Vinst i hemmapremiären!
2019-05-13 10:06
Några väl valda ord från Cricke i paus.
På söndagen var det dags för RIK/SIF tjejernas andra match och premiär på Prästängarna. För motståndet stod Funbo som spelade sin första match för säsongen. Förutom några duktiga innebandyspelare så visste man inte så mycket om motståndet.

Hemmalaget inleder lika osäkert som vädret denna dag. Det är många felpass och dåliga mottagningar. Funbo spelar rakare och enklare med många långbollar som skapar problem för RIK/SIFs backlinje. De skapar några farliga chanser där en stolpträff är det närmaste man kommer mål. Efter ca 20 minuter börjar hemmalaget får bättre ordning på spelet och kan sätta press på motståndarna som redan börjar se lite trötta ut. Funbo byter från och till spelare hela tiden som om det vore en innebandymatch. Trots att RIK/SIF är det bättre laget har man svårt att få till hetare chanser. Emma är närmast när hon springer sig fri men målvakten räddar. Istället är det bortalaget som tar ledningen efter 33 minuter. Efter missförstånd i hemmalaget kan Funbo springa sig fria och lägga in bollen till höger om Linn. Efter detta tar Funbo Timeout vilket passar hemmalaget perfekt. RIK/SIF tjejerna pratar snabbt ihop sig och nu när man ligger under är det bara att släppa på handbromsen. Tjejerna ger sig direkt ut på kvitteringsjakt. Felicia, Elvira och Malin skjuter på allt som rör sig. Tuva D slår perfekta hörnor som tyvärr ingen av lagkamraterna är först på. I 43:e minuten har Elvira skjutit in sig och kan kvittera efter skott utanför straffområdet. Två minuter senare kan Lova via pass från Lovisa sprinta sig loss och sätta 2-1 för hemmalaget. Domaren blåser för halvlek.

Andra halvlek börjar som den första slutade. Lova sprintar sig loss igen efter pass från Felicia och kan lägga in bollen i målvaktens högra hörn. Hemmalaget slappnar nu av lite och Funbo bjuds in. De fortsätter mestadels med långa bollar som Lovisa, Agnes och Sanna nu klarar mycket bättre. I ett fint anfall för bortalaget kommer Linn ut perfekt och gör årets räddning. I 22:a minuten skall hemmlaget sätta spiken i kistan. Återigen är det en snabb omställning där Lova kan springa sig fri och denna gång sätta bollen i målvaktens vänstra hörn. Hemmalaget äger efter detta resten av matchen. De skapar många målchanser och två till mål skall komma. Tuva D kommer fram på högerkanten och det fina skottet går in i målvaktens bortre hörn. Med tre minuter kvar skall samma Tuva servera Alma med ett fint inlägg som det bara är att sätta foten till. Matchen slutar 6-1.

Förutom de första 20 minuterna är RIK/SIF det bättre laget. Timeouten kom perfekt efter Funbos ledningsmål och tjejerna kunde prata ihop sig och samla kraft för en offensiv. RIK/SIF känns starkare och har en tydligare spelidé vilket fäller avgörandet denna dag. Belöningen är en tidig serieledning.

Vinst i hemmapremiären!2019-05-13 10:06
Vinst i premiären!2019-05-06 09:07