SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ROSERSBERGS IK
Fotboll RIK/SIF Damer
Välkommen till Rosersbergs IK/Sigtuna IF FK Dam
 
Två sura förluster!
2022-06-16 11:02
Resultatet efter match mot Brottby samt samling innan match mot IF VP Uppsala.

Här kommer en liten sammanfattning av matcherna mot Brottby respektive IF VP Uppsala. 

 

Matchen mot Brottby spelades hemma på Råbergsvallen förra söndagen. RIK/SIF kommer att föra stora delar av matchen medan Brottby ser till att ha sina spelare på rätt sida om bollen och hoppas kunna ställa om snabbt vid tillfälle. Hemmalaget har de hetaste chanserna i första halvlek med Jenifers ribbskott i undersidan av ribban som den bästa. Andra halvlek skall bjuda på två ytterligare ribbskott av Elli Lantz som gjorde comeback samt Joppe som sedan i 78:e minuten skulle ta revansch. Viva sätter en väl avvägd passning på djupet där Joppe kan sprinta sig loss och sätta 1-0. Glädjen skall inte vara länge då bortalaget kvitterar redan i 82:a efter ett långskott. Två minuter senare är det dags igen då bollen efter en tilltrasslad situation skjuts in i bortre burgaveln av Brottbyspelare. Brottby vinner inte helt rättvist efter att i övrigt skapat få chanser under matchen, medan RIK/SIF haft tre skott i ribban och mer därtill. Men i slutändan handlar det om att göra flest mål. Tilly bara 14 år fick visa att hon är framtiden i RIK/SIF.

 

Igår onsdag var det dags för bortamatch mot serieledande IF VP Uppsala. Skulle två uddamålsförluster kunna vändas till en efterlängtad vinst. I en snabb omställning efter 7 minuter kan hemmalaget ta ledningen. RIK/SIF börjar sedan sakta men säkert ta över spelet och kommer i ett par riktigt bra lägen utan att kunna trycka in den. I 27:e minuter får bortalaget en frispark där Jenifer får bra träff med reducering som följd. RIK/SIF fortsätter att vara det bättre laget ute på planen där hemmalaget sticker upp då och då i omställningar. I en sådan skall bollen träffa en hand i straffområdet med straff som följd. 2-1 strax innan paus för IF VP Uppsala. RIK/SIF trycker på när andra halvlek startar och stressar sig till chanser men även genom fint spel. 2-2 kommer rättvist när Elin från distans trycker upp bollen i nättaket i minut 58. RIK/SIF går sedan för vinst och är det bättre laget ute på planen. Men denna säsong är verkligen inte stolpe in och självklart skall ett välriktat långskott i 88:e minuten ge alla tre poäng till hemmalaget. 

 

Förlust med uddamålet i de tre senaste matcherna där RIK/SIF varit värd minst oavgjort i alla dessa. Det är oerhört surt men inget att deppa för. Upp på hästen igen och se till att bärga poäng i sista matcherna på vårsäsongen. 

 

 

Förlust!
2022-05-25 08:36
Fin kväll på Ansgarsvallen!

Match hemma på söndagskvällen i Sigtuna mot serieledande Vaksala. Fin försommarkväll så bästa förutsättningarna för en bra match i division 5 södra. Matchen i höstas slutade med 3-2 vinst för RIK/SIF efter att ha lyckats vända underläge. 

 

Hemmalaget börjar starkt och tar tag i spelet. Genom ett varierat spel via både mitten och kanterna sågar man sig igenom ett för dagen väldigt stabilt och kompakt försvar. Vaksala väljer att ligga ganska lågt och satsar på omställningar. I en sådan efter 15 minuter blir det frispark en bit utanför RIK/SIFs mål som för dagen vaktades av Sanna. Skottet är hårt längst backen och går i bortre stolpen. I kaoset som uppstår så lyckas hemmalaget slå in den i egen bur. I viljan att kvittera så flyttas positionerna fram för RIK/SIF med följden att bortalaget kan utöka till 2-0. Upp på hästen igen och i ett fint anfall från vänsterkanten kommer bollen in i mitten till Elin som via Joppe trycker in reduceringen. Hemmalaget trycker nu på och efter ett nytt fint anfall på vänsterkanten kommer bollen ut till Viva som inte tvekar men bollen går i stolpen. I 38:e minuten skall återigen RIK/SIF blotta sig bakåt i en omställning där Vaksala hittar in från högerkanten med ett hårt direktskott upp i nättaket. 3-1 till bortalaget i paus.

 

Andra halvlek börjar på bästa sätt för RIK/SIF med en recucering redan efter 5 minuter. Tyra samspelar med Carro som kan runda målvakten och lägga in den i tomt mål. Jakten är nu igång på en kvittering men hemmalaget har svårt att komma igenom Vaksala som försvarar sig med hela laget. I ett fint anfall från högerkanten kommer ett väl avvägt inlägg till Joppe som i fritt läge tyvärr skjuter över. En bit in i halvleken börjar bortalaget tröttna. Det blir frisparkar och hörnor där hemmalaget lyfter in bollar men inget resulterar. I sista minuter får Elin till en bra nick på fint inlägg som smiter precis utanför. RIK/SIF kommer inte närmare denna kväll och Vaksala vinner tillslut en jämn match. Hemmalaget har det mesta av spelet och sett till chanser är värda en poäng, men Vaksala är effektiva när chanserna väl dyker upp.

Segertåget rullar på!
2022-05-19 23:45
Vi tackar Wigör för en god match på Odensala IP
På onsdagskvällen var det dags för derby borta mot Wigör. De juniorer som annars spelar tillsammans i kommunens gemensamma juniorlag fick nu möta varandra på varsin planhalva. Lite blåsigt inledningsvis men annars ganska skön kväll och en gräsmattan i bra skick.
 
Dagens duktiga domare blåser igång matchen 19:30. Tre minuter senare har Joppe gjort 1-0 till bortalaget. Passen kommer från Lantz som gjorde efterlängtad comeback efter skadan mot Norrtälje i höstas. 2-0 kommer fem minuter senare efter ett samarbete som har anor sedan tidigt 2000-tal enligt vissa i publiken. Petra idag back kommer upp och serverar Carro som visar att målformen är vässad redan tidigt på säsongen. Målen rullar sedan in och 7-0 står det till RIK/SIF när halvleken är slut. Att säga i övrigt efter 45 minuter är att Carro gör hattrick, att Elin gör sitt första mål, en comeback även av Moa samt en lugn kväll för Marceline i mål som gjorde sin första match för RIK/SIF.
 
Andra halvlek börjar bättre för Wigör som håller upp spelet bra efter att ha snackat ihop sig i paus. I RIK/SIF gör Jenny från juniorerna debut och visar att det inte bara är Lucky Luke som är snabbare än sin egen skugga. Ett inhopp som verkligen lovar gott framöver. Efter nio minuter gör bortalaget halvlekens första mål genom Jenifer som visar att högerfoten inte bara är stödjeben. När vi börjar närma oss 20 minuter av andra kommer RIK/SIF igång igen med några ytterligare mål i tät följd. Matchen slutar 14-0 efter att matchens första målskytt Joppe även gör det sista i 90:e minuten.
 
Kul att se ett par nya tjejer till matchen men även några som gjorde comeback. Alla bidrar på ett fantastiskt sätt där man ändå måste nämna Carros dubbla hattricks i varsin halvlek. Nästa match är redan på söndag hemma i Sigtuna mot serieledarna Vaksala i en något haltande tabell.
Vinst i hemmapremiären!
2022-05-09 08:59
4-2 blev slutresultatet efter dryga 90 minuters spel på Råbergsvallen.

Dags för säsongens andra match på söndagen och tillika hemmapremiär där Råbergsvallen är skådeplats. Motståndare är Roslagsbro som återuppstått i år genom att spelare från nedlagda Norrtälje kommit dit. 

 

Matchen rivstartar när domaren blåser i pipan. Det hinner inte gå mer än 4 minuter innan RIK/SIF gör 1-0. På en målvaktsretur efter skott från Jenifer kan Joppe tråckla in bollen. Vilken comeback av Joppe som nyligen kom hem från jobb i Sälen. Minuten senare kan Emma löpa sig fri från sin bevakning och sätta 2-0 efter fin passning av Jenifer. Två minuter senare är vi i 7:e minuten när bortalaget kommer i en motattack. Ett hårt skott i kombination med en sol rakt i ansiktet blir för svårt för Lovisa L i målet. Reducering till 2-1. Hemmalaget slår inte av på takten utan trummar vidare och är farliga i sina omställningar. Viva hittar Emma som kan runda målvakten och lägga in 3-1 i minut 11. Fem minuter senare gör Emma sitt tredje mål efter fin passning av Tyra. Matchen blir efter detta jämnare. Om det är bortalaget som höjer sig eller om RIK/SIF slår av på takten är svårt att säga. Halvleken slutar 4-1.

 

Andra halvlek blir lik slutet på första. Det är mer kämpa och mindre skönspel och där är Roslagsbro starka. Det är chanser åt båda hållen men Elin som nu hoppat in i mål för RIK/SIF spelar tryggt och säkert. När en spelare i bortalaget lägger sig ned i straffområdet så blåser domaren i pipan och pekar på straffpunkten. Elin är nära att knipa straffen men den slinker in och 4-2 i 63:e minuten. Roslagsbro försöker sedan reducera ytterligare och främst genom lite längre bollar bakom hemmalagets backlinje. Det blir lite halvfarligt några gånger på samma sätt som RIK/SIF har sina lägen att punktera matchen. Matchen slutar 4-2 där hemmalaget visar vilken fin fotboll de kan spela i sina bästa stunder. 

 

Fina insatser igen av våra juniorer Tyra och Viva. Kul att Lovisa L, Joppe och Maggan gör comeback. Nida och Jackie hälsar vi välkomna till laget och tackar för en fin insats!

Vinst i premiären!
2022-04-24 21:11
Inför matchen mot Riala i ett kallt och blåsigt Norrtälje.

Dags för premiär borta mot Riala som valde att spela matchen på konstgräset i Norrtälje. Detta då naturgräset på deras arena inte var redo ännu för spel.

 

Det var blåsigt på Norrtälje sportcentrum när domaren blåste igång matchen. Det var motvind som gällde första 45 för RIK/SIF tjejerna. Detta skulle påverka matchbilden då hemmalaget kunde skapa visst tryck genom lite längre bollar i medvinden. Bortalagets längre och högre bollar kom däremot tillbaka likt en boomerang. Det märktes annars att de var premiärmatch då mycket av spelet inte riktigt fungerade för RIK/SIF inledningsvis. Man tar genom Emma ändå ledningen efter 18 minuter. Spelet fortsätter dock att hacka och Riala har en jättechans att kvittera men bollen tar i ribban. Mot slutet av halvleken tar RIK/SIf tjejerna över spelet och det blir lite islossning. Emma gör genom ett stenhårt skott sitt andra i 39:e minuten. Två minuter senare utökar Jenifer och minuten senare sätter Eva 4-0.

 

Andra halvleken hinner gå en minut innan 5-0 står på talvan. Lovisa spelar från sin vänsterbacksplats över till Ellinor på högerkanten. Hon spelar vidare på djupet till Emma som i sin tur spelar snett bakåt där Viva i sin premiärmatch fullbordar ett fint anfall. Det är enklare i andra halvlek när motvinden nu är till nackdel för hemmalaget. Jenifer och Emma gör varsitt mål i 53:e och 65:e. Tyra gör två och Stella ser till att göra slutresultatet till 10-0 i 93:e.  

 

Nya spelaren Elin gör en kanonmatch i mål och håller nollan. Våra 07:or Tyra, Viva och Frida visar att framtiden är säkrad med ett stabilt och moget spel.

 
Anmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten