Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vad tror Wallin om Rosers A-flick?
2016-04-21 01:38

Jag skrev tidigare i veckan om lite tankar kring USM.

Nu skall jag försöka mig på ett tips i A-flicksklassen.

När Robban Z frågade mig om jag kunde tippa den klassen kände jag, absolut, självklart skall jag göra det. När jag djupare gick in på grupperna kändes detta nästan omöjligt. Ena dagen har jag en vinnare, nästa dag en annan. Jag skall i alla fall försöka mig på att summera mina tankar kring lagen och komma med ett tips på utgång.


Fyra av lagen representerar handbollsförbundet väst, Skövde HF, Kungälv HK, IK Sävehof och Torslanda HK. Bland dessa tror jag vi kan hitta vinnaren. Två lag är från stockholmsförorter, Rosersbergs IK och Sorunda IF. Ett lag från Skåne H43 Lund HF 1och sedan har vi Jönköpingsklubben IK Cyrus.

Grupp 1

Skövde HF

Vill börja säga att det är imponerande av Skövde HF att ha lag i Dam-Junior, A- flick och B-flick i detta finalsteg. Lika dant såg det ut förra året. Detta måste vara ett kvitto för föreningen att de gör något som är väldigt bra. Dock har jag en uppfattning av att de sällan är långt fram och spelar om medaljerna. Undantag är förra årets B-flickor som slutade 3:a efter vinst i bronsmatchen mot Eslövs IK. Jag tror även att årets upplaga av A-flickorna skulle kunna vara ett positivt undantag. Jag tycker att de har en del spännande individer i detta lag. De två som sticker ut främst är Johanna Flygelholm (-99) och Filippa Nyman (-99). Flygelholm är en riktig lirare som är en fröjd för en handbollsåskådare att skåda. Hon har även deltagit med juniorena i deras SM i år. Jag hoppas, för hennes skull, att hon slipper dubblera under steg 5. Skövde slutade på en fjärde plats i a-flicksserien denna säsong. Några spelare har även spelat med juniorerna i seriespel, där slutade de på en 8e plats.

Rosersbergs IK

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att den lilla föreningen, i närheten av Arlanda, har tagit sig till steg 5. I helgen som var spelade de slutspel i Stockholmsserierna och gick till final. Väl i finalen blev det förlust mot steg 5 kollegan Sorunda IF. Likaså kom de tvåa bakom Sorunda i A-flicksserien. På senaste rikslägret för 99 orna representerades klubben av vänstersexan Madeleine Lindgren och målvakten Gracia Zomi Axelsson. Just Gracia är oerhört viktig för Roserberg om de skall spela om medaljerna anser jag. Bägge de spelarna fick dessutom på rikslägrets sista dag spela All-star match. Lagets bästa målskytt under steg 4 var Alexandra Schaerlund som gjorde 18 mål på 3 matcher.  Som uppladdning inför steg fem har laget vart och spelat en turnering i Prag.

H43 Lunds HF

Här måste jag medge att jag har väldigt dålig koll. Jag har aldrig sätt laget spela. Däremot har jag sätt en individ i H43 Lund på riksläger och det är Clara Westholm. Hon är en duktig målvakt. I övrigt ska jag inte uttala mig så mycket. Jag kommer tippa dem bland de lägre placerade lagen så får de bevisa motsatsen för mig. H43 lag 1 vann sin serie i år efter endast en förlust.

Torslanda HK

Torslanda HK är ofta långt framme i USM på flicksidan under de senast åren. Både deras 99or och 00or har tidigare spelat final i USM. Flickor -00 spelade final i förra årets upplaga mot Sorunda IF som finns i grupp 2, Sorunda vann den finalen. Samma år spelade 99orna semifinal tillsammans med 98orna men fick se sig besegrade i den semifinalen. Året dessförinnan spelade dock 99orna final. Då var de B-ungdom och mötte GF Kroppskultur. De fick se sig besegrade i finalen med 1 mål. Kan vi tro att det är ett revanchsuget Torslanda som åker ner till Malmö med siktet inställt på guld?

Lagets absolut främsta spelare enligt mig är niometersspelaren Hannah Lindwall. Jag hyllade henne redan inför förra årets USM finalsteg. Detta är en spelare med go speed och explosivitet. Hon återfanns även på senaste rikslägret för flickor 99 tillsammans med lagkamraterna, Alicia Schaper (m6) och Wilma Johansson (h6). På riksläger 1 för F00 representerades även laget av flertalet spelare.

Flertalet 99or har spelat denna säsong med DJ i seriespel där de slutade på en fjärdeplats. I A-flicksserien slutade det med en förstaplats.

Grupp 2

IK Cyrus

Laget som bara kör är min uppfattning. Återigen fantastiskt roligt att en mindre klubb finns representerad i steg 5. Cyrus fostrar enligt mig spännande individer. Förra året blev de av med en m6 spelare, Sarah Forsén, som kom in på riksidrottsgymnasiet och flyttade till Göteborg. Nu har klubben fått fram nästa riktigt duktiga m6 spelare, Nora Lundell. Denna tjej har också kommit in på riksidrottsgymnasiet, född -00. Frågan är vart hon spelar nästa år? Men först steg 5 med Cyrus. Även Wilma Eriksson (-00) ska bli rolig att skåda. En tjej som inte är rädd för att ta stryk och har ett snabbt skott. IK Cyrus med sin inställning kan eventuellt överaska en del lag.

Sorunda IF

Laget bestående av 00or. Jag har ställt mig frågan många gånger om vad det finns i vattnet i Sorunda som ligger utanför Stockholm. Vilket gäng de har fått ihop. Här ser vi tjejer som är otroligt fysiska. Jag hade turen att få se dem i förra årets SM-final, då B-flick, där de pulveriserade Torslanda HK. Jag vill ändå tro att ett års skillnad skall ha betydelse i denna ålder trots att laget har fina framgångar men de har hittills bevisat motsatsen och har min respekt. De är obesegrade i USM hittills och vann sin F99 serien i Stockholm och har spelat många finaler förr. Att Sorunda IF endast hade fem spelare med på flickor -00 första riksläger låter märkligt i mina öron. De har som jag tidigare skrev pulveriserat allt motstånd i -00 klassen och är nu i steg 5 mot främst -99or. Är det för att de inte har en storklubbs logga på bröstet?

Kungälv HK

Kungälv spelar med mycket fart och fläkt. Vill man som åskådare se snabb handboll skall man titta på Kungälv. Enligt mig har de en relativt tunn trupp men har mycket kvalitet i sin ”förstauppställning”. Här ser vi främst två spelare som har flyttat utifrån. Clara Lerby spelar främst på m9, otroligt kvick tjej som många lag kommer att få se upp med. Hon kommer närmast från Trelleborg. Den andra spelaren som jag vill nämna är niometersspelaren Sanna Johansson som är från Kramfors. Roligt att se att Kramfors fostrar duktiga spelare. Även Wilma Pettersson är en fröjd att skåda. En fantastiskt go tjej på niometer som både tar och ger mycket stryk. Väldigt säker straffskytt dessutom. Roligt också att se att Kungälv är på framfart. Deras B-flickor spelar också i steg 5. Dock fick deras damjuniorer stryka på foten i steg 4 i en väldigt tuff grupp. Några spelare har spelat med damjuniorerna under seriespelet där de slutade på en andra plats. I a-flicksserien slutade de trea.

IK Sävehof

Storklubben på damsidan IK Sävehof. Som jag tidigare skrev skall Sarah Forsén möta sin förra klubb IK Cyrus. Sarah är en nyckel i Sävehofs försvar. Cicilia Tillman kommer närmast från Hellton och är en hårt skjutande vänsternia. Kanske har IK Sävehof det bästa målvaktsparet i finalsteget, Nadja Petersen Ingelsson, tidigare Kroppskultur, och Maryam Al-Khafadji, tidigare Kärra HF. Som vi märker är IK Sävehof ett lag som inför denna säsong fått många nya spelare från olika klubbar. Jag ser mycket kvallitet i detta lag men frågan är om bredden finns där och om de är tillräckligt samspelta efter en säsong. Laget slutade på en andra plats i a-flicksserien och de deltog även i juniorserien där de slutade på en sjätte plats precis bakom klubbens juniorlag.

Då till tipset.

Klarar IK Sävehof av favorittrycket som jag tror många lägger på dem? Jag är mycket tveksam till det. Semifinal kan de mycket väl ta sig till men går de längre? Skövde HF måste jag också se som en stor favorit. Dessa tror jag eventuellt har större chans att klara av pressen men räcker det hela vägen till guld? Revanschsugna Torslanda HK, hur kommer de gå för dem? Här tror jag att vi ser ett finallag. Unga Sorunda IF, kan komma till finalsteget utan att spela med någon press. De är ett år yngre än de flesta. Jag tror dem kan överaska här. Kungälv HK, här är den stora frågan om de kommer orka en hel helg med så många matcher. Vältränade är dem men 5 matcher på två och en halv dag…kan bli tufft. IK Cyrus, Rosersbergs IK och H43 tror jag inte kommer ha något med toppstriden att göra.

Grupp 1

Denna grupp tror jag Torslanda HK vinner före Skövde HF. Roserberg kommer trea och H43 slutar på en sista plats i denna grupp.

Grupp 2

Denna grupp anser jag är lite mer oviss. Jag tror att Kungälv vinner gruppen, de kommer prestera bra fram till tröttheten eventuellt tar ut sin rätt. Detta gör dem före IK Sävehof men jag tror även att Sorunda skulle kunna knipa en av de två platserna till semifinalen. Hårt jobbande IK Cyrus slutar sist i denna grupp.

Slutplaceringar

Jag tror alltså att Torslanda får möta IK Sävehof i semifinal, en semifinal Torslanda HK går segrande ur. I den andra semifinalen möts Kungälv och Skövde HF. Här börjar tröttheten ta ut sin rätt och jag tror att vi får se Torslanda HK i final mot Skövde HF. Alltså två lag från grupp 1.

1.      Skövde HF

2.      Torslanda HK

3.      IK Sävehof

4.      Kungälvs HK

5.      Sorunda IF

6.      Rosersbergs IK

7.      IK Cyrus

8.      H43 Lunds HF

Är jag färgad som har de fyra första lagen från handbollsförbundet väst. Ja det kanske jag är. De andra lagen får bevisa för mig att jag har fel. Spelas bäst handboll i väst?

Jag önskar samtliga lag ett stort lycka till och glöm inte det viktigaste…

 

Älska ögonblicket och njut av varje sekund!

Andreas Wallin

Tränare BK Heid


Nyhetsarkiv
Äntligen Kommunderby!2019-11-06 21:00
Rosers 3:a i serien! 2019-03-17 21:33
Vinst i E4-derbyt!2019-02-26 16:46
Rosers övertygade!2018-11-25 19:36
Bra söndag!2018-11-04 21:13
HK Rosers vann klart!2018-10-29 19:34
USM startar i helgen!2018-09-21 06:00
USM DJ Göteborg 10-11/32018-03-14 16:03
2017-10-16 15:42
Rosers vidare i USM F182017-09-25 14:27
"En bra genomkörare"2017-09-17 04:30
Mediroyal ny partners2017-07-01 03:12
Klart med Hannah Altberg2017-04-15 04:48
Toppmötet vanns av RIK2017-02-05 05:47
Storseger mot SK Tirfing2017-01-28 22:38
Toppmöte i Rosershallen2016-12-06 08:22
"Inget snack i Avesta"2016-10-15 22:30
Bra start i trean2016-10-04 05:32
Dags för premiär2016-10-03 04:39
BSK, KSK & Arbrå U-lag2016-09-10 05:29
USM DJ steg 1 i Lund2016-06-11 17:50
"Nu håller vi i"2016-04-23 05:57
"2:a är inte fy skam"2016-04-18 04:25
2016-03-26 13:41
Lysande spel mot Tumba2016-03-20 19:56
"Vi har ett resultat"2016-03-14 04:58
Dags för USM-steg 42016-03-11 23:05
Bortavinst med ett mål2016-02-13 16:40
"Vi går för seger"2016-02-04 22:48
Botten slog toppen2016-01-29 05:30
Lottning USM steg 42016-01-26 14:53
Kryss mot Spårvägen2016-01-24 19:31
Årets första DJ-match2016-01-20 14:17
Sista matchen för 20152015-12-19 13:06
Förlust i derbyt2015-11-20 19:19
Dicken blev en munsbit2015-11-01 16:28
Klart för final i SHF2015-11-01 04:44
Bra start i SHT2015-10-30 23:07
Bolton borta nästa2015-10-24 21:14
Offensiva Skuru vann2015-10-18 15:10
IFK Tumba på bortaplan2015-10-10 05:15
14 bollar upp...2015-09-28 21:09
Två matcher söndag2015-09-26 20:26
Dags för seriepremiär2015-09-16 04:31
Handboll i Rosershallen2015-08-29 03:57
Stort Tack till er alla2015-07-18 04:59
PARTILLE CUP - Resultat2015-06-29 08:09
Skott kommer....2015-06-25 05:17
Lottningen av Ungdoms-SM2015-06-19 06:30
En stor handbollsfamilj2015-06-12 15:41
Hårda bud för 98:orna2015-04-13 11:47
Handbollsfest i Fyrishov2015-03-27 16:38
"Bra USM-finallottning"2015-03-27 06:06
Lottning torsdag 26 mars2015-03-23 15:01
13 mål upp i epilogen2015-03-20 05:52
Skuru ville lite mer2015-03-10 09:27
Göksten vann rättvist2015-03-08 15:34
Vinst med 19 mål2015-03-05 07:53
Kristin med i JEM-kvalet2015-02-18 13:48
Vinst med sju mål...2015-02-14 18:27
Hårt arbete väntar2015-02-14 06:43
Vinnare i Hackstahallen2015-02-01 05:33
Oavgjort mot Rimbo HK2015-01-31 14:13
Dubbla matcher lördag2015-01-30 05:31
Kristin springer vidare2015-01-29 13:25
Rosers vände och vann2015-01-17 17:04
Sara gör MV-comeback2015-01-16 08:26
"Bland de 32 bästa"2015-01-12 12:29
Skogås vände & vann2014-12-06 16:10
"Det sprangs i massor"2014-12-01 06:10
Dubbla matcher lördag2014-10-17 06:24
Tack - härliga "Lillen"2014-10-09 07:42
Rosers vann Skurucupen2014-09-07 22:39
Dags för Skuru cupen2014-09-06 03:47
Övertygande vinster2014-08-18 06:25
Åhus2014-07-22 12:00
Sommar - sommarträning2014-06-28 08:44
Garme kommer till Rosers2014-05-30 04:12
"Ingen påskvila här"2014-04-19 05:12
Rosers föll i semifinal2014-03-29 20:30
DM-spel kommande lördag2014-03-27 03:42
Toppen mot botten2014-03-07 05:33
Grattis, Peter Blom2014-03-01 18:33
Första halvlek avgjorde2014-02-15 09:50
2014-02-08 05:27
2014-02-07 06:39
F98/99 vände och vann2014-01-27 02:59
"Inget snack om saken"2014-01-13 07:41
Nästa...steg 4 i USM2013-12-15 19:26
Dags för USM-Steg 32013-12-13 15:31
BSK nästa på bortaplan2013-11-30 07:52
Stort grattis, Kristin2013-11-26 16:08
Uppsala HK vägde tungt2013-11-26 16:06
RIK:s F99 imponerade2013-11-26 16:02
Trio med i Upplandslaget2013-11-26 16:00
Fysiken avgjorde mot AIK2013-11-26 15:59
Äntligen seriepremiär2013-11-26 15:37
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten