Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sandvikens AIK
4 - 6
Rosersbergs IK
Sandvikens AIK4 - 6Rosersbergs IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 februari, 17:00
Plats:Arena Jernvallen
Serie:Herrar Div 1 Östra Svealand   Tabell >>
Samling:16:00
Seger borta mot Sandviken efter en bedrövlig start!
2018-02-12 08:33
Att Sandviken borta är en tuff bortamatch visste vi sedan tidigare. Laget har endast förlorat hemma en gång det senaste året så vi visste att det krävdes något extra. Laget samlades redan 12:30 och begav sig av mot Sandviken med ett lunchstopp i Gävle. Vi anlände till Jernvallen Arena 2,5 h före matchstart och förberedelserna i det minimala omklädningsrummet var kanon. Stereon med DJ Kim Kulich vid spakarna matade ut hit på hit innan det så sakteliga tystnade och fokusen precis före matchstart var 100%.

Vi inleder första perioden okay och det byts lite chanser åt bägge håll, Sandviken är dock det hetare laget och Kim Kulich får visa flera gånger att han är en grym målvakt. Vi sätter oss själva i situation efter situation där Sandviken kommer i numerärt övertag. Kim håller oss dock kvar jämsides under första perioden.

 

Inför andra snackas det om detaljer, vi går ut och gör precis tvärtemot. Sandviken gör över oss första 6 minutrarna och leder välförtjänt med 3-0. Vi tar time out och går över på samma press spel som mot Åkersberga senast. Vi blir lite mindre kantiga är känslan och vi jobbar oss verkligen in i det igen. Oscar Borgqvist sätter 3-1 efter 11:23 när han parkerad framför mål får ta både två & tre returer innan han sätter bollen i nät. Målet ger såklart energi och vi fortsätter pressa högt. Detta skapar naturligtvis ytor även för hemmalaget Sandviken som bjuds på några fina kontringslägen. Är det inte Kim som stänger ner dem så är det våra backar som bryter. Jocke Gustavsson visas ut efter 16:20 för hårt spel, vi stänger dock ner detta powerplay fullständigt. (Sandvikens 2-0 mål kom i PP efter en variant) Fulltaliga pumpar vi åter på och efter 19:04 är Christian Sandsund påpassligt framme och med en en hands backhand gör han 3-2, framspelad av Linus Jämtdal. Vi har ytterligare en boll inne genom Victor Levén men den blåses bort vilket känns som att det var rätt beslut av domarna.


När tredje startar så sköljer vi framåt och skapar chans på chans innan Daniel Eklund trampar runt på kanten och skjuter ett skott som Kristoffer Svensson påpassligt styr in till 3-3. Bara minuten senare får vi chansen i numerärt överläge då en Sandvikenspelare tvingas till ojustheter.

Vårt spel i power play är dock uddlöst och stillastående och vi skapar endast någon halvchans.

Efter 6:20 bryter Victor Levén ett Sandviken uppspel och spelar fram Linus Jämtdal som kan prickskjuta in 3-4! Vi har nu momentum och skapar flera bra chanser utan den där sista udden.

Istället gör Sandviken 4-4 efter 10:10 vilket känns både billigt och onödigt. (sätt med Rosersbergs ögon)

Vi replikerar dock mindre en minuten senare då Emil Swahn sätter 4-5 med ett av sina patenterade låga skott i bortre hörnet assisterad av Kristoffer Svensson. Ett psykologiskt viktigt mål för oss i det läget. Sandviken pressar så klart på hårdare & hårdare ju längre perioden går. Vi kostar på oss att bränna öppet mål två gånger under sista minuten innan kapten Linus Jämtdal visar hur man gör med klockan på 19:59 framspelad av Christian Sandsund.

 

Matchfakta:

Resultat: 4-6 (0-0, 3-2, 1-4)

Skottstatistik: 33 - 29 (12 - 4, 13 - 10, 8 - 15)

Det är inte vackert idag, men vi krigar oss in i det och vi visar vår fantastiska tillresta publik att vi vill och kan!

Nu väntar serieledande Runsten hemma på fredag, en mycket tuff match där vi gärna ser vår fantastiska publik på plats. Matchen startar som vanligt 19:00. Varmt välkomna!<< Tillbaka

 
 
RIKTV
Våra sponsorer
Profilguide