Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bra avslutning på vårsäsongen!
2019-06-20 08:47
Genomgång i paus av il professore!
Sista matchen på vårsäsongen spelades på Ekebydalens naturgräs mot Upsala IF. En fin onsdagskväll på en gräsplan som tillät fint spel från båda lagen.

Matchen startar i högt tempo. Det är två lag som bjuder upp till dans och spelar en teknisk och passningorienterad fotboll. Hemmalaget spelar 4-4-2 där de gärna spelar runt i backlinjen för att försöka spela sig upp via mittfält eller välja en längre boll på vassa toppar. RIK/SIF har ett liknande spel men en lite offensivare 3-5-2 uppställning. Det gör att man har en extra tjej på mittfältet som under matchen ger fördelar i mittfältskampen. RIK/SIF ligger hela tiden rätt och när bollen kommer in på mittfältet eller spelas långt är man snabbt där och kan vinna kampen och andrabollarna. Det blir flera bra lägen framför Upsalas målvakt utan att bortalaget får till det i det avgörande skottet. I ett lite längre anfall i 15:e minuter skall Tuva J spela till Elvira som går på långskott. Målvakten är på bollen som går under ribban men kan inte hålla den utanför målramen. Elvira har även ett till långskott lite senare som tyvärr går i ribban. Halvvägs in på halvleken blir Emma snyggt frispelad och rullar in den bredvid målvaketen. Domaren dömer tyvärr en högst tveksam offside. Emma skulle dock få sista ordet när det återstår 6 minuter. Hon jobbar och sliter i straffområdet mot hemmalagets backar och kan tillslut hitta målvaktens bortre hörn. Pausvila efter en riktigt bra halvlek av RIK/SIF i en i övrigt bra och välspelad halvlek. Upsala har några hyffsade chanser men egentligt bara en riktigt farlig som Elli tar.

Andra halvlek börjar i lite svagare tempo. Upsala spelar runt i sin backlinje medan bortalaget bara väntar på att få hugga på en felpass. Det passar RIK/SIF tjejerna perfekt när man leder med 2-0. Det uppstår flera bra lägen som man tyvärr antingen missar eller så gör hemmalagets målvakt fina räddningar. RIK/SIF invaggas kanske i en falsk trygghet, för när Upsala får en chans i 13:e minuten är man inte riktigt på tå och 2-1 är ett faktum. En replik skulle komma redan 5 minuter senare. RIK/SIF får en frispark en bit in på motståndarnas planhalva. Elivira slår den perfekt till Emma där Alma efter ett par studsar fram och tillbaka kan sätta 3-1. Upsala har inte gett upp utan äger efter detta det mesta av spelet. RIK/SIF hamnar lite lågt i arbetet att försvara sin ledning. Det blir riktigt farligt framför Elli men tjejerna lyckas freda målet. När 5 minuter återstår av matchen sätter Felicia spiken i kistan efter fin passning av Alma. 

Återigen gör RIK/SIF en grymt bra match och vinner rättvist. Tjejerna har blivit taktiskt duktiga och ligger nästan alltid rätt ute på plan i defensiven. De vet när det skall ställas om och när det är läge att pressa motståndarna. Elli har inte jättemycket att göra i mål men gör två riktigt viktiga räddningar vid 1-0 och 3-1. Backlinjen med Tuva D, Sanna, Agnes och Lovisa har det tufft med snabba och starka Upsala anfallare men hjälper varandra föredömligt i flera svåra situationer. Ellinor, Ida och inlånade Cornelia sliter på kanterna defensivt men är samtidigt alltid redo att ta jobbet offensivt vid omställningar. Elvira, Malin, Tuva J och Felicia vinner mittfältskampen vilket ofta är avgörande. Alma och Emma på topp sliter oerhört hela matchen och var värda ett par mål till.

Inför hösten ligger RIK/SIF två i serien med samma poäng som ledande GUSK och trean Håbo. Det blir träningar kommande vecka för att därefter fokusera på sol, bad och personlig träning.

Nyhetsarkiv
Knapp vinst!2019-09-30 14:28
Härlig vinst!2019-09-23 11:09
Oavgjort i seriefinalen!2019-09-02 16:56
Vinst i höstpremiären!2019-08-17 17:16
Säker seger!2019-06-16 21:23
Skön revansch!2019-06-03 08:32
Förlust!2019-05-21 09:09
RIK/SIF2018-02-18 10:24
TRÄNINGSMATCHER!!2017-02-27 07:44
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten