Innebandy - Herrar
Referat: Sandvikens AIK - Rosersbergs IK 
Seger borta mot Sandviken efter en bedrövlig start!
2018-02-12 08:33, Innebandy - Herrar
Att Sandviken borta är en tuff bortamatch visste vi sedan tidigare. Laget har endast förlorat hemma en gång det senaste året så vi visste att det krävdes något extra. Laget samlades redan 12:30 och begav sig av mot Sandviken med ett lunchstopp i Gävle. Vi anlände till Jernvallen Arena 2,5 h före matchstart och förberedelserna i det minimala omklädningsrummet var kanon. Stereon med DJ Kim Kulich vid spakarna matade ut hit på hit innan det så sakteliga tystnade och fokusen precis före matchstart var 100%.
Innebandy - Herrar
Referat: Rosersbergs IK  - Åkersberga IBF
Underbar vändning mot Åkersberga!
2018-01-27 10:33, Innebandy - Herrar
Vändningen mot Ackers förevigad av vår fotograf Kjelle Svensson.

Kaffe kaka FJÄRDE raka!!!!

Denna ramsa ekade över Rosersbergs villastad efter slutsignalen i matchen mot Åkersberga IBF.

Samhället stod praktiskt taget stilla under de sista 20 minuterna av denna gastkramande batalj. Det var så spännande att till och med nattvandrarna tog en kort paus från sitt åtagande (hela samhället var ju ändå på plats i hallen) för att bära fram sitt lag till vinst i Borgen denna fredagskväll.

Vilken Rosershelg det blev!
2018-01-15 12:38
Här är det flickor 06/07 i sin match mot IK Frej.
Samtliga våra innebandylag i seriespel var i farten i helgen och samtliga lyckades vinna sina matcher.
För egen del så bevittnade jag tre av dessa där "vi" låg under men vände och vann. Det är fantastiskt att se glädjen & kämpaglöden i våra killar och tjejer!

Jag fick förmånen att vara matchledare (Domare) i P08/09:s match mot Vaxholm tillsammans med a-lagets backkämpe Adam Hellström. Vaxholm var både större, äldre & kanske fysiskt starkare en våra killar men det hjälpte inte. Viljan i hemmalaget var större!

I flickor 06/07 så var det kanske ett par slitna tjejer redan från start då flera av dem spelat två handbollsmatcher under morgonen samt att det var ett par spelare sjuka. Man hamnar i underläge med 4-1 i paus innan man fick lite mirakelvatten och vändningen kom. Fantastiskt kämpat tjejer och tack för att Ni aldrig ger upp! (Mera info finns på tjejernas sida där det alltid kommer upp utförliga & fyndiga refferat från matcherna)

Under söndagen var det dags för P06/07 att försöka avsluta helgen på samma sätt som övriga lag gjort under lördagen. Det visade sig bli tufft borta mot Danderyd. I Underläge 6-3 med 10 minuter kvar så var det nog många som räknat ut "oss" men se det går inte! Det går fort i innebandy & med fyra minuter kvar är det 6-6 och bara sekunder efter kvitteringen så kommer också ledningsmålet. Något jag tar med mig från denna match är hur känslorna börjar svalla & det fysiska spelet börjar tillta. Det var på inget sätt fult eller för tufft men det är tufft. Här har vi vår kanske viktigaste roll som ledare att säkerställa att vi agerar sjyst, både på och utanför planen.

Från innebandysektionens sida passar vi även på att gratulera våra fantastiska handbollstjejer som nu är framme i steg 4 i USM efter att ha tagit hem sin grupp i steg 3 i Piteå i helgen! Grattis tjejer!

En annan sak jag noterat i dom matcher jag såg, vi vinner publikmatchen i varje match och tro mig att den är viktig för våra barn!

/Fredrik Raschke
Kapten Linus Jämtdal förlänger kontraktet med Rosers!
2018-01-10 15:55
Linus Jämtdal blir Rosers trogen! Foto: Kjelle Svensson

Kapten Linus Jämtdal förlänger kontraktet med Rosers!

 

Vår kapten & poängkung Linus Jämtdal förlänger sitt kontrakt med Rosersberg i ytterligare två år. Det nya avtalet sträcker sig tom 31/4 2020.


Linus som vände hem till Rosersberg inför säsongen 15/16 efter en lyckad utflykt i Växjö. Under sina 4 år i Växjö satte Linus bland annat målrekord i allsvenskan & sköt laget till Superligan. Trots en spolierad säsong på grund av skada levererade han fantastiska 189 poäng på sina 88 matcher för smålandslaget.

 

Han har sedan han kom hem till Rosers noterats för fina 219 poäng på 59 matcher!! (Endast tävlingsmatcher inräknade) Att han väljer att förlänga sitt avtal sänder en tydlig signal om att vi inte är klara och ger oss en fortsatt trygghet i det bygge vi är inne i.

 

Linus Jämtdal om valet att förlänga sitt avtal:

Valet var självklart för mig!

I Rosersberg har jag min familj både på och utanför plan. Från den dagen jag kom hem, till nu så har både laget och klubben tagit enorma steg framåt. Den framgångssagan är jag väldigt stolt över att få vara med på och även fortsätta utveckla.

Hjärtat i föreningen och viljan bland alla fantastiska människor runtomkring den är något som inspirerar mig varje dag. Jag ser med spänning fram emot hur långt vi kan nå och jag tänker inte ge mig förrän det blir något historiskt!

 

Sportchef Raschke om Linus.

Att Linus är en fantastisk innebandyspelare har jag ju vetat sedan han var knatte. Vad jag inte viste och vad som överraskat på mig är hans ledaregenskaper både på & utanför planen.

Linus har alltid varit ödmjuk utanför planen men kanske inte alltid lika ödmjuk på banan. När Linus väl tog beslutet att komma hem så såg jag en egoistisk poängmaskin framför mig. Jag trodde inte att han hade dem egenskaper han nu visat under föregående år och under denna säsong. Han har sedan han kom givit 110% av sig själv, för laget & för föreningen. Han tränar mera & hårdare än alla andra, han är mera engagerad i det runt omkring än jag kunnat drömma om vilket givit energi till både mig och hela föreningen. Idag är han en förebild på alla plan som våra yngre killar och tjejer verkligen avgudar & jag skulle inte byta honom mot någon spelare i världen!

 

Tack för förtroendet Linus!

Returmatch mot Hagunda onsdag 29 mars
2017-03-27 12:34
Innebandyvänner

Som ni säkert noterat så tog Hagunda hem den första matchen i bäst av tre, men det förändrar inte intresset och trycket inför onsdagens hemmaretur i ett slutsålt Rosershallen nu på onsdag.

För er som inte lyckats få tag i de åtråvärda biljetterna skall inte misströsta. 

Matchen kommer sändas LIVE på sportway.se för endast 79kr, och kan även ses i efterhand för 49kr.


Sändningen startar 18:45
Matchstart: 19:05

Välkomna
RIK Herrar

Nyheter från våra lag
Innebandy - F06/07, 18/02 13:26 
Innebandy - Herrar, 14/02 12:35 
Innebandy - F06/07, 11/02 15:16 
Innebandy - Herrar, 09/02 11:15 
Innebandy - Herrar, 07/02 14:54 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide