Handboll Damer Div 2
Grattis, Kärra & Skövde HF - USM-finalister
2014-02-03 05:00
Utmärkt spel av RIK:s Emilia Holmström & Madde Lindgren räckte ända fram. Foto: Sandra Jansson

Det blev en välspelad och spännande söndag när andra USM-dagen i steg 4 avslutades inför mycket folk i Rosershallen. Hemmalaget var nära, men orkade inte hela distansen ut. Det var hopp och förtvivlan många gånger. Dramatik på flera olika sätt. Grattis säger vi till Kärra HF och Skövde HF, som grejade var sin finalplats till USM- steg 5 i mars månad i Jönköping.

RIK kom på tredje plats av de åtta lag som befann sig i gruppspelet i Rosershallen.

Ta del av klubbens skribent Anders Eriksson, sammanfattning och önskar deu mer info, så klicka in dig på Svenska HF hemsida.

Bolton – S-hof 20 – 21 (10 – 14)

Trots tidig match bjuder båda lagen på bra underhållning. S-hof är i ledning med ett par bollar, mycket tack vare bra inspel till M6 under första halvlek.

I andra halvlek kommer Bolton tillbaka, där 00:an Vilma Paulsen visar framfötterna med bra speed och skytt, totalt 6 mål. S-hof lyckas hålla undan och vinna med ett mål.

Matchens lirare: Wilma Paulsen Bolton och Märta Tilly S-hof

Stenungsund – Näsby  20 – 17 (10 - 9)

Bra inledning av båda lagen i den helt avgörande matchen för vidarespel. Stenungsund spelar ett aggressivt försvar som bromsar upp Näsbys attacker. I Näsby handlar anfallsspelet mycket om vänsternian Ida Staude. Stenungsund har några bra minuter och får ett försprång på tre bollar (8 - 5).

Näsby kommer tillbaka i slutet av halvleken, anförda av Ida S som gör hela 7 mål i första halvlek.

I andra halvlek drygar Stenungsund ut ledningen där Nellie Karlman är säker i sitt skytte (8 mål) från högerkanten samt bra målvaktsspel av Moa Stark. Näsby ger inte upp och är bara ett mål efter då fyra minuter återstår. Stenungsund reder ut avslutningen och är verkligen heta denna match och har den tur man måste ha för att vinna jämna matcher.  Stenungsund är därmed vidare till eftermiddagens spel.

Matchens lirare: Moa Stark Stenungsund och Ida Staude Näsby

Rosersbergs IK – Kärra HK 14 – 19 (7 - 10)

Inför en fullsatt Rosershall inleder Kärra bäst i den sista gruppspelsmatchen. Rosers kommer tillbaka och halvvägs in första halvlek är ställningen 4 – 4. Mycket kamp från båda håll men Kärra känns starka med bra skytte, bra M6 spel men framförallt otroligt målvaktsspel av Maryam Al-Khafadji. Rosers är med målmässigt mycket tack vare ett bra målvaktsspel av Gracia Axelsson Zomi. I slutet av halvleken gör Kärra ett ryck och går till halvtidsvila med ledning, 3 bollar.

Kärra fortsätter att spela bra i andra halvlek och visar stor bredd. Då Rosers tjejerna kommer igenom är allt som oftast Maryam där och räddar.  Kärra vinner rättvist och tar därmed 2 poäng med sig till andra rundan.

I Kärra gör hela laget en kollektivt bra insats och det är svårt att lyfta fram någon speciell. Hemmalaget krigar hela matchen är numret mindre i denna match.

Matchens lirare: Gracia Axelsson Zomi Rosersbergs IK och Maryam Al-Khafadji Kärra HK

Skövde HF – Sollefteå HK 18 – 14 (9 - 6)

En match som inte påverkar utgången av tabellen men där framför allt Sollefteå verkligen bjuder till och gör sin absolut bästa match i helgen.

Skövde inleder sin vana trogen bra och går snabbt upp till en 5 målsledningen (7 - 2). Därefter kommer Sollefteå igång ordentligt och visar härlig attityd och vilja och tar in mål efter mål och är bra tre mål efter då första halvlek är över.

Sollefteå fortsätter att jobba på och efter 5 minuter i andra är man ikapp (11 - 11). Sollefteå fortsätter att kontra bra genom bl.a. Frida Karlsson och går upp i ledningen 12 – 13.  Strax därefter tar Skövde timeout och ändrar försvar till 3 – 2 – 1 som gör att Skövde får kontra lite mer och i det momentet är de bra, speciellt Filippa Hedberg som är en kvick lurig spelare vilket fäller avgörandet. Skövde vinner tillslut med 18 – 14.

Roligt att se Sollefteå avsluta steg 4 steget med flaggan i topp.

Matchens lirare: Filippa Hedberg Skövde HF och Jonna Lindgren Sollefteå HK

Kärra – Stenungsund 14 – 17 (7 - 11)

Inledningen av matchen är jämn fram till 5 – 5. Stenungsund får bra träff på Kärras anfallsspel och är listiga framåt och vinner första halvlek med 4 bollar.

Stenungsund fortsätter att spela bra, både framåt och bakåt, samtidigt som Kärra gör en del tekniska fel och drygar ut ledningen till 11 – 16. Kärra gör ett sista försök att komma ikapp och Malin Sandberg tar stort ansvar trycker in några bollar, men detta är Stenungsunds match som man tillslut vinner med 14 – 17.

Stenungsund gör en bra match och spelar mycket kontrollerat, värderar sina lägen och gör en mycket bra insats.

Kärra kom inte upp på samma nivå som i matchen mot Rosersberg.

Matchens lirare: Emile Strandberg Kärra och Nellie KarlmanStenungsund

Skövde HF – Rosersbergs IK 20 - 15 (9- 7)

Inledningen av matchen är jämn mycket tack vare Gracia Axelsson Zomi i Rosersbergs IK mål som storspelar. Skövde håller ihop defensiven bra vilket gör att Rosersberg har svårt att producera framåt. Skövde har ett tag tre bollar upp men Rosersberg kommer tillbaka och går upp till 7 – 7. Skövde kontrar in några bollar och vinner första halvlek med 9 – 7.

Rosersbergs inleder andra halvlek med att spela 4 – 2 men Skövde löser även det. Skövde är väldigt duktiga på att ställa om från försvar till anfall vilket leder till en del s.k. enkla mål. Skövde glider iväg och vinner tillslut rättvist med 5 bollar. Skövde är som nämnts tidigare, väldigt kompetenta med många bra spelare på alla positioner.

Matchens lirare: Elsa Frisk Nävarp Skövde och Julia Huusko Smeds Rosersbergs IK

Rosersbergs – Stenungsund 16 – 12 (5 – 6)

Hemmalaget inleder bra och leder med 2 – 0. Det är två lag med offensiva försvar som tar udden ur lagens respektive anfallsspel. Stenungsund kommer tillbaka och leder ett tag med 6 – 3 innan Rosersberg gör två mål strax före pausvilan. Väldigt mycket kamp och målsnålt, mycket tack vare två bra målvakter.

En bit in i andra halvlek får Rosersberg till anfallsspelet och hittar in Emilia Holmberg på M6 som tar laget till en 5 målsledning som mest. Stenungsund krigar då varje mål är viktigt då tabellen skall summeras. Rosersberg vinner tillslut efter en bra krigarinsats med 16 – 12.  I Stenungsund är ”gardet” på 9M bra som vanligt medan man i Rosersberg vill plussa lite extra för Madde Lindgren, Alexandra Schaerlund och Emilia Holmström.

Matchens lirare Emilia Holmström Rosersbergs IK och Ida Johansson Stenungsunds HK

Kärra HK – Skövde HF 24 – 24 (15 - 12)

Ett riktigt prestige möte. Dessa lag har möts åtskilliga gånger i olika cuper, nu senast i Norden Cup där Kärra vann.

En match som startar i ett virvlande tempo. Det är Kärra som håller i taktpinnen och är oerhört effektiva i sitt anfallsspel där Linnea Lindfelt (7 mål) och Malin Sandberg (9 mål) dominerar. Maryam i Kärras mål bidrar med ett mycket bra målvaktsspel. Kärra är i ledning hela halvleken som man vinner med 15 – 12.

Skövde inleder andra halvlek bra och det är Maja Söderberg som får till skyttet och Skövde kvitterar Kärras ledning.  Kärra gör åter ett ryck och Malin Sandberg har som regel ett finger med i spelet (21 – 17). Värt att notera är att Malin född 00 och har alltså ett år kvar som B-flick. Skövde kommer tillbaka och går upp till 22 – 22 då drygt 3 minuter återstår. Det blir en dramatisk avslutning där Kärras Moa Lindskog dundrar in kvitteringen i sista minuten och fastställer slutresultatet till 24 - 24.

Resultatet innebär att Skövde och Kärra blir de lag som kommer att spela finalspelet i Jönköping i mars, stort grattis!!!

Matchens lirare: nr 17 Linnea Lindfelt Kärra HK och Pauline Andersson i Skövde HF.

Vi som följt matcherna i Rosersberg tror att dessa lag har goda möjligheter att vara med och slåss om medaljerna, då det är lag med stor kompetens och inte minst bredd. Lycka till i Jönköping!

Rosersbergs IK Handboll vill passa på att tacka all som bidragit till denna härliga handbollshelg!