Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Rosersbergs IK/Sigtuna IK FK Damjuniorer
RIK/SIF Damjuniorer

Seger innan sommaruppehållet!
2018-06-11 14:24
Alma kommer ut vinnande ur närkamp mot Roslagsbro.
Då matchen mot Håbo blev flyttad till i höst så blev istället bortamatchen mot Roslagsbro sista matchen för vårsäsongen. Förutsättningarna var perfekta med fint väder och en riktigt fin gräsplan. 

RIK/SIF tar tag i spelet direkt med fint passningsspel och mycket tålamod. Hemmalaget pressar ganska hårt och flyttar framför allt över laget på bollsida. RIK/SIF fastnar ofta i pressen men när man kan spela sig ur finns en ocean av yta att spela på. I 10:e minuten får bortalaget till en snabb omställning som tillslut hamnar hos Emma som kan göra 1-0. RIK/SIF fortsätter att föra spelet men har svårt att sätta dit bollen. Roslagsbro har ett par duktiga backar som stör tillräckligt när chanserna dyker upp. I 40:e minuten drar hemmalaget på sig en frispark en bit utanför straffområdet. Sophie stegar fram men domaren säger att hon får gör om sitt första mindre lyckade försök. Andra gången har hon siktat in sig och sätter snyggt 2-0. Ett par minuter senare sätter Alma 3-0 med ett välplacerat vänsterskott i bortre hörnet. 3-0 är även halvtidsresultatet och två jobbiga mål för Roslagsbro att få så nära inpå halvtidsvilan. Hemmalaget har ett skott/inlägg i ribban men annars är det en ganska lugn halvlek för Alva J.

Stärkta av målen sätter RIK/SIF tjejerna högsta fart i andra halvlek. Efter ett perfekt anfall några minuter in i halvleken kan Felicia leverera en räkmacka till Oliva som inte gör några misstag. Några minuter senare kan både Selma och Elvira dundra in varsit mål. 6-0 och matchen är självklart avgjord med 30 minuter kvar. Den press som Roslagsbro hade till en början orkar man nu inte hålla. RIK/SIF går ned lite i tempo så hemmalaget får från och till ha lite mer boll. Det blir ett par farliga hörnor och någon halvchans framför Alva men RIK/SIFs stabila försvar kan reda ut situationerna. Olivia rundar målvakten i en snabb omställning och sätter slutresultatet 7-0 när det är tio minuter kvar.

RIK/SIF går till sommaruppehåll i serieledning och utan någon förlust. Förutom oavgjort i första matchen så har man radat upp segrar och 20-1 i målskillnad. Tjejerna har gjort det fantastiskt bra sett till sammanslagningen och att det är många nya spelare att lära känna både på och utanför planen. 18 augusti är nästa match borta mot Knivsta.
Segertåget rullar vidare för damjuniorerna!
2018-06-04 11:22
Tjejerna pustar ut efter 0-0 i halvlek
Då var det dags igen för hemma premiär men denna gång på Råbergsvallens konstgräs. Besökande lag på lördagen var Norrtälje som både Rosersberg och Sigtuna haft svårt för under tidigare säsonger. RIK/SIF tjejerna hade laddat upp med gemensam frukost för att fylla på energiförrådet inför en ny match i stekande sol. Två vätskepauser mitt i halvlekarna var inplanerade där den sista skullle visa sig betydelsefull.

Hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt men tillåts å andra sidan att ha mycket boll. Norrtälje har stor respekt för sina motståndare och backar hem för att inte släppa till några luckor. Det är nästan alltid 11 Norrtäljespelare när RIK/SIF kommer in på motståndarnas planhalva. Det krävs mycket rörelse för att dyrka upp försvaret och hemmalaget har inte riktigt det som krävs i ben och huvud vilket kan bero på värmen. Det blir inte mycket till chanser åt något håll efter första halvlek som slutar 0-0.

Andra halvlek brukar alltid öppna upp sig när tjejerna blir trötta. Så även denna match. Det blir mer ytor när lagen blir längre. Norrtälje satsar på kontringar vilket hemmalagets försvar allt som oftast klarar av ganska enkelt. RIK/SIF har fortfarande det mesta av spelet och börjar komma till lite målchanser. Emma är en tå från att komma före målvakten och Elvira har ett rykande skott strax utanför. Efter sista vätskepausen taggar hemmalaget till lite extra. Alma är irriterad och lyckas omvandla detta i energi. Hon är nu överallt och får med övriga spelare. RIK/SIF är nu på jakt och skapar rejält tryck på mål. Norrtälje orkar inte heller ligga rätt hela tiden i defensiven. Tillslut så kan Alma trycka in 1-0 när det inte är mycket mer än 5 minuter kvar. Det blir lite darrigt på slutet när Norrtälje går på kvitteringsjakt men hemmalaget håller undan och kan inkassera ytterligare en vinst.

Efter att ha spelat bättre och bättre för varje match så får RIK/SIF inte riktigt spelet att stämma. Norrälje gör det även svårt genom att inte ge bort några ytor. Det finns mycket vilja i laget och ett stabilt grundspel som gör att man återigen vinner trots ett lite haltande spel. Ändå bra jobbat ända in till slutet vilket innebar 3 nya poäng att ta med sig till nästa match.
Damjuniorerna ångar på!
2018-05-28 10:23
Selma kör sina Messi finter mot Östhammar!
Det idylliska Östhammar var orten dit RIK/SIF tjejerna åkte på söndagseftermiddagen. Lite hård men annars bra gräsmatta mötte tjejerna tillsammans med den klarblåa himmeln. En kall bris svepte in från havet vilket var skönt i den varma solen. Det var två obesegrade lag som möttes där Östhammar låg före pga bättre målskillnad. Ett av lagen skulle gå upp i serieledning och den andra inkassera sin första förlust när matchen var slut.

Ganska snabbt skulle det visa sig att lagen hade olika spelidéer. Östhammar satsade på långa utsparkar och generellt långa bollar upp mot starka anfallare. Lite synd om hemmalagets mittfält som från och till mest fick se bollar flyga över deras huvuden. Bortalaget försökte istället spela sig upp och nyttja bredden på planen. Med långa bollar och stark press så är bollen mest på RIK/SIF tjejernas planhalva till en början. Hemmalaget har dock svårt att omvandla detta till några heta målchanser mot seriens kanske bästa försvarsarbete. Istället är det bortalaget som känns farligare. Olivia och Emma oroar gång på gång tillsammans med Felicia som släpar strax bakom. Redan nu skall sägas att Östhammars målvakt är fantastisk och känns från och till omöjlig att passera genom hela matchen. 1-0 till RIK/SIF skall tillslut komma och det krävs en kanon upp i nättaket av Olivia för att spräcka nollan i mitten av halvleken. Bortalaget trummar sedan på med en blandning av fint spel, fiffiga kombinationer samt tufft närkampsspel. Östhammar fortsätter med sina långbollar som RIK/SIF hanterar bättre och bättre. Hemmalaget börjar mot halvlekens slut se lite trötta ut då att sätta hög press och jaga mycket boll tar på krafterna. Halvleken slutar 1-0 efter att RIK/SIF tjejerna presterat sitt bästa spel för året.

Bortalaget rivstartar andra halvlek och skapar både tryck och många chanser. Spelet blir från och till lite rakare för RIK/SIF när tålamodet tryter. Lätt hänt när jakten på mål trappas upp. Det jagas ett 2-0 mål men tidigare nämnda målvakt är som en mur, hon tar allt och är helt orädd. Hemmalaget sticker upp i någon kontring då och då så det gäller att ändå vara på tårna trots att laget mest är i anfall. Ellinor, Selma och Jennifer matar perfekta inlägg. Tuva D slår fin fina hörnor och det är ibland lättare att sätta den i mål än att missa. Tillslut skall ändå 2-0 målet komma med en kvart kvar. Terriern Emma får belöning för allt sitt slit och kan kämpa in bollen. Nu är det bara ett lag på planen och RIK/SIF spelar ut hela sitt register. Olivia kan även runda målvakten innan matchen är slut och fastställa 3-0.

Alla som var och tittade kunde konstatera att tjejerna gör sin bästa match för säsongen. Även om första halvlek är jämn så är det efter 90 minuter inget snack om vilket som är det bästa laget för dagen. Segern innebar serieledning och fortsatt nolla i förlustkolumnen. Mycket träning på försvar har givit resultat. Ett insläppt mål på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Nu får det tränas anfall för det missades lite onödigt mycket utan att förmindska målvaktens prestation i Östhammar. En halvskadad Lova fick hoppa in i mål och höll nollan. Hon kanske blir kvar där för man ändrar väl aldrig ett vinnande lag...:)
Storseger!
2018-05-21 12:08
Damjuniorerna tackar publiken efter matchen.
Säsongens tredje match spelades borta mot Storvreta på lördagen. Varmt och soligt som vanligt denna senvår. Gräsplanen var riktigt bra till skillnad från premiären.

RIK/SIF tar tag i taktpinnen direkt när domaren blåser igång matchen. Bortalaget tillåts spela runt bollen utan att Storvreta pressar särskilt hårt. Stor skillnad jämfört med de två inledande matcherna där pressen var hård från motståndarna över hela banan. Redan i 6:e minuten kan Emma trycka sig förbi backarna och sätta 1-0. RIK/SIF spelar med stort tålamod och hemmalaget får jaga mycket boll. Ida har den fria rollen bakom anfallet och kan fånga upp en boll utanför straffområdet i 15:e minuten och sätta 2-0 med fint skott under ribban. Olivia gör sedan 3-0 och 4-0 direkt efter varandra 30 minuter in i halvleken. Helt rättvist sätt till antal chanser och att spelet mest är på hemmalagets planhalva. Alva J har det ganska lugnt i målet och behöver bara ingripa ett par gånger. Domaren blåser av för halvtid och det känns som att Storvreta kommer få det svårt att vända på steken.

Andra halvlek börjar tempofattigt men med stort bollinnehav av RIK/SIF. Känns inte som om Storvreta vill ta upp kampen och försöka komma ikapp. När Lovisa blir utbytt efter en kvart i andra halvlek har hon som vänsterback rört bollen endast 4 gånger enligt henne själv vilket bekräftar spelövertaget. Efter 15-20 minuter får bortalaget lite fart igen. Lova gör 5-0 och 7 minuter senare gör Emma både sitta andra och tredje mål med ett par minuter emellan. På 6-0 målet är det fint förarbete av Selma som nickar bollen i ribban och när den dimper ned på mållinjen är det bara för Emma att knalla in med bollen i mål. 7-0 med 20 minuter kvar och matchen är självklart helt avgjord. Det blir en transportsträcka tills 90 minuter har avverkats.

Tack tjejer för fint spel och väl genomförd match.
Seger i hemmapremiären!
2018-05-14 10:18
RIK/SIF damjuniorer värmer upp inför match mot Knivsta.
Dags för hemmpremiär mot Knivsta i strålande solsken. Riktigt mycket folk på läktaren denna tjejfotbollsdag på Prästängarna. Domare denna dag var ingen mindre än Jonas Eriksson tillsammans med linjedomare. Ingen idé att klaga på domsluten med andra ord.

Matchen börjar ganska jämnt. Bortalaget är lite tryggare med sitt passningsspel och finner lite olika sätt att ta sig igenom RIK/SIF låga och kompakta försvar. Knivsta kommer runt både på kanterna och genom lite längre bollar i mitten. Det hettar till några gånger men försvaret lyckas avstyra eller så står Alva E i vägen. RIK/SIF uppträder lite nervösa och tagna av stundens allvar. Kanske att dagens inramning med storpublik, speaker och välkänd domare påverkar tjejerna. Då passningsspelet inte riktigt fungerar blir det lite längre bollar upp på topparna. Knivsta har en riktigt duktig mittback som lyckas avstyra hemmalagets längre omställningar. Knivsta får till en riktigt bra chans 15 minuter in i halvleken men lyckas inte fövalta den. När domaren blåser av första halvlek så leder bortalaget på poäng. RIK/SIF har några ströchanser men inte mer. Dags att släppa handbromsen till andra halvlek.

Andra halvlek blir till en början lik den första. Knivsta har mer av spelet och får till de bästa chanserna. Enda fördelen är att backlinjen får mycket träning och blir mer och mer samspelta. Lovisa, Sara, Sanna, Tuva D och Agnes löser situationerna bra tillsammans med hårt arbetande yttermittfältare. Kommer Knvista igenom så står Alva E i vägen. Framåt är Emma nära några gånger att slita sig loss men Knivsta försvarar sig också bra. Inte helt rättvist men halvvägs in i andra halvlek kommer Lova loss på vänsterkanten. Hon sprintar sig fri och kan lägga in bollen i bortre hörn. Målet löser upp många nervknutar hos RIK/SIF spelarna som nu vågar hålla i bollen bättre och spela runt så som vi vill se tjejerna spela. Tuva J, Felicia, Malin och Elvira vinner nu fler närkamper på mitten och kan fördela bollarna ut på kanterna. Hemmalaget kan nu hålla upp spelet betydligt bättre med mest spel på Knivstas planhalva. Sista 5 minuterna blir dock jobbiga. Bortalaget går för en kvittering och skapar både hörnor och målchanser. Hemmalaget reder ut stormen och vinner med 1-0.

Vinsten är kanske inte helt rättvis men att vinna sådan matcher är en styrka i sig. Även om spelet inte fungerar 100% så kämpar RIK/SIF tjejerna i 90 minuter.

Tack alla inblandade för en lyckad dag på Prästängarna med tjejfotboll i fokus.  
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide
NOLLTOLERANS