Vinst mot Frej
2018-01-13 17:29
Tuff match mot ett bra Frej
Efter ett par roliga dagar under Storvreta cup där vi gjorde jätte bra i från oss var vi idag tillbaka till vardagen.

Serien vände idag och på matchprogrammet stod Frej som vi mötte i premiären och förlorade stort borta. Så det var givetvis revansch i sikte. Allt annat än 0-8 skulle vara bättre då detta var resultatet i höstas. Då mönstrade Frej hela sitt lag med ca 20 tjejer ett par av dom betydligt äldre än oss men vad gör det. Vi visste om att dom är jätte duktiga.

Vi tränare hoppades på att formen från Storvreta skulle sitta i vilket vi verkligen behövde idag.

Förutsättningarna var idag aningen annorlunda för båda lagen. Frej hade två matcher samtidigt vilket gjorde att vi redan visste att deras lag skulle bestå av färre tjejer vilket det gjorde.
Vi hade också idag en tunnare trupp än vanligt, endast 9st tjejer. Detta berodde på någon var bortrest och att ett par tjejer idag spelade handboll då det tyvärr krockade. En del tjejer idag skulle ha 2st handbolls matcher i kroppen innan matchstart.

Men nog om förutsättningarna. Det som i slutändan skulle betyda något var hur mycket vi skulle springa.

Dessutom som lök på laxen så hade innebandyförbundets varit på oss eftersom följetången Peter Holm aldrig verkar ta slut. Tydligen tycker man att han tar lite väl mycket plats i vårt lag och förbundet hade haft lite synpunkter på detta. Något som nu ska vara utagerat uttalade sig Peter. Enligt tränarna i laget kom detta lite som en chock då Peter visserligen har många uppgifter vilket betyder att han så att säga är spindeln i nätet men å andra sidan ofta lämnar över till resterande stab, något som vi fick erfara i Storvreta Cup då man ibland fick bära hans väskor och ta hand om vattenflaskor.
Dock ska tilläggas att Peter dock gjort ett gediget jobb när det gäller delar av tränarstaben dvs Jocke och Angelica. Dessa har han på ett förträffligt sätt strukturerat upp så att man numera passar tider och äter frukost som vi idrottsmän gör.

Nu till matchen:
Första perioden började riktigt bra. Ett högt tempo, vilket är något som vi som lag vill använda som vapen. Redan efter 2 min tog vi ledningen med ett hårt handledsskott upp i krysset av Zelda. Därefter böljade spelet lite fram och tillbaka. Det började ganska snabbt märkas att en del tjejer spelat handboll innan då det var halvvägs in i perioden trötta ben på ett par spelare.

Detta gjorde att Frej lyckades överraska oss och både kvitterade och utökade ledningen till så småningom 1-4 innan perioden var slut. Ett par av dessa mål var lite slump mål men dessa räknas också. Halvtids resultatet kändes onekligen orättvist om man nu kan säga så inom sportens värld.

I halvtid pratade vi ihop oss och bestämde oss för att visa publiken att även fast vi var trötta så kunde vi vända på detta. Det handlade mycket om att springa ännu mer och ta snabbare avslut tillsammans med att täta ihop bakåt och hjälpa Freja i mål.

Det roliga med detta lag är att när tjejerna väl bestämmer sig så går det oftast som vi vill. Det hade funnits många lag som i halvtid deppat ihop vid underläge 1-4 och skyllt på diverse saker men inte våra tjejer. Vi lovade varandra att under 20 minuter göra vårt yttersta och detta skulle ge resultat.

Andra perioden var egentligen ingen period av skönspel men en väldigt massa vilja. Under 3 magiska minuter lyckades Moa Larsson Jansson reducera två gånger varav de sista målet var en riktigt delikatess med en backhand knack upp i borte krysset. Därefter lyckades vi snabbt därpå kvittera till 4-4 genom Zelda.

Nu såg vårt spel mycket bättre ut och backarna hjälpe Freja betydligt bättre. Som om inte detta vore nog lyckades Moa Larsson Jansson fullborda ett hattrick genom att göra 5-4 och vi var återigen i ledning.

Halvvägs in i sista perioden kom spiken i kistan. Ett distinkt skott i borte hörnet och 6-4 var ett faktum. Det sista målet kom ifrån vår lilla "sniper" Frida Holm som fick på en riktigt projektil och matchen kändes klar. Resterande 9 minuter gick därefter av bara farten. När domaren blåste av efter 40 spelade minuter så hade vi faktiskt vänt ett nästan omöjligt läge till vinst 6-4.

Jag skulle inte bli förvånad om Aftonbladets löpsedlar i morgon krönts av rubriken " miraklet i Rosershallen". Hade Lilla Sportspegeln funnits kvar så hade man med stor sannolikhet kommit ut till oss för ett reportage. Vi får således vänta in Svt sports reportage serie "landet runt" för att få kommentarer kring bragden i Rosershallen.

Som alltid så är det en laginsats som avgör att vi går vinnande. 9st fantastiska tjejer som gjorde sitt yttersta tillsammans. Stort tack till vår supporter som alltid ställer upp och stöttar.

Nu väntar en vecka med träning och sedan börjar vi ladda för derby på Söndag borta mot Sigtuna, väl mött då 13.00 i Prästängshallen.

MVH
Niclas Sandberg, David Nordbeck, Angelica Bergstrand, Jocke Brolund och Peter Holm

Vinst borta mot Vaxholm2018-11-18 18:27
Kaffe kaka sjunde raka!2018-02-18 13:26