Välkommen till RIK Damjuniorer
RIK Damjuniorer

Klar vinst och knapp förlust!
2017-06-20 15:25
Genomgång i paus mot Håbo med nya och fina bortastället.

Matcherna har duggat tätt under juni med 4 matcher sista 10 dagarna. Bortamatcher spelades under lördagen och sedan på måndagen mot Håbo respektive Alsike.


Vi börjar med lördagens match mot Håbo på ett soligt och varmt Björkvallen. Matchen är till en början helt jämn med mycket krigande på mitten. En vätskepaus i mitten av halvleken gör gott för Rosers tjejer som sedan börjar ta över spelet. Flera chanser skapas med bland annat en ribbträff och missat friläge av gästspelande Lovisa L och Fanny. Tillslut kan inte Håbo stå emot med en välförtjänt 1-0 ledning av Fanny, vilket även är halvtidsresultat.


Början av andra halvlek är till en början jämn innan Rosers lägger in en högre växel och då hänger inte hemmalaget med. Två bra skott av Lovisa L gör ledningen till 3-0 drygt 10 minuter in på andra halvlek. Rosers har bud på mer innan Maja sätter spiken i kistan efter ytterligare några minuter. Matchen är nu avgjord. Samma Maja sätter även 5-0 innan domaren blåser av. Bra passningsspel framåt och stabilt spel bakåt säkrar säsongens andra seger!


På måndagen var det dags att borta möta serieledande Alsike i denna framflyttade höstmatch. Återigen är vädret perfekt! Rosers mötte Alsike i premiären hemma som då slutade 0-0. Ganska tidigt märktes att detta inte skulle bli Rosers match. En hel del felpassningar och dåliga mottagningar gör att det blir mycket kamp ute på planen och där är hemmalaget starka. En helt jämn första halvlek slutar 0-0 efter att Rosers haft ett par bra chanser. Bästa chansen är nog den fina hörnan från Cornelia som ramlar ned hos Sanna framför mål som tyvärr inte lyckas trycka in den.


Andra halvlek blir den första lik även om viss trötthet gör att misstagen ökar och mer ytor uppstår. En farlig frispark får Rosers efter en bakåtpassning som målvakten tar upp. Gästspelande Ellinor Lantz petar till Cornelia som skjuter strax över. När det är 10 minuter kvar får Alsike till en jättechans som nog var lättare att sätta än att missa. Detta ger energi till hemmalaget som efter visst kaos på hörna lyckas sätta ledningsmålet. Rosers flyttar nu upp allt de har för att få till en reducering. På matcherns sista hörna går även målvakt Lovisa L upp men Alsike reder ut stormen och vinner. Ett extra plus till Malin som hela matchen spelar på en ovan högerbacksplats och gör det med bravur.  

Ny poäng!
2017-06-17 08:49
Inkast för Rosers!

Topplaget Fanna var besök på onsdagenkvällen. Rosers ställde upp med samma lag som tog poäng i helgen efter en fin insats mot Enköping.


Rosers börjar bra även denna gång. Passningsspelet sitter där det ska men Fanna är ett tyngre lag än Enköping som man mötte senast och det är tufft att vinna närkampspelet. Bortalagets försvar är tajt och det är svårt att rinna igenom och skapa chanser. Istället uppkommer lägen att skjuta utifrån. Ellinor har två rykande skott där målvakten gör en bra räddning samt att den andra smiter precis utanför krysset. Första halvlek slutar 0-0 med fördel för hemmalaget. De för spelet och gör det även svårt för Fanna att skapa några hetare chanser.


Andra halvlek är den första lik även om Fannas fysiska spel ger mer resultat när det börjar bli lite trötta ben. Det är jämnt och spännande ute på plan utan att det till en början blir några målchanser. I slutet uppstår chanser åt båda hållen. Malin och Alma spelar loss bollen på kanten och spelar in till Maja som skjuter precis utanför. Jonna har ett kanonskott efter hörna som målvakten efter lite problem kan fånga. Slutet blir Fannas som har ett par riktigt farliga lägen som Rosers försvar tillsammans med Elli i mål klarar upp med tur och skicklighet. Vid öppet mål lyckas Fanna missa och matchen slutar rättvist 0-0. Återigen en stabil och bra insats av RIK Damjuniorer. Nu gäller Håbo borta på lördags eftermiddagen.

Oavgjort!
2017-06-12 10:09
Tack för en god match!

Rosers tjejer träffades tidigt på lördagsmorgonen för gemensam städning i Rosersberg samt frukost i klubbstugan. Medan tjejerna åt passade Stefan på att rita upp det spel som skulle bryta förlustsviten. Enköping stod för motståndet hemma på Råbergsvallen.


Hemmalaget kommer ut riktigt taggade till match. De tar tag i spelet direkt med snack, rörlighet och enkelt spel. Tjejerna verkar ha lyssnat på Stefans dragning vid frukostbordet. Det tar inte mer än 5 minuter innan Olivia springer sig fri men får tyvärr bollen lite för långt ifrån sig. Rosers har tålamod och rullar runt tills läget kommer för den avgörande passningen. Tyvärr är just den passningen lite för hård eller att tjejerna springer offside. Alma och Ellinor får till ett par bra skottlägen och både Maja och Oliva har ett par hyffsade lägen utan att det ger resultat. Enköping har lite ströanfall första halvlek men Rosers är tajta och hjälper varandra bra i försvaret. Elli i mål får en lugn första halvlek som slutar 0-0 med fördel för hemmalaget.


Det är bara för hemmalaget att fortsätta på samma sätt i andra halvlek så borde det rimligen ge resultat. Men bara 5 minuter in i halvleken sticker bortalaget upp i en snabb omställning. Bollen hamnar ute på vänsterkanten till en fristående spelare. Hon gör inga misstag och trycker in bollen i bortre hörnet. 0-1 och allt annat än rättvist. Rosers samlar ny kraft och får till en frispark i farligt läge. Cornelia tar den men målvakten räddar. Spelet är nu utjämnat en stund innan Enköping tar över spelet. Bortalaget får till ytterligare ett friläge på samma vänsterkant och skjuter igen i bortre hörnet. Lovisa ser det komma med första målet i färskt minne och hinner få undan bollen bakom Elli. Bortalaget pressar nu rejält och får till flera hörnor. När matchklockan visar att det bara är 6-7 minuter kvar får Isolde bollen på högersidan. Hon tittar upp och passar behärskat Julia i mitten som direkt spelar över till vänstersidan där Maja kommer med fart. Hon gör inget misstag och rullar in reduceringen. Energi kommer tillbaka till RIK tjejerna. Bara ett par minuter senare kommer Oliva halvfri med en back vid sin sida. Bollen smiter tyvärr utanför stolpen. Hemmalaget har sedan även ett bra frisparksläge men Enköping kan freda målet och matchen slutar 1-1.


Synd att Rosers inte kan förvalta sitt övertag i första halvlek då de spelar en fantastiskt fin fotboll. I andra halvlek ser man vad ett mål kan göra, först hur Enköping tar över spelet efter sitt 1-0 mål men även att Rosers på slutet kunde ha fått med sig segern efter att ha fått förnyade krafter efter sin reducering. Nu väntar en tuff period med 3 matcher på en vecka.

Derby torsk!
2017-06-05 10:39
Rosers i anfall mot Sigtuna.

Efter två raka nederlag och uteblivna mål framåt så var det dags för årets första derby borta mot Sigtuna.


Efter baklängesmål ganska tidigt i de två senaste matcherna så gällde det att börja spela enkelt och jobba sig in i matchen. Spelet är jämnt när domaren blåser igåen med en hel del närkamper, vilket det gärna blir när underlaget är gräs. Hemmalaget är lite hetare och går oftast vinnande ur striderna. Båda lagen hittar ytor bakom varandras backlinjer och det skapas chanser. Rosers får till flera bra anfall men Sigtunas mittback med nummer 4 är hela tiden steget före och skulle visa sig bli planens gigant. När första halvlek har gått närmare 30 minuter så slår hemmalaget ett bra inlägg från vänsterkanten. Det blir lite kaotiskt i Rosers försvar som Sigtuna utnyttjar med skott i mål via stolpens insida. En spelmässigt jämn första halvlek slutar 1-0 till hemmalaget.


Med lite bättre kamp ute på planen är det bara att vända på steken. Rosers försöker i början på andra halvlek att såga sig igenom hemmalagets försvar, men nummer 4 i hemmalaget förstör gång på gång Rosers anfallsförsök. I ett nytt fint inlägg från vänster så kan hemmalaget utöka på nick till 2-0. Rosers ger inte upp men hemmalaget är hetare . De vinner fler närkamper och spelar enklare, medan Rosers har många tunga ben denna dag. Det ramlar in ytterligare mål och derbyt slutar med 5-0 vinst för Sigtuna. Det är bara att knyta näven i fickan och ta nya tag.

Bra krigat tjejer!
2017-05-22 09:58
Skott på Elli i mål innan match.

Rimbo var på besök på lördagen. Vädret var perfekt för mycket löpning vilket det skulle bli för tjejerna. 11 tjejer stod redo när domaren blåste igång.


Rimbo sätter högsta fart direkt och har ett par snabba yttrar som Rosers får problem med. Hemmalaget känns tyvärr inte riktigt vaket och redan efter 10 minuter är det 0-2. Det skall sägas att nummer 11 i bortalaget är den bästa spelare vi mött i år, och ser nästa till på egen hand att gästerna har ett par bollars ledning. Efter chockstarten flyttar Rosers upp spelet. Tyvärr åker Olivia på en lårkaka halvvägs in i första halvlek och så var det 10 tjejer som skall vända på steken. De gör det bra och resten av halvleken är jämn även om Rimbo får till sitt tredje mål innan paus.


Rosers pratar i paus om klyschan att tänka 0-0. Det fungerar bra och hemmalaget håller fortsättningsvis upp spelet väldigt bra. Tjejerna kämpar för varandra ute på plan och Rimbo har svårt att få till några direkt heta chanser. Hemmalaget får till några ströchanser men har inte riktigt orken när chansen väl dyker upp. Rimbo hinner få in en boll till innan domaren blåser av matchen.


Efter matchen berömmer Rimbos tränare Rosers tjejer. Han var imponerad över att de aldrig gav upp och att de orkade att kämpa hela matchen ut, trots en spelare mindre i en timme. Detta faktum och att Rimbo har ett oerhört vass spelare gör skillnad denna dag.

 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide
NOLLTOLERANS