Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tack till alla som var med och gjorde Rosers cupen till en succé
2018-04-14 21:06
Bra jobbat tjejer!
Tack till alla som gjorde årets avslutningsturnering till en succé.

Då var det återigen dags för Rosers cupen för flickor 06/07. I år bestod turneringen av 5st lag, RIK, Frej, Björklinge, Ekerö och Ingarö.

Vi tränare vaknade upp till fantastiskt vår/sommar väder, redan här förstod vi att årets turnering skulle bli bra och uppskattad av alla. Lördagen skulle bestå av 4 gruppspels matcher för alla lag samt ett slutspel där de bästa fyra lagen skulle spela semifinal. Därefter match om 3:e pris samt en åtråvärd final som skulle avsluta hela cupen.

RIK var laddade med 17 spelsugna tjejer, tillika hela vårt lag vilket kändes extra kul.
Vår cup general Peter Holm var redo att dra igång en heldag med rolig innebandy av duktiga tjejer. Vi tränare får passa på att tacka Peter för ett bra genomfört jobb som cup general, något som tar en hel del tid. Något som han gjort bra därav en proffsig inramning som vi hoppas alla uppskattade.

Vi får samtidigt passa på att tacka alla föräldrar som ställt upp med en massa arbete för att detta ska bli bra, ett stork tack till er alla. Utan er blir det heller ingen turnering åtminstone inte så pass bra som den varit.

Innan vi går in på själva turneringen vill vi tränare också passa på att tacka alla spelare för en fantastisk säsong, kanske den bästa någonsin. Ni har alla tagit stora steg framåt och det är kul att se tycker vi tränare.

Själva turneringen blev en succé på många sätt. Vi i RIK är super stolta över att till slut knipa en tredje plats efter ett par spännande matcher, där match om tredje pris emot Ingarö blev en drabbning där vi till slut stod som vinnare. Mycket beroende på att många trötta spelare peppade varandra till att göra sitt yttersta trots ömma ben, armar och fötter. Innan detta hade vi också lyckas vinna emot Ekerö samt Ingarö i gruppspelet. Frej blev för svåra för oss i första matchen trots att vi hade oavgjort med 5 min kvar. Björklinge lyckades precis slå oss i gruppspelet med ett vinstmål gjort endast 4 sekunder före slutet. Semifinalen blev då en repris emot Björklinge som där återigen visade sig vara lite försvåra för oss och en vinst med 2-0. Dock får vi glädjas åt två jämna matcher emot just Björklinge eftersom vi kan gratulera laget till segrare i år, stort grattis.

Vi är rätt säkra på att det är 17 trötta tjejer som ikväll somnar rätt snabbt men med flaggan i topp. Detta var allt för innebandy säsongen i år även fast den stora avslutningen för hela innebandy sektionen sker på Fredag då vi hoppas att så många som möjligt kan vara med.

Till sist vill undertecknad även passa på att tack alla mina tränarkollegor samt lagledare för ett fantastiskt jobb under säsongen. Det har varit roligt och utvecklande. 

Det har varit kul att ha fått se Jocke Brolund växa som nybliven 18-åring. Han har lyckas att under säsongen börja var på plats i tid, ta ett större ansvar men även fått åldern inne för att köpa energidryck så som Nocco, grattis Jocke. Han har lärt Freja en hel del och Freja har lärt Jocke en hel del.

Angelica har också vuxit ut under säsongen. Hon har nästan lyckats var i tid under senare del av säsongen och också tagit ansvar när Jocke inte fått köpa energidryck och varit lite som en mamma åt Jocke.

Peter har växt ut till en klippa. Han började som hejarklacksledare och slutar som cup general. Utöver detta så har han på ett exemplariskt sätt skött alla annan administration. Han fick även chansen ett par gånger i båset under året men dessa resultat ska vi skona Peter ifrån att ta upp igen. Men man är som sagt bra på olika saker.

David har all bidragit med energi engagemang till alla tjejer. Det David säger det gör våra tjejer. David har tagit hand om våra backar på ett utmärkt sätt under hela säsongen, och de gånger David inte har varit med har Peter hoppat in och vi nämner fortfarande inte dessa resultat.

Stort tack till alla så ses vi på innebandy plan till hösten igen.

Niclas Sandberg
en liten del av tränarstaben
Kaffe kaka sjunde raka!
2018-02-18 13:26
Det ekade "kaffe kaka sjunde raka, hej hej" i omklädningsrummet efter matchen mot Täby. Tjejerna ska vara stolta över en väl genomförd match.

Vi tar det dock ifrån början!

Jag minns en gång i tiden då man själv var liten och spelade bortamatcher. Nu får ni tänka er tillbaka rätt långt i tiden. Detta var på den tid då vi bara hade två tv kanaler samt den tid då man på Lördag gick ner till tobaksaffären och köpte små godis för fem kronor. Kanske inte så märkvärdigt men man stod där och pekade på olika sorter som damen i kassan snabbt räknade ihop då alla bitar kostade 25 öre. Nu undrar ni säkert vad denna nostalgi tripp har med dagens match att göra. Jag kommer dit nu. Det var under denna tidsepok som när man själv skulle åka bort och spela match som det alltid bara fanns ett fåtal bilar att hoppa in i dvs det var samma tre föräldrar som alltid körde. Idag i vårt lag är det helt andra tider. Kanske inte till det bättre om man ser till miljöaspekten men med det stöd alla tjejer har från sidan så känns faktiskt miljöaspekterna inte lika viktiga.
Idag vann vi publik och hejaklacks delen med hästlängder då vi var ungefär 5 gånger så många som hemmalagets publik. Det säger något om både lag och klubb och hur mycket alla föräldrar ställer upp och det är viktigt om man ska få ett lag att fungera.
Därför tar vi hatten av för världens bästa hejaklack/föräldrar som alltid är med och hejar och hörs mer och högre än alla andra lag tillsammans. Det värmer även i hjärtat på oss ledare då ni alltid ställer upp och hörs. Så från den sentimentala delen till dagens match.

Idag adderade vi ännu en del till vårt spel och detta var att hålla i bollen lite mer och inte stressa i väg passningar osv. Vi tränar annars mycket på att springa och kämpa samt teknik. Vi gillar att alla tjejer ger allt och gör sitt bästa och med det kommer man rätt långt vilket är roligt. I vårt lag ser alla möjligheterna vilket som tränare är extremt roligt.

Första perioden bestod av att vi egentligen från första sekund styrde matchen med mycket spel på motståndarnas planhalva. Skarpängshallens plan är inte den största vilket vi vet om så det blir ofta ett snabbt spel med en hel del slag. Det kan tyckas lite konstigt att Täby inte fått en bättre hall med alla sina tusentals spelare och lag. Men jag antar att även Täby kommun gör lite som andra kommuner vilket ofta leder till besparingar eller ännu ett nytt badhus i stället för en ny idrottshall.

Det tog inte mer än 3.31 innan första målet kom genom en solbränd och nytänd My Nordbeck assisterad av Frida Holm. Efter 4.20 kom tvåan av Jenny Kings genom en snygg solo prestation något som nästan kan liknas vid Tommy Holmgrens öppningsmål när Kaiserslauten slogs ut av IFK Göteborg en gång i tiden då hemstaden Göteborg var fotbollens mecka och barn en gång veckan döptes till Glenn eller Conny.
Därefter gjorde Moa Moberg 3-0 genom en fin prestation längs kanten med ett distinkt avslut i bortre hörnet. Även detta mål kan liknas vid IFK Göteborgs glansdagar då ytterbacken Stig Fredriksson fick dagens ytterbackar att framstå som små taniga spelare. Därefter lyckades Molli Eriksson göra 4-0 då vi endast spelat 11.24. Det kunde nog varit ännu lite fler mål men efter denna starka start mattades vi av en aning och detta resultat var vad vi gick till paus med.

Andra perioden var lite som den första då vi ägde spelet och skapade chanser men eftersom planen är relativt liten så blev det trångt och lite svårt att spela ut.
5-0 kom efter ca halva andra perioden efter en högklassig prestation av Moa Larsson Jansson som säkert satte bollen hårt i nedre hörnet otagbart för Täbys målvakt.
Spiken i kistan kom efter ca 11 minuter så Zelda Sandberg snyggt assisterade My Nordbeck till sitt andra mål för dagen vilket också betydde 6-0 som även blev slutresultat.
Roligt att vi också såg till att Freja fick hålla nollan idag. En gedigen insats av alla tjejer som nu för varje match och träning tar steg framåt. Det kommer att bli kul att se vart detta ska sluta.
Idag slutade det i omklädningsrummet skanderades "kaffe kaka sjunde raka, hej, hej"

PS: En ramsa som ni tjejer måst träna på. Så det finns saker att förbättra om ni inte trodde detta.
Nu tränar vi på Onsdag sedan tar vi lite ledigt vilket betyder ingen träning på Fredag eller på sportlovet.

MVH
Niclas Sandberg, David Nordbeck, Angelica Bergstrand, Jocke Brolund och Peter Holm
Tuff match mot Åkersberga
2018-02-11 15:16
Bra spel mot Åkersberga
Då var det återigen helg vilket betyder innebandy och roliga matcher. För motståndet stod Åkersberga, ett lag som vi alltid spelar jämna matcher emot. Senast vart det förlust med uddamålet i en match med massor av målchanser.

Mycket riktigt blev det också en mycket jämn match med målchanser åt båda hållen denna gång.
Tränar kollegan David befinner sig fortfarande på varmare breddgrader. Vad vi förstått så har han tränat stenhårt och kommer att komma hem solbränd med nya finurliga kunskaper som kommer att hjälpa oss framöver.
Angelica var tyvärr också borta idag då hon befinner sig på hemligt ort där hon tillsammans med vänner finslipar forwards spel till kommande matcher. Sedan har vi följetången Jocke Brolund. Jocke som de senaste två matcherna inte varit med pga av eget matchande, hur detta har gått fick vi svart på vitt idag då han heller inte var med då han först satte på sig domartröjan för att efter vår match hoppa in i mål i sitt eget lag. Vi kan väl säga att det är en man eller ungdom med många järn i elden.

Då förstår ni säkert att det inte finns så många tränare, ledare kvar så ni har förstått helt rätt, han fick en sista chans att på något sätt återfå sitt rykte som tränare. Vi pratar om vår lagledare, tifo ansvarig samt supporterchef Peter.

Åkersberga matchade idag en 06-lag med duktiga tjejer, ett par som verkligen utmärkte sig men vi kommer till detta.
Första perioden startade igång i ett högt tempo, något som höll i sig hela matchen. Åkersberga började aggressivt och det var svårt för båda lagen att skapa en massa målchanser då alla var på hugget. Spelet böljade fram och tillbaka med lite ströchanser och ett par bra räddningar från båda målvakter.

Det var nog många som trodde den första perioden skulle bli mållös men så med knappa 3 minuter kvar tog Åkersberga ledningen genom ett litet slump skott i borte hörnet. Ett mål som också blev det enda i första perioden. Vi gick till paus med att ha skapat en hel del chanser men inga som resulterat i något mål mycket beroende på en duktig målvakt i Åkersberga.

Vi bestämde oss till andra perioden att försöka öka lite till dvs springa lite mer, skjuta lite snabbare och passa lite snabbare. Det fanns mycket tid att vända detta underläge.

Andra perioden blev lite som vi ville, vi skapade en hel del chanser men Åkersberga målvakt stod pall för allt. Skott statistiken vann vi helt klart men allt motades av bortaslagets väldigt duktiga målvakt. Men en match är inte slut förrän domaren blåser av något som våra tjejer är enormt duktiga på.

Man kämpar in i det sista och ger aldrig upp, detta brukar ge utdelning och så även idena match. Med 4.45 kvar kom kvitteringen från Moa Larsson Jansson och matchen var nu helt jämn.

Sista minuterna blev en forcering från vår sida med flera farliga målchanser och ett bra tryck mot motståndarmålet men bollen vill inte in. 

Därav ett ganska rättvist resultat som slutar 1-1.
Vi plussar så klart våra egna spelare som aldrig gav upp men ger också idag fem plus till Åkersbergas målvakt som gjorde en riktigt bra insats som även alla tjejer på planen gjorde idag.

Det är alltid kul med jämna matcher och idag blev det så av två duktiga lag.

Nu tränar vi som vanligt i veckan och vi hoppas få se alla tjejer på träning.

MVH
Niclas Sandberg och Peter Holm


Segertåget rullar vidare med 6:e raka segern
2018-02-03 17:45
Vaxholms extremt varma innebandyhall
Segertåget rullar vidare och dagens stopp var Vaxholm. I höstas vann vi med udda målet hemma då slutresultatet skrevs till 5-4, så att det skulle bli tufft förstod vi.
David Nordbeck och Jocke Brolund saknades i båset idag. David är kvar på Aruba och som vi i ledarstaben förstått så har åtskilliga timmar spenderats på stranden där David ritat upp olika försvarsscenarion att ta med sig hem till Sverige. Frågan vi är nyfikna på är om han ska ta med sig ett typiskt "cocosnötsförsvar" att prova med när chansen ges. My som också är borta hade på morgonen skickat en videohälsning för att peppa laget, vilket gladde laget.
Jocke Brolund som återigen valde att satsa på sin egen karriär idag i stället för att finnas i båset och jobba med att stötta Freja. Freja verkade dock inte särskilt orolig.
-Vi såg alla Jocke på träningen i Fredags och detta var inte den Jocke som för ett par år sedan var en lovande innebandy målvakt. Vi får hoppas att lyckades leverera i den match han själv var uttagen till, dock vet vi inte om han ens fick någon speltid men det lär vi märka på Onsdag på träningen.

Ett par förändringar var också gjorda i uppställningen till idag. Molli Eriksson vanligtvis en av våra centrar gick idag ner och spelade back. 
Omdömet lyder från flera håll att hon var felfri idag. Dessutom hade idag Frida Holm flyttats ner som back. 
Det var en lite nervös Frida till en början men en insats som ger eko i innerbandy Sverige. Inte sedan Glenn Hysén på Wembley har vi skådat en mer felfri insats i försvaret. Dock i en annan sport men det osar Jerringpris av insatsen. Även Maja som spelade back idag såg tveklöst väldigt säker ut i både positionsspel och brytningar. Detta gjorde att Freja fick god hjälp bakåt trots en hel del fantastiska räddningar.

Framåt såg det bara ut idag. Vi ska komma ihåg att Vaxholms hemmaborg kanske är norra Europas varmaste idrottshall vilket idag gjorde att det svettades flera liter på en del tjejer. Löpningar togs och rörligheten fanns där. Egna snabba avslut varvades med fina inspelningar. Både Lisa och Emma skapade chanser tillsammans med Moa och Zelda.

Första perioden kan sammanfattas med att RIK hade absolut flest målchanser som var en hel del. Dock svarade Vaxholm med ett par farligheter med bland annat ett ribbskott. Vi var nöjda med att gå till paus med en ledning på 1-0 genom Zelda Sandberg som efter 12.26 pricksköt ledningen till RIK.
Pga värmen så var det trötta tjejer redan efter 20 minuter men vi lovade att fortsätta att "KÄMPA" som var dagens ledord. Kämpa för varandra och detta kommer att gå vägen löd budskapet i halvtid.

Andra halvlek fullständigt exploderade från start. Efter 29 sekunder utökade vi till 2-0 genom Moa L J. En och en halv minut senare stod det 3-0 till RIK genom ett mönster anfall från backarna upp till Zelda och fram till Moa L J som rakade in bollen i mål. 8.19 var det dags för 4-0 genom ett friläge av Zelda. Och som om inte detta vore nog kom 5-0 efter 9.47.
Därefter radade vi upp chanser från både Frida, Lisa och Emma. Vi spelade bra och utnyttjade vår styrka att orka springa som blivit lite av vårt signum.

Vi hade gärna velat hjälpa Freja så att hon skulle få hålla nollan och det såg länge ut att lyckas men med 1,50 kvar lyckades Vaxholm reducera till 1-5 genom ett snyggt skott från nära håll.

Slutresultatet skrevs till 5-1 till RIK.
Slutresultatet på läktaren skrevs till 8-0 till RIK.

Det är kul med innebandy just nu. Vi har tjejer som kan spela på alla platser. Vi spelar för varandra och peppar varandra, precis som det ska vara i ett roligt lag.

Nu laddar vi för träning i veckan och hemma match på Lördag kl 11.00 mot Åkersberga.

Mvh
Niclas Sandberg, Angelica Bergstrand och Peter Holm


Idag klev alla fram och gjorde jobbet
2018-01-27 15:27
Tifo ansvarig Peter Holm levererar så även idag!
Vi skriver 27 januari i almanackan ett datum då alla klev fram och visade varför detta lag är ett speciellt lag.
För motståndet stod idag svåra Vallentuna. Ett lag som alltid är duktiga. Man har skickliga tjejer som är både snabba, tekniska och med bra skott. Slutsaten lyder ett riktigt skickligt lag. Dessutom ett lag som vi aldrig har besegrat. Vi förlorade i höstas och förra säsongen förlorade vi hemma och spelade oavgjort borta.

Så det var enormt viktigt att alla tog sitt ansvar idag. David Nordbeck fanns idag inte med som coach för våra backar då han fått i uppdrag att på Friends Arena marknadsföra vårt fantastiska lag och sport. Vi förväntar oss underverk idag från honom men hade också säkrat upp en ersättare i hans dotter My som med lite knä problem skulle fylla hans skor, mer om detta senare. Med detta som facit såg lagledare Peter Holm sin chans att få en sista chans i båset som tränare. Dock hängde allt på om Angelica skulle fortsätta sin fina trend med att ta ansvar i båset och även vara i tid vilket inte alltid varit fallet. Dessutom såg Peter sin chans i att om han utförde alla de sysslor han har på ett fläckfritt sätt så var platsen hans.
Peter hade till samlingen utfört allt med en bravur. Tifot stod på plats, vattenflaskor var fyllda så hans insats hittills var hundra procentig. Problem var dock att Angelica var 30 min tidig till samling och laddad.

Undertecknad var lika förvånad som Peter var besviken då han insåg att det inte skulle bli en plats i båset denna match heller.

Som om inte detta var tillräckligt så blev vår målvakt Freja magsjuk under natten vilket gjorde att vår andra målvaktsstjärna Nora fick ställa sig mellan stolparna.

Så med lite missräkningar så kändes ändå allt helt OK. Nu var det bara upp till oss att se till att göra jobbet. Peter hade gjort sitt, Angelica sitt och undertecknad sitt.

Nu till matchen:
Första perioden började med lite trevande spel. Båda lagen kände lite på varandra utan att försöka gå bort sig i mittdelen av planen. Vi hade stort fokus på att hjälpa Nora i mål så att hon skulle få en bra start och så småningom få chansen att växa till en jätte ju längre matchen pågick. Lite halv chanser från båda lagen var det som präglade de första 10 minutera. Men ju längre perioden gick och ju mer vårt sekretariat blev varma i kläderna ju bättre spelade vi. Vårt positionsspel idag höll världsklass. Någon som endast kan sammanfattas med Samir & Viktors låt "rakt in i kaklet"
Med 6.30 kvar av första perioden kom 1-0 till RIK genom Moa Larsson Jansson fint framspelad av Molli Eriksson. Dessa två bildade kedja idag tillsammans med Lisa som idag gjorde sin bästa match för säsongen.
Inte långt därefter utökade vi ledningen till 2-0 genom Zelda Sandberg som idag bildade kedja med våra små snabba snipers Emma och Frida. En kedja som vi internt kallar "Young guns"
Innan första perioden var slut hade även Emma Rachke utökad ledningen till 3-0 påpassligt framme vid motståndarnas mål. Ett mål som betydde 3-0 och resultatet efter en period.

Halvtidspausen bestod i ett lag av glada tjejer som lyssnade till ett "brandtal" av idag assisterande  tränare My Nordbeck. Ett tal som tände tjejerna att gå ut kämpa för varandra sista 20 minuterna. Detta var ett brandtal med inspiration som vi inte hört sedan Gunde Svan på VM stafetten 1992 åkte halva banan bakom Torgny Moberg på sista sträckan och inspirerande hejade och skrek, något som då gav VM -guld.

Till andra perioden var det ett ostoppbart lag som äntrade planen med tanken att vi är helt ostoppbara. Något som Vallentuna tog vara på då man kom ut som ett hungrigt, taggat lag. Reduceringen kom både till 1-3 och 2-3. Helt plötslig var det match igen. Med 6 minuter kvar så skiljde bara ett mål.

Återigen tog My tag i taktpinnen och dirigerade både forwards och backar. Hon såg ut som en ung Mourinho på väg att vinna sin första stora titel. Dock utan den där missnöjda minen som bara han kan ha som en tränare i ett vinnande lag.
Som spiken i kistan dundrade Moa Larsson Jansson in 4-2 med endast ett par minuter kvar. Sista minuterna bommade Nora igen i mål. Slutresultatet 4-2 till RIK och en 100% insats.

Hela laget ska ha en stor eloge för sin kämpaglöd och inställning att alltid spela som ett lag. Idag gjorde alla sitt yttersta och då är vi bra, riktigt bra.

Peter Holm glänser idag så även Angelica. Vår "Ultras" på läktarna vann som alltid läktarkampen, idag även med RIKs lagkapten för herrlaget Linus Jämtdal på läktaren. Vi har ännu inte fått det svart på vitt om han var där för att stötta laget eller få nya ideér till A-laget vad gäller deras fortsatta segertåg för 2018. Dock tror jag att ett par tjejer tog ett par extra löpsteg idag pga av honom, stort tack för detta.

Sedan har vi My som idag fullständigt utmanövrerade sin far David som inte var på plats. David har nu mycket att fundera på då konkurrensen i båset plötsligt hårdnat rejält. Vi har efter matchen sökt David för att få en första kommentar, men han har avböjt att kommentera. Däremot har hans manager Linn uttalat sig och kommenterat händelseförloppet med följande.
- David är medveten om konkurrensen och hälsar att han är super nöjd med 3 poäng men kommer att ta sig en funderare över hans roll framöver. Detta kommer tydligen att ske på Aruba.
Vi andra ledare är aningen konfunderade då innebandy inte så vitt vi vet är en stor sport i Västindien. men vi lyckönskar honom.
Vi kommer att hålla kontakten under denna vistelse och ska försöka att förvalta det som han bidragit med.

Träning nästa vecka som vanligt och match nästa Lördag borta mot Vaxholm.

PS: Det finns några som undrat vart Jocke Brolund var idag. Flera undrar om hans vara eller icke var i laget. Vi ledare kan bara säga att han är kvar och gör ett bra jobb men idag satsade han på sin egna innebandy karriär då han hade match själv. Vi hoppas att matchen går bra trots din aningen flickaktiga innebandy klubba. 

MVH
Niclas Sandberg, Angelica Bergstrand och Peter Holm.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 06/05 14:18 
Innebandy - Startsida, 30/04 14:59 
Innebandy - Startsida, 19/03 08:07 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide