Dags för andra halvlek och regnet har avtagit något. Kvalitén fortsätter att vara lite lägre. Dels för att matchen känns i stort sett avgjord samtidigt som bortalaget inte har någon som helst ambition att försöka spela fotboll. Det blir många inkast när Österlövsta (både frivilligt och ofrivilligt) slår den över sidlinjen. En bit in i halvleken börjar hemmalaget få ordning igen på spelet när solen återigen visar sig. RIK/SIF kommer till några fina lägen och hörnor. Tyvärr blir det skott utanför, på varandra eller att målvakten räddar. Det blir inga mål i andra halvlek och matchen slutar 5-1. Helt rättvist även om segern hade kunnat varit större. RIK/SIF hänger på i toppen och spelar redan på torsdag igen i Rosersberg.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Insamling
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten