Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Instagram: Rosersbergsikf06

Rosers Cupen 2019
2019-04-28 23:44
Då var innebandy säsongen slut och vilket slut det blev.

Vår fantastiska cup blev återigen en super tillställning. De lag vi har pratat med har lovordat varenda detalj under cupen.

Men detta kunde inte gått utan alla de personer som gjort det möjligt. Ni vet alla vilka ni är och ett stort tack för allting.

Nu tar vi ett par månaders ledighet från innebandyn men vi syns i höst igen.

Tusen tack!
Niclas Sandberg samt alla ledare runt laget
Bra spel i helgen med dubbla matcher
2019-03-17 14:53
Efter förra helgens segertåg med vinst hemma mot Nacka med 2-1 så var det ny helg och nya matcher. Två matcher stod på programmet en hemma match och en borta match.

Hemma gästades vi av Töjnan som var på besök i Rosershallen. Det var ett laddat lag med två unga tränare i båset. Angelica matchade våra forwards och Jocke Brolund som slagit på GPS:en på mobilen och hittat upp till Rosershallen. Av hans träningsflit och match flit så är denna GPS inte alltid påslagen men kul att han skulle ta hand om våra backar den glada forwards som han är.

Matchen i sig var en bra match av RIK. Spelet såg bra ut och spelarna var taggade som alltid. Några platsbyten av coacherna där bland annat Nellie Eriksson spelade back och fick mycket goda betyg av både tränare, spelare och kvällstidningarna. Man kan sammanfatta matchen som en mycket väl genomförd match utav alla.
Framåt gör vi 6 mål vilket är bra. 2 mål av Molli och 2 mål av Moa L J. Ett frislagsmål av Frida och ett självmål var facit framåt. Bakåt såg det stabilt ut med endast 2 insläppta mål.
Efter matchen träffar vi tränarna och lagledare där Angelica och Jocke pratar om coach seger så är Peter lite mer nyanserad och var mer inne på en linje där spelarna gör jobbet vilket också betyder vinst. Vi kan så klart glädjas åt segern och att Jocke vi känna på hur det är att vinna då det varit skralt med detta under hans egna säsong. Välkommen till ett vinnande lag Jocke.

På eftermiddagen var det dags för borta match mot duktiga Vallentuna ett lag som vi spelat emot åtskilliga gånger och det har alltid varit jämna matcher. I höstas vann vi just borta med 2-1.

När väl matchen drog igång så drog den igång i 180. Ett högt tempo och fysiskt spel präglade starten av den första perioden. Vi vet att Vallentuna verkligen är ett spelande lag så vi behövde se upp med deras snabba uppspel och snabba, tekniska spelare.
Redan efter 1.10 in i första perioden rasslade det i målburen då Zelda distinkt sköt 1-0 till RIK. Därefter böljade spelet fram och tillbaka med chanser i från båda lagen.
9.30 fick Vallentuna ett ypperligt tillfälle att kvittera då man fick möjligheten att spela 5-4 efter det att Zelda åkt på en 2 minuters utvisning efter en tackling i ryggen på en Vallentuna spelare. Denna utvisning klarar RIK av bra med en farlig chans från Molli i underläge som skulle kunna ha get 2-0.
Dock kommer kvitteringen med 2 minuter kvar av den första perioden av Vallentuna med ett snyggt kantskott som Freja får se leta sig in i mål. 
1-1 är också period paus resultat.

Den andra perioden startar som den första med att Vallentuna spelar bra och RIK sticker upp med farliga kontringar. 1.15 in i andra perioden tar Vallentuna ledningen men det dröjer inte längre än 16 sekunder så är det kvitterat av RIK genom Tilly som snyggt gör 2-2 framspelad av Molli.

Därefter ger RIK allt de sista 15 minuterna och skapar ett antal farliga målchanser. Vallentuna har ett par chanser själva men det är RIK som skapar det mesta. Matchen slutar dock 2-2 vilket är ett mycket rättvist resultat av en mycket bra innebandy match. 
Vi tackar Vallentuna för en väl genomförd match.

Sammanfattningsvis så har det varit en bra innebandy helg för F06-07 och nu laddar vi om med ny träningsvecka och en kommande spelfri helg.

MVH
Niclas Sandberg och resten av ledarna
Säsongens bästa match och vinst mot Bele
2019-02-17 20:35
Vinst med 2-1 mot Bele
Lördag förmiddag och ny match mot starka Bele. Vi möttes i höstas och då vann Bele med 3-1 i en svängig match.

Nu går vi in i slutfasen av säsongen där vi möter de 6 högst rankade lagen en gång till vilket blir spännande. Det återstår endast tuffa matcher men roliga matcher. Vi har under säsongen gått framåt något enormt och lyckas mäta oss me de absolut bästa 06-lagen i Stockholm.

Så det var så klart taggade tjejer som såg fram emot att möte Bele ett erkänt mycket bra lag.

Efter den obligatoriska promenaden så var det fokuserade tjejer som samlades i omklädningsrummet för att göra de sista förberedelserna.
Till dagen satt den nya vepan uppe i hallen på tjejerna samt att den nya intro låten var färdigt att sparka igång det som skulle bli både roligt och bra.

Vi hade ett tydligt mål med dagens match och det var att springa så mycket vi kunde, försvara tillsammans och försöka sätta dit de chanser som vi skulle få.
Man kan väl säga att detta lyckades man med och Aftonbladet kommer nog ta fram det så kallade "Hysén klass" betyget igen då detta betyg var vad spelarna visade upp idag.

Matchen drog igång och RIK var på tårna. Det var en bra inledning med högt tempo och det syntes att tjejerna tagit in det som vi pratat om innan matchen.

Efter 2,55 fick "Il capitano" bollen på mittplan och drog en Bele spelare och vandrade med raska steg ut mot vänsterkanten och snabbt avlossade ett rappt skott i botre burgaveln vilket också betydde 1-0 genom My Nordbeck.
Spelet fortsatte i högt tempo med chanser från båda håll där vi låg tätt på motståndarna hela tiden. Bele fick till ett skott utifrån efter 3.30 som Freja i mål plockade.
Med ett snabbt utkast studsade bollen precis innan mittlinjen och från kanten hade Zelda smugit in och fick nu ett friläge från halva plan vilket hon förvaltade på bästa sätt genom att sprätta upp 2-0 i nättaket mycket snyggt.

Det vi kommer att minnas är Frejas fenomenala utkast som bäddade för detta mål. Utkast är något som vi pratat om under en längre tid som nu börjar ge frukt.
Vi vet inte om det beror på den gamle målvakten Jocke Brolund som givit dessa instruktioner eller om extraträningen med Kim Kulich äntligen gett resultat. Vi tror snarare på det senare då Jocke har ett lågt träningsfacit men vi är så klart glada när han dyker upp och skjuter sin aviga slagskott två meter över målet. Men som vi brukar säga till Jocke, träning ger färdighet men för vissa tar det bara lite längre tid.

2-0 var också periodpaus resultat, ett resultat som vi var mycket nöjda över. Under de första 20 minuterna hade man presterat det bästa försvarspelet hittills under säsongen där alla verkligen slet och hjälpte varandra. Nu återstod 20 minuter som vi verkligen skulle klara av genom att spela precis som vi gjort under den första perioden.

Period två startade som den första med högt tempo och Bele försökte verkligen, man slet och sprang och sköt medan vi jagade och låg nära och täckte skott vilket gjorde att Freja fick massor av hjälp.

Med 10 minuter kvar av matchen kom så reduceringen på ett snyggt skott vilket betydde 2-1. Sista 10 minuterna skulle bli en rysare. Men även RIK hade chanser. Emma hade en dubbelchans med 6 minuter kvar men skotten hamnade precis utanför.

Med 2 minuter kvar tog RIK timeout. 30 sekunder som mer eller mindre handlade om att slita för varandra och täcka skott och sedan hoppas att vi skulle kunna få till en kontring. Det blev också två svettiga minuter där sekunderna rullade RIKs väg. Efter 40 minuter av mycket roligt innebandy stod RIK som segrare med 2-1 i en match som andas bragdens stämpel.

Med oerhört bra försvarsspel från alla så ser vi till att vi lyckas ta 3 väldiga roliga poäng. Vi tackar Bele för en mycket bra match.

Eftersom vi jobbar med rotation i vårt lag så ger vi en extra eloge till Jocke Brolund som axlade musiken under matchen med bravur. Det började dock aningen knackigt men ju längre matchen gick desto bättre blev Jocke.
Enligt tränarna i laget så kan det vara som så att vi till slut har hittat Jockes roll i laget. Vi får se vad som händer framöver men det kan nog bli som så att han framöver kommer att få detta förtroende igen.

Nu väntar ny träningsvecka och inga matcher till kommande helg eller helgen efter detta pga Sportlov.

mvh
Niclas Sandberg och resten av tränarna
Nytt hett derby mot Grimsta
2019-01-26 15:49
Vinst borta mot Grimsta med 2-1
Lördag och gameday borta mot Grimsta stod på programmet idag.

Efter den extremt långa bilfärden från Rosersberg så var vi 9 minuter senare framme vid Väsby skolan och ett efterlängtat derby mot Grimsta. Vi mötte Grimsta i höstas hemma i en match som var relativt jämn där vi lyckades gå vinnande med siffrorna 3-1.
Så vi var helt övertygade om att Grimsta skulle kräva revansch på oss i deras hemma borg.

Laget som skulle göra det idag såg ut som följande:

Freja i mål följt av två backpar i form av Emma och Nora samt Nellie S och Moa M. Två centrar formerade vi i Molli och Frida som idag även skulle leda oss till seger genom kaptensbindeln som hon bar idag. Ytterforwards idag var Moa LJ, Zelda, Nellie E samt Nathalie.

När domarna drog igång matchen var vi idag inte på tårna. Jag vet inte om tjejerna fortfarande var kvar i soffan från gårdagens Fredagsmys. Däremot hade Grimsta tryckt gaspedalen i botten och satte högsta fart från början. Grimsta såg rörliga ut och snabba. Första 5 minuterna bestod mest i att försvara sig och skicka iväg bollen som motståndarlaget snabbt hämtade upp.
Därför kändes det aningen orättvist när Zelda lyckades fånga upp bollen på egen planhalva och tråckla sig igenom Grimstas försvar och snabbt sätta dit 1-0 till RIK efter 7.42.
Därefter fortsatte Grimsta att föra matchen medan vi någon gång stack upp men fick inte igång vårt spel. Här handlade det om att kämpa för att hålla ledningen perioden ut.

Så när signalen ljöd för första perioden så var vi glada att få samla oss för att egentligen börja om från början till andra perioden.
Vi behövde höja oss och tagga igång. Så börja springa, spela lätt och ta avslut vad det som krävdes.

Andra perioden drog igång och det blev tyvärr lite som den första perioden där Grimsta hade spelet. Under de första 9 minuterna så hade Grimsta flera chanser att kvittera men Freja stod pall.
9.13 kom dock kvitteringen mycket rättvist. Inte ens Freja kunde till slut stå emot efter flera farliga chanser.

Därefter så ändrade vi om lite i kedjorna för att få igång tjejerna vilket egentligen inte gav någon effekt alls. Nu kändes det som om vi skulle kunna hålla ett oavgjort resultat så fick vi vara nöjda. Tiden började också rinna ut.

Men så ibland har man tur. Med 15 sekunder kvar av matchen fick Zelda bollen i mitten och vände upp och drog två motståndare därefter tittade hon upp och med en perfekt sidledspass hittade hon Frida som på rullande boll sköt ett typisk Frida skott dvs hårt och distinkt otagbart för Grimstas målvakt. Faktum var att vi ändå till slut lyckas avgöra genom ett för dagen mycket snyggt anfall som också betydde 2-1.

Idag var Grimsta bättre än oss men vissa matcher har man det där lilla extra flytet och det har vi idag sa Angelica och Jocke efter matchen.
Det gäller att jobba hårt i 40 minuter, gör man det så vinner man även fast motståndarlaget idag var bättre var alla tränare överens om.

Nu laddar vi batterierna för ny match imorgon borta mot Åkersberga med start 13.15.

MVH
Niclas Sandberg och resten av ledarstaben
Serieledarna Värmdö på besök
2019-01-20 00:02
Efter vinsten mot Väsby så hade laget ca 10 minuter på sig att ladda om för nästa match. På besök var Värmdö för första gången och dessutom serieledare av Pantamera blå svår serie.

Dessutom var det första gången vi ställdes mot detta lag som vi förstått skulle vara riktigt bra.

I båset fick Jocke Brolund och Niclas Sandberg förtroendet. Angelica var tyvärr borta och David var tvungen att efter match ett åka iväg för att inviga Aiks nya matchställ något som han lovat att göra för F06 när nästa säsong drar igång.

Vi är rätt många som tror att F06 till nästa säsong kommer att dra betydligt mycket mer publik än AIK samt att både Viasat och Cmore visat intresse för lagets matcher nästa år. I marknadsgruppen för laget har det redan inletts förhandlingar kring vem som kommer att få rättigheterna till lagets matcher. Vi kan väl säga som så att till nästa år så kliver vi ännu ett pinnhål upp när det gäller hela helheten kring laget. Dock är det inget som kommer att presenteras innan sommaren. Det vi vet är i alla fall att man kommer att få mycket för pengarna.

Nu till matchen som kort kan sammanfattas som en krigarinsats av hela laget. Det var länge sedan hela laget tog ut sig till 110% vilket var fallet idag. Redan i matchinledningen förstod vi att detta skulle bli tufft. Värmdö som spelar en kvick och snabb innebandy satte gasen i botten från början. Dock gjorde vi likadant vilket resulterade i en fartfylld första period med chanser åt båda håll. Båda målvakterna fick verkligen visa vad dom gick för vilket dom också gjorde. Mycket bra målvaktsspel från båda håll.

RIK skapade chanser och ville ibland lite för mycket. Första riktigt farliga målchansen för RIK kom i mitten av den första perioden då en Värmdö back spelade olyckligt fram Lisa helt fri framför Värmdö målet men skottet gick över delvis beroende på att Lisa blev lika förvånad av chansen som resten av laget och läktaren. Dock tände detta RIK.
15.44 in i första perioden slog Frida en fin genomskärare till Moa L J som med ett snabbt skott kunde sätta 1-0 till RIK.
Direkt på tekning efter ledningsmålet fick Zelda bollen och kunde prickskjuta in 2-0 i målvaktens högra kryss helt otagbart. 2-0 var också period paus resultat.

Det var trötta tjejer som pustade och pratade ihop sig i paus. 20 minuter återstod innan vi hade besegrat serieledarna. Vi hade gett oss själva chansen att göra något som både skulle vara stort och mycket bra.

Andra perioden drog igång precis som den första med högt tempo och bra passningspel. Värmdö ökade tempot ytterligare och pressade oss lite i början något som också gav utdelning. Reduceringen till 2-1 kom bara efter ca 2 minuter. Det skulle bli tufft och svettigt de sista 18 minuterna.

Minuterna tickade på och vi försvarade oss bra och stack upp med ett antal farliga chanser själv. Mitt i den andra perioden stod matchen och vägde. Ett mål till för oss och vi skulle vara i slagläge medan ett mål till för Värmdö skulle kvittera matchen. Lägen skapades av Värmdö men vi försvarade oss lika skoningslöst som Glenn Hysén en gång gjort på Wembley mot England. Skulle detta hålla sig så skulle det betyda Hysén klass i betyg åt alla dagen efter i Aftonbladet.

Med 3 minuter kvar av matchen tog RIK time out. Jocke och Niclas hade redan när sista perioden drog igång bestämt sig för att göra en vågad förändring om det skulle behövas. Nu gjorde man den med 3 minuter kvar då man gick över till ett 2-2-1 system för att täppa igen mitten så att slottet skulle vara igenbommat för Värmdö.
Med 1 minut kvar tog Värmdö ut målvakten. Man ökande trycket men RIK försvarade sig som detta var det sista man skulle göra.
 Den vågade chansningen tillsammans med laget uppoffrande skulle visa sig vara vinnande. 
Angelica som såg sista 10 minuterna på läktaren trodde inte sina ögon då hon fick se RIK byta spelsystem.

Men som vi i laget brukar säga, man måste våga för att vinna vilket vi faktiskt i dag i slutändan  gör efter en laginsats som nästan bara går att jämföras med Sveriges VM vändning i hockey mot Finland i Finland då man vände 1-5 till 6-5  för ett antal år sedan och då bar bragdens stämpel och fick en hysterisk Lasse Granqvist att nästan få hjärtattack i direktsändning.

Vi tackar Värmdö för en fantastisk match och hoppas att vi snart igen får chansen att mötas i en lika rolig match.

Nu laddar vi för ny träningsvecka och nya matcher till helgen då vi möter Grimsta borta på Lördag och åker till Åkersberga på Söndag för match.

Väl mött då!

MVH
Niclas Sandberg och resten av ledarstaben
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 22/05 20:10 
Innebandy - Startsida, 27/04 07:37 
Innebandy - Startsida, 16/01 14:19 
Nyheter från föreningen
 
Sociala Medier
BLI MEDLEM I ROSERSBERGS IK
Våra sponsorer
Profilguide
Nolltolerans
Gräsroten