Fotboll
Första träningsmatchen spelad för RIK Juniorer
2014-03-30 08:30

RIK J - DJURSHOLM P16      3 - 5

I ett underbart vår väder mötte vi i vår första träningsmatch Djursholms P16-lag förstärkta med några 97:or. Vi startar matchen oerhört bra och spelar ut Djursholm den första kvarten då vi gjorde 2 mål men vi kunde lika gärna gjort minst 2 mål till. 1-0 gjorde Simon efter 7 min på ett inspel från Oliver på kanten. Efter 12 min gjorde Oliver 2-0 på en frispark som Wille slog in i straffområdet. Deras tränare undrade hur detta skulle sluta. I den 16:e min reducerade Djursholm till 2-1 och började äta sig in i matchen. Innan halvleken är slut så har Djursholm gjort 2 mål till och de leder i paus med 3-2. I andra halvlek så är det Djursholm som hållet i taktpinnen och de ökar på till 4-2 i 51:a min.

Hade vi (Oliver) gjort mål på kontringen 61:a min så kanske matchbilden hade ändrats, men en Djurholmsback kom från ingenstans och snuvade oss på det givna målet. Djursholm trycker på och på 5 min får de 2 straffar varav den ena går i mål och 2-5 är ett faktum. Vi kommer tillbaka lite i slutet av matchen och reducerar till 3-5 i minut 85 efter jättefint förspel med flera fina väggpass på vänsterkanten från egen planhalva.

Jag tycker vi gör en mycket bra match trots förlusten, framförallt i första halvlek. Vi tappar i positionspelet men det är sådant som blir när vi börjar byta och gå runt på fler spelare, så det kommer vi att öva på och prata om.

1-0 Simon (Oliver)

2-0 Oliver (Wille)

3-5 Oliver (Albin)