2016-11-13 23:39
Julia Huusko Smeds och Wilma Othberg blev Rosers lirare i respektive match när avancemanget till USM steg 3 fixades på söndagen.

Rosersbergs damjuniorer säkrade spel i Ungdoms-SM steg 3 i januari månad nästa år. Detta står klart efter söndagens spel i Rosershallen.

Rosersbergs IK – Sollentuna HK  30 - 20  (13 - 6)

Matchen inleds trevande med en hel del slarv från både håll. USM är USM så det är en hel del nerver med. Efter 9 minuter är ställningen 3 – 3.  Hemmalaget tar över allt mer. Wilma Othberg i hemmalaget visar vilja och har några bra genombrott. Emma Berg har några fina inspel till Julia Huusko Smeds som är säker från 6 meter. Bakåt blir spelet allt bättre och man får bättre grepp på Erika Jensen i Sollentuna som hela tiden är farlig med bra skott och genombrott.

I andra halvlek startar Sollentuna bra och efter 10 minuters spel är ställningen 18 – 14 då hemmalaget åker på en utvisning. Sollentuna har alltså chansen komma närmare. I det läget kliver Sandra Blom och Greta Garme fram och gör några viktiga mål från kanten samt att Lisa Östman i Rosersbergs mål gör några avgörande räddningar. Rosersberg avslutar bra och vinner till slut med 30 – 20.

Bra i Sollentuna var redan nämnda Erica Jensen och Erika Hubinette.

Målgörare Rosersberg: Julia Huusko Smeds 7, Kajsa Westberg Eriksson 6, Emma Berg 4, Jonna Lindgren 3, Wilma Othberg 3, Sandra Blom 3, Greta Garme 2, Emilia Holmström 2, Emilia Holmström 1 och Moa Nilsson 1.

Målgörare Sollentuna: Erica Jensen 7, Sara Leinjonancker 4, Landryne N Simba Yobo 3, Lisa Larsson 2 Erika Hubinette 2, Karin Gagnerrud 1, Sofie Berglund 1

Matchens lirare: Julia Huusko Smeds Rosersbergs IK och Erika Jensen Sollentuna HK.

Sollentuna HK – GT Söder  (9 - 9) 14 - 14

I andra matchen är det återigen match mellan Sollentuna och GT Söder, lite märkligt med tanke på att de mötes i steg 1 också. Efter 8 minuters spel 1 – 3 till GT Söder efter 3 mål av Magda Janitz. Efter 16 minuters spel är ställningen 6 – 4 efter flera kombinationer av Sollentuna. GT Söder avslutar bra och hämtar in underläget då man får spela i numerärt överläge under några minuter.

Andra halvlek inleder Sollentuna bra, ett bra försvarsspel gör att laget kan gå till ledning 13 – 10 efter 7 minuters spel. Nu går matchen in i ett intensivt skede med mycket kamp. Efter 15 minuter är ställningen 14 – 12. Tove Sporsén Ladman i GT Söders mål spelar allt bättre och håller nollan sista tio. Framåt gör GT Söder två mål och matchen slutar 14 – 14.

Målgörare Sollentuna: Erika Jensen 7, Lisa Larsson 4, Jesibel Heningson 1, Sofie Berglund 1, Erika Hubinette 1.

Målgörare GT Söder : Magda Janicz 8, Elin Wesik 2, Marie Bäcklin Dackéus 2, Ebba Blom Ekstrand 1, Ronja Andersson 1.

Matchens lirare:  Lisa Larsson Sollentuna och Magda Janicz GT Söder

Rosersbergs IK – GT Söder 28 – 19 (18 - 7)

Inför sista matchen är det upplagt för dramatik då Rosersbergs IK har två poäng och GT och Sollentuna har varsin.

Bra fart i inledningen av matchen. Rosersberg står bra bakåt där Cornelia Gerger Ripman och Jonna Lindgren spelar mycket bra och tar bort GT vänster 9.a men då kliver Andrea Horsma i GT Söder fram på högersidan istället. Åtta minuter in i matchen är ställningen 5 – 4. Rosersberg fortsätter spela bra bakåt och får bättre fart i uppspelen och då kommer det enkla mål framåt. Efter 18 minuter är ställningen 16 – 6 efter riktigt bra spel av hela laget. Sista fem blir lite sönderryckt p.g.a utvisningar. Redan under första halvlek kom alla Rosersbergs spelare med i målprotokollet.

I andra halvlek tappar hemmalaget lite fokus och blir bekväma framförallt i defensiven samtidigt som GT Söder får bättre utdelning vilket gör att halvleken blir jämn målmässig. Vid 24.15 tar GT Söder timeout vid ställningen 28 – 19. Rosersberg erövrar bollen och skapar två frilägen som Tove Sporsén Ladman räddar!

I och med att marginalen blev 9 bollar går GT Söder vidare till steg III på ett mål bättre än Sollentuna.

Målskyttar Rosersbergs IK: Wilma Othberg 6, Kajsa Westberg Eriksson 5, Julia Huusko Smeds 5, Emma Berg 3, Greta Garme 3, Jonna Lindgren 2, Cornelia Gerger Ripman 2, Sandra Blom 1, Emilia Holmström 1,

Målskyttar GT Söder: Magda Janicz 9, Andrea Horsma 3, Alexandra Holmberg 2, Marie Bäcklin Dackéus 2, Clara Kempel 1, Cornelia Svegare 1.

Matchens lirare: Wilma Othberg Rosersbergs IK och Tove Sporsén Ladman GT Söder

Bra domare har varit Erdinic Doganay och Samir Osmanovic från Upplands Hanbollförbund.