Bra spel mot Vallentuna
2017-10-16 00:42
Vaknade Lördag morgon med bra intentioner. Hade verkligen pluggat på både laguppställning och andra viktiga faktorer inför denna viktiga match borta mot Vallentuna.

Blev dock aningen förvånad då jag kl 12.00 klev in på Maddens pub i East Finchley, London för att inse att man inte kommer att visa Vallentuna - Rosersberg utan det bjuds på Liverpool -  Manchester United .Bartendern bakom baren skakar på huvudet när jag frågor om ni visar matchen. Han blir ännu mer konfunderat när jag nämner sporten floorball. Jag inser att matchen inte kommer att visas på Skysports utan jag får hålla till godo med fotbollen. Det hjälper inte ens att jag har med mig The Guardians sportchef Marcus Christenson, matchen kommer inte att visas på tv.

Trots detta har jag mina kontakter som givetvis kan ge mig de rapporter som krävs för att kunna ge er ett referat av denna viktiga match.

Frågan som många ställt sig innan matchen var om Peter Holm nuvarande lagledare skulle skulle få en match till som coach efter förlusten mot Frej där han tog hand om försvarsspelet. Klubben hade tydligen gett honom en sista chans att återfå hans rykte som en bra coach. Till er som gillar fakta så kan jag meddela att Peter tog RIKs juniorlag i fotboll till final i Aros cupen genom att bland annat slå ut Västerås på straffar, där RIKs tidigare ordförande Jörgen Lundqvist blev straff hjälte efter att ha hoppat in i mål i slutskedet. Dock åter till matchen.

Vallentuna mötte vi förra året och då var det jämna matcher både hemma som borta. Vallentuna är nog ett av seriens bästa lag så det var verkligen ett test som hette duga.

Vallentuna tog kommandot under första perioden där man lyckades ta ledningen med 1-0 men också utöka ledningen till 2-0. Med 8 sekunder kvar av första perioden lyckades Moll Erikssoni reducera till 2-1 vilket också var resultat efter första 20  minuterna. 

Inför den andra perioden måste coacherna (Peter Holm) sagt något som tände tjejerna då man kom ut och tog kommandot. Det dröjde endast 3,28 innan RIK kvitterade till 2-2 genom Moa Larsson Jansson. Plötsligt var det RIK som låg i förarsätet.

Då kändes det som en smärre chock när Vallentuna åter tog ledningen efter 10 minuter med 3-2 genom ett skott som tog på en av våra spelare och ändrade riktning och ställde Freja i mål. Därefter böljande spelet fram och tillbaka med chanser åt olika håll. RIK gav verkligen allt och satsade på en kvittering. Dock lyckades Vallentuna få till ytterligare ett mål vilket betydde 4-2 vilket också blev slutresultat.

Dock en mycket bra insats över 40 minuter av tjejerna som krigade och skapade en hel del chanser men idag ville bollen inte riktigt in.

Vallentuna vann skotten med 16-14 i en annars mycket jämn match.
Vi får se vad som nu händer med Peter Holm om det blir som så att han går tillbaka som lagledare till 100%. Peter själv har avböjt att kommentera slutresultatet men säger att han har fullt förtroende av RIK.

Det är många matcher kvar och säsongen har precis börjat så vi är relativt säkra på att han kommer att få chansen igen.

MVH
Niclas Sandberg ifrån en varm och soligt London
Bra inramning i hemma premiären mot Sigtuna
2017-10-07 15:09
1-1 mot Sigtuna och vi tackar givetvis vår fantastiska klack.
Som tjejerna längtat att äntligen få göra hemma premiär i vår egen hemma borg Rosershallen. Som om inte detta vore nog också i form av derby match mot Sigtuna. Så vad kunde vara bättre? ja kanske vädret men då är det tur att innebandy inte berörs av yttre omständigheter.

Lite spänt kan det ha varit då vi inte tidigare i seriespel mött Sigtuna och inte riktigt hade koll på hur matchen skulle utkristallisera sig.

Matchen startade dock i ett högt tempo, med målchanser åt olika håll. Idag hade vi också en full trupp. Då räknar vi att Lisa kommer att vara spelklar till nästa helg vilket gör vår trupp till 14st tjejer.

idag mönstrade vår back coach David med fem stycken backar och forwards trojkan styrdes av Angelica och bestod av sju stycken sylvassa snipers.

Efter ungefär halva första perioden verkade vi ha fått kontroll på matchen med flera farliga målchanser då plötsligt Sigtuna stack upp i en halvkontring och lyckas snyggt göra 1-0. Ska inte säga att det kändes som en kalldusch men en aning då vi kontrollerade spelet rätt bra. Strax därpå lyckas vi med ett mönster anfall som startade med att Freja rullade ut bollen till Moa Moberg som snabbt spelade bollen i sidled till Jenny som snabbt avancerade upp i planen och lyckades dra två stycken Sigtuna spelare och direkt spela över bollen på vänsterkanten där Zelda avslutade med ett direktskott rakt upp i nättaket. Ett klassmål a la F06/07.
Vi gick således till period paus med 1-1.

Andra perioden trummade på med att båda lagen hade målchanser men vi betydligt fler. Sista 5 minuterna radar vi upp målchanser som bör betyda att vi tar ledningen och sedan vinner matchen. Dock blir fallet inte så utan matchen slutar ganska rättvist 1-1 med en liten fördel för RIK.

Plus i kanten går till vår fantastiska hemmapublik som gjorde allt i sin makt för att se till att vi skulle göra ett avgörande mål.

Veckan som kommer tränar vi på Onsdag med träning i Rosershallen 17.30 men ombytta och klara 17.15. Ingen träning på Fredag då det är fotbollsavslutning men däremot match på Lördag borta mot Vallentuna kl 12.00.

MVH
Niclas Sandberg, David Nordbeck och Angelica Bergstrand
Serie premiären avklarad
2017-09-30 18:44
Då var serie premiären avklarad. Något som jag tror alla spelare sett fram emot.

Idag åkte vi till Täby för att möte IK Frej. Ett lag som vi på förhand visste var betydligt äldre än vårt eget lag. Då känns det extra roligt när tjejerna inte brydde sig överhuvudtaget om att laget på andra sidan var både äldre och större. För att prata klarspråk bestod majoritets av spelarna i IK Frej av tjejer födda 04 & 05 med ett par duktiga 06 spelare. 

Trots att vi idag mötte ett lag som mer stor sannolikhet inte ska spela i vår serie gjorde alla en jätte bra match. Alla i från Freja i mål som stod för ett antal kvalificerade räddningar till backar samt forwards.

Trots att vi låg under med 3-0 efter den första perioden trodde alla att det var fullt möjligt att gå in i den andra perioden och faktiskt vinna den. Då blir man stolt som tränare att tjejer som är fyra år yngre går in och krigar och gör sitt absolut yttersta.

Trots att vi idag förlorar med ett antal mål så springer och kämpar vi i 40 minuter något som faktiskt inte alla lag gör och det bådar gott inför kommande matcher.

Så nästa vecka tränar vi Onsdag och Fredag och laddar därefter om inför första matchen på hemmaplan vilket blir ett super hett derby mot Sigtuna. Då ska motståndarna få veta hur det är att komma till vår hemma borg och spela.

Mvh
Niclas Sandberg & Peter Holm
Då var äntligen säsongen igång!
2017-09-24 19:52
Rosersberg - Sundbyberg = 8-4
Då rivstartade vi idag årets innebandy säsong. Utan en enda träning i kroppen började vi idag med match mot Sundbyberg ett lag som tidigare deltagit i vår egen cup två år i rad.

12st tjejer stod laddade i Brotorpshallen med en blandning av nervositet och förväntan. Sista halvan av förra årets säsong blev verkligen en succé med 11 matcher i rad utan förlust.

Lagets som matchades idag var följande:
Freja Pripp (vår egen Kim Kulich)

Backar: Jenny Kings, Moa Moberg, Nora Larsson Jansson, Maja Lundqvist (i för dagen nya skor som såg ut att vara extremt snabba)

Forwards: Zelda Sandberg, My Nordbeck, Emma Raschke, Molli Eriksson, Frida Holm, Moa Larsson Jansson samt i stort sett klara Lisa Jonasson som idag gjorde en storstilat comeback efter att ha varit borta ett par år.

När matchen väl drog igång märktes det inte att spelarna varit borta från innebandy planen under ett par månader. Högt tempo och riktigt bra passningsspel var det som sammanfattar den första perioden. I stora perioder pressade Rosersberg tillbaka Sundbyberg som då och då stack upp i vassa kontringar. Något oförtjänt tog hemmalaget ledningen med 1-0. Trots detta trummade Rosersberg på och relativt snabbt både kvitterade och tog man ledningen genom Moa Larsson Jansson samt My Nordbeck. Innan första perioden var slut hade även Jenny Kings presenterat sig i målprotokollet med ett skott a la Mattias Califf (för er som inte vet vem han var så tillhörde han det första laget RIK hade i Innebandy och hade som bäst 48 mål under en säsong där de flesta målen kom via vassa  handledsskott ofta uppe i krysset)  och Rosersberg gick till paus med ledning 3-2.

Period två började i samma takt som den första med att RIK tryckte på men Sundbyberg lyckades ändå kvittera till 3-3. Med 10 minuter kvar av matchen var ställningen 4-3 till RIK med ytterligare ett mål av My Nordbeck och assist av Zelda Sandberg. Sista tio minuterna visar RIK att man blir att räkna med i år då man med mycket trevligt passningsspel ger publiken valuta för pengarna och så även målen som rullar in i rask takt.

Slutresultat: 8-4 till Rosersberg

Matchens passning går till Frida Holm som likt Anna Wik ( för er som inte vet vem Anna Wik är googla världens bästa innebandy tjej så finner ni svaret) stack in en diagonalpass av den högre skolan vilket betydde att Moa Larsson Jansson gjorde sitt andra mål i matchen.

Stor eloge till alla spelare som såg riktigt vassa ut. Den ditresta RIK klacken såg också vältrimmat ut så som den dominerade under förra säsongen.

I veckan börjar vi träna med start på Onsdag kl 17.30 i Rosershallen. Alla spelare ska vara på plats ombytta 17.15. Därefter tränar vi fredag kl 17.00 och därefter på Lördag sker premiären borta mot IK Frej.

MVH
Niclas Sandberg & David Nordbeck


Snart börjar säsongen!
2017-08-30 08:32

Onsdagen den 27 september sätter vi igång och tränar.

Vi hoppas att alla som tränade förra året och kommer att vara med i år.


Vi kommer att träna som följande:


Onsdagar 17.30 - 18.30 Rosershallen

Fredagar 17.00 - 18.30 Råbergshallen.


Följ oss även på Instagram: rosersbergsikf06


Väl mött

Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 18/04 13:45 
Innebandy - Startsida, 27/03 12:34 
Nyheter från föreningen
Hem, 11/10 22:03 
Hem, 01/10 08:02 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide