Sammanfattning från USM B-flick i Alfta
2014-10-29 06:04

Här kommer ett lite sent sammandrag från USM i Alfta

På lördag morgon bar det iväg till Alfta för det första steget i USM. 18 förväntanfulla tjejer 3 ledare och några föräldrar. Tyvärr hade inte Agnes övergång blivit klar så hon fick bara följa med som supporter.

Första matchen spelades mot arrangörsföreningen Alfta. Vi fick snabbt några måls ledning och höll den första halvleken och kunde gå till pausvila med ledning 13-10. I andra halvlek kom Alfta tillbaka och efter 3 minuter var ställningen 14-14 och vi fick Cornelia G utvisad. Men då hände något, vi vaknade till och stängde igen bakåt och började producera mål. Den sista kvarten vinner vi med 12-2 och vinner till slut med 26-16.

Ledare eller föräldrar utser bäste spelare i motståndarlaget. Tack till Rosers föräldrar som utsåg våra motståndares bästa spelare.

I den första matchen blev Cornelia G-R utsedd till bäste spelare i Rosers.

Nästa match på lördagen spelades mot lokalrivalen Bålsta. Normalt brukar vi vinna mot Bålsta med tyvärr inte denna gång. Vi lyckades inte stoppa deras inspring och inspel på linjen denna gång. Matchen var jämn men vi lyckades inte riktigt att komma ifatt och matchen slutade 16-12. Matchens lirare Kimberlie

Efter matchen bar det av till förläggningen igen. Vi ledare satt och deppade men tjejerna glömde snabbt förlusten och efter 5 minuter var det fullt ös i rummen med musik, sång och dans.

Middagen intogs på Alfta gästgiveri. Tack och lov så bodde vi inte på gästgiveriet då ryktena sa att det spökar där. Då hade nog en del av tjejerna inte sovit så mycket.

På söndag morgon var det väckning 06:45. Först frukost sedan tog Magnus ut gänget på fotboll och löpning innan vi skulle ta oss an Westermalm, finalist i Stockholmsslutspelet förra säsongen. Det var väl ingen som riktigt trodde på att vi skulle kunna ge Westermalm en match. Men den obotlige optimisten Magnus lyckades peppa tjejerna och få de att tro på sig själva. Matchen började i ett mycket högt tempo. Vi hade ett par måls försprång i stort sett hela matchen. Det bidrog till något stressade motståndare. Till denna match hade Lovisa anslutit sig. Från sin position som mitt nia, konstaterar Magnus, att hon lyckas skapa ett lugn och få de andra annars så skjutglada spelarna att visa tålamod och vänta på de rätta lägena. Aldrig har väl tjejerna varit så laddade. Alla offrar sig till 100%, bollen ska vinnas till varje pris. Bänken står och skriker och ger allt för att peppar spelarna på planen.

När två minuter återstår kvitterar Westermalm. När 45 sekunder återstår tar Westermalm ledningen för första gången i matchen, då känns det tungt. Vi kvitterar dock snabbt och det är lika när det är 37 sekunder kvar. Med 30 sekunder kvar missar Westermalm sin sista chans. Vi har bollen och Magnus tar time-out med 20 sekunder kvar av matchen. Planen är att lägga trycket på vänsterkanten med ett inspring av Klara och Cornelia G-R ska gå runt och hänga in bollen från kanten. Denna manöver misslyckades dock och tjejerna rullar snabbt över bollen till högerkanten där Cornelia H avslutar från en nästan obefintlig vinkel och lyckas få in bollen med en sekund kvar av matchen. Det går inte med ord att beskriva jublet som utbryter en målet.

Alla tjejer presterade över sin normala förmåga men några utmärkte sig särskilt. Cornelia G-R med 9 mål, Linda i målet, Lovisa som blev matchens lirare och naturligtvis Cornelia H med det avgörande målet.

Nu studerades tabellsituationen nog inför Irsta-Västeråsmatchen. Vi konstaterade att vi inte kommer att gå vidare, men har chans att bli 3:a i gruppen och få en förmånligare lottning i nästa steg. Då får vi inte förlora med för många mål mot Irsta. Hur många mål vet vi först efter sista matchen mellan Westermalm-Bålsta.

Vi kommer i underläge i början av matchen och ligger ett par mål efter i första halvlek. I början av andra tappar i koncentrationen och Irsta kontrar in snabbt in några mål och vi hamnar under med 10 mål. En time-out och en liten utskällning så är vi tillbaks igen och vinner sista delen av matchen med ett par bollar. Slutresultatet blir tillslut 20-12 till Irsta. Matchens lirare blev Fanny. I det stora hela gör vi en bra match men Westermalmsmatchen satt lite i benen.

Vi hamnar till slut på 3:e plats i gruppen med några måls marginal.

Tack till alla föräldrar som körde tjejerna till och från Alfta.