Två vinster och en svart katt!
2020-05-26 08:52
Pausvila på Råbergsvallen!
Tre matcher spelades mellan torsdag och måndag. Först en bortamatch i Roslagsbro på torsdagen utanför Norrtälje, och sedan två hemmamatcher på söndagen och måndagen. Roslagsbro, Enköping och slutligen Danmark från Uppsala stod på menyn.

Fint väder och en inbjudande gräsmatta väntade när Rosers kom fram till Roslagsbro. Det gav tillräcklig med energi för att rivstarta matchen. Elvira gör mål redan i första minuten efter pass från Nattis. RIK tjejerna äger matchen medan hemmalaget är farliga i snabba kontringar. Bortalaget har ändå de flesta chanserna i första perioden men Roslagsbros målis är vass. Andra perioden hinner gå 4 minuter så utökar Tilly efter pass från Nellie S. Hemmalaget går nu över till långbollar och lyckas få till en reducering. Strax innan pausvila gör Tilly sitt andra efter pass från Nattis. I sista blir det böljande spel fram och tillbaka med målchanser åt båda hållen. Hemmalagets målis börjar nu skjuta utsparkar för att kunna närma sig i målprotokollet. Nattis vinner målvaktskampen och spikar igen. Frida H och Engla sätter varsitt mål för Rosers innan domaren blåser av.

På söndagen var det hemmamatch mot Enköpings SK. Motvind gällde första halvan av matchen för att sedan ösa på andra halvan. Första period är inte mycket att skriva om. Mycket spel på mitten och två bra försvar gör att målen uteblir. Lite långsamt passningsspel var RIK tjejernas egna analys i paus. Andra halvlek skulle bli bättre. Mer fart och mer chanser främst till hemmalaget. 3 mniuter in tar RIK ledningen genom Hillevi. Elvira och Nellie E har ett par heta chanser innan paus. Sista perioden blir en nagelbitare. Rosers har bra chanser men lyckas inte utöka. ESK har ett skott i stolpen. När det är 3 minuter kvar sätter Elvira spiken i kistan efter hörna och fin passning av Frida N.

Sista matchen hemma mot Danmark på måndagen med en skönt värmande sol. Lite väl varmt tyckte vissa Roserstjejer som fram till denna helg fått spela i underställ. Peter ser en svart katt springa över vägen på väg till match. Gammalt skrock tror vi väl ändå inte på 2020... Danmark är ett ganska välväxt lag så fullt fokus på att försöka stå upp mot dem. Sagt och gjort, Meja, Nellia, Nellie S och Tilde kämpar och vinner flest närkamper när domaren blåser igång matchen. Flera chanser och hörnor skapas mot Danmark som försvarar med i stort sett hela laget. Danmark sticker upp en gång och så är det 0-1. Hemmalaget trummar på i andra där Engla är närmast med ett stolpskott. I sista blir det lite öppnare spel med chanser åt båda hållen där RIK tjejerna har de hetaste. En insidan stolpe och över via ribban är de närmaste. Inte helt rättvist med en förlust men den svarta kattens förbannelse kunde inte ens Rosers rå på denna dag.

Nyanmälan
Våra Sponsorer