Förbundskaptenen besökte Rosersberg!
2017-06-13 19:45
Sveriges förbundskapten Mikael Hill besökte kvällens träning.
Kvällens pass övervakades av Sveriges förbundskapten Mikael Hill.
Mikael som efter träningen berättade om sitt uppdrag, kommande World Games & krav och förväntningar.
Vi fick även möjligheten att ställa lite frågor om allt från träning till kommande landslagstrupp.

Tyvärr ser det inte ut att bli någon spelare från Rosers denna gång då truppen till World Games endast får vara 14 spelare. :-)

Vi tackar Mikael för att han tog sig tid och hälsar honom välkommen åter när träningsmatcherna tar vid i augusti.

Förstärkningar i tränarstaben!
2017-06-12 19:26
Från vänster: Sverre, Pelle, Jörgen & Magnus.
Efter en tids diskussioner är vi nu glada att presentera denna kvartett för kommande säsong vilken utgör en komplett tränarstab!

Huvudtränare Pelle Gabrielsson blir som planerat kvar och får nu en rutinerad trio till sitt förfogande.

Magnus Krånglin som tidigare aviserade att lämna har efter en tids betänketid lämnat klartecken för en fortsättning vilket ger oss erfarenhet och stabilitet.

In kommer också Jörgen Söderberg! Efter flera års försök är det äntligen klart att Jörgen förstärker laget. Jörgen med sina fina taktiska egenskaper kommer att ansvara för vårt försvarsspel samt ta ett ansvar för våra "special teams".
Jörgen som med 8 säsonger i SSL kommer att bidraga med rutin och glädje.

Vi välkomnar även Sverre Sandsund in i tränarstaben, Sverre som följt laget på nära håll under två säsonger kommer att ansvara för statistik och analys.

Välkomna till rosersfamiljen!
Målskytten Rickard Jarnling till Rosers!
2017-05-19 07:45
Rickard Jarnling ansluter från Hässelby SK IBK.
Vi är mycket glada & stolta att presentera Rickard Jarnling från Hässelby SK IBK!
Rickard är en 21 årig vänsterforward som sannerligen vet var målet står!
Med 43 poäng på 21 matcher för sitt Hässelby förra året så var han lagets främste poänggörare. Från sin vänsterkant så lastade han in finfina 34 mål!

Rickard om valet av Rosersberg:
Jag tittade på lite olika alternativ och det var initialt inget självklart val med tanke på resevägen till Rosersberg. Men efter besöken i Rosersberg så var jag övertygad om vart jag skulle lira. Det är ett härligt drag kring klubben och det är många människor som är engagerade kring laget & föreningen vilket känns spännande.

Sportchef Fredrik Raschke om Rickard:
Jätte roligt, Rickard har varit vårt förstaval hela tiden. En ödmjuk kille som är i rätt ålder och med rätt attityd. Vi får i Rickard en rightad målskytt av rang vilket ger oss flera alternativ när vi ska bygga laget. I Rickard får vi också en lite större spelare vilket vi behöver. Ska bli otroligt spännande att se vad han kan uträtta i rätt omgivning i den röda tröjan.

Fakta:
Namn: Rickard Jarnling
Ålder: 21
Tröjnummer: 7
Yrke: Studerande (Systemvetenskap)
Moderklubb: AIK
Klubba: Right

Varmt välkommen till Rosers Rickard!

Alexander Kinell lämnar Rosers!
2017-05-18 11:42
Alex Kinell
Efter två säsonger i Rosers tröjan har tyvärr Alexander Kinell valt att tacka för sig. Alex som anslöt tidigt på våren inför säsongen 2015/2016 från Arlanda IBK.
Alex gjorde en grym försäsong när han kom och visade tydligt att han skulle bli att räkna med och det blev succé!

Vi har fått se ett par minst sagt magiska mål från kanske seriens mest tekniske back.

Nu finns tyvärr inte riktigt motivationen där för att köra 4-5 dagar i veckan. Det finns helt enkelt annat i livet som lockar vilket vi har respekt för.

Sportchef Raschke om förlusten:
Riktigt riktigt trist, en fantastisk kille med ett stort hjärta. Magiska handleder som kunde bjuda på riktiga delikatesser. En kille med 100% närvaro och engagemang! Jag hoppas verkligen att Alex tar lite ledigt under sommaren för att sedan komma tillbaka till innebandyn någonstans, han är för bra för att sluta!

Vi tackar Alex för denna tid, han har i alla avseenden varit ett föredöme & en fin förebild!
Stort tack!
Tack Lovisa!
2017-05-16 08:00
Segerbild från prisutdelningen i Uppsalacupen!

Ny säsong innebär ofta förändringar i truppen, så även i år.

Vi kommer under denna vecka att redogöra för läget i truppen och i ledarstaben.

Efter två & ett halvt år tackar vi nu av Lovisa Krogius som lämnar herrlaget.

Lovisa som kom tillsammans med Dick Lyngbrant från Arlanda har varit med på resan uppåt efter det att vi föll ur div 1 säsongen 2014/2015.

Lovisas har som lagledare styrt upp en tidigare ostrukturerad ledarstab, hjälp till att sätta rutiner & varit en stor avlastning för samtliga ledare i herrlaget. Lovisa har satt en kvinnlig ”toutch” på laget vilket gjort klimatet sundare. Hon har gjort uppföljning till en naturlig del i det vardagliga arbetet vilket vi ska försöka förvalta för att säkerställa en fortsatt utveckling i staben.

Alla uppgifter vi givit Lovisa har hon utfört till 110%, det finns inte en uppgift som varit för stor eller för liten för denna ”lady”.

Lovisa har även styrt upp viktiga delar för styrelsen & för föreningens räkning där hon bland annat säkerställt att våra ledare under den gångna säsongen gått igenom dem utbildningar vi behöver för kommande år.

Stort tack för allt Lovisa!

/Fredrik Raschke

Ons 29/3 19:05