Vi tackar för en fantastisk säsong med en sedvanlig DAB
2017-04-29 14:45
En vinnar DAB för säsongen som varit
Då var säsongen till ända när det gäller Innebandyn och vilken säsong det har varit. Alla innebandy spelare i Rosersberg avslutade säsongen med den numera sedvanliga turneringen för alla spelare vilket återigen var mycket lyckat. Dessutom som grädde på moset var även Lilla Sportspegeln där och filmade detta något som kommer att sändas i höst på Svt.

Vi ledare är jätte glada över säsongen och vill passa på att tacka alla fantastiska föräldrar som ställt upp i kafeterian, skjutsat till matcher och varit med och hejat vid varje match där vi haft den överlägset största och högsta publiken, ett litet extra tack till vår supporter klacks ordförande Peter Holm.

Säsongen har annars varit mer än bra.
15st serie matcher har spelats, 12st vinster, 2st oavgjorda och 1st förlust.

Vi har spelat 2st träningsmatcher och vunnit båda, dessutom hann vi med Storvreta Cupen samt vår egna lilla cup som var en riktig succé. 

Det roligaste som tränare har varit att se att alla i vårt lag gör skillnad. Vi har i stort sett hela laget som gjort mål och alla i laget har bidragit med både mål och assist framåt och hårt jobb bakåt. Tjejerna har utvecklats enormt mycket under säsongen.

Vi tränare är stolta över era tjejer samt tacksamma att ni föräldrar hjälper till.

Vi säger tack för denna säsong och ser fram emot nästa och vad kan passa bättre än att säga tack för säsongen som gått med en sedvanlig DAB.

MVH
Ledarna

Det var inget April skämt!
2017-04-01 16:57
RIK - Ekerö = 4-2
13.50 ringer mobilen och vår lagledare Göran säger att han ber om ursäkt. Jag själv fattar ingenting och undrar vad han ber om ursäkt för. Göran svarar att han missat att vi har en sista hemma match om 25 minuter och bortalaget är på plats i Rosershallen. Det blir tyst i mobilen och jag tänker någon sekund, är detta ett April skämt. Göran försäkrar sig att så inte är fallet och med tanke på hur han låter i mobilen så tror jag honom rätt fort. Han undrar om vi är hemma och jag svarar att jag ska precis ta min första tugga på lunchen.

Det tar 3 minuter så är vi nere i Rosershallen och Göran försäkrar mig om att han försöker få tag på så många som möjligt så att vi med en jätte stor portion tur kan ha några tjejer på plats innan 14.15 då det är matchstart.

Väl nere i hallen möts jag och Zelda av en tunn trupp på 2st spelare men personer på plats talar om för mig att vi med lite tur kan bli en 6-7st.

14.20 kliver vi ut på plan för att värma upp. Motståndarlaget Ekerö har värmt upp en bra stund och ser rätt bra ut. På 30 minuter har vi faktiskt lyckas få ihop 8st tjejer, en domare (stort tack Micke Eriksson) och en bemannad kafeteria samt sekretariat. Vi har säsongens kortaste genomgång innan match där vi egentligen bara påpekar att kämpar vi 100% i dag så kommer det gå bra oavsett att vi bara har två avbytare.

Matchen drar igång och vi spelar riktigt bra. Allt det som vi tränat på under säsongen gör vi. Vi spelar med hög fart och skapar massor med målchanser.
5.57 in i första perioden får vi utdelning genom att Zelda gör 1-0 assist My. Därefter trummar vi på och efter 12.38 får vi utdelning igen då vi gör 2-0 genom Zelda assist My. Därefter pressar vi på men Ekerö sticker upp med 2 halvchanser som ger utdelning och ett snopet Rosersberg går till paus med ställningen 2-2.

I andra perioden går vi ut som i den första och spelar riktigt bra innebandy. Vi stressar Ekerö och är tuffa i närkampsspelet. Detta ger utdelning och Frida prick skjuter in 3-2 assist Zelda. Därefter böljar spelet lite fram och tillbaka men där vi har de absolut flesta chanserna. Med 7 minuter kvar gör vi 4-2 genom Zelda assist Nora som lite blir spiken i kistan.

Slutresultat: 4-2

Ett jätte stort tack till alla inblandade idag som såg till att vårt fantastiska lag fick spela en sista seriematch hemma denna säsong. Stor heder till alla spelare och föräldrar som lyckades se till att vi var på plats i tid.

Nu laddar vi för vår lilla cup nästa Söndag, väl mött då!

MVH
Ledarna
2 matcher 2 vinster i helgen
2017-03-21 23:24
Vinst borta mot Ängby 3-0
I helgen som var hade vi två matcher vilket inte hör till vanligheterna.

Vi inledde på Lördagen med att åka till Bromma för att möte Ängby på bortaplan. En match som på pappret såg svår ut. Med en nästan full trupp på så väl Emmas frånvaro var det en trupp som nästan var intakt som stod redo på Stora Mossen.

Matchen inleddes i ett rätt lågt tempo där vi inte riktigt fick igång vårt spel. Ett par halvchanser var det vi skapade första 10 minuterna. Med endast ett par minuter kvar av den första perioden spräckte vi nollan och gick till paus med en 1-0 ledning.

Vi kom sedan ut i andra halvlek lite som i den första med tunga fötter och lågt tempo. Trots det tog vi tag i taktpinnen och lyckades göra både 2-0 och 3-0 med 5 minuter kvar av matchen. De sista fem minuterna blev en match för att hjälpa Freja i mål att hålla nollan vilket hon också lyckades med.

Man kan sammanfatta matchen som en gedigen insats eller en dag på jobbet med 3 mål framåt och inga insläppta bakåt.

Målskyttar: Frida, My och Moa L

Söndag, tränings match mot Täby
Söndag morgon stod vi återigen i Skarpängshallen och för motståndet stod Täby, som har inte mindre än 5 lag födda 06. Just detta Täby lag mötte vi i Storvreta cupen och förlorade då med 5-4 och ett avgörande mål av Täby med endast 4 sekunder kvar av matchen. Därför var det ett revansch suget lag som nu stod redo.
Vi ska komma ihåg att detta lag spelar i en högre serie än vad vi gör och vanligtvis möter tjejer födda 05 eller äldre.

Dessutom hade Täby mönstrat ett betydligt bättre lag än i Storvreta så det var en stor utmaning som väntade. Mycket riktigt blev det en match med mycket högt tempo och mycket närkamper.

Matchen började inte riktigt som vi ville då Täby gjorde 1-0 redan efter 19 sekunder. Därefter var det en kamp om varje situation och ju längre perioden gick desto bättre blev vi. Vi lyckades således med en kvittering halvvägs in i perioden av Molli som också var ställningen efter den första perioden.

Period 2 rivstartade med högt tempo och massor med målchanser. Därför var det extra roligt att vi lyckades ta ledningen 5.55 in i andra perioden med kanske säsongens snyggaste mål. Världsklass vändning av Emma bakom mål med inspel till My som resolut stänkte upp bollen i det bortre krysset. Bara 30 sekunder senare stänkte Molli in 3-1 till RIK som nu spelade som i trans.

Minuterna rann på och med 3, 07 kvar lyckades Täby få till en reducering till 3-2. De sista 3 minuterna bestod av ren och skör kamp där vi lyckades gå vinnande ur till slut och vinst 3-2. En av de bästa matcher vi gjort mot det absolut bästa 06-laget vi har mött.

En grymt bra insats av alla spelare som visade styrka hela matchen.

Vill även passa på att ge alla spelare 5+ för matchen förra helgen mot Vaxholm där vi lyckades vinna med 10-1 och ett fantastiskt spel.

Detta var också den sista matchen innan vår egna turnering i April som blir avslutningen för säsongen.

Ett stort tack till vår tillresta publik som alltid är större, fler och bättre än våra motståndare.

MVH
Ledarna
Vinst borta mot Täby
2017-02-19 14:03
Täby - RIK = 1-5, målskyttar My, Zelda, Molli, Moa L och Nora
Idag stod återigen Täby för motståndet i Skarpängshallen i Täby. Ett lag som vi mött tre gånger tidigare och aldrig vunnit emot. Mycket beroende på att detta Täby lag varit otroligt duktiga vid varje tillfälle.

Så vi var väldigt medvetna om att vi behövde göra en riktigt bra match för att försöka ta vår första tre poängare mot detta lag. Vi pratade om att vara med från start då det är både roligare och lättare att göra första målet.

Därav var det riktigt roligt att se att vi verkligen var på tårna då vi efter 2 minuter hade tagit ledningen med 2-0 med mål av My samt Zelda.
Därefter fortsatte vi att trycka på med flera bra chanser och framförallt riktigt bra spel. Med ett par minuter kvar av den första perioden gör vi även 3-0 genom Molli.

Den största skillnaden och vi jämför med några månader tillbaka är hur mycket bättre vi blivit på att hålla i bollen och spela den vidare till våra lagkamrater.

I halvtid gick vi till ledning med just dessa 3-0.

Den andra perioden började som den första där vi fortsatte att spela bollen mellan varandra men Täby blev betydligt farligare vilket resulterade i ett antal riktigt mäktiga räddningar ifrån Freja i mål.

Ju längre perioden gick tog vi dock tillbaka matchen vilket också resulterade i 4-0 genom Moa Larsson.
Därefter skapade Täby lite chanser och reducerade till 1-4 med 5 minuter kvar.

Spiken i kistan blev 5-1 genom Nora med endast 3 minuter kvar, något som också blev slutresultat.

Första vinsten också ett faktum mot detta lag mycket beroende på bra spel ifrån alla 13st spelare.

Som vanligt vann vi även supporter kampen idag med 20-0. Vi tackar alla för stödet på sidan.

Nästa match är först om 3 veckor då vi hälsar Vaxholm välkomna till Rosershallen.

MVH
Ledarna
Vinst hemma mot Åkersberga
2017-02-11 18:20
2-1 målet av Molli assist My
Det var med glädje som jag gick upp och åt en typisk norsk frukost för att därefter slå på tv:n och NRK som konstigt nog visade Rosersberg F06/07 ta emot Åkersberga hemma i Rosershallen.

Befinner mig alltså i Oslo över helgen för att se över hur vi ska träna till nästa år samt få lite tips från vårt västra grannland.

Ni som har koll på januari transfer fönstret vet att vi egentligen inte saknar något i vår trupp men skulle så klart inte tacka nej till någon extra tjej då truppen inte är den största. Därför var det lite extra kul att Nellie Söderberg gjorde debut idag, en lovande tjej som hämtats upp från vårt yngre tjejlag men som gjort det bra på träningarna efter nyår då hon anslutit.

Första perioden bestod av ett ganska stort spelövertag från oss men ändå ganska få målchanser. Åkersberga hade ett par snabba omställningar vilket gjorde att de inte var helt ofarliga. Därför kändes det mindre kul att gå till period paus med underläge 0-1.

I andra perioden gjorde vi som så många gånger förut dvs trummade på och tryckte ner Åkersberga vilket till slut gav resultat genom en kvittering av My med assist av Maja. Därefter följde minuter av spel mot Åkersbergas mål och som så ofta denna säsong gav det till slut utdelning då vi gjorde 2-1 genom Molli med assist från My.

Något som också blev slutresultat. En gedigen insats och tre roliga poäng.
Vi ger Nellie Söderberg en extra klapp på axeln för hennes första match samt ett extra plus till Emma som enligt kommentatorerna på NRK aldrig sett henne springa och slita så mycket tidigare under säsongen.

NRK var dock inte särskilt förvånade att vi går segrande ut denna match då expert kommentatorerna pratade mycket om hur pass jämnt lag Rosersberg har med många olika målskyttar och många duktiga försvarare inklusive målvakt.

Nästa match är nästa Söndag då vi åker till Täby för ännu en drabbning mot ett av många duktiga Täby lag.

MVH 
Ledaren från Oslo
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 18/04 13:45 
Innebandy - Startsida, 27/03 12:34 
Nyheter från föreningen
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide