Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vinst mot Vallentuna och sportchefen på The Guardian är imponerad
2019-01-13 09:20
Sportchefen på The Guardian är imponerad
Efter succén på Storvreta Cup är det många som fått upp ögonen för innebandy och vårt eget lag. Det handlar inte bara om Sverige och Norden utan även på de Brittiska öarna växer sporten som fortfarande är liten då den konkurrerar med nationalsporterna fotboll, rugby och cricket.

Vad passar då bättre än att ta flyget över till London för att stämma möte med sportchefen på The Guardian Marcus Christenson som dessutom engång i tiden vaktade målet för Rosersberg i slutet på 80-talet.

Vi har bestämt möte på puben The Bald Faced Stag i norra London och närmare bestämt East Finchley. Det visar sig bara ett stenkast ifrån hans hem och dessutom det enda stället i London som idag visar matchen mellan Vallentuna - Rosersberg,
Väl på plats inser jag att sporten växer. Jag ser flera fans med RIK tröjor som pratar innebandy. Sky one visar tydligen matchen och som expert kommentatorer är både Rolle Stellmar och Mattias Califf inbjudna, två ikoner inom RIK innebandy.

En del av försnacket i studion handlar om hur vida det för dagen unga RIK ska hålla emot Vallentuna som är erkänt bra. En annan viktigt fråga som flitigt debatteras är coach frågan där David och Niclas är borta vilket gjort att klubben valt att ta in Peter Holm i båset igen tillsammans med Angelica. Peter som enligt sportchefen själv varit en mycket duktig coach back in the days som Marcus uttrycker sig. Vi vet alla hur han coachade pojkar 72/73 i Aros cupen när RIK lyckades vinna på straffar mot Västerås genom ett genidrag att sätta in Jörgen Lundqvist i mål vilket då kändes som galenskap.

Supportrar på plats är inte lika säkra och undrar hur en lagledare och klackledare helt plötsligt blir en av huvudpersonerna i båset.

När väl matchen startar så ser det unga RIK pigga ut. Ingen rädsla av det unga och lovande laget. Dock lyckas Vallentuna göra första målet efter ca 8 minuter. Missnöjet gror i puben.
15.29 når vrålet puben då Moli kvitterar på passning ifrån Lisa. Lisa som hade en mycket bra turnering i Uppsala verkar rida vidare på denna framgångsvåg. Vallentuna ser dock bra ut för dagen och precis innan paus får man in 2-1. En supporter på puben som vi väljer att kalla Steve uttrycker sitt missnöje. Den där Angelica har fått ordning på anfallet men bakåt vet jag inte. Ser typisk ut som det gör när Peter coachar.
Trots underläge i paus så är det ändå ingen som misströstar. Jag tar mig ett snack med Marcus som berättar att sporten växer i England men är fortfarande liten. Det är svårt att konkurrera med de stora sporterna än men då är de kul med F06 som gör att man får upp ögonen för sporten.

Andra halvlek sätter igång. Lite platsbyten och ett brandtal är vad som skett i halvtid. Frida som idag spelar center ser farlig ut och sliter. Utdelningen kommer då Moa LJ kvitterar till 2-2 på passning ifrån Maja vår lilla backjätte.

Matchen börjar närma sig slutet och det ser ut att bli oavgjort då Moa LJ återigen kliver fram och gör 3-2 på passning ifrån Molli med endast 1.47 kvar. Det är kaos inne på puben då alla är helt lyriska över vändningen.

Dock tar det bara ca 30 sekunder så är det kvitterat till 3-3 pga av lite strul framför mål.
Men som en Askungesaga så kommer avgörandet med endast 24 sekunder kvar. Molli gör 4-3 på passning ifrån Moa LJ.

Vändningen är ett faktum och supportrar sjunger kaffe kaka.... på halv knackig engelsk svenska. En del av supporterskaran börjar givetvis sjunga Its coming home, ja vem vet.

Vi försöker sammanfatta matchen vilket är svårt. Marcus säger att det var länge sedan man såg en så glad coach som Angelica efter segermålet. Han försöker minnas tillbaka till något liknande och det färskaste minnet han har är när Mourinho och Manchester United slog Juventus i Champions League något som slutade med att Mourinho själv hånade Juventus fansen. Vi slipper åtminstone detta idag säger han och ler.

En äldre man kommer fram när vi ska gå och skriker till Marcus och mig.
- Den där Peter Holm han kan fortfarande. Vi tittar på varandra och inser att idag har coacherna segrat och det är bara att hålla med.
Precis när vi ska kliva ut genom dörren ropar pubägaren att Jocke Brolund gjort mål i A-lagsmatchen. Vi tittar båda på varandra och utbrister "halleluja" plötsligt händer det.

Bra kämpat alla spelare, ni är grymma. Ny match imorgon mot Nacka då vi kräver revansch för förlusten i Storvreta.

Cheers!
Niclas Sandberg och sportchefen
Finalförlust i finalen av Storvreta cup men en seger ändå
2019-01-06 15:37
Vi vaknade upp imorse 06.30 hoppfulla om att det skulle bli dagen då its coming home som engelskmännen brukar säga i fotboll och har så gjort i snart 43 år.

Efter en sista frukost på Celsius skolan var det avfärd mot Fyrishov där Vaksala väntade i semifinal. Det låg i luften redan vid frukost att detta skulle bli något extra.
Väl på plats tog vi vår vanliga promenad och "vinna cupen" ekade bland planerna vid Fyrishov. Efter en kort genomgång om hur vi skulle spela så var laddningen total. Vi har aldrig sett tjejerna mer fokuserade eller målinriktade tidigare. Oavsett hur det skulle gå så var turneringen i sig redan en succé då vi kommit längre än vad många både spekulerat och tidningar skrivit.

Sammanfattningen av semifinalen kan stavas kämpa insats. Tjejerna har aldrig tidigare sprungit, täkt skott och på det stora hela gjort precis allt man kunnat för att detta skulle gå vägen.

Det spelade ingen roll att Vaksala hade ett tryck, var större, längre och försökte men vi stod emot och gjorde det bra. Även RIK hade chanser inte lika många men farliga chanser.

På ett frislag i första perioden petade My till Zelda som bågade in från vänsterkanten och tryckte upp 1-0 i bortre krysset stenhårt och helt otagbart för Vaksalas målvakt. Detta var också paus resultat.

Vi kunde pusta ut en liten stund och intala oss att det endast var 15 korta minuter kvar.

Andra halvleken bestod av kriga, kriga och åter kriga. Alla slet och Freja räddade.
Med en sådan insats förtjänar man att gå till final vilket vi gjorde med 1-0 som slutresultat.

FINALEN:
Finalen spelades i IFU på stora arena A en mycket värdig avslutning på turneringen. Klacken var samlad som på semifinalen och det skulle behövas hjälp från alla håll och kanter om detta skulle gå vägen.

Det kändes redan från start att vi inte hade samma pigga ben som på morgonen i semifinalen. Dock kämpade vi och gjorde vårt yttersta men Nacka som stod för motståndet kändes piggare.
Det tog 3 minuter innan Nacka gjorde 1-0 därefter 11.10 så kom 2-0, som dessutom var paus resultat med 15 minuter kvar.

I andra perioden gjorde vi allt vi kunde begära av tjejerna men orken började tryta och vi var inte riktigt på tårna så när Nacka gjorde 3-0 med 6 minuter kvar kändes det tungt. Hoppet tändes dock efter 10.44 då My reducerade till 1-3.

På slutet satsade vi allt vi hade och tog ut målvakten men det hjälpte tyvärr inte. Nacka lyckades göra både 4-1 och 5-1 som också blev slutresultat. Nacka värdiga vinnare över oss idag.

SAMMANFATTNING:
Vi kom med ett ungt lag, vi såg och vi segrade på vårt egna fantastiska sätt. F06 är ett fantastiskt gäng tjejer där alla gör sitt yttersta och alla tar steg framåt vilket är fantastiskt roligt att se.
Vi har otroliga föräldrar runt laget som stöttar, hejar. Ett stort †ack till resterade supporters som var där och stöttade tjejerna under finalen, tusen tack.

Till er föräldrar kan vi bara säga att ni har otroligt duktiga och artiga tjejer. När vi städade ur klassrummet kom men av de kvinnor på skolan som ansvarade för boende med mera och uttryckte sin glädje över vårt lag och föreningen allmänt hur snälla, duktiga och skötsamma vi är. När vi sedan lämnade matsalen så tackade ansvarig där och sa att vi var det bästa och skötsammaste laget under denna turnering vilket gläder oss ledare.

Så med det sagt kan vi inte annat än säga att turneringen varit en succé och det har varit superkul att göra detta vilket vi så klart kommer att göra om.

Och tjejer vi syns på träningen på Onsdag, bra kämpat allihopa.
Ett stort tack till resterande ledare som sköter allt väldigt proffsigt ut i minsta detalj.

MVH
Niclas Sandberg med resten av ledarstaben
Kvartsfinal vinst mot Älvsjö
2019-01-05 21:36
6-2 vinst mot Älvsjö
Kvartsfinalen gick av stapeln 15.50 i IFU arena och RIK var extremt laddade.

Efter att lagkapten My väckt laget 08.15 och Jocke bjudit in till fin frukost a la cup med fil, cornflakes, smörgåsar med tjocka ostskivor så var starten perfekt.

Väl på plats gick vi en välbehövlig promenad hade ett riktigt bra snack innan match där vi alla var samstämmiga med att vi ville vinna matchen för att få möjligheten att spela semifinal samt få äta fin middag med järpar, potatis, brunsås och lingon samt få en ytterligare natt på luftmadrass. vem skulle inte vilja detta?

När matchen drog igång var vi på tårna. Betydligt mer spring i benen än tidigare. Det märktes att vi verkligen ville vinna detta. På andra planhalvan stod Älvsjö ett lag vi aldrig mött tidigare som dessutom var ett eller två huvuden längre än halva vårt lag. Det gillade vi.

Första två  minuterna innehöll bra tempo och ett par små chanser innan Älvsjö lyckades med ett anfall på vänsterkanten för att snabbt byta kant och med ett rappt avslut göra 1-0, vilket kändes aningen konstigt.

Därefter följdes ett par minuter med bra målchanser och det dröjde till 8.53 innan Molli snyggt kvitterade till 1-1 med ett rappt skott i bortre krysset. Snabbt därpå dundrade Molli även in 2-1 och vi var på gång. Därför kändes det lite snopet när Älvsjö kvitterade till 2-2 med 6 minuter kvar av första perioden.
Ett resultat som höll sig perioden ut.

I halvtid hade vi alla ett mål och det var att göra ett mål mer än Älvsjö för att ta oss vidare och få dom där järparna i Celsius skolmatsal.

Andra perioden började i ett högt tempo och ett riktigt drag på läktarna av den tillresta Rosersklacken med Peter "klackledare" Holm i spetsen. Det var lite av den gamla Holm vi hörde och skådade på läktaren. Något som alltid tänder laget. Matchen på läktaren däremot hade varit avgjord sedan långt tillbaka.

3.04 in i andra perioden dundrade Zelda in 3-2 och vi var på gång. Tifot dundrade på läktaren och vår klack sjöng högre än någonsin. Vi fortsatte att trumma på och 9.46 in i andra perioden stänkte Moa L J in 4-2. en dryg minut senare sprätte Lisa upp 5-2 och vi spelade riktigt bra innebandy.

Som spiken i kistan satte kapten My 6-2 med 5.30 kvar. Resterande del av matchen blev en hyllning till laget av klacken. Hyllningarna ville aldrig ta slut och vi vinner slutligen med 6-2 och är vidare till semifinal imorgon Söndag kl 08.45 då Vaksala väntar i semi.

För laget väntar en middag lite team buildning i form av bowling och därefter slutar vi med att se P06 i IFU på teven i klassrummet för att få lite inspiration.

Väl mött imorgon då vi går för GULD och en final i IFU arena A.

MVH
Niclas Sandberg med resten av ledarstaben
Årets assist av Freja i IFU ger slagläge i kvarten
2019-01-05 13:50
Årets assist av Freja
Lördag och sista gruppspelsmatchen i IFU arena mot Värmdö. En match som skulle betyda ingenting eller också så skulle det kunna ge vinnaren eller det lag som skulle komma trea i gruppen en fördel i slutspelet.

Så för RIK var matchen viktigt. Så efter Jockes fantastiska frukost var alla tjejer redo. Jockes superfrukost bestod av klassisk fil med cornflakes, extremt goda mackor med centimeter tjocka ostskivor en typisk vinnarfrukost.

Värmdö mötte vi faktiskt precis före jul i serien hemma och lyckades då vinna en tight match.

Matchinledningen var riktigt bra från RIK där det var ett helt annat tempo i tjejernas ben. Alla verkade kommit över premiär nerver. Första fem minuterna skapar RIK ett par riktigt bra chanser.

Efter 3.27 fick Freja bollen, tittar upp och drar iväg ett utkast hårt i mitten som ger minnen till Kim Kulich glansdagar i Växjö, då till Linus Jämtal och nu till Zelda som viker in i mitten. Bollen skär genom båda mittbackarna i Värmdö och Zelda blir fri från halva planen. Ca 10 meter från mål drar hon till ett dragskott och 1-0 till RIK.

Därefter trycker vi på och skapar ett jättetryck. Så från egentligen ingenstans skapar Värmdö en halv chans som resulterar i en kvittering 1-1.

1-1 är också halvtidsresultatet. Vi känner oss vid gott mod i halvtid då vi haft spelet och målchanserna. Återigen behöver vi göra allt lite snabbare då löser vi uppgiften.

Andra perioden är väldigt lik den första då RIK håller i taktpinnen med massor av chanser medan Värmdö också har ett par farliga skott.

2.45 in i andra perioden kommer ledningen, 2-1 till RIK genom ett bra byte av Moa L J. Här tror vi att proppen ur lär komma men så endast 13 sekunder senare är det kvitterat till 2-2 genom lite trassel bak i banan.

De sista 12 minuterna blir en kavalkad av målchanser där en hel del skott tyvärr utanför mål.

Ett oavgjort resultat skulle räcka för att knipa 3:e platsen i gruppen och då en kvartsfinal i IFU på eftermiddagen.

Sagt och gjort blir det inga flermål utan matchen slutar 2-2 vilket betyder en 3:e plats i gruppen och kvartsfinal 15.50 i IFU arena D mot Älvsjö.

Väl mött då!

Niclas Sandberg och resten av ledarstaben
RIK - Täby på IFU arena A
2019-01-04 21:12
Då var det dags för match två och för motståndet stod Täby Skarpäng för, ett riktigt bra lag. Ett lag som vi mött flera gånger så sent som i höstas i serien och då vann Täby helt rättvist ganska klart.
Nu ny match och nya möjligheter samt en chans att få lite revansch från match nummer 1.

Inför en strålande publik så var detta en dröm match på många sätt och vis.

Match inledningen är riktigt bra från RIK. Vi känner att vi är med och kan mätas oss med Täby. Men ju längre första perioden går ju starkare blir Täby som skapar en del farligheter men Freja är med i mål. Därför känns det lite snopet att Täby lyckas göra 1-0 på ett självmål, men det är sånt som händer.
Därefter skapar vi lite halv chanser, Zelda har ett riktigt bra avslut som Täbys målvakt räddar.
Efter 14.01 utökar Täby till 2-0 som trummar på i högt tempo och vi får göra allt för att försvara oss. Dock är det Täby som för matchen medan vi sticker upp stötvis med ett par chanser.

2-0 är också halvtids resultat. Vi intalar varandra att det är fullt möjligt att komma ikapp de sista 15 minuterna. I innebandy kan det gå fort, att göra två mål kan ske på bara 20-30 sekunder.

Början av andra perioden börjar RIK riktigt bra. Vi har ett par riktigt bra målchanser men tyvärr går bollen inte in i mål. RIK gör nu allt i sin makt för att hitta ett läge att kunna reducera. Vi ändrar om lite i femmorna, byter positioner samt chansar lite mer för att kunna komma ikapp. Vi blir tvungna att släppa lite i försvaret för att komma närmare en reducering.
12.01 kommer tyvärr 3-0 till Täby som med sina jämna femmor fortsätter att spela riktigt bra.

Bara 1.30 senare kommer spiken i kistan dvs 4-0 till Täby.

Vår tillresta klack gör allt i sin makt för att försöka peppa våra tjejer som sliter och jobbar. Ett par chanser skapar vi men Täby håller i mot.

Tiden börjar rinna ut och så även möjligheten att närma sig en aning.

All heder till alla tjejer som sliter och verkligen gör sitt bästa. Man får komma ihåg att halva laget är 1 och 2 år yngre än våra motståndare vilket ändå gör insatsen bra. Man ska komma ihåg att Täby är ett riktigt bra lag kanske ett av de bästa i ålder F06.

Slutresultat 4-0 till Täby som vi gratulerar till A-slutspel imorgon.

Angelica och Jocke har lovat att under kvällen och natten läsa på när det gäller kommande motståndare imorgon där vi spelar sista slutspelsmatchen 11.45 i IFU mot Värmdö också ett riktigt bra lag. Denna match vill vi såklart vinna för att få en bra lottning i kvartsfinalen i B-slutspelet.

Jag vet att Angelica hade med sig en bok vid namn "att göra mål i innebandy" som jag vet att hon kommer att lusläsa under natten. Därefter vet jag att Jocke kommer att bjuda på sin egen lagade havregrynsgröt imorgon bitti för att göra våra spelare klara.

Väl mött då 11.45 IFU arena D.

MVH
Niclas Sandberg och resten av ledarna

 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide