ROSERSBERGS IK
Handboll
Tack och bock alla
2014-09-01 05:16
Söndagen avslutade en intensiv träningsmatch helg i Rosershallen med sex fri stående träningsmatcher och hemmaklubben Rosersbergs A-flickor kunde besegra Karlstadlaget IF Hellton med 29-19 efter 12-9 i paus.
- En typisk träningsmatch och med ett innehåll i matchen som vi tar med oss till kommande träningar, sade Rosersbergs tränare Peter Blom.

RIK kopplade direkt över matchutvecklingen och spelade ett 5-1 försvar, vilket senare skulle leda till att trötta ut motståndarna.

Ånyo antecknas samtliga RIK-spelare i målprotokollet och det är kul att se flertalet spelare ta för sig i många olika situationer.

Fullt god känd målvaktsspel från Wilma Axelsson och Gracia Axelsson, som stod var sin halvlek.

Madde Lindgren alltid finurlig och spelar med ett stort engagemang, både bakåt och framåt.

Linn Gotthold, lagets M6 fick mycket speltid och tog ett stort ansvar som centerhalv i RIK-försvaret och var duktigt trött efteråt. Fyra mål och dessutom låg bakom ett flertal straffar.

Sandra Blom, en målsskytt och vaken ett par tillfällen med bra levererade passningar. Ska våga ta för sig ännu mer på ledningens önskelista.

Faith Eriksson, är en kreativ vänsterhäntspelare, och har ett driv, som i bland kan bli invecklat och ska våga släppa bollen tidigare. Stod för 6 mål och är som sagt en tuff spelare att möta.

Fanny Kyller för dagen lagkapten och spelfördelare. Två mål och bra att sätta lagkamrater i bra lägen, men ska inte glömma bort att ta för sig ännu mer. Här finns det mycket bränsle kvar.

Ella Lindersson vågade nu i flera situationer utmana i sitt kantspel och förhoppningsvis tar för sig ännu mer.

Maja Björklin engagerar sig i varje byte, men lika här, ska ta för sig ännu mer och gå på mål hårdare.

Fanny Lundin, lagets främsta målskytt med 7 mål, varav två på straffar. Här finns det energi, började lite avvaktande i matchen men när timingen stämmer är Fanny ett ständigt hot mot motståndaren, vilket hon visade.

Cornelia Berger Ripman, var matchen stora utropstecken och en färgkllick i Rosers sdpel. Kreativ och snabb på kanterna, spelar smart och är duktig i avslutningarna. Fick också chans att spela som center i 5-1 spelet med ett mycket gott resultat.

-Sammantaget en mycket bra helg. Vi har fått i oss fyra träningsmatcher och behöver fortsätta jobba hårt med det kollektiva spelet och det kommer. Vi är mycket nöjda med helgen, säger Rosers tränare Peter Blom.

Övriga matcher under söndagen:

Grankulla (Fin) - Tyresö Handboll 19-21 (10-12)
Kommentar: Spelmässigt jämn match där Tyresö hade greppet av matchen i andra halvlek.

Spårvägen - Åkersberga 16-13 (6-6)
Kommentar: Här gör Åkersberga en bra match. Målmässigt jämnt hela tiden och en ständig kamp. Det är först i slutet som Spårvägen avgör matchen.

Spårvägen - Tyresö Handboll 19-14 (11-9)
Kommentar: Här visade Spårvägen kraft och styrka och vann rättvist.

Grankulla (Fin) - Åkersberga 13-12 (7-7)
Kommentar: En jämn match och där båda lagen växlade om att vara i ledning. Avgörandet kom först i slutet till finskornas favör.

Hellton - Skånela IF 15-25 (10-14)
Kommentar: Jämnt skägg i den första halvleken, och där Skånela med tyngd och kraft i andra halvleken kunde kontrollera matchutvecklingen och Elice Holmberg stod för nio mål i Skånela IF.

Från Rosersbergs IK Handbollssida vill vi rikta ett mycket stort tack till samtliga. Gästande lag, domare, kreativa föräldrar och publik som hade möjlighet att bevittna helgens matcher. Tack!