Kim Kulich blir Rosersberg trogen!
2018-02-14 12:35
Kim Kulich förlänger! Foto: Donald Swahn/HD Vision

Vi är mycket glada att meddela att Kim Kulich valt att förlänga sitt kontrakt med Rosersbergs IK.

I Kim har vi en vinnarskalle utan dess like, rutinerad som få & med en ständig hunger efter mera.

Under året har han delat målvaktssysslan med unge Oskar Olsson & det är kul att se hur dom sporrar varandra. Kim är en vinnare och kommer alltid att se sig själv som nummer ett vilket är anledningen till att ha tagit sig till Superligan och den position han har. Att han tidigt deklarerade sin fortsättning i klubben är mycket glädjande för oss. Det är även ett kvitto på att vi är på rätt väg.


Herr Kulich som är inne på sin tredje säsong i Rosers visade så sent som i söndags vilken fantastisk målvakt han är när han stängde ner Sandviken och gav sitt lag tre poäng!

 

Kim om förlängningen:

Jag trivs otroligt bra i laget och föreningen där jag känner att vi kommit långt men inte uppnått vår fulla potential ännu, och jag är inte redo att kliva av det här tåget ännu. Innebandy är fortfarande det roligaste jag vet och det är inte mycket som slår en fredagskväll i Rosershallen tillsammans med vår fantastiska publik.


Sportchef Raschke om förlängningen:

Kim har sedan sin första träning höjt standarden, inte bara på planen utan även utanför. Detta genom sitt sätt att vara och med en kravbild på både lagkamrater och organisation. Detta har hjälpt både laget och oss som organisation att bli bättre och att utvecklas. Han har ruskigt hög träningsnärvaro och är en stark röst i laget, han agerar även som en förebild både internt och utåt i föreningen vilket vi drar stor nytta av. En kille som kommer & ska vara bidragande till att vi når framgång.

 

Fakta:

Namn: Kim Kulich

Ålder: 29 år

Smeknamn: Kulan

Klubbar: Arlanda IBK (Moderklubb), Årsta IBK, IK Sirius FBC & Växjö IBK.


Vi tackar Kim för förtroendet och önskar lycka till under resterande del av säsongen!

Referat: Sandvikens AIK - Rosersbergs IK 
Seger borta mot Sandviken efter en bedrövlig start!
2018-02-12 08:33
Att Sandviken borta är en tuff bortamatch visste vi sedan tidigare. Laget har endast förlorat hemma en gång det senaste året så vi visste att det krävdes något extra. Laget samlades redan 12:30 och begav sig av mot Sandviken med ett lunchstopp i Gävle. Vi anlände till Jernvallen Arena 2,5 h före matchstart och förberedelserna i det minimala omklädningsrummet var kanon. Stereon med DJ Kim Kulich vid spakarna matade ut hit på hit innan det så sakteliga tystnade och fokusen precis före matchstart var 100%.
Sandviken away!
2018-02-09 11:15
Daniel Eklund var skillnaden förra säsongen, vem vill avgöra på söndag?

På söndag åker vi till Sandviken för revansch!

I oktober straffades vi skoningslöst genom att ta onödiga utvisningar och har 0-3 i baken efter 11 minuter. Vi har dock kvitterat till 3-3 efter 2 min i andra perioden för att två minuter senare ta en 5 minuters utvisning. Sandviken gör 3 mål i 5 mot 4 innan vi tar ytterligare en tvåa för protest och självklart kommer 3-7 i spel 5 mot 3. Vi kommer inte närmare en 5-7 & förlorar med 6-9.

Detta gör vi samtidigt som vi vinner skottstatistiken med 38-18! Detta är lagt till handlingarna och nu blickar vi framåt!

 

Sandviken har endast förlorat en match på hemmaplan denna säsong och det var i omgång 5, nu går vi in i omgång 17. Så det är ett mycket starkt hemmalag vi möter. Man har rutinerade Jakob Lundmark som är trea i totala poängligan med fina 29 assist poäng & 9 mål samt Filip Lindberg med 22 mål & 5 assist.

 

Förra säsongen så besegrade vi Sandviken borta med 8-5 efter att en febersjuk Daniel Eklund noterats för hela fyra mål trots sparsamt med speltid på grund av sjukdom.

Läget i laget är okay, vi har lite små skavanker i truppen och det är oklart med spel på ett par håll. Vi får förhoppningsvis lite positiva besked på fredagens träning. Vi har dock en fin trupp där det alltid finns någon som vill kliva fram när chansen kommer.


Vi är väl införstådda med att detta är en riktigt tuff bortamatch där allt kommer att handla om inställning. Har vi rätt inställning och kan driva upp bolltempot så ska vi som alltid ha en bra chans.


Mot Sandviken!

Daniel Gabrielsson förlänger sitt kontrakt!
2018-02-07 14:54
Daniel Gabrielsson blir Rosers trogen! Foto: Kjelle Svensson
Det är med både glädje och stolthet vi meddelar att vår bolltrollare Daniel Gabrielsson har förlängt sitt kontrakt med Rosers!

Daniel som är en jätte talang går framåt varje träning och varje match och har efter jul varit en av lagets bästa spelare!

Nu förlänger han sitt avtal med Rosers och vi kommer att återkomma med en intervju med Daniel angående både förlängning och en ny roll för honom i föreningen.

Vi tackar Daniel för det fortsatta förtroendet och återkommer som sagt inom kort!
Underbar vändning mot Åkersberga!
2018-01-27 10:51
Oscar Borgqvist har precis gjort 8-7!! Foto Kjelle Svensson

Kaffe kaka FJÄRDE raka!!!!

Denna ramsa ekade över Rosersbergs villastad efter slutsignalen i matchen mot Åkersberga IBF.

Samhället stod praktiskt taget stilla under de sista 20 minuterna av denna gastkramande batalj. Det var så spännande att till och med nattvandrarna tog en kort paus från sitt åtagande (hela samhället var ju ändå på plats i hallen) för att bära fram sitt lag till vinst i Borgen denna fredagskväll.

 

Men hur gick det till då?

 

Pusslet lades 2,5 timmar före match. Ola Thimrén, Pelle Gabrielsson och Jörgen Söderberg hade en del att klura på då både Johan Gunnarsson och Krilla Svensson lämnat återbud pga sjukdom. Även Emil Swahn, som varit borta i veckan pga sjukdom, meddelade att han inte hade 60 minuter i sig.

Pusslet förenklades dock av att vår eminenta sportchef Mr. Raschke hade draggat halva Stockholm efter guldkorn och till slut fått napp på en riktig lirare vid namn Jesper Lagervall.

Tanken var att Jesper skulle matchas in lite lugnt. Men då Jocke Gustavsson går sönder redan efter några minuter så kastas Jesper in i förstafemman nästan omgående och gör en riktig kanoninsats matchen igenom.

Första perioden slutar 2-1 till oss efter mål av Christian Sandsund och Victor Levén. Kanske kanske så borde vi haft en större ledning, men vi var helt klart nöjda med det mesta efter första perren.

 

I andra perioden kommer raset. Åkersberga lyckas gång på gång få upp bollen och skapar farliga lägen i nästintill varje anfall.

2-2 och 2-3 kommer med bara 20 sekunders mellanrum och när vi tappar in 2-4 efter 13:40 så har vi inte marginalerna på vår sida.

Vi tappar fokus och riktar vår ilska mot männen i svart. Det renderar i ett 2 minuter långt Boxplay 3 mot 5.

Åkersberga gör snabbt 2-5 och precis när vi blir fulltaliga så rasslar det till igen, 2-6 är ett faktum och vi byter slips (målvakt). Ut med Oskar Olsson och in med Kim Kulich.

18:41 i andra tilldelas vi ett straffslag, (kändes lite billigt) men det tackar vi för.

Dock så missar Jämtdal d.ä sin första straff för året, men tar snabbt revansch då han i PP hänger dit bollen med 42 sekunder kvar av perioden. Under andra perioden går även Simon Holmström sönder och när hesa Fredrik ljuder så bestämmer ledarstaben sig snabbt, nånting drastiskt måste göras om vi ska kunna hämta in detta 3-målsunderläge.

 

Fram med tärningarna och tombolan, här ska bjudas på show.

Oscar Borgqvist upp i banan, Oscar Ekfeldt ner, Alexander Jansson upp & Emil Swahn in.

Full fart framåt, kapa bromsvajern och ge publiken vad de förtjänar. Ungefär så lät det i omklädningsrummet inför sista perioden. Sades även en del ord som inte kan skrivas här men dem gav tändvätska.

 

Tredje perioden går igång och showen startar genom att Daniel Gabrielsson smackar dit 4-6 efter att Daniel Eklund kämpat tillbaka bollen på offensiv planhalva. Utav bara farten gör Victor Levén 5-6 på ass av Emil Swahn som kommit in som back.

Vår press på bollhållaren kommer av sig och vi släpper in 5-7 efter för mycket bolltittande.

Det kändes oerhört tungt. MEN, det var nu han skulle presentera sig. Mannen som har den klassiska Svenska folkvisan "höga berg och djupa dalar" som favoritsång. Oscar "Borka" Borgqvist!

Efter en fantastisk spelvändning signerad Jeppe Lagervall får denne Borka bollen på mittplan, bjuder på sin patenterade snurr och driver fram med målinriktad blick över halva planen innan han mycket vackert smackar upp bollen i första X:et.

6-7 är ett faktum och klockan står bara på 06:38.

Vi känner nu doften av poäng och fortsätter att trumma på i full fart.

7-7 kommer efter 09:09, myyyycket läckert av firma Christian Sandsund/Linus Jämtdal, där Linus, fint placerad framför kassen, ostört kan placera in 7-7 i öppen bur.

Åkersberga är nu synligt skärrade och tar timeout.

Vi känner oss heta och bestämmer att vi minsann inte ska slå av på takten, 3 pinnar ska rulla in, så är det bara.

 

Nu presenterar han sig igen, Borka!!!

(Bara skojade om det där med "höga berg och djupa dalar" han har säkert nån skön Ken Ring-låt som favorit) Men men...

Borka, som under matchen haft just djupa dalar, bestämde sig för att avgöra detta på egen hand. 8-7 görs utan assist och glädjen går inte att ta miste på. Hallen fullkomligt exploderar och gladast av dem alla är Borka.

Att höja sig så som han gör i sista perioden är ett bevis på en otrolig mental styrka.

Det är nu 2:21 kvar av matchen och vi lyckas freda vårt mål trots en utvisning på Oscar Ekfeldt när det återstår 20 sekunder av matchen.

 

Vinden har vänt och marginalerna med den. Vi vinner med uddamålet igen (3 av fyra senaste).

 

Stort plus till hela laget men några extra plus till Jesper Lagervall som gör sin första match för oss efter att ha kört endast 3 träningar med laget. Borka som skakar av sig första delen av matchen och "bestämmer" sig för att avgöra.

Kim Kulich som kastas in i kassen och endast släpper en boll förbi sig. Samt även ett stort tack till den fantastiska publiken som valde innebandy framför VM-semifinal i handboll denna fredag, magiskt!!!!


Matchfakta:

Resultat:8-7 (2 - 1, 1 - 5, 5 - 1)
Skott:     32 - 22 (9 - 5, 5 - 8, 18 - 9)

Nu väntar en spelledig helg nästa helg innan vi söndag den 11/2 beger oss mot Sandviken & Arena Jernvallen.

Åter ett stort tack till publiken för ert stöd i tredje, frågan är om detta skulle gått utan Er?

/Jörgen Söderberg
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 16/2 19:05
8 - 6  
Sön 11/2 17:00
4 - 6  
Fre 26/1 19:05
8 - 7  
Fre 19/1 19:05
7 - 1  
Lör 13/1 15:00
4 - 5  
Fre 5/1 19:05
6 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 15/01 12:38 
Innebandy - Startsida, 18/04 13:45 
Innebandy - Startsida, 27/03 12:34 
Innebandy - Startsida, 20/03 15:16 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide