Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rosersbergs IK
3 - 2
Tyresö Trollbäcken IBK
Rosersbergs IK3 - 2Tyresö Trollbäcken IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 25 oktober, 19:05
Plats:Rosershallen
Serie:Herrar Div 1 Östra Svealand   Tabell >>
Samling:17:05
Seger i seriefinalen!
2019-10-26 09:02
Bilder från segermatchen mot Tyresö Trollbäcken. Foto: Donald Swahn
Fredag, seriefinal & fredagsmys i en proppfull Rosershall!
Två bra & taggade lag, dvs det var upplagt för en riktig kanon kväll för innebandyälskaren!

I hemmalaget har det florerat lite sjukdomar och småskavanker under några veckor. Glädjande nog är det alltid någon ny som kliver fram, och det var inte annorlunda ikväll! Kim Kulich som varit ruskigt bra i inledningen utgår pågrund av sjukdom och Anton Törngren kommer in och svarar för en riktigt fin insats. Oscar Ekfeldt skadar sig på uppvärmningen och Isac Leonardo flyttar upp ett pinnhål och gör det med bravur. Samt Filip Åkesson står över pågrund av sjukdom & Andreas Häggblad kliver in och bjuder på lite godis.
Man kanske trodde att en seriefinal skulle ge en trevande inledning? Inte ikväll, det är två lag som bjuder upp, fart, kamp, tight försvarsspel & hög intensitet.
Hemmalaget tar omgående tag i taktpinnen och det tar bara 3:14 innan kapten Linus Jämtdal ger oss ledningen. Linus som bryter boll på egen planhalva avancerar upp i banan och sätter ett hårt dragskott lågt till vänster om Tyresö Trollbäcken (TT) keepern.

Där efter är det mycket kamp och TT höjer trycket ju längre perioden går. Man får lite utdelning då man får med sig en utvisning efter 14 minuter då Rosers Jonathan Holmberg utvisas för slag.
Vår box är tight och det tar över minuten innan TT kommer till sitt första avslut som Anton räddar. TT ska komma ändå närmare när man med 10 sekunder kvar i numerärt överläge träffar ribban. Perioden slutar med hemmalaget i 1-0 ledning. En period där vi gör målet men som spelmässigt är otroligt jämn. 

I andra perioden fortsätter kampen, tempot skruvas upp & lagen byter chanser med varandra.
Vi får chansen i powerplay efter 8:30 men lyckas inte driva upp bolltempot på det sätt som behövs & målet uteblir.
Efter 14 min får vi chansen igen då en TT spelare säger ett par mindre väl valda ord till domaren och får kyla ner sig i två minuter. Denna gång får vi lite bättre rörelse på TT boxen och Christian Isaksen kan kyligt öka på ledningen till 2-0 efter 15:05 assisterad av Simon Holmström.
Minuten senare får vi frislag på offensiv planhalva, domaren vill att vi ska skynda på medans vi vill att han ska flytta TT muren bakåt. Det är drag i hallen och ingen hör nog den andra var på att dem blåser över frislaget till TT. Vi hamnar lite på efterkälken & åker på en utvisning för slag. TT försöker att driva upp tempot men vi står inledningsvis emot bra, TT som toppar Powerplay tabellen höjer trycket och utdelningen kommer efter 17:50 då Kevin Hässler sätter 2-1 bakom Anton.
Vi har således en 2-1 ledning efter två perioder.

I tredje kvitterar TT redan efter 1:35 genom Linus Wahlström. Där efter kommer rena rama utvisnings kanonaden med sex utvisningar vilket rycker sönder perioden. Jag tycker att vi drabbas hårdast då vi åker på en helt felaktig utvisning på Chrille Isaksen efter 5:21. Detta då det i detta läge redan sitter en TT spelare på botbänken sedan 20 sekunder tillbaka. Domarna plockar en TT spelare för fasthållning på Isaksen som i situationen tappar klubban som TT spelaren sparkar bort. Istället för 5 mot 3 så får vi spela 4 mot 3. Även om vi ska göra det bättre i 4 mot 3 så skulle det vara något helt annat att lira 5 mot 3 såklart.
Just Isaksen är het och får ett bra läge efter 14 minuter då han bryter in från kanten men hakas upp i skottögonblicket. Om domaren blåst straff där skulle nog knappast någon i hallen protesterat. Istället blir det en utvisning för TT.
Vårt powerplay blir resultatlöst mot en hårt arbetande TT box.

Matchen går till förlängning och det är åter igen Alexander Jansson som avgör efter 1,24, helt friställd av Linus Jämtdal lyfter han upp 3-2 från nära håll. (Alexander avgjorde ju i sudden även mot Älvsjö i premiären)

Ska vi summera detta så är det två bra lag som gör upp om det, TT är av dom lag vi mött hitintills det lag som spelar med mest fart. Vi släpper endast en kasse i spel 5 mot 5 & det är vårt försvarsspel som vinner matchen åt oss.
Nu får vi ett litet uppehåll och det är klart att det känns bra att gå på lite ledighet som serieledare.

Skottstatistik:
27-26 (4-10, 12-9, 9-7)
Publik:
412

Nästa match:
Rosersbergs IK - Täby FC 15/11 kl 19:00 i Rosershallen.

  

<< Tillbaka

 
 
Nyanmälan
Sociala Medier
Våra Sponsorer
Nya RIK Foldern
Profilguiden
Nolltolerans
Gräsroten