Kaffe kaka sjunde raka!
2018-02-18 13:26
Det ekade "kaffe kaka sjunde raka, hej hej" i omklädningsrummet efter matchen mot Täby. Tjejerna ska vara stolta över en väl genomförd match.

Vi tar det dock ifrån början!

Jag minns en gång i tiden då man själv var liten och spelade bortamatcher. Nu får ni tänka er tillbaka rätt långt i tiden. Detta var på den tid då vi bara hade två tv kanaler samt den tid då man på Lördag gick ner till tobaksaffären och köpte små godis för fem kronor. Kanske inte så märkvärdigt men man stod där och pekade på olika sorter som damen i kassan snabbt räknade ihop då alla bitar kostade 25 öre. Nu undrar ni säkert vad denna nostalgi tripp har med dagens match att göra. Jag kommer dit nu. Det var under denna tidsepok som när man själv skulle åka bort och spela match som det alltid bara fanns ett fåtal bilar att hoppa in i dvs det var samma tre föräldrar som alltid körde. Idag i vårt lag är det helt andra tider. Kanske inte till det bättre om man ser till miljöaspekten men med det stöd alla tjejer har från sidan så känns faktiskt miljöaspekterna inte lika viktiga.
Idag vann vi publik och hejaklacks delen med hästlängder då vi var ungefär 5 gånger så många som hemmalagets publik. Det säger något om både lag och klubb och hur mycket alla föräldrar ställer upp och det är viktigt om man ska få ett lag att fungera.
Därför tar vi hatten av för världens bästa hejaklack/föräldrar som alltid är med och hejar och hörs mer och högre än alla andra lag tillsammans. Det värmer även i hjärtat på oss ledare då ni alltid ställer upp och hörs. Så från den sentimentala delen till dagens match.

Idag adderade vi ännu en del till vårt spel och detta var att hålla i bollen lite mer och inte stressa i väg passningar osv. Vi tränar annars mycket på att springa och kämpa samt teknik. Vi gillar att alla tjejer ger allt och gör sitt bästa och med det kommer man rätt långt vilket är roligt. I vårt lag ser alla möjligheterna vilket som tränare är extremt roligt.

Första perioden bestod av att vi egentligen från första sekund styrde matchen med mycket spel på motståndarnas planhalva. Skarpängshallens plan är inte den största vilket vi vet om så det blir ofta ett snabbt spel med en hel del slag. Det kan tyckas lite konstigt att Täby inte fått en bättre hall med alla sina tusentals spelare och lag. Men jag antar att även Täby kommun gör lite som andra kommuner vilket ofta leder till besparingar eller ännu ett nytt badhus i stället för en ny idrottshall.

Det tog inte mer än 3.31 innan första målet kom genom en solbränd och nytänd My Nordbeck assisterad av Frida Holm. Efter 4.20 kom tvåan av Jenny Kings genom en snygg solo prestation något som nästan kan liknas vid Tommy Holmgrens öppningsmål när Kaiserslauten slogs ut av IFK Göteborg en gång i tiden då hemstaden Göteborg var fotbollens mecka och barn en gång veckan döptes till Glenn eller Conny.
Därefter gjorde Moa Moberg 3-0 genom en fin prestation längs kanten med ett distinkt avslut i bortre hörnet. Även detta mål kan liknas vid IFK Göteborgs glansdagar då ytterbacken Stig Fredriksson fick dagens ytterbackar att framstå som små taniga spelare. Därefter lyckades Molli Eriksson göra 4-0 då vi endast spelat 11.24. Det kunde nog varit ännu lite fler mål men efter denna starka start mattades vi av en aning och detta resultat var vad vi gick till paus med.

Andra perioden var lite som den första då vi ägde spelet och skapade chanser men eftersom planen är relativt liten så blev det trångt och lite svårt att spela ut.
5-0 kom efter ca halva andra perioden efter en högklassig prestation av Moa Larsson Jansson som säkert satte bollen hårt i nedre hörnet otagbart för Täbys målvakt.
Spiken i kistan kom efter ca 11 minuter så Zelda Sandberg snyggt assisterade My Nordbeck till sitt andra mål för dagen vilket också betydde 6-0 som även blev slutresultat.
Roligt att vi också såg till att Freja fick hålla nollan idag. En gedigen insats av alla tjejer som nu för varje match och träning tar steg framåt. Det kommer att bli kul att se vart detta ska sluta.
Idag slutade det i omklädningsrummet skanderades "kaffe kaka sjunde raka, hej, hej"

PS: En ramsa som ni tjejer måst träna på. Så det finns saker att förbättra om ni inte trodde detta.
Nu tränar vi på Onsdag sedan tar vi lite ledigt vilket betyder ingen träning på Fredag eller på sportlovet.

MVH
Niclas Sandberg, David Nordbeck, Angelica Bergstrand, Jocke Brolund och Peter Holm

Vinst borta mot Vaxholm2018-11-18 18:27
Kaffe kaka sjunde raka!2018-02-18 13:26