Välkommen till RIK Damjuniorer
RIK Damjuniorer

RIK/SIF
2018-02-18 10:24
Lite mer info om RIK/SIF 2018.

Förlust i säsongsavslutningen!
2017-10-02 08:41
Ellinor och Isolde i samarbete!

Sista matchen för säsongen spelades borta mot Fanna i Enköping. Dagen till ära så genomfördes matchen på Fanna IPs A-plan med riktigt fint gräsunderlag. Rosers pratade om att göra en fin avslutning på säsongen och gärna ta med 3 poäng hem.


Rosers börjar bra och får till bra kombinationer främst på sin vänsterkant. Ganska snart tar hemmalaget över initiativet. Fanna är lite mer bekväma med underlaget samt att de vinner i stort sett varje närkamp. När Rosers väl får bollen så är det lite långt mellan lagdelar och spelare, så hemmalaget kan ganska lätt vinna andrabollarna. Trycket man skapar mot Rosers ger tillslut utdelning. När Rosers inte får undan bollan så hamnar den tillslut hos en Fanna spelare som kan trycka in den. Inte alltid vackert men effektivt. Rosers har ett par bra omställningar men får inte riktigt till avsluten. Första halvlek slutar 3-0 vilket är kanske något mål för mycket sett till spelet på plan men även för möjligheten att komma ikapp i andra halvlek.


Sista 40 minuterna för säsongen och Rosers tjejer pratar om att göra en snygg avslutning. Mer kompakt lag, ligga närmare motståndarna och börja vinna närkamper är ett måste för att vända på steken. Sagt och gjort så är det ett helt annat lag i andra halvlek. Rosers spelar nu en riktigt fin fotboll. Tjejerna gör det som diskuterats i paus och skapar många heta målchanser. En frispark går i kryssribban, en hörna kan sånär tryckas in och flera frilägen uppkommer som tyvärr antingen hamnar hos målvakten eller går strax utanför. När det är 12 minuter kvar kommer tillslut en välförtjänt reducering. Rosers trycker på för ytterligaren mål men det vill sig inte denna dag. Fanna kan i en kontring på slutet sätta 4-1 vilket blir slutresultat.


RIK tjejerna gör en grym andra halvlek och var värda i alla fall oavgjort. Men som så många gånger denna säsong så förlorar man en jämn match då bollen inte vill in.


Ledarna tackar tjejerna för en härlig säsong som gärna hade fått fortsätta ett par veckor till. Stämningen i truppen har bara blivit bättre och bättre. Ett stort tack även till förädrarna som bidrar till att Rosers alltid har den största publiken oavsett hemma- eller bortamatch.

Förlust i säsongens sista hemmamatch!
2017-09-25 10:42
Maja i närkamp med Håbo tjejer. Rosers för dagen i blått.

Serietvåorna Håbo var på besök under lördagen. Säsongens näst sista match och den sista hemma på Råbergsvallen. Som goda värdar tog Rosers på sig det blåa bortastället då Håbo kör i rött och inte hade med sig något annan ställ.


Det skulle bli en jämn tillställning ute på planen. Rosers börjar ändå bäst och tar tag i spelet. Passningsspelet och rörelsen fungerar bra och man hotar både i mitten och på kanterna. Bortalaget har en stabil backlinje och Rosers har svårt att få till de riktigt heta chanserna. Istället är det Håbo som får till farliga lägen i snabba omställningar. Alva har behållit den fina formen från helgen innan och gör ett par riktigt svettiga räddningar. Farligast chans i första halvlek har ändå Rosers. I fritt läge skjuter Olivia i stolpen som studsar ut och träffar målvakten i bakhuvudet för att sedan gå till hörna. Första halvlek slutat 0-0.


Andra halvlek fortsätter likt den första och är jämn. Med lite trötthet blir det större ytor på mitten och mellan lagdelarna. Håbo får därmed enklare att nå upp med bollar till anfallet. Rosers försvar får jobba hårt mot Håbos nummer 12 som är stor, stark och bra på att täcka bollen. Det skulle även vara hon som lyckas att slita sig loss och göra 1-0 till bortalaget. Rosers ändrar lite i uppställningen samt försöker spela lite rakare och längre för att få till en kvittering. Hemmalaget skapar också tryck på Håbo och får till ett par riktigt farliga lägen. Närmare än stolpskottet i första halvlek når man dock inte denna dag. Matchen slutar 0-1 till bortalaget.


Ytterligare en jämn match som slutar med förlust. Rosers gör en bra match mot ett topplag men har inte rikigt flytet för att kunna vinna. Fullt fokus nu på att göra en bra insats borta mot Fanna i säsongsavslutningen.

En förlust och en vinst!
2017-09-17 21:40
Alma sätter 5-0 på straff i vinstmatchen borta mot Vaksala.

Rosers damjuniorer spelade två bortamatcher i helgen. Den första var mot Enköping på lördagen och den andra en uppskjuten match mot Vaksala på söndagen.


Rosers bjöd på snålblåst i våras när Enköping var på besök. De bjöd tillbaka med härlig sensommar värme på lördagen. Rosers var revansch sugna efter den tunga förlusten mot Sigtuna helgen innan. De börjar också piggt med ett mycket bättre passningsspel än helgen innan. Det känns därför inte alls rättvist när hemmalaget lite slumpartat tar ledningen i 13:e minuten. Spelet är sedan jämnt där båda laget försöker hitta luckor i motståndarnas kompakta försvar. Nästa mål skulle återigen göras av hemmalaget. Vid en väl slagen hörna blir det rörigt och Rosers lyckas inte få undan bollen. Enköping trycker in 2-0 vilket är halvtidsvila.


I andra halvlek tar Rosers tag i taktpinnen och trycker ned Enköping. Under stora delar av halvleken är spelet på hemmalagets planhalva utan att det blir något resultat. RIK har ett par riktigt bra chanser men antingen går skottet utanför eller så räddar en för dagen mycket duktig målvakt i hemmalaget.


Matchen slutar 2-0 vilket kanske inte är helt rättvist sätt till spel och chanser. Fotboll handlar ändå om att försvara sitt mål och göra fler framåt än motståndarna. Enköping gör detta bättre och går därför segrande ur striden denna dag.


Söndagen var precis lika härlig sett till sol och värme. Samma 14 tjejer som spelade mot Enköping skulle nu ta sig an Vaksala dagen efter. Rosers tar tag i spelet inledningsvis där Vaksala är hyperfarliga i sina omställningar. Hemmalaget har ett fint kantspel och fyller på bra med spelare i sin andravåg. Det blir farligt flera gånger utan att skärpan finns framför mål. RIK har också ett par farliga omställningar inledningsvis som mynnar ut till frilägen. Tyvärr vill det sig inte i avsluten. Det är ändå Rosers som skall ta ledningen när Olivia sliter sig loss och kan rulla in 1-0 halvvägs in på första halvlek. Maja vill inte vara sämre och snart står det 2-0. Vaksala jobbar för en reducering och får till ett friläge från kanten som Alva räddar genom att komma ut och täcka av ytorna. Halvtidsvila med en allt annat än trygg ledning.


Rosers drar igång direkt i andra halvlek för att få till ett matchavgörande 3-0. Olivia och Maja sågar sig igenom till ett par riktigt bra chanser men tyvärr utan resultat. När RIK får en farlig frispark kliver frisparksspecialist Cornelia fram. Hon trycker in den högt i första hörnet och även om målvakten är på bollen så är skottet för hårt. 3-0 och nu skall det väl ändå vara klart? Vaksala försöker och har flera bra skott och chanser. Alva plockar fram sina bästa räddningar och även om bollar styrs och ändrar riktning verkar inget vara för svårt för Rosers målvakt denna dag. Vaksala börjar nu tröttna. Alma, Malin och Ellinor på mitten vinner nu mittfältskampen och matar Maja och Olivia med bollar framåt. Emma, Isolde och Elli får stora ytor på kanterna att spela på när Rosers spelar runt och nyttjar hela planen. RIK spelar nu en jättefin fotboll och helt rättvist ramlar ett par ytterligare bollar in. Olivia kan runda målvakten till 4-0 och Alma sätter en straff efter att hon själv blivit neddragen av målvakten. Jonna, Elina, Cornelia, Sanna och Lovisa spelar stabilt bakåt och ser till att nollan hålls intakt matchen ut.


Rosers gör en kanoninsats och vinner klart med 5-0. Många skall vara vara stolta över sin prestation och skönt att kunna studsa tillbaka efter två tunga förluster. Slutligen måste Vaksala drömma mardrömmar om Rosers omutliga målvakt denna dag. 

Förlust i derbyt!
2017-09-11 14:06
Derby mot Sigtuna på Råbergsvallen!

Derby på lördagen mot Sigtuna. Tyvärr har varken Märsta eller Wigör något lag i F14-16 serien så matcherna mot Sigtuna blir säsongens enda derbyn. I vårens drabbning på bortaplan gick hemmalaget segrande ur striden. Dags för revansch!


Sigtuna visar direkt att de kommer att bli en hård nöt att knäcka även denna dag. De vinner nästan alla närkamper inledningsvis samt att Rosers slarvar i sitt passningspel när man väl vinner boll. En bit in i halvleken får bortalaget tryck på Rosers. Sigtuna får med sig mycket folk upp i anfallet och kan hålla kvar bollen på Rosers planhalva. När bollen kommer ut till andravågen så är 1-0 ett faktum. Sigtuna spelaren får till ett kanonskott som går i underkanten av ribban, otagbart! Hemmalaget tar en timeout för att få lite ordning på sitt spel. Det blir bättre spel av Rosers andra halvan av första halvlek utan att kunna skapa några hetare chanser. Istället kan Sigtuna utöka ledningen till 2-0 innan pausvilan.


Hemmlaget pratar i halvtid om att komma närmare motståndarna samt att spela ett snabbare passningsspel för att få Sigtuna att röra på sig mer. Bortalaget är större, starkare och flyttar över laget hårt mot bollsidan. Detta öppnar upp ytor som kan nyttjas om man vänder på spelet. Det är bara två bollar upp till andra halvlek.


Rosers försöker i andra halvlek att vända på steken men det är inte riktigt deras dag. Passningsspelet vill sig inte riktigt och man är inte heller vän med bollen. Efter en sista time out lyckas hemmalaget få upp spelet och vinner nu fler närkamper. Det blir ett par hörnor som Sigtuna lyckas rensa undan. Bortalaget känns dock hela tiden lite farligare och skapar fler och hetare chanser. I slutet sätter Sigtuna spiken i kistan med sitt 3-0 mål som blir välförtjänt slutresultat.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startstida, 27/01 10:49 
Fotboll - Startstida, 01/09 09:44 
Fotboll - Startstida, 16/08 09:53 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide
NOLLTOLERANS