Vinst i "det eviga derbyt" även kallat Sigtuna el classico floorbolale
2018-01-21 15:31
3-0 vinst i derbyt "Sigtuna el classico floorbolale"
Söndag förmiddag och ett fantastiskt vinterväder. Vad skulle då kunna passa bättre än ett stekhett derbymatch som har anor långt tillbaka.

RIK borta mot Sigtuna, ett derby som ekar hett i innebandy Sverige och kanske enbart kan jämföras med fotbollens klassiska derbyn så som Galatasaray - Fenerbache eller Rom derbyt så som Roma - Lazio. Denna derby rivalitet går långt tillbaka. Kanske inte riktigt i vår låga ålder men visst vill man vinna mot lokallaget, inget snack om det. Därför var det riktigt "taggade" tjejer som slöt upp till samlingen. Det märktes  även på ledarna att detta var viktigt, inte minst på Jocke och Angelica som faktiskt var 10 minuter tidiga till samlingen. Nu vet vi inte om detta var planerat eller om man sett fel på tiden men det kändes bra.
Vår lagledare Peter Holm börjar se resultat av att båda ledarna, som nu börjar ta ansvar på riktigt något som kanske kan vara till deras fördel då klubbledningen i slutet av säsongen ska utvärdera deras arbete. Om det kommer att bli en förlängning av deras kontrakt återstår att se. Båda har dessutom egna innebandy karriärer att tänka på eller karriärer var kanske att ta i men man utövar sporten vilket kanske är ett mer rättvis beskrivning av dessa två.

Sigtuna verkade idag mönstra ett bra lag på pappret så att det skulle bli tufft visste vi. Dessutom delade vi på poängen vid första mötet i Rosershallen då matchen var en snål när det gällde mål och slutade då 1-1.

Första delen av första perioden bestod inte av jätte mycket målchanser. Spelet höll heller inget vidare högt tempo heller. Det bestod mer av ställningskrig. Men ju längre in i perioden vi kom desto fler målchanser skapades av oss. Ofta kom vi till lägen men det var tjockt av försvarare hela tiden då Sigtuna gjorde ett bra defensivt jobb.
Så när vi fick ett frislag i ett farligt läge med 4,30 kvar av perioden så fanns det ett ypperligt läge att ta ledningen. Efter att inte direkt hårdtränat frislag så tycktes det bland tränarna vara solklart vad som skulle göras, något som inte var lika solklart på planen.
Det hela slutade med att 3st tränare ropar att vi ska göra på ett sätt medan 5 spelare inte riktigt förstod var vi tränare menade. Detta resulterade i att Moa Larsson Jansson la upp bollen och drog till och det första målet var ett faktum. Vi tränare kan inte direkt tilldelas detta mål utan enbart spelarna själva. Ett mål  och ledning som vi tog med oss in i period paus.
1-0 kändes lite då vi inte fått utdelning på något. Vi pratade om detta och insåg att vi behövde göra allt det vi hade gjort men lite bättre och lite snabbare. Detta trodde vi skulle ge utdelning på deras kompakta försvar.

Andra perioden började bättre än den första och under långa perioder tryckte vi ner motståndarna och skapade lägen men fick inte in bollen i mål. Det var först efter 7,30 som Zelda Sandberg kunde dundra upp bollen i bortre krysset och utöka ledningen till 2-0. Därefter spelade vi bra men även Sigtuna hade ett par chanser som Freja klarade galant i mål.
9.30 in i andra perioden kom nåda stöten då Moa Larsson Jansson sköt 3-0 och matchen kändes säker.
Därefter spelade vi riktigt bra utan att få in bollen. Med massor av målchanser av både Molli, Frida och Emma som med lite tur hade resulterat i flera mål så fick vi inte in den.
Våra för dagen fyra eminenta backar såg dessutom till att Freja fick hålla nollan vilket var extremt kul. Sammanfattningsvis en bra insats av alla tjejer på plan.
3-0 var ett faktum och också slutresultat.

Det är kul att se att tjejerna håller i den goda form man har haft från före jul och genom Storvreta cup och fram tills nu. Tjejerna tar nya kliv framåt varje vecka vilket är kul att se. Det är också roligt att se att våra spelare kan spela  på en rad olika platser. Idag spelade tex My back och gjorde det bra, kanske har vi här ett sparkapital på backsidan om någon av våra ordinarie backar inte kan spela.

Kul var idag också att vår borta klack dvs "Rosers ultras" idag var fler än hemma publiken.

Nu väntar en vanlig träningsvecka och ny match på hemmaplan på Lördag då vi tar emot svåra Vallentuna.
Det rycktas att man till denna match kommer att ha den största klack hittills med ett riktigt bra tifo. Vi får se vad Peter Holm hittar på men att det kommer att bli bra det vet vi. Peter har hela kommande vecka på sig att ta fram något riktigt bra.

MVH
Niclas Sandberg, David Nordbeck, Angelica Bergstrand, Jocke Brolund och Peter Holm

Vinst borta mot Vaxholm2018-11-18 18:27
Kaffe kaka sjunde raka!2018-02-18 13:26