Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till F06/07!

Fotbolls avslutning 2017
2017-10-15 19:30
 
Filmen om Pilsbo Cupen 2017
2017-06-18 15:38
Då var äventyret i Pilsbo över för denna gång.

Otroligt bra jobbat alla inblandade.

Facit blev:

12st matcher på två dagar och endast 2st förluster.

Eftersom länken som lades upp igår inte gick att titta på, pga rättighetsskäl så kommer här en ny version som jag hoppas går att se.

MVH
Ledarna

Folkfest hemma mot Roslagsbro
2017-06-11 16:10
Rosersberg - Roslagsbro = 1-0
Söndag förmiddag och sommarvärmen låg i luften. Perfekt väder för att spela fotboll. Efter Sveriges bragdmatch mot Frankrike i Fredags var det många "taggade" tjejer som var sugna på att spela. 
Mottot för dagen var, kan Ola Toivonen så kan vi, svårare än så är det inte.

På andra sidan stod Roslagsbro ett lag som vi redan mött för inte så länge sedan. Men ny match och nya förutsättningar som det så fint heter.

Det märktes att kvardynor av Sveriges bragdmatch fortfarande låg kvar i luften då sidlinjen redan 10 minuter innan start var fylld med "brassestolar" och ivriga föräldrar som ville att domaren skulle blåsa igång matchen.

Dagens laguppställning hade så klart en touch av svenskt kollektiv som alltid varit framgångsrikt.

Målvakt: Sofie "Ravelli" Henebratt
Backar: My "Hysén" Nordbeck, Nora "Rolle Nilsson" Larsson Jansson, Molli "Granqvist" Eriksson, Engla "Augustinsson" Lundell
Mittfältare: Zelda "Brolin" Sandberg, Lisa "Ljungberg" Jonasson, Freja "Schwartz" Pripp, Moa "Thern" Larsson Jansson
Anfallare: Maja "Zlatan" Lundqvist, Felicia "Elmander" Brodin, Alma "Henke Larsson" Ekholm, Carolina "Dahlin" Eriksson

Första halvleken rivstartade med spel fram och tillbaka utan några riktigt farliga målchanser. Jag vet inte om tränar trion Lovisa, Fredrik och Göran tittat på det svenska landslaget men vi försökte så gott vi kunde med att hålla bollen inom laget och slå till när chansen gavs.
Efter tio minuter in på den första halvleken fick Zelda till ett distinkt skott som letade sig in i det vänstra hörnet vilket betydde 1-0 till Rosersberg.
Därefter följdes målet upp med ett par farliga chanser. Vår forward för dagen Alma"mini Henke" gjorde en mycket snygg solo ride där hon sprintade ifrån 3 spelare och drog en fjärde för att få iväg ett skott som Roslagsbros målvakt räddade. Därefter hade vårt granitblock Freja ett farligt skott i ribban innan domaren blåste av den första halvleken.

Halvlek två kändes som en enda lång transportsträcka utan några egentliga målchanser vilket gör att referatet från denna halvlek slutar här......

Däremot när halvlek tre startade måste tränarna tagit ett ordentligt snack i pausen. Betydligt högre tempo på både fötter och boll vilket gjorde att målchanser radades upp och motståndarnas målvakt mer såg ut som en vältränad Janne Möller än en flickspelare född 2006. Ett par riktigt bra räddningar då vi radade upp chans på chans. Ibland blev det rena kavalkader av målchanser som inte ville leta sig in i mål. Trycket var konstant men så stack Roslagsbro upp i några farliga kontringar.

Med två minuter kvar stack vår back My" den nya Stig Fredriksson" upp och fick på ett riktigt hårt och bra långskott från i stort sett halva plan. Ett skott som vi inte sett i Rosersberg sedan Jörgen Lundqvist gjorde 2-1 hemma mot Sigtuna 1994, en match som går till historien i Rosersberg. För er som inte vet vem Jörgen Lundqvist är så var han en firad innermittfältare i Rosersbergs A-lag från 1990 - 2006. Därefter avslutade han sin fotbollskarriär och blev senare också ordförande i klubben, men mer om detta en annan gång.

Åter tillbaka till matchen som efter Mys långskott mer eller mindre spelades av och när domaren blåste av hade Rosersberg besegrat Roslagsbro md 1-0 i en välspelad match i soligt väder.

Återigen en bra insats av både spelare, tränare och hemmapublik.

Nu laddar vi för nästa helg och Pilsbo Cupen, väl mött där!

MVH
Ledarna
Fransk finess och seger mot Knivsta
2017-06-06 16:07
Fransk finess av Rosersberg idag och vinst 3-1 borta mot Knivsta
Nya möjligheter och nya förutsättningar gällde inför dagens match mot Knivsta på bortaplan.

Efter timmar av förberedelser från tränarna så var en del ändringar gjorda sedan förra matchen. Den taktiska italienska stilen var bortbytt mot en mer teknisk fransk modell som passar våra spelare bättre sa en av tränarna.

Lag uppställning enligt följande:

Målvakt: Sofie "Bartez" Henebratt

Backar: Jenny "Evra" Kings, My "Thuram" Nordbeck, Nora "Blanc" Larsson Jansson

Mittfält: Zelda "Zidande" Sandberg, Molli "Platini" Eriksson., Fanny "Vieira" Eriksson, Freja "Pires" Pripp

Forwards: Alma" Henry" Ekholm, Engla "Trezeguet" Lundell, Moa "Djorkaeff" Larsson Jansson

Självklart återigen ett mycket starkt lag med massor av finess och talang. Som ett gott omen vann vi även "singla slant" delen som hos Knivsta avgjordes genom sten sax och påse. Vår kapten för dagen My Nordbeck också en mycket rutinerad sten, sax och påse spelare vann denna del med både lite tur men med stor skicklighet. Redan här var vi i överläge.

Matchen startade med lågt tempo och rätt mycket stillastående. Vet ej om tjejerna redan dagen innan börjat fira in vår nationaldag men det såg nästan så ut. Inte särskilt mycket målchanser på den hårda gräsmattan som troligen inte blivit vattnad på ett par veckor. Det var därför många som började titta på sina klockor och vänta ut första halvlek då Molli från ingenstans fick iväg ett långskott som letar sig in bakom Knivstas målvakt. 1-0 till Rosersberg med endast 5 sekunder kvar av halvleken.

Andra halvlek började i ett bättre bolltempo och mer beslutsamhet från våra tjejer. Vi började kunna ana en viss fransk finess bakom flera uppspel. Vår egen Thuram, My växte ut till en jätte i backlinjen med flera egna solo rider samt smarta uppspel längs kanterna. Detta gav också resultat. 6.29 in i andra halvleken fick Moa Larsson Jansson ett friläge som hon enkelt förvaltade till 2-0 för bortalaget. 2-0 som också var ställningen efter 40 minuter spelade dvs två halvlekar.

Inför den tredje halvleken vaskade tränarna om i laget. Vi fick se en Jenny Kings gå upp på topp och göra det bra. Man fick återigen känslan av Fransk finess från 80-talet med spelare som Platini, Giresse och Tigana. Plötsligt var man som förflyttad tillbaka till 1986 då Frankrike var en jätte inom fotbollen. Fina uppspel, snabbt kortpassningsspel samt direkta bollar i djupled som hotade Knivsta hela tiden. Därav var det inte orättvist att 10 minuter in på sista halvleken så slog Molli till igen med ett andra mål fram till 3-0. Ett mål som andades klass, Fransk klass a la Christophe Dugarry. Därefter hade vi bud på mer genom Zelda och Fanny.

Med fyra minuter kvar så blev vi lite övermodiga, lite fransk arrogans smög sig in i laget då vi försökte till varje pris spela oss ut ur varje situation vilket straffade oss och Knivsta kunde reducera till 1-3.

De sista minuterna blev en transportsträcka innan domaren blåste av och ordningen var återställd efter debaklet mot Wigör. Tre stycken nya och roliga poäng och en gedigen kämpa insats av laget som går från klarhet till klarhet.

Nu laddar vi om för ny match imorgon Onsdag hemma mot Södra Trögd, match som tidigare blev inställd men som alltså spelas imorgon på Råbergsvallen dvs riktigt gräs.

Väl mött då!

MVH
Niclas "Houllier" Sandberg
Jakob "Wenger" Ekholm
Göran "Deschamps" Kings
Derby della capitale i Rosersberg
2017-06-04 12:19
General manager Lovisa Lundqvist ser Wigör göra 2-7 på Rosersberg
Söndag morgon med regn hängande i luften och en matchtemperatur på en si så där 15 grader gjorde förutsättningarna till dagens match kanske inte helt optimala men rätt okej. Efter gårdagens Champions League final så var förväntningarna på spelet rätt höga.

Rätt mycket publik på plats och nykokta korvar i cafeterian gjorde ändå förutsättningarna för oss på sidan var helt perfekta, olustigt bra faktiskt.

För motståndet stod Wigör dvs ett derby. Ett derby som oftast är lika hett som det klassiska Rom derbyt som således kallas derby della capitale, det mellan Roma-Lazio. Enda skillnaden kanske att det på konstgräset i Rosersberg inte lika ofta flyger in bengaler men annars rätt likt och ett prestigefyllt derby. Vem vill inte var bäst i kommunen.

Dagens laguppställning andades Italien lång väg då Rosersberg ställde upp med följande lag:

Målvakt: Sofie " Dino Zoff" Henebratt

Backar: My "Baresi" Nordbeck, Moa "Maldini" Moberg, Nora "Costacurta" Larsson Jansson, Jenny "Matterazzi" Kings

Mittfält: Moa "Tardelli" Larsson Jansson, Zelda "Albertini" Sandberg, Lina "Totti" Meller, Nike "Baggio" Aldenroth Donnerheim

Forwards: Felicia "Montella" Brodin, Carolina " Vialli" Eriksson, Mika "Protti" Lundh, Maja "Rossi" Lundqvist

Ni förstår av laguppställningen att detta var en rutinerad trupp med massor av kunnande som Rosersberg mönstrade.

Första halvleken bestod av massor av ställningskrig men mycket långa bollar fram och tillbaka och ganska få riktiga målchanser. Wigör stod för ett par bra distansskott medan Rosersberg hade ett par halvchanser. Första halvleken sammanfattas med en hel del inkast som fick göras om beroende på lite slarv och adrenalin påslag. Men endast ett par sekunder kvar och vi på södra läktaren i stort sett redan börjat gå sakta emot cafeterian så skapar Wigör en chans från ingenstans. Wigörs Alva Lindblom rycker sig fri och kommer runt och mycket snyggt lägger en klassisk yttersida som letar sig in i mål, anings snopet för hemma publiken och Rosersberg själva som gick till vila med underlägga 0-1.

Andra halvlek börjar i ett rasande tempo. Vet inte riktigt vad som sades i pausen eller om tränarstaben Lovisa, Fredrik, David och Göran tagit fram taktikblocket men upp och ner. 30 sekunder in på halvlek två gör Wigör 0-2. Kort därefter kommer 0-3 genom en hörnvariant som vi inte sett sedan Donadoni skruvade in 4-0 på Bari 1996, en match där Klas Ingesson blev så upp snurrad av Milan att han lämnade den matchen med lunginflammation efter att ha åkt på 5 tunnar inom 20 minuter av just Donadoni.

Men som så ofta när det gäller detta lag repar man sig. 1-3 reducering kommer av Moa Larsson Jansson, även detta en hörnvariant. Strax därefter kommer ytterligare en reducering 2-3 av Zelda Sandberg som smäller dit denna genom en vänster slägga utanför straffområdet. Helt plötsligt är vi med i matchen och hoppet är det sista som överger en. (Hmmm)

Någonstans här mitt i matchen tar orken slut litegrann eller så blir övertron för stor hos spelarna. Vi börjar spela lite djärvare och gör lite svårare saker, kanske för att hemma publiken kräver att få se det tekniska kortpassningsspel som vi vet laget kan. Eller så är det Champions League finalen som fortfarande sitter på näthinnan. Detta resulterar i iallafall i lite slarv och Wigör gör 2-4. dessförinnan har Sofie gjort ett par fina räddningar i mål på ett par frilägen vilket kunde ha resulterat i mer för Wigör.

Inför den sista halvleken visar Wigör att man har ett par riktigt duktiga tjejer som är kompletta i sin fotbollskunskap. Man spelar enkelt och är tuffa i närkamperna. Man har även ett par klass spelare i Alva Lindblom bland annat som under stunder överglänser de flesta på planen och det gör skillnad idag. På slutet rinner det i väg med både 2-5, 2-6 och till slut 2-7 ett snyggt långskott otagbart för vår egen Dino Zoff i mål.

Heder åt alla dock som kämpade och inte gav upp. Tack till publik och en bra domare.

Vi tar nya tag och på Onsdag då det är dags för ny match och då går vi för vinst i en mer fransk betonad uppställning.

MVH 
Ledarna + Rosersbergs Simon Bank


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startstida, 06/06 10:51 
Fotboll - Startstida, 25/05 09:42 
Fotboll - Startstida, 07/05 16:39 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide
NOLLTOLERANS