Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
F06 önskar glad 3:advent med ett reportage hemma hos vår super tränare Angelica
2018-12-16 11:06

Vi fortsätter vår reportageserie där vi åker hem till duktiga tränare. Denna 3:e advent går turen till F06 hårda men rättvisa tränare Angelica Bergstrand. Efter att vi når Kamratposten en andra gång för att se om man vill göra ett ytterligare reportage om våra duktiga innebandytränare så blir vi aningen förvånade när man vänligt men bestämt tackar nej till möjligheten att få göra ett hemma hos reportage hos Angelica Bergstrand. Hon är inte riktigt vår målgrupp säger man.

Marknadsavdelningen för F06 tar snabbt tag i sitt kontaktnät och ringer utan tvekan Hänt Extra. En tidning som känner Angelica väl och tackar givetvis ja till denna möjlighet att få ett första scoop om denna tränare som rätt ofta är anonym i pressen. Till skillnad från Kamratposten så åker Hänt extra teamet inte tåg utan tar såklart reporterbussen ut till Rosersberg där även Angelica huserar.

 

Man har dessutom slagit på stora trumman då man tagit med sig en reporter, en fotograf samt en sminkös. Vi känner direkt att detta kommer att ge eko i innebandy Sverige. Det enda negativa skulle kunna vara att de flesta kanske inte läser Hänt Extra kontinuerligt men Jocke Brolund är snabb att flika in att den tidningen är ett måste då det enligt honom är det ett bra sätt för honom själv att hålla koll på kändisar inom mingelvärlden för att se vilka influensers som gått på röda mattan sista veckan. Nog om Jocke som fortsätter att prata influensers samtidigt som han försöker sig på att göra en ny musicaly video eller Tik Tok som appen numera heter enligt JB som Jocke går under namnet i denna ungdoms app.

 

Väl framme utanför Angelicas dörr undrar reportern om han får ställa vilka frågor som helst? Givetvis säger vi andra, det är bara att fråga på.

 

Vi ringer på och Angelica öppnar dörren. Angelica har ett drag som också Jocke Brolund har och det är vikten av att veta vilka sponsorer och samarbetspartner som klubben och laget har. Sedan ett par år tillbaka är det Nike som hjälper klubben med det mesta, därav förvåningen när vi kommer in i hallen och det står Adidasskor uppradade samt att Angelica för dagen har ett par Adidas byxor på sig. Det som är förbluffande likt sin tränarkollega Jocke är dom där "små vita korta strumporna" som dagens ungdomar verka växa upp med oavsett årstid eller temperatur.

 

Väl inne hos Angelica slår oss ner i köket och Angelica börjar berätta hur hon får allting att fungera då hon är en kvinna med många järn i elden. Angelica studerar på heltid i Uppsala, hon har en dotter tillsammans med sin sambo som tar en massa tid så klart samt att hon själv spelar innebandy samt tränar F06. Hur får hon ihop detta?

Angelica förklarar att det är massor att göra men tycker allting är otroligt roligt. Är saker kul då finner man tiden och på något konstigt sätt får man ihop det. Man får känslan av en ung Richard Branson dock utan jobb för tillfället och kanske inte riktigt lika mycket pengar eller inte riktigt lika världsvan eller det finns nog inga likheter men tanken var god.

Man undrar givetvis hur hennes egna innebandykarriär format henne som tränare. 

Hon säger att genom hennes eget spel har format henne som hård men rättvis. Hon börjar förklara hur hon kräver fokus och disciplin på träningarna. Hon ser sig själv ha lite av den ryska skolan i sig där varje spelare ska veta dennes roll. När vi frågar hur detta tar sig tecken hos spelarna då tjejerna inte är så gamla tittar hon bara på oss och säger att dom lyssnar när jag pratar något man kommer att ha nytta senare i karriären. Mitt ord väger tungt något som även Jocke nämnde men här verkar det faktiskt vara sant.

När reportern frågar resterande delar av tränarstaben hur man ser på hennes tränar egenskaper är man samstämmiga. 

Angelica är en vinnarskalle, hon vill vinna varje match vilket är en bra egenskap. Ibland får man dock påminna henne om att tjejerna bara är i början av karriären. Enda gången vi tränare inte riktigt höll med henne var efter sommaren i år då Angelica ville lägga ett träningsläger i Novosibirsk i norra Ryssland. Vi tyckte inte tjejerna var redo men hon ville gärna ha 5 tuffa dygn ute i vildmarken för att tuffa till tjejerna.

 

Då vi frågar henne om bästa innebandy minnet så har hon många. Dels från hennes egen karriär som vasst anfallsalternativ med känsliga handleder. Hon har också bra minnen från laget hon tränar idag. Men det som sitter fast på näthinnan är det hon får när hon kommer ner på träningarna och ser sina tränarkollegor och jobbet dom lägger på varje träning. Dom må var lite äldre som hon så fint uttrycker sig men de har massor av rutin vilket gör att jag lär mig något nytt varje gång.

Lite som sin tränar kollega Jocke har hon med tiden lyckas lösa att vara i tid, komma förberedd vilket är kul att se säger hennes kollegor. Engång var hon så taggad att hon beslutade sig för att vara flera timmar på plats innan samling för att sondera terräng, spelare och golvet i hallen borta mot Ekerö. Vi kan väl sammanfatta detta som seriöst och typiskt Angelica.

 

När vi frågar om incidenten förra året på Storvreta Cupen så ser hon frågande ut. Det ryktades förra året att du och Jocke mellan två matcher smet iväg och åt semlor då det var både läsk och godisförbud.

Hon tittar hårt på reportern och tar ett par sekunder innan hon svarar. Det enda negativa att vara en offentlig person och framgångsrik tränare är att rykten uppstår. Det kommer alltid finnas människor som är avundsjuka men det rör mig inte. Som du säkert förstår läser jag inte allt som skrivs men det finns givetvis ingen sanning i detta. Semlor är gott men inget vi äter under matchdag. Resterande tränare tittar bort och vill heller inte svara. Reportern väljer att inte fråga vidare utan avslutar med att fråga hur framtiden ser ut.

-Framtiden ser bra ut, jag ser mig själv som en kommande stor tränare. Hon kommer att fortsätta spela själv men vet inte hur läge.

Dessutom har hon ett större event i vår att planera, hennes bröllop. Reportern lyser upp och förstår genast varför man fått första tjing på detta reportage med en bonus i vår på ett kändis bröllop.

Vi får nog anledning att återkomma med just denna demontränare även i vår.

 

Tills dess vill Angelica och hela F06 önska en riktigt trevlig 3:e advent så ses vi snart då det i början på året är dags för Storvreta Cupen där vi bland annat i år möter Ryska Iskra ett lag som Angelica gillar. Det beror framförallt på det träningsupplägg som det laget har som är betydligt hårdare än vad F06 har idag. Bland annat gjorde laget den berömda marschen tillsammans mellan Novosibirsk och Omsk som är på drygt 65 mil vilket avverkades på 5 dagar.

 

Angelica som tyvärr när vi träffar henne hoppar på kryckor förklarar att hon precis fått en knäskada efter en match bara dagar innan vi ska komma. Hon ser lite bekymrad ut men ser positivt på rehab tid och säger att hon kommer att vara tillbaka snabbt. Detta påverkar inte mitt ledarskap alls. För att förstå hur dedikerad hon är så visar hon hennes kryckor där handtagen är lindade med grepptejp. Hon säger att hon inte vill känslan i handlederna ska försvinna, detta är bara ett ytterligare bevis på vilken passion hon har för sporten.

 

Vi tackar för besöket och hoppas hon snart kan kasta kryckorna och vara tillbaka på banan igen med känsliga handleder.

 

 

MVH

Niclas Sandberg och resten av tränarna


Nyhetsarkiv
Rosers Cupen 20192019-04-28 23:44
Vinst borta mot Vaxholm2018-11-18 18:27
Kaffe kaka sjunde raka!2018-02-18 13:26
Vinst mot Frej2018-01-13 17:29
Bra spel mot Vallentuna2017-10-16 00:42
Snart börjar säsongen!2017-08-30 08:32
Vinst borta mot Täby2017-02-19 14:03
Storvretacupen 20172017-01-06 20:00
Premiären avklarad2016-10-08 17:30
Första Träningen2016-01-03 13:07
Nattvandring2015-11-25 21:54
Cafeterian2015-11-22 20:35
På fredag......2015-02-05 22:21
Träningsmatcher2014-11-13 19:28
Vi hejar på Herrlaget2014-11-13 19:25
Nattvandring2014-09-21 21:51
2014-02-06 21:42
2014-01-21 21:32
Innebandy träning2014-01-08 18:58
 
Sociala Medier
BLI MEDLEM I ROSERSBERGS IK
Våra sponsorer
Profilguide
Nolltolerans
Gräsroten