Glad första advent önskar F06 med ett hemma hos reportage med vår demontränare Jocke Brolund
2018-12-02 00:43
Jocke Brolund berättar om sin komet karriär som tränare, spelare och affischnamn

Det har sista veckorna har det strömmat in frågor kring succétränaren för F06. Många har funderat vad segerreceptet kan vara för dessa fantastiska tjejer. Ett lag som andas djärvhet, laganda och en hel del kaffe kaka……… och en himla massa raka.

Både Peter, David, Angelica och Niclas har under de senaste veckorna fått massor av frågor kring vem de där unga tränaren i båset är. Så efter mycket om och men så ska vi nu gå ner på djupet vad gäller denna icke media tränade tränare som gör raketkarriär i Rosersbergs IK, F06. Vi tog hjälp av en reportage team på Kamratposten som åkte hem till han som sägs gå sina egna vägar.

I en advents special så börjar vi med den unga demontränare Joakim Brolund.

Det är en kall novemberdag då Kamratposten teamet kliver av vid pendeltågsstationen i Rosersberg. Man är på väg hem till en av innebandyns nya tränartalanger Joakim Brolund. En person som verkligen brinner för innebandyn och i synnerhet Rosersbergs IK flicklag födda 06. Efter ett par minuters gångavstånd är man framme vid hemmet som fostrat Joakim Brolund i delen som heter Viggeby i den lilla idylliska förorten Rosersberg.

Man ringer på och snabbt öppnas dörren. Jocke Brolund öppnar med ett stor leende på läpparna. Kanske tror han att vi kommer från postkodmiljonären men så är ju icke fallet. Det känns nästan som om han glömt att vi ska komma på besök. Hans karakteristiska klädstil möter oss direkt vid ytterdörren. Ett par korta vita strumpor tillsammans med ett par Adidas byxor och en overallsjacka av märket Nike. RIK är sedan en längre tid tillbaka sponsrade av bland annat Nike men det verkar inte Jocke bry sig särskilt mycket om. Han verkar vara en person som går sina egna vägar, kan detta vara ett segerrecept?

Vi slår oss ner i köket och utan att ställa en enda fråga pratar Jocke på. Hans ord verkar väga tungt i laget något som andra i organisationen är mer tveksamma till. Jocke som fortfarande är student och går sista året i gymnasiet på Jensen i Uppsala har fullt upp. Att försöka hinna med studier, tränarjobb samt en egen karriär är inte lätt påpekar han.

-Det sliter på en, långa dagar med mycket på mitt bord. I bland får man komma ihåg att jag bara är 18 år. Allt verkar ha gått väldigt fort. Kamratposten undrar lite hur han ser på alla sina uppgifter och vad prioriterar han i dagsläget?

- Med bestämt blick i ögonen rättar han till Adidas byxorna och säger  att allt är viktigt. Just nu spelar jag i A-laget div 1 östra men han vill mer, han ser på sig själv med en otrolig potential särskilt i sitt egna spel. Han utvecklar att hans personlige tränare som går under smeknamnet ”cykeln” har hjälpt hon mycket. Han har gjort honom mentalt stark både fysiskt och psykiskt. Det är första året med egen fystränare något som jag rekommenderar att ha om det går.

På sin tränarkarriär ser han en stor och lång framgångsrik karriär. Att det skulle vara några problem att kombinera tränaryrket med att själv vara aktiv på planen ser han inte som några problem. Tjejerna i laget ser upp till honom säger han.

-          De andra tränarna är bra och rutinerade men lite gamla, då är det bra att jag som är betydligt mycket yngre kommer in med nya fräscha idéer och spelsystem. Jocke som varit med i laget ett par år har under denna säsong växt ut till…… något men något positivt.

Jocke är fostrad i klubben och har spelat här sedan ung ålder. Han började sin innebandykarriär som målvakt och det var på den vägen han från början kom in i laget som målvaktstränare. Ju längre tid som gått ju mindre målvaktsspel pratar han.

Dom andra tränarna tror att han fått segersötma av att vara forward vilket gjort honom till ett affischnamn kanske inte i innebandy Sverige och heller kanske inte i klubben men alla vet vem han är och det ser vi i laget som positivt. Vi vet inte om han drar mer folk till matcherna men alla PR är bra PR säger resten av tränarstaben. Eftersom tränarna är tydliga med att påpeka att här är det laget före jaget så har vi inga speciella affischnamn och då kan Jocke vara detta och dessutom är han billig i drift påpekar en av hans tränarkollegor.

Till sist frågor vi Jocke hur han ser på F06 -laget. Finns det mycket potential i laget och hur ser framtiden ut?

Att det är ett duktigt lag råder inga tvivel om säger han. Vi har ju tjejer i lite olika åldrar men alla är enormt duktiga. Det är verkligen ett lag och något att bygga vidare på. Han har bara bra saker att säga om både spelare, tränare och folk runt om laget.

Det är klart det underlättar när man har bra folk runt omkring sig. Han påpekar också att han lärt sig mycket av de äldre tränarna sådant som han inte visste eller tyckte var viktigt.

Hans tränarkollegor instämmer med detta. En av tränarna som vill vara anonym säger att det hänt enormt mycket med Jocke sista året. Numera är han i tid, peppar, pushar och kommer med idéer. Det han har lite svårt med är fortfarande hans klädstil. Vi har en stark profildel i klubben där vi värnar om de sponsorer vi tecknat avtal med och där går han bet lite då och då.

Man kan sammanfatta det som att han går sin egen väg lite då och då men å andra sidan gör stora profiler detta både på gott och ont.

Glad första advent önskar F06!

Vinst borta mot Vaxholm2018-11-18 18:27
Kaffe kaka sjunde raka!2018-02-18 13:26