Så många som möjligt - så länge som möjligt
Makalös vändning av F00 mot Eskilstuna Guif i USM
2015-01-24 23:24
Cornelia Gerger-Ripman Matchhjälte mot Guif
Ingen i varken publiken eller i övriga Rosersberg trodde att Rosers tjejer skulle vända ett 5-12 underläge till seger med 18-17 efter att slutsignalen gick.

Alla som kommit till Rosershallen denna lördagseftermiddag för att titta på de inledande två matcherna i USM steg 3, fick verkligen en minnesvärd afton.

Det var två riktigt jämna matcher, med spänning, hög intensitet och riktigt bra handboll av duktiga tjejer.

Första matchen skulle Rosers tjejer ställas mot elitklubben Eskilstuna Guif, och inledde riktigt bra med en väldigt jämn start på matchen. Efter 10 min var det lika 5-5, men sen hände något som fick alla oss i Rosershallen att fundera på om storklubben Guif verkligen startade till 100%. Guif lade in en ny växel och Rosers började göra allt för många tekniska fel de sista 10 minuterna i första halvlek, och Guif hade en ”säker” ledning i halvtid med 12-5.

Vad Rosersbergs ledare och spelare pratade om i paus vet vi inte riktigt, men något måste man ha sagt för det kom ut ett helt nytt Rosers på planen, och som hade bestämt sig för att försöka vinna den här matchen.

Tränare Rebecca Swahn säger dock att man pratade i omklädningsrummet om att med rätt inställning och tätt försvar kan komma i kapp, och åtminstone snygga till siffrorna.

Rosers krigade på och lyckades komma ikapp sakta men säkert. När Rosers kvitterade till 17-17 av Amanda Sjöberg, då stod klockan på 17.19. Det som hände efter kvitteringen fick hela Roserhallen att koka. Rosers hade sista anfallet och tog en time out 19.46. Cornelia Gerger-Ripman blev matchhjälte då hon hittade en lucka i Guifs försvar och tryckte in 18-17 till Rosers när det var 5 sekunder kvar.

Vi har inte lyckats få någon kommentar från ledarna efter matchen, men vi kunde alla se att coachningen var världsklass.

I morgon söndag kl 10.00 ställs Rosers mot Linköpinglaget eRPing som idag vann sin match mot AIK med 13-11.

Det kommer bli ett spännande avgörande under söndagen om vilka två lag som skall ta sig till steg 4 och spela om finalplats i Jönköping.

Text & Foto: donald.swahn@hdvision.se