Seger mot Björklinge i avslagen tillställning.
2017-10-15 18:38
Johan Gunnarsson var stabil som vanligt! Foto: Kjelle Svensson

Det blev seger även i den fjärde omgången efter en relativt trist historia i IFU arena.

Vi har lite för dålig fart under fötterna och blir väldigt stillastående i perioder.

Björklinge tar ledningen efter 4 minuter, vi replikerar dock blixtsnabbt när Rickard Jarnling trycker in 1-1 bara 30 sekunder senare assisterad av Daniel Gabrielsson.

Vi tar sedan ledningen efter 7 minuter då Oscar Ekfeldt prickar in 2-1 på passning från Linus Jämtdal. Där efter släpper vi aldrig kommandot om matchen. Vi drygar ut ledningen genom matchens delikatess då Alexander Jansson gör 3-1 på en frislagsvariant där han serveras av Linus Jämtdal.

 

I paus talar vi om fart och att vi måste göra jobbet, vi gör vad vi behöver men inte mera.

Det 5-3 på tavlan efter två perioder efter att Victor Leven gjort två mål, bägge på passning från Christian Sandsund. Kännslan är att vi skapar en hel del chanser men det sista lilla extra i avsluten saknas idag. Vi har ytterligare en boll inne då Emil Swahn rundar sin forward från backplats och sätter den lågt i bortre. Tyvärr hinner inte domaren med och se att bollen är inne.

 

Tredje hinner knappt starta innan Rickard Jarnling gjort sitt andra för dagen.

Björklinge reducerar efter 9 minuter till 4-6 och kanske tänds ett hopp i hemmalaget.

När hemmalaget i boxplay sedan gör 5-6 efter 15:07 så märker man i hallen att hemma publiken vädrar morgonluft. Vi förstår dock alvaret och Victor Levén replikerar omgående till en ny tvåmålsledning med 16:01 på klockan. Kort där efter tar hemmalaget time out och lyfter ut målvakten. Vi visar här fin kyla och tvingar hemmalaget till svåra avslutslägen innan kapten Jämtdal stänger butiken med 8-5 i öppen kasse.

 

Vi vinner och tar tre poäng, det är inte vackert eller särskilt underhållande idag men det är tillräckligt effektivt. Vi gör det vi måste men bjuder inte riktigt upp till dans, det finns några fina kombinationer men vi har blivit lite bortskämda med mera. J

Resultat: 5-8

Periodsiffror:   1 - 3, 2 - 2, 2 - 3

Skott: 14 - 29  (3 - 11, 6 - 10, 5 - 8)

Publik: 267

Målskyttar: Victor Levén 3, Rickard Jarnling 2, Oscar Ekfeldt, Alexander Jansson & Linus Jämtdal


Vi lägger detta bakom oss och blickar framåt, mot söndag och Åkersberga borta. Ett förmodligen rejält revanschsuget ackers efter att ha fått storstryk av Bele. Matchen spelas i Åkersberga sporthall på söndag kl 16:00.


Storseger i derbyt!
2017-10-09 09:01
Fyra mål från Victor Levén i derbyt! Foto: Kjelle Svensson

Det blev en rejäl urladdning i derbyt mot Grimsta!


Det fanns en liten oro av att vi kanske skulle vara lite bekväma efter derbyt mot Rotebro.

En helt obefogad oro skulle det visa sig.

Hemmalaget trampade igång från start och höjde sedan tempot under första perioden.

Vår stekheta första femma skapar farligheter i varje byte och hinner med 4 mål i period ett där Alexander Janssons 2-0 förmodligen är det snyggaste.

Vi städar av ett boxplay där Grimsta rullar boll bra utan att komma till dom riktigt heta chanserna.

 

Publiken hinner knappt sätta sig innan Christian Sandsund skickat in 5-0 efter 30 sekunder i andra perioden. Christian gör även 6-0 i powerplay innan Victor Levén gör sitt tredje för dagen fram till 7-0.

Grimsta gör 7-1 genom Linus Berglund när Oscar Ekfeldt sitter utvisad vilket är resultatet efter 2 perioder.

 

Inför tredje talar vi om att fortsätta hålla upp tempot och hålla oss kalla.

Även om både tempot och kvalitén går ner något i sista perioden så håller vi Grimsta ifrån oss och går ifrån till 9-1 (Victor Levén & Oscar Borgqvist målskyttar) innan matchen är över.

 

Otrolig inramning där det är fullsatt i hallen ca 40 min före matchstart. Vår förstafemma är återigen suverän men både andra & tredje femman skapar chans på chans. Vi spelar hela matchen på tre femmor och luftar samtliga spelare utom Kim Kulich.

Svårt att lyfta fram någon spelare efter en vinst som denna men Oskar Olsson i mål som håller nollan i spel 5 mot 5 förtjänar så klart beröm. Vår 15:åring Isac Leonardo växer in i seniorkostymen mer och mer för varje match och det ska bli spännande att följa hans utveckling under året.

 

Den förväntade dramatiken uteblev, hemmalaget var ett nummer för stort för dagen. Det var en match i högt tempo med härliga närkamper & heta känslor.


Matchfakta:

Rosersbergs IK – Grimsta AIK 9-1 (4-0, 3-1, 2-0)

Skottstatistik: 27 - 22 (6 - 11, 10 - 4, 11 - 7)


Målskyttar: Victor Levén 4, Christian Sandsund 2, Alexander Jansson, Oscar Borgqvist & Linus Jämtdal.

 

Vi tackar Grimsta, domare & publik för en härlig match!

 

Debyseger mot Rotebro!
2017-09-30 22:28
Christian Sandsund gjorde 3+2 och rev upp stora hål i Rotebro försvaret.

Det var ett taggat Rosers som tog sig ann Rotebro i säsongens första derby & det blev precis så jämt & intensivt som förväntat!


Emil Swahn inleder målskyttet efter 3,21 efter att ha brutit ett Rotebro uppspel och avslutat sylvast!

Rotebro replikerar dock efter 6,53 genom Alexander Rönnlund.

Minuten senare blir en Rotebrospelare lite het på gröten och får sätta sig i utvisningsbåset.

Vi rullar boll fint i powerplay & Daniel Gabrielsson serverar Linus Jämtdal som gör 1-2. Tid 9,00.

Lagen byter en del chanser med varandra och vi tillåts ha en hel del boll.

Rotebro & Rönnlund kvitterar till 2-2 efter 17,43 efter ett fint anfall där vi blir lite passiva.

Vi är inte riktigt nöjda med detta var på Jocke Gustavsson river åt sig bollen och serverar en fristående Christian Sandsund som inte gör någon besviken och sätter 2-3 efter 18:59.

 

En period där lagen byter chanser med varandra men vi kanske har dom lite hetare.

 

Andra perioden inleds med att Kim Kulich räddar en Rotebro straff efter att Jocke Gustavsson tvingats haka en Rotebrospelare för att freda målet. I det efterföljande Rotebro powerplayspelet gör vi som så många gånger förut mål i numerärt underläge. Firma Holmström Sandsund river sig loss och Sandsund kan göra 2-4.

Två minuter senare är det dags för Sandsund igen att sätta 2-5 efter att ha blivit friställd av Jocke Gustavsson.

Bara minuten senare reducerar Rotebro till till 3-5 genom Andreas Hagman. Här får Rotebro lite momentum, är hetare och vinner lite flera närkamper. Detta ger dem både 4-5 & 5-5. Vid 5-5 uppstår ett mindre kaos då 5-5 målskytten väldigt tydligt söker upp Linus Jämtdal och skriker ut sin glädje i ansiktet på honom. Domaren delar korrekt ut en 2+10:a för detta men tar samtidigt ut Linus för trängning!? Vi trodde alla att man var tvungen att röra en spelare för att det skulle kunna utdömas men icke. I efterföljande spel fyra mot fyra hittar Daniel Gabrielsson fram till Rickard Jarnling som sätter 5-6 stenhårt i nättaket. Bara 30 sekunder senare fastställer Victor Levén resultatet efter två perioder till 5-7 efter framspelning av Christian Sandsund efter 17:59.

 

Vi skapar massor med chanser i perioden, vi har dock en 5 minuters period där vi tappar intensiteten vilket Rotebro utnyttjar med tre mål.

 

Inför tredje talar vi om tålamod och att fortsätta lira, att inte bli passiva.

Det blir en härlig avslutningsrond där Rotebro reducerar efter 4:49 genom Andreas Hagman. Lagen byter chanser med varandra under en period och det är två bra målvakter som visar upp sig. I uppställt spel tycker jag vi är lite vassare och det är det som blir avgörande när Christian Sandsund lirar fram Linus Jämtdal efter 16:49. Linus får den där sekunden han behöver för att prickskjuta in 6-8!

Med detta tar Rotebro time out och lyfter där efter ut målvakten.

Man trycker på rejält men vi försvarar oss bra, det som går igenom plockar Kim Kulich säkert. Efter 19:02 kommer dock reduceringen som ger rejäl nerv efter ett backskott som styrs precis framför mål. Vi är dock kalla och reder ut även den sista anstormningen och vinner med 7-8.

 

Jag tycker att vi vinner rättvist. Vi skapar flera vassa lägen och bör göra ytterligare ett par mål.

Samtidigt är Rotebro inte alls ofarliga och dom kommer inte förlora många matcher hemma denna säsong.

 

Det är många som förtjänar beröm idag, Christian Sandsund måste ju nämnas med sina 3+2, Simon Holmström krigar otroligt hårt över hela banan & Johan Gunnarsson är stenhård över hela planen. Avslutar med att lyfta fram Daniel Gabrielsson som gör en enastående match.


Matchfakta:

Rotebro-Rosersberg 7-8 (2-3, 3-4, 2-1)

Skott: 33-32 (11-8, 12-15, 10-9)

Publik: 220


Nu blickar vi fram emot nästa derby, detta då vi redan på fredag tar emot Grimsta hemma i Rosershallen i ett klassiskt slaget om norrort!

Seger i seriepremiären!
2017-09-23 10:43
Firma Jämtdal/Sandsund på väg framåt. Foto: Kjelle Svensson

Under fredagen var det dags för seriepremiär hemma mot Alunda IBF.

Ett Alunda som för några år sedan gav oss inspirationen till fredagsmatcher. Och vilken succé det blivit! Nu har typ halva serien hakat på vilket vi tycker är roligt.

(Nu är det dock inte bara speldagen som avgör utan helheten om det blir succé eller inte. :-) )


Det var i vanlig ordning näst intill fullsatt i hallen med 35 min till matchstart.

Vi har under försäsongen blandat och givit lite och det fanns en osäkerhet om vart vi stod någonstans.

I första perioden lyser nog premiärnerverna igenom en aning och det är lite krampaktigt. Det skapas chanser åt bägge håll men inte dom där riktigt heta chanserna.

Efter 11 minuter gör Joakim Berglund 0-1 för gästerna & det går inte att ta miste på hur taggade man är i bortalaget.

Vi höjer tempot ytterligare och det skapas flera & bättre lägen för hemmalaget. Det dröjer dock tills klockan står på 18:45 innan hemmalaget kvitterar genom Christian Sandsund, vakert framspelad av Linus Jämtdal.


Ett viktigt mål för oss då premiärnerverna släppte lite där.

 

I periodpausen talas det om noggrannhet & att dra upp tempot.

 

I andra så är det som ett nytt hemmalag på planen! Nyförvärvet från Hässelby Rickard Jarnling behöver bara en minut på sig för att trycka in ett hårt dragskott under armen på Alunda målvakten.

Vi behöver bara ytterligare en minut för att göra 3-1 & åter igen är det firma Sandsund/Jämtdal som gör målet.

Hemma laget har nu tagit över och öser på mot Alunda målet. Anstormningen kommer av sig lite då Emil Swahn visas ut två minuter för hakning efter 8 minuter vilket ger gästerna lite andrum.

17 sekunder efter att vi blivit fulltaliga kommer en av dagens stora delikatesser när vår första femma lirar klappklapp, Victor Levén vänder ut och in på två försvarare & serverar en fristående Linus Jämtdal som smäller upp bollen i nättaket till 4-1.

Vi slappnar av något efter detta och Alunda jämnar ut spelet något. Vi är dock tighta i försvaret och det som går igenom plockar Kim Kulich upp.

Med en sekund kvar av perioden gör Linus Jämtdal 5-1 efter att vi rullat boll i nästan en minut och väntat ut tiden. Från halva plan placerar han in bollen hårt och lågt bakom en frustrerad målvakt.

 

Inför tredje talar vi om tålamod och fortsatt tempo då Alunda måste gå framåt.

 

Alunda får göra periodens första när dom reducerar till 5-4 efter 4:42.

Vid frislag i offensivt hörn efter 6:23 bjuder vår ”junior” femma på en underbar frislagsvariant där Pontus Jämtdal serverar Oscar Ekfeldt som inte gör några misstag utan kan lägga in 6-2.

Både  sjuan & åttan kommer genom firma Sandsund/Jämtdal innan Alunda får reducera till 8-3 efter 11:25.

Jocke Gustavsson gör sedan hemmalagets sista mål för dagen när han stöter in 9-3 vackert framspelad av Linus Jämtdal efter 14:19.

Matchen är naturligtvis vunnen & vi slappnar av och Alunda tillåts snygga till siffrorna till 9-5 innan hesa fredrik ljuder.¨

 

Efter att vi skakat av oss premiärnerverna under första perioden så växlar vi upp och när vi summerar så är vi ett nummer större än Alunda idag.

Alunda är ett bra lag & kommer att växa ju längre serien går då dom är nykomling & har många nya spelare. I första perioden får dom visa att dom kan och vi ska inte sticka under stol med att vårt 1-1 mål gav oss arbetsro. 

Vår första femma är magisk idag och kapten Jämtdal gör SJU poäng & är planens gigant.

 

Matchfakta:

Rosersbergs IK – Alunda IBF 9-5 (1 - 1, 4 - 0, 4 – 4)

Skottstatistik 32 – 23

Säsongskorten har kommit!
2017-08-29 20:28
Hur många kort vill Du ha?
Äntligen är säsongskorten klara!

Kortet kostar likt tidigare år 500:- och gäller för samtliga hemmamatcher.

Nytt för i år är att Du som säsongskortsinnehavare får chansen att välja din plats för hela säsongen!
Detta gör att du inte behöver vara på plats 45 min innan för att få bästa plats utan du kan lugnt sitta kvar på tex Magasinet & sjunga upp och sedan ansluta i lagom tid för matchstart. (Är du dock inte på plats 5 min före matchstart så släpper vi platserna fria)

För att erhålla fast plats så behöver vi dock ditt köp senast 22/9. (Seriepremiären mot Alunda) Där efter så försvinner möjligheten till din egen plats.
Vill Du säkra din plats redan till premiären så behöver vi ditt köp senast 10/9 (Skälby hemma)

Du kan köpa/beställa ditt kort av samtliga spelare i A-laget alt av Fredrik Raschke.
Du betalar till "Din" spelare alt via swish till 0722006107.
Köper du flera kort och vill ha fast plats så måste du uppge för & efternamn för samtliga kort.

Varmt välkomna till en ny innebandysäsong i Rosershallen!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 18/04 13:45 
Innebandy - Startsida, 27/03 12:34 
Innebandy - Startsida, 20/03 15:16 
Innebandy - Startsida, 13/03 09:30 
Innebandy - Startsida, 12/03 07:16 
Nyheter från föreningen
Hem, 11/10 22:03 
Hem, 01/10 08:02 
Hem, 01/09 08:58 
Hem, 30/08 08:26 
Hem, 15/08 08:30 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide